szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


A három lábú szék sosem billeg

Megnyitotta új üzletközpontját az "Év vállalkozója"-díjas Rotavill Kft.

Immáron 27 esztendeje annak, hogy a tatabányai Rotavill Kft. megalakult. Az induláskor csupán négyfős vállalkozásból mára a térség vezető villamosipari kereskedője lett, a társaság 2019-ben az Év vállalkozója díjat is átvehette a VOSZ megyei szervezetétől. Az elismerést mintegy megkoronázza az újonnan épült telephelyük, melyet ez év januárjában vettek birtokba. Az alapítókkal, Lengyel Róberttel, Guttmann Gáborral és Horváth Nándorral, mondhatni, régi, jó barátként ültünk le beszélgetni múltról, jelenről, jövőről. Alábbi cikkünkkel mi magunk is tisztelegni kívánunk a teljesítmény előtt, amit ma a Rotavill név fémjelez.

- Hogyan leltetek egymásra? Kinek az ötlete volt a cégalapítás?
- Együtt dolgoztunk a Vértesalja ÁFÉSZ-nál, illetve a Lokomotív Kft.-nél is - válaszol kérdésemre Lengyel Róbert. - Úgy éreztük, megvan bennünk az erő, az elszántság és a kitartás, hogy a saját lábunkra álljunk, önálló céget alapítsunk. Bele is vágtunk 1992 októberében. Persze az elején még ugyancsak szerény vállalkozásként indultunk, csupán egy irodánk, hozzá egy kis raktárunk volt, és kifejezetten csak a szakembereket, a közületeket szolgáltuk ki. A rugalmasságra azonban már akkor is odafigyeltünk, ezzel tudtuk felvenni a versenyt a már régóta a piacon lévő társainkkal. Idővel szükségét éreztük, hogy egy üzletet is nyissunk, ehhez a Március 15. utcában találtunk megfelelő ingatlant. A boltunk így már lehetővé tette a lakossági igények kiszolgálását is.
- Rendkívül gyorsan forgott a készletünk - veszi át a szót Guttmann Gábor -, reggel elmentünk Budapestre beszerezni az árut, másnap pedig el is adtuk. Igaz, ma már ennél is tempósabb az életünk, amiért reggel elindulunk, az délutánra már ott kell legyen a vevőinknél. Nem csak beszerzünk, de jellemzően ki is szállítjuk a megrendelt termékeket a partnereinknek.
- Most hárman jegyezzük a céget, de az alapításkor négyen voltunk - egészíti ki az elhangzottakat Horváth Nándor. - Az egyik társunk, Zombai Tamás időközben lediplomázott, és másfelé vitte az útja, kiszállt a társaságból. Két-három évet húztunk le együtt, barátsággal váltunk el, és ma is jó kapcsolatban vagyunk egymással.

- Miért költöztetek át a város másik felébe, a Kossuth Lajos utcába?
- Egyszerűen kinőttük a helyünket - mondja Gábor. - Egy szép nagy ingatlant sikerült vennünk a város egyik legforgalmasabb főútján, amiről azt gondoltuk, itt aztán az örökkévalóságig maradhatunk, bőven elférünk. 80 négyzetméteres üzlet, két szinten 300 négyzetméteres raktár, a korábbinál jóval több teherautó, targonca állt a rendelkezésünkre, és már üzletkötőket is alkalmaztunk. Folyamatosan növeltük a dolgozói létszámot, az akkori felvételisek közül ma is sokan - tíz-húsz éve - velünk vannak.
- Aztán hamar rájöttünk, hogy tévedtünk - szól közbe Nándor -, mert idővel kiderült, nem igazán felel meg az igényeinknek ez az épület. Nem volt elegendő tér ahhoz, hogy a targoncáinkkal mozogni tudjunk, és ha nagyobb kamionokkal érkezett az áru parkolni sem tudtunk. A raktárt, a mellékhelyiségeket, egyszóval mindent rövid idő alatt kinőttünk. Akkor döntöttünk úgy, hogy építünk magunknak egy saját, kifejezetten ránk szabott telephelyet.
- 2000-ben vettük meg a telket a Károlyi Mihály utca OMV kút felőli sarkán - meséli Róbert. - Közelebb kerültünk a belvároshoz, egy nyüzsgő városi csomópont mellett alakítottuk ki az új helyünket. Két év alatt építettük fel zöldmezős beruházásként, önerőből azt az üzletközpontot, ahol egészen eddig, 2020 elejéig működtünk. 2500 négyzetméteres telep, 1100 négyzetméter épületegyüttessel, kétszintes raktárral, amire később még egy szintet ráfejlesztettünk.
- Persze a létszámunkat is az új lehetőségekhez kellett igazítanunk, szép fokozatosan eljutottunk a 25 főig - viszi tovább a szót Gábor. - Időközben Tatán is üzletet nyitottunk, és az évek során fokozatosan növekedve, szinte észre sem vettük, de a megye, sőt a régió legnagyobb villamosipari kereskedői lettünk.

- Hogyan sikerült átvészelni a válság éveit?
- Minden szép és napsütéses volt egy darabig, aztán pár évig képtelenek voltunk fejlődni. Elmaradtak a beruházásaink, takarékoskodtunk, és igyekeztünk túlélni a nehéz időszakot. Idővel újra növekedni kezdtünk, és azt érzékeltük, hogy megint kinőttük a telephelyünket. Egyre szűkösebb lett a korábban óriásinak tűnő üzlethelyiség, a raktárkapacitásunkat már jó ideje meg kellett toldanunk a város több pontján bérelt helyiségekkel, és az is egyre jobban zavart minket, hogy a távolabbi raktárakból a központba szállítani az anyagokat, sok időt, energiát igényelt. A centralizálás mellett döntöttünk - vázolta a nehézségeket Nándor.

- Hol kapott helyet az új bázis?
- Gyakorlatilag a Károlyi Mihály utca másik végében, azzal átellenbe költöztünk - ragadja magához a szót Róbert. - 2017-ben itt sikerült megvennünk a volt Vágóhíd telkét, ahol megkezdtük életünk eddigi legnagyobb beruházását. Persze most erről is azt gondoljuk, hogy örök időre kiszolgálja majd az igényeinket. Hogy ennek minél inkább eleget tegyünk, ezúttal is megsokszoroztuk a szociális- és kiszolgáló egységeket, az üzletet, a raktárkapacitást, az udvart, ahová most még több teherautó befér egy időben. Az 1850 négyzetméteres alapterület kétemeletnyi, szintenként 750 négyzetméter iroda- illetve kereskedelmi részt foglal magában, ezenfelül még három szinten, szintenként 1100 négyzetméteres  raktárt alakítottunk ki.
- Mindennek mi magunk csupán a negyedét foglaljuk el, a Vágóhíd utca felőli oldalt üzletközpontként fogjuk üzemeltetni, és az alsó és felső szinteket is bérbe adjuk - szól hozzá Nándor. - Mi már január elején beköltöztünk, a bérlőink előtt áprilisban nyitjuk meg a kapukat. Jelentkezni már most is lehet, sőt most érdemes, mert még egyben vannak a gyönyörű üzletek, így ezek méretét igényre tudjuk szabni. A 20 négyzetméterestől a 170 négyzetméteres helyiségig lehet válogatni.
- Nagy előny, hogy itt megoldható a díjtalan parkolás, Tatabányán ez egyre ritkább - fűzi hozzá Gábor. - Az üzlethelyiségek légkondicionáltak, a jó megközelíthetőség adott. Rendkívül forgalmas ez a kereszteződés, így remélhetőleg előbb-utóbb itt is körforgalom szabályozza majd a közlekedést, amit nem csak az egyre zsúfoltabb utak, de a fokozódó balesetveszély is indokol. Mellettünk, mögöttünk mindenütt ipari cégek vannak, jelentős dolgozói létszámmal. Ahogy fejlődik a városnak ez a szeglete, úgy nő az autós forgalom, és ehhez az új üzletközpontunk, úgy gondoljuk, jelentősen hozzájárul majd.

Beszéljünk kicsit a piacról, a vevőitekről, a további célokról is!
- A termékkínálatunk amellett, hogy folyamatosan bővül, lefedi a villanyszerelés ipari spektrumának egészét, képesek vagyunk ezen a téren teljes körűen kiszolgálni a nagyfelhasználókat, a kivitelezőket és jelentős a kínálatunk a lakosság irányába is. Jellemzően a forgalmunk 85%-át továbbra is az első két szegmens adja. Tavaly 1,3 Mrd Ft volt a forgalmunk, idén 1,5 Mrd Ft árbevételre számítunk.
- Az új helyen arra is lehetőségünk nyílik, hogy külön kezeljük a kis- és nagykereskedelmünket, ezzel jelentősen gyorsítva mind a közületi partnereink, mind pedig a lakossági ügyfeleink kiszolgálását.
- A hosszú távú céljainkat tekintve a regionális vezető szerepünket szeretnénk megtartani, egyelőre ennél messzebbre nem tekintünk, nem kívánunk országos szinten bekapcsolódni a versenybe. Nagy gondot fordítunk vevőink megbecsülésére, ennek egyik fórumát adják workshopjaink, ahová rendszerint meghívjuk a beszállítóinkat és a nagyobb vásárlóinkat is. Ilyen alkalmakon a termékbemutatókon túl igyekszünk a kikapcsolódásról is gondoskodni, legutóbb a Stand Up Comedy csapata szórakoztatta vendégeinket - foglalja össze röviden az üzletpolitikájukat Róbert.

- Az "Év vállalkozása" díjat hogyan fogadtátok?
- Óriási megtiszteltetés, huszonhét évnyi munkánk elismerése, amiben egészen biztosan szerepet játszott az új telephely, a Rotavill üzletközpont felépítése is - reagál kérdésemre Gábor.
- Váratlanul ért minket ez a kitüntetés, a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei szervezete hívott fel minket azzal, hogy a cégünket jelölték erre a díjra. A kollégáink is nagyon büszkék arra, hogy az "Év vállalkozásánál" dolgozhatnak, mint ahogyan annak is örülnek, hogy erre a szép, új telephelyre költözhettünk. Az örömökben osztozunk velük, hiszen az itt dolgozók valamennyien részesei az elért sikereknek - fűzi hozzá gondolatait Róbert.
- A sikerhez, úgy gondolom, elsősorban sok-sok tolerancia kellett, és persze közös célok, melyek aztán ki is jelölték a közös utat. Barátságban, tisztességben telt el huszonhét esztendő, hármas ügyvezetéssel. Úgy vélem, tényleg van abban valami, hogy a három lábú szék a legstabilabb, az bizony sosem billeg - mondja mosolyogva Nándor.

Cseh Teréz

2020.03.08. 16:53
   Regio Regia magazin


156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás