szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Ötcsillagos szállodát terveznek Tatára

Különleges helyszín, különleges feltételek
Ötcsillagos szállodát terveznek Tatára

A három versenyben maradt helyszín, Balatonföldvár, Zamárdi és Tata közül ez utóbbit választotta következő prémium szállodájának helyszínéül az Avalon Center Kft. Az új szálloda építéséről május 26-án tartott a beruházó sajtótájékoztatót Tatán, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban. A sajtótájékoztatót maroknyi ellenzéki aktivista próbálta megzavarni – sikertelenül –, a beruházás ellen tiltakozva.

Az Avalon Center Kft. választása azért esett Tatára, mert a város különleges történelmi múltjával, kiemelkedő esztétikai és környezeti értékeivel, egyedülálló természeti adottságaival méltó helyszíne lehet egy magas hozzáadott értékű beruházásnak. A sajtótájékoztatón Pantl Péter, az Avalon Cégcsoport kommunikációs és marketing igazgatója elmondta, tavaly döntöttek arról, hogy szeretnék folytatni azt az értékteremtő beruházást, amely az Avalon miskolctapolcai szállodájával elkezdődött. Pantl Péter kiemelte: nem az üzleti érték a fő szempont, hanem, hogy olyan fejlesztést valósítsanak meg, amely további értékeket ad annak a településnek, amely befogadja a beruházást.
A várhatóan ötcsillagos besorolású Avalon Lake Tata szálloda 120 szobás, stílusában Tata építészeti örökségéhez illeszkedő, a természetes és épített környezeti adottságokat maximálisan figyelembe vevő fejlesztés lesz. A bemutatott látványtervek perspektívában, méretben, stílusban egyaránt olyan épületet mutattak, amely méltán csatlakozik Tata több évszázados építészeti örökségéhez. A műemlékvédelmi és környezeti adottságok, illetve a városvezetés által megszabott kritériumok komoly feladat elé állították az épület tervezőjét. Csikós Mihály, az Avalon Park és az Andrássy Kúria tervezője ezzel kapcsolatban így fogalmazott:
„Bár mondják, hogy a kötöttségek az építészek barátai, mivel határozott irányokat tudnak mutatni, de azért a tatai tó partján létrehozandó épülettől minden építész térde megremegne. Én is így voltam ezzel, hiszen a különleges helyszín különleges feltételrendszert szab, így a tervezés megkezdésekor rögtön elkezdtem kutatni a szabályzók után és itt bizony sok "barátra" leltem, mint építész. Ezalatt értem a műemléki védettséget, a Natura 2000 besorolást, illetve a Ramsari övezetet. A történelmileg kialakult városszövetbe való illeszkedés is igen fontos szempont. Többször bejártam a környéket, úgy a lóistálló környékén lévő és a gimnázium alatt található ligetes, erdős területet, mint a vele szemben elhelyezkedő partot, többször megfigyelve azt a karakteres sziluettet, amit a táj és az épületek alkotnak.”
Pantl Péter tájékoztatott arról, hogy a korábbi híresztelésekkel szemben az Öreg-tó továbbra is körbejárható marad, a szálloda magassága maximálisan nem éri el a 19 métert, a parkolás mélygarázsban valósul majd meg, illetve a szálloda semmilyen perspektívából sem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét.
A mintegy 25 milliárd forint összértékű beruházás legalább 120 munkahelyet teremt, és évi 100 milliós adóbevételt jelent Tatának. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a szállodafejlesztés városunk turisztikai értékét még inkább Magyarország és Közép-Európa élvonalába emeli, ahogyan Miskolctapolca esetében is történt. A hotel környezetének meg és felújításában egy városfejlesztési megállapodás keretében szerepelnek majd zöldfelületi és épített területek, így például játszótér, erdei tornapálya és szabad strand-fejlesztés is. A projekt részeként felújított lóistálló műemlék épületét, mely étteremként funkcionál majd, a szállodai wellness részleghez hasonlóan minden tatai számára látogathatóvá teszik.


Michl József polgármester a sajtótájékoztató meghívott vendégeként általánosan a városfejlesztési lehetőségekkel kapcsolatban elmondta:
– Mi vendégek vagyunk ezen a földön, a teremtett világ alakítói, és a teremtés folytatói is. Éppen ezért kiemelt felelősséggel tartozunk a teremtett világért, és az elődeinktől kapott szellemi, épített örökségért. Tata városfejlődési történetének fontos állomása volt a tatai vár, melyet eredetileg Zsigmond király palotának építtetett, a szabadidő eltöltéséhez. Később, látva városunk értékeit az Esterházy család létrehozott egy kastélyegyüttest, az angolkertet, malmokat, templomokat, iskolákat. Emellett művészeket, építészeket, szerzeteseket, tanárokat hívtak Tatára, és munkát adtak az itt élőknek, jól párosítva a lehetőségeket az adottságokkal és a gazdasági érdekeikkel. Az elmúlt évek során többek között elindult a Piarista Rendház és az Esterházy kastély felújítása, átalakult a Kossuth tér, hamarosan elkészül a Szent Kereszt Templom új arculata, megújult a Kálvária-domb, átépítés alatt áll a Kőfaragó ház, elkészült a sportcsarnok és a városi piac is. A közeljövőben előttünk álló feladatok közé tartozik a Magyary Zoltán Művelődési Ház felújítása és a tatai vár előtti terület átalakítása. Ebbe a városépítési folyamatba érkezett az Avalon megkeresése.
– Amikor egy befektető megkeresi az önkormányzatot, az első feladat az, hogy a legaprólékosabban áttekintsük a fejlesztés menetét és módját, annak lehetőségeit és következményeit. Éppen ezért a jogszabályok és Tata saját szabályzása valamint az érdekeink mentén kell reagálnunk. Ha egy beruházás lehetőséget ad a helyi gazdaság fejlesztésére, a munkalehetőségek körének bővítésére valamint a helyi adóbevételek növelésére, akkor kötelességünk azt a beruházást nagyon komolyan áttekinteni – fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy az önkormányzat nagyon szigorú feltételeket szabott a fejlesztéshez, és ezeket már az első találkozáskor nyilvánvalóvá is tették. Ilyen volt többek között az, hogy a szálloda forgalma ne terhelje a belváros közlekedését, az Öreg-tó partja továbbra is körbejárható maradjon, és hogy az Avalon Center Kft. városfejlesztési megállapodás keretében hajtson végre egyéb fejlesztéseket is az épülő szálloda környezetében lévő önkormányzati területeken.
– A most elindított szabályozási tervmódosítás és az ahhoz szükséges összes vizsgálat, tanulmány elkészítését követően egy lakossági fórum után a képviselő-testület dönt arról, hogy a szabályozási tervet a beruházó kérelme szerint módosítja-e. Ez a munkafolyamat elindult, de még az elején járunk. A cég tehát először is elkészítteti a szükséges tanulmányokat, és ezt követően lesz lehetőségük a tataiaknak megvitatni az ügyet, majd a képviselőknek döntést hozni.
Az Avalon Center Kft. saját közösségi oldalt hozott létre a tatai beruházással kapcsolatban. A Facebookon elérhető „Avalon szállodalánc beruházás” elnevezésű oldalukon folyamatosan részletes, nyilvános tájékoztatást adnak a fejlesztés lépéseiről, és beszámolnak a tervezés és kivitelezés állomásairól.

ÁÁ

 

 

2020.07.23. 16:53
   Regio Regia magazin


154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás