szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Kulcs az egészséges élelemhez, a lektinmentes élet

A hatóanyagkutató az egészséges, természetes élelmi-lánc megvalósításának éllovasa
Kulcs az egészséges élelemhez, a lektinmentes élethez

Két lapszámmal ezelőtt dr. Csicsor János, a Hymato Products Kft. ügyvezető igazgatójával olyan kulcsfontosságú folyamatokról, összefüggésekről beszélgettünk, amelyek alapvetően meghatározzák a termőtalaj minőségét, az azon megtermelt élelmiszerek tápértékét, elfogyasztásuk révén pedig az emberi és állati mikrobiomot, ami egészségünk záloga lehet. A hatóanyagkutató már akkor mesélt azokról az új generációs fejlesztésekről, amelyek ezekre a problémákra megoldást kínálnak. Azóta már piacra került a lyukas bélszindróma - és számos más betegség - kialakulását megelőző „lektinvadász”, a LEKTINO, az állatok egészségét védő HUMAX kiegészítő takarmány, valamint a rendkívül gazdaságos és hatékony talajjavító, a HYMAGRO.

- A lektinekről egyre többször hallani, legutóbbi cikkünkben mi is részletesen írtunk ezekről a ragacsos fehérjékről, és arról, milyen módon képes megbetegíteni az emberi szerveztet. Az új termékük, a LEKTINO hogyan tud védelmet nyújtani ezek ellen?
- Legutóbb még csak tervekről beszélgettünk, de a LEKTINO azóta már a polcokon van, illetve már nincs is, mert pillanatok alatt elkapkodták azokat. Ez is mutatja, hogy milyen sokan keresik a megoldást az ilyen jellegű problémákra. A LEKTINO az étkezéssel bevitt lektineket megköti a bélrendszerben, nem engedi, hogy az a bélfalhoz odaragadjon, és hogy idővel kilyukassza azt. Ha ugyanis ez megtörténik, akkor a fehérje, áthatolva a bélfalon számos betegséget okozhat.
- Az új kutatások szerint ez a jelenség váltja ki az autoimmun betegségeket is. A behatolót ugyanis észleli az immunrendszer, és megtámadja azt. Sajnos az orvosi gyakorlatban ma ezt az immunrendszer túlműködéseként diagnosztizálják, és igyekeznek gátolni azt, pedig a szervezetünk tudja, hogy mit csinál, csupán szeretné megsemmisíteni a behatolókat. Persze segítség nélkül nehezen boldogul velük.
- A bélfalon átjutott lektinek ugyanis gyulladást, zsírlerakódást, elhízást, a legkülönfélébb betegségeket okoznak a szervezetben. A LEKTINO-ba ezért minden olyan hatóanyagot beletettünk, ami segíteni tud ezeken a bajokon. A zsír- és a cukorbontó enzimeket gátló anyagok arról gondoskodnak, hogy ne tudjuk felszívni, elraktározni a fölösleget. Ezáltal csökkennek a zsírraktárak, így csökken a gyulladás is.
- A LEKTINO a megelőzésben hatékony, és segítséget nyújt az immunrendszernek a lektinek elleni küzdelemben, de a már kilyukadt bélfalat nem képes befoltozni. Erre is találtunk azonban megoldást, kidolgoztunk egy probiotikus készítményt, melyekben olyan baktériumok vannak, amelyeknek az a feladata, hogy karbantartsa a bél nyálkahártyáját, segítse az azt alkotó sejtek újraképződését. Van benne olyan alkotóelem is, ami kimondottan a bélnyálkahártyát építi. A két termék így már elég jó védettséget tud adni a lektin-problémákra.

- A lektinek ellen megfelelő étkezéssel is lehet küzdeni. Miért célszerűbb a LEKTINO-t, illetve a most készülő társát alkalmazni?
- A lektinkérdés a legtöbb alapvetőnek mondott élelmiszerünket érinti: gabonafélék - különösen a búza, a kukorica, szója -, a hüvelyesek - bab, borsó -, a tökfélék, de még a paradicsom és a paprika is sok lektint tartalmaz. Ezeket mind el kell hagynunk az étkezésünkből, illetve egy részük megfelelően kezelve, kis mennyiségben fogyasztható, de ez rengeteg odafigyelést, plusz munkát, időt igényel. Arról meg már nem is beszélve, hogy egy boltba bemenve, alig találni olyan élelmiszert, amelyben ezek valamelyike ne szerepelne. Jelen feltételek mellett tehát, nem életszerű - még, ha hosszú távon ez is a kívánatos - a 21. században lektinmentesen étkezni. Az is problémát okoz, hogy az a kevés élelmiszer, ami megfelel a kívánalmaknak, jóval magasabb áron kapható, mint amit az átlagember pénztárcája megenged.
- Ha valaki mégis emellett dönt - szerencsére vannak jó példák -, akkor szép eredményeket érhet el. Egy ismerős házaspárról személy szerint is tudok, akik áttértek erre az életmódra, és komoly javulásról számoltak be. A feleség 8, a férj 11 kilót fogyott két hónap alatt, és az ízületi gyulladásaik, emésztési problémáik jelentősen javultak, gyakorlatilag megszűntek. Érdemes tehát ebbe az irányba is próbálkozni.
- Lektinmentes étkezés esetén a fogyás egyfajta kellemes mellékhatás, ugyanakkor megbízható mutatója annak, hogy az illető egészségügyi problémáit valóban a lektinek okozzák. A LEKTINO-t szedők - jómagam is - érzékelték ezeket az előnyöket, én egyetlen hónap alatt 4 kilót fogytam, de voltak, akik 10-11 kilóról számoltak be ugyanennyi idő elteltével. Hangsúlyozom: nem egy fogyasztószerről beszélünk, nem ez a fő cél, ez csupán a természetes velejárója. Az biztos, hogy azoknak, akik már mindent kipróbáltak, és mégsem sikerült fogyniuk, érdemes ebbe az irányba haladniuk, akár az étrendjük átalakításával, akár a LEKTINO-t segítségül hívva. De ugyan így megoldást nyújt ez a szer a gluténérzékenyek népes táborának is, hiszen a közismert glutén is egy lektin, méghozzá nem is a legveszélyesebb.

- Egyáltalán elérhető az, hogy a boltokba kerülő alapvető élelmiszerek egészségesek legyenek?
- Igen, mindenképpen megvalósítható ez a célkitűzés, és mi ehhez eszközöket is adunk. Ha egészséges, tápanyagokban gazdag - és nem mesterségesen, műtrágyákkal dúsított - talajon, vegyszer- és gmo-mentes növényeket tudunk termelni, akkor az első lépést már megtettük. Aztán ha már ilyen növényeket fogyasztunk, és ezzel etetjük az állatainkat is, odafigyelve arra is, hogy a nekik való növényeket tegyük eléjük - például ne adjunk kukoricát a szarvasmarháknak, az erdei vadaknak -, akkor már jelentősen haladnánk afelé, hogy egészségesen éljünk.
- Persze a lektinkérdésre ez még nem ad megoldást, ott a problémák gyökere az, hogy olyan élelmiszereket fogyasztunk, amelyek a tengerentúlról kerültek hozzánk. Ezek nem a mi mikrobiomunkra optimalizáltak. Itt azzal tudunk tenni a legtöbbet magunkért, ha visszatérünk az itt honos, ősi gabonáinkhoz, főleg a lektinmentes köleshez, cirokhoz, kenderhez. A mai magyar embernek ezek a szavak már valamilyen egzotikus gabonára utalnak, amit kis mennyiségben, magas áron lehet bioboltokban beszerezni, holott az őseink zömében ezeket termesztették és fogyasztották.

- Az első lépés tehát a talaj rendbetétele. Erre már egy új termékkel, a HYMAGRO-val is megjelentek. Mit tud ez a talajjavító?
- Már a munkásságom elejétől foglalkoztam ezzel a kérdéskörrel, a huminsavak alkalmazásának lehetőségeit vizsgáltam a mezőgazdaságban, szép sikereket értem el, aminek a babérjait aztán mások aratták le. Így egy 10-15 éves kitérő után - eközben kezdtem az emberi fogyasztásra alkalmas huminsavak előállításán dolgozni, aminek eredményeként születtek meg az étrendkiegészítőink, kozmetikumaink -, most - ahogy az elhangzottakból is kitűnik -
még mindig aktuális a mezőgazdasági vonal. Egészséges lét ugyanis nem képzelhető el egészséges talaj nélkül. Vissza kellett térnünk a gyökerekhez.
- Ha már újra hozzányúltunk a problémához, úgy gondoltuk, egy magasabb szintű megoldást dolgozunk ki. Az újgenerációs talajjavítónk a HYMAGRO. A bio minősítésű talajkondicionáló készítményünk óriási előnye, hogy granulátum, de vízoldható anyag. Nagyon koncentrált, ezért csak kevés kell belőle. Kiszórható kézzel, vagy akár szórógéppel a talajra, ahonnét, ha vizet kap, képes felszívódni. Jelentősen javítja a tápanyagfelvételt, erősíti a gyökértömeget, így a talaj víztartóképességét is megnöveli. Segíti a talajmikrobák szaporodását is, melyek egy egységet alkotva, hasonló módon működnek, mint az emberi bélflóra. A szer a környezetre is rendkívül jól hat azzal, hogy a talajban lévő toxikus nehézfémeket, növényvédőszer-maradványokat megköti, így ezek nem jutnak be a növényekbe. Emellett - mivel természetesen ez is a huminsavra épül - direkt módon növeli a talaj humusztartalmát is. Élelmiszernövényekre épp úgy használható, mint a dísznövényekre, vagy akár otthon a gyepre.

- A HUMAX az állatok egészségét, illetve ez által az emberi mikrobiomot is védi. Hogyan?
- Az állatok bélflórája hasonlóképpen működik az emberekéhez, csak ők rosszabb helyzetben vannak, nem válogathatnak, azt eszik, amit eléjük teszünk. Az ipari tápok pedig valóságos lektinbombák, hiszen a legfőbb alkotójuk a kukorica és a szója. Az állatoknál a lektinek és a génmódosított gabonák épp úgy egészségkárosodást okoznak, mint az embereknél, csak mielőtt még észlelhetővé válnának ezek, levágjuk őket. Ezeket a hatásokat próbáltuk a huminsavval és más hatóanyagokkal tompítani. Így a takarmánnyal bevitt növényvédőszerek, az antibiotikum és a gyógyszermaradványok nem tudnak annyira felszívódni, a nehézfémek megkötődnek. Mindennek köszönhetően az állat húsa tisztábbá, egészségesebbé válik.
- A HUMAX antivirális, illetve komplex egészségmegőrző hatásának köszönhetően csökkenthetőek a gyógyszerköltségek, és a fajlagos takarmányhasznosulás is jobb eredményeket mutat, azaz 1 kg - ráadásul jobb minőségű - húst kevesebb takarmánnyal lehet előállítani. Tehát a HUMAX használatával kimondottan gazdaságosabbá válik az állattartás. A minőségi paraméterek nem csak a húsban, de például szarvasmarhák esetén a tejben is megmutatkoznak.
- A mezőgazdasági termékeink gyártását, forgalmazását egy másik cégünkben, a BIOPOL Kft.-ben végezzük. Elindult a weboldalunk is - www.biopol.hu -, ahol a két új, kisebb és nagyobb kiszerelésben is kapható alaptermékünkről részletesen is tájékozódhatnak az érdeklődők. Természetesen nem állunk meg itt, már fejlesztés alatt vannak további megoldásaink. Hamarosan ezekkel is jelentkezünk.

Cseh Teréz

2021.05.11. 19:37
   Regio Regia magazin


156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás