szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Kalandozás az optometria világában

A Cserta Optikában a "Minőség, szakértelem, garancia" a szlogen
Kalandozás az optometria világában

A Fejér Vármegyei Iparkamara nyolc kategóriában ad ki minden évben díjakat. Az „Etikus vállalkozó Díj” elismerés 2023 decemberében egy családi vállalkozás ügyvezetőjéhez, Cserta János optometrista, kontaktológus, látszerész mesterhez került. Generációk óta foglalkoznak szemünk világával a Cserta Optikában úgy, hogy működésük, etikus magatartásuk, jó gyakorlatuk más cégek számára is példaértékű lehet.

- Az optometrista édesanyai példa eleve meghatározó lett az Önök számára?
- Igen, bizonyára nem véletlen. 14 éves koromtól emiatt iktatódott az életembe a nyári egy hónapos munka az OFOTÉRT-nél. A vállalkozói lét felé nyitottság bennünk volt, így 1992-ben el is indultunk ezen az úton édesanyámmal Székesfehérváron nyitott üzletünkkel, majd később nálunk tanult az öcsém is. Ő később saját üzletet nyitott a Kossuth utcában. Büszke vagyok rá!

- Az optikus, látszerész szakma elnevezése ismertebb, az Ön másik két végzettsége kissé talányos...
- A mi szakmánk is állandóan fejlődik, nekünk is lépést kell tartanunk a tudomány, a szakma, sőt néha a divat fejlődésével is. A látszerész mestervizsga után nálam 2005-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségtudományi Kar optometrista képzése következett, ahol akkor az egyik tantárgyunk a kontaktlencsékkel foglalkozó kontaktológia volt. Ezekkel a végzettségekkel én szemüveget írhatok, kontaklencséket illeszthetek, és fel kell ismernem az összes szemhibát (ezek kezelése már szakorvosi feladat). A szemfenék vizsgálatakor leggyakrabban a magas vérnyomás, cukorbetegség okozta tünetekkel, valamint szürke- és zöld hályoggal találkozom.

- A rendszerváltás a hiánygazdaság, a silány színvonalú áruk korszakát hozta általában. Már ekkor törekedtek a szakmai felemelkedésre. Ma is az a szlogenjük "Minőség, szakértelem, garancia". Nehéz ez az út?
- Aki a piacon meg akar maradni, annak erre a komplexitásra kell törekedni. Minden alapanyagunk első osztályú. A legmodernebb gyártó és diagnosztikai gépekkel, eljárásokkal rendelkezünk. Kevesen mondhatják el, hogy a glaucomás betegségek felismerésében, ellenőrzésében, kezelésében nélkülözhetetlen látótérvizsgáló berendezésük van! A komputeres szemvizsgálaton túl nálunk arra is van mód, hogy rögtön orvosi vizsgálatra irányíthassuk a pácienseket. Madách utcai üzletünkben Dr. Nagy Piroska szemész szakorvos, kontaktológus végez felnőtt- és gyermekszemészeti rendelést. Szemüvegeket, kontaktlencséket készítünk, illesztünk, de forgalmazunk munkavédelmi és napszemüvegeket - főleg ez utóbbiban a legújabb divatot követve. A beszállítóink, partnereink évtizedek óta ugyanazok, világmárkákat, szabadalmakat is közvetítve. Új, modernebb, divatosabb termékek esetén azért bővítjük a kört.
- Folyamatosan kell képezni magunkat, hogy az új anyagokban, technikákban, márkákban otthon legyünk. Azért mondom ezt többes számban, mert nálunk minden munkatárs szakmabeli, szakirányú végzettségű vagy tanuló. 11 fő dolgozik itt jelenleg, a törzsgárda tizen-huszonéve. Az országostól a regionális képzésekig igyekszünk részt venni mindegyiken a kolléganőimmel, ami évente pár alkalom. A budapesti Terézvárosi szakképző Látszerész Iskolával duális partnerek vagyunk. Felnőtt képzés keretében másfél évig biztosítjuk a gyakorlati oktatást két fő részére.
- Hogy mit takar a garancia? Szemvizsgálatunkra teljes körű garanciát vállalunk! Szemész szakorvos és diplomás optometristáink feladata ügyfeleink látásának korrigálása. A szemüveg, kontaklencse kiválósága mellett abban is biztos lehet a hozzánk forduló, hogy jó kezekben van a szeme világa, az egészsége.

- Hol találhatók az üzleteik?
- Legősibb bázishelyünk Székesfehérváron a Madách utcai tágas, világos, kellemes környezetű optika, ahol a doktornő rendel, ahol én is vizsgálok. 20 éves a kisebb, de ugyanolyan barátságos Távírda utcai helyiség a teljes kínálattal, s minden alapszolgáltatással (a kis iroda falán a mestervizsga, a kitűnő diploma, a szakmai elismerések, díjak - köztük az „Etikus Vállalkozó Díj” oklevele - sorakoznak - a szerző). A 90-es évek végén gondoltam arra, hogy 50-60 km-es körzetben felmérem, hol van még ellátatlan hely, így bukkantam Oroszlányra Komárom-Esztergom vármegyében. Jelenleg ez a három munkahelyem, ahol szakmai irányítást végzek, kezelek, árut szállítok... Nem tervezem, hogy a hálózatot bővítem, inkább az a cél, hogy a megszokott nívót és az álláshelyeket megőrizzük. A Covid idején két hónapra be kellett zárnunk, de senkit nem küldünk el, hisz mindig fontos szempont volt a magas értékrendet képviselő kollégák megtartása. A vevőkörünk bizalmát az igazolta, hogy a kényszerű szünet után visszatértek hozzánk.

- Magasra tette a mércét eddig is. Milyen lehetőségeket lát a szakma, illetve a saját vállalkozása továbbfejlődésében?
- Itt élünk már az informatikai forradalmak, mesterséges intelligencia, okosszemüvegek világában. A szakma párhuzamosan lép tovább a technológiával. Újítások, fejlesztések, divatok hoznak változásokat. Évek óta sürgetjük egy egyetemi mesterképzés szükségességét, ami az innovációk alkalmazására felkészít. Így nagyobb felelősséggel ugyan, de több terület kezelését adhatná át az egészségügy az optometristáknak.
- A saját területemen a gazdaságos működés és az állandó megújulni tudás minden helyzetben az elvárásom. 

- Említette, hogy generációkat gondoz a vállalkozásuk. Sokan hozzák a családtagjaikat, rokonaikat, ajánlják Önöket barátoknak, ismerősöknek...
- Így van. Több évtizedes tapasztalatunk van az emberekkel való bánásmód terén. Az üzleteink kellemes légköre minden korosztálynak vonzó. Senkinek nem kell hozzánk szorongással belépni, ha mégis ezt látjuk, segítünk feloldódni. Talán minden partneri köszönetet, szakmai díjat felülmúl az a szeretet, bizalom, pozitív visszajelzés, amit nap mint nap tapasztalunk. Van, akit gyerekkora óta kezelünk, s már ő hozza a porontyait, vagy éppen a nagypapát. A szakmai munkán túli egyéb észrevételeket, igényeket is figyeljük. A közösségi oldalakon is közzéteszünk fontos információkat. Azok a vásárlóink, akiknek mi illesztettük a lencséjüket, illetve az előírt ellenőrzéseken megjelennek nálunk, online is rendelhetnek kontaktlencsét, amit az üzletünkben vehetnek át. A Szép Kártya, Egészségpénztári kártyák, céges juttatások rendszere sokaknak kedvez, tehát nálunk is élhetnek velük. Vásárlói ötlet volt az időpont foglalás lehetősége, azt szintén megoldottuk. Nyitottak vagyunk minden épkézláb javaslatra.

- Térjünk vissza az Önök családi vonalához! Lesz-e, akinek majd átadja a stafétát?
- A lányom marketing vonalon halad tovább a saját vállalkozásával, de a közösségi média tekintetében számíthatok a segítségére. A fiam az egyik tanulónk, neki nagy érzéke van ehhez a hivatáshoz, de még ki szeretné magát próbálni a mentőápolás területén. Ráér még dönteni, egyrészt mert nagyon fiatal, másrészt, mert én még nagyon sokáig szeretném ezt a vállalkozást irányítani ilyen szellemiségben.
Dr. Göde Andrea

2024.03.07. 16:50
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás