szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
Üzleti Kiskártya a KEM-Bridge Nettől rövid elkészítési határidővel! -=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Rendőrségi hírek

Bűnügyek, balesetek, rendőrségi felhívások, útellenőrzések, katasztrófavédelem.

Megnézem >>>

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

   Kapcsolat

KEM-Bridge Net

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon / Fax: 34/310-971

E-mail: info@regioregia.hu

Web:
www.regioregia.hu

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Programajánlat

! Balatonfüred és térsége !
! Badacsony és környéke !
! Sümeg és Tapolca környéke !
! Pápa környéke !
! Veszprém és Várpalota környéke !
! Bakony !
! Komárom és Bábolna térsége !
Esztergom és a Dunakanyar
! Bicske és Csákvár környéke !
! Tata és Tatabánya környéke !
Velencei-tó és környéke
! Dunaújváros és környéke !
Mezőség és Sárvíz
! Székesfehérvár és környéke !

Valami kimaradt?
Ajánlj Te is programot!

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Balatonfűzfő öt éve város

Balatonfűzfő öt éve város

A 2005-ös esztendő az évfordulók jegyében telt el: ünnepeltük az 5 éves várost, a l5 éve megalakult önkormányzatokat és a 75 esztendős Jókai Mór általános iskolát! Várossá avatásunk ünneplésének időpontjául 2000. szeptember 30-át tudatosan választotta képviselő-testületünk: együtt ünnepelni az Önkormányzatok Napjával, ez volt a cél! Annak kifejezésre juttatása, hogy menyire fontos számunkra az önkormányzatiság, az, hogy helyi ügyeinket demokratikusan választott képviselet útján rendezhetjük.

A várossá avatás évfordulóján sokan tettük fel a kérdést: milyen is ez a fiatal város, a csupán l958-ban községgé nyilvánított település, itt, a Balaton északkeleti csücskén, a Mezőföld, a Veszprémi fennsík és a Balatoni árok találkozásánál?
Területe rendkívül kicsi: nem éri el a 10 négyzetkilométert, így népsűrűségét tekintve ma Veszprém megye legsűrűbben lakott települése. Bölcsödével, három óvodával, két általános iskolával, gimnáziummal és szakközépiskolával, alapfokú és szakorvosi ellátással, mentőállomással, hivatásos önkormányzati tűzoltósággal, két postával, rendőrséggel, művelődési központtal és könyvtárral, szociális gondozói központtal rendelkezik. A mintegy 4300 fős állandó lakos létszám a nyári időszakban megduplázódik, köszönhetően a több száz üdülő ingatlannak, a kiváló strandolási, sportolási lehetőségeknek, amelyet a vitorlázás, horgászás, a Balaton uszoda, a kiváló teniszcentrum biztosit. Balatonfűzfőn működik az egyedülálló Balatoni bob, a hozzá kapcsolódó sherpa-parkkal.
Balatonfűzfő létét az iparnak köszönheti: hosszú évtizedeken át több, mint 6000 embernek nyújtott biztos megélhetést a fűzfői ipar! Mára munkahelyek ezrei szűntek meg: a piac változásai, a szigorú környezetvédelmi előírások nyomán gyárrészek, üzemek tűnnek el a föld színéről, folyamatos a veszélyes anyagok eltávolítása és semlegesítése, hogy aztán a megtisztított környezetben -2006 őszétől- ismét megjelenhessen korábbi súlyával és jelentőségével az ipar, de immár a környezetével harmonizálva, a szigorú, a Balaton törvény által is megengedett módon, új munkahelyeket biztosítva az itt és a város környezetében élőknek. A környezetrehabilitációs munkát mintegy 14 milliárd forintos ráfordítással és nagy felelősségtudattal a Nitrokémia Rt. végzi.
A Balaton-part idegenforgalmi hasznosítása az utóbbi években kapott új lendületet: strandjaink jelentős fejlesztése és korszerűsítése mellett a magántőke is kezdi felfedezni a városunkban rejlő idegenforgalmi lehetőségeket. Vitorlás és csónakkikötő, vendéglátó üzletek, kisebb kempingek és motelek létesültek. Az ebben az évben elfogadott település-szerkezeti tervünk további jelentős, Balaton-parti fejlesztésekre biztosít lehetőséget.
Városunk másik jelentős adottsága fekvésében rejlik. Mint a Balaton-part legészakibb pontja, kikerülhetetlen, ezért utak csomópontjában fekszik. Az országos közlekedésfejlesztési koncepció fontos szerepet szán e térségnek, hiszen itt tervezi elvezetni a budapesti-balatoni vasútvonalat, s itt épül az évtizedek óta várt, a városunkat átszelő 71-es főközlekedési út elkerülő szakasza, a majdani 8-as autópálya egyik fontos leágazása.
Balatonfűzfő számára az elkerülő út építése többet jelent egyszerű közlekedési kérdésnél: az útépítés befejezése nyitja meg az utat az előtt a városfejlesztési munka előtt, amely évszázadokra meg fogja határozni a város arculatát: a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán nyert támogatásból készült el az a tanulmányterv, amely megmutatja, hogy miképpen jöhetnek létre a városunkban ma még hiányzó, a kistérséget és az itt megforduló idegeneket is szolgáló létesítmények, tájba illően, korszerűen, igényeinknek és elvárásainknak megfelelően.
Balatonfűzfő fejlődése az ipari átalakulás okozta veszteségek miatt átmenetileg megtorpant. Mára azonban ismét az élénkülés jelei mutatkoznak: az iparterület rehabilitációja, amely a jövő építésének alapfeltétele, kézzelfogható közelségbe került. Egyre jelentősebb vállalkozások fektették és fektetik tőkéjüket a városunkban létrehozott vállalkozásaikba. Magánbefektetői beruházásokban lakások tucatjai épülnek, olcsóságuk miatt fiatal családokat vonzva.
Városunk kiemelkedően fejlett intézményi hálózata zavartalanul működik. Önkormányzatunk a szűkös anyagi lehetőségei közepette is biztosította a színvonalas városüzemeltetést, korszerűsítettük és bővítettük városunk közvilágítását, befejeztük a Balaton-part teljes közművesítését, több ponton bevezettük a szelektív hulladékgyűjtést és kistérségünkben elsőként megépíttettük hulladék-udvarunkat.
Létrehoztuk a Teleházat, építtettünk két kisebb játszóteret, jelentősen fejlesztettük strandjainkat, megépíttettük a Jókai utcát és járdát.
A 2006-os esztendő az önkormányzati ciklus utolsó esztendeje: önkormányzatunk tervei ennek figyelembe vételével, de több önkormányzati ciklust is átívelően készülnek.
Az elfogadott településrendezési tervek alapján a kiviteli tervek készítésével elkezdjük a Balaton-parti sétány építését. Elkészíttetjük a Fűzfő-gyártelepi településrész rehabilitációjának és rekonstrukciójának kiviteli terveit. Folytatjuk a városközpont terveztetését.
Magántőke bevonásával folytatjuk a tobruki strand fejlesztését, útjaink felújítását.
Városházánk 2006-ban a Fűzfő-gyártelepi városrészbe költözik: az önkormányzatunk által megvásárolt irodaépületben minden önkormányzati ügyet egy helyen lehet majd intézni, jelentősen javítva ezzel az ügyintézés színvonalán.
A “Támasz Idősek Otthona” 2006. I. félévében kezdi meg működését: önkormányzatunk 50-50%-os részaránnyal vesz részt a működtető kht-ban, növelve ezzel annak biztonságát.
Városi sportstadionunkat -csökkentendő a felújítás, fenntartás, működtetés terheit- hosszú távon, magántőke bevonásával fogjuk működtetni.
Önkormányzati forrásaink szűkösek: a 2006-os év döntően a 2007-2013 között európai uniós ciklusra való felkészülés, a jól pályázható projectek előkészítésének éve lesz.
Üdvözlettel és egyúttal

Boldog Új Esztendőt kívánva:
Dr. Varjú Lajos polgármester

 

2006.01.30. 14:09
   Üzleti magazin


134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza
2011

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2009 (20 MB)

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2008 (23 MB)

vendeg2007.jpg

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2007 (26 MB)

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás