szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XVI. évfolyam 136. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2018.10.09. 09:26
Átadták a Gerecse Kapuját

- A magyarság mitologikus madarát ábrázoló szobrunk létrejötte - a városunkra is oly jellemző - összefogásnak köszönhető, hiszen közadakozásból épülhetett meg több mint egy évszázada a Kő-hegy tetején, ahol 15 méteres fesztávolságú szárnyait kitárva őrködik, és vigyáz ránk, tatabányaiakra. Ahogyan 1907-ben, a madár elkészültekor, úgy ma a szomszédságában megépült látogatóközpont átadásán is együtt ünnepel a megye - hangsúlyozta köszöntő beszédében Schmidt Csaba polgármester.

2018.10.09. 09:26
Az OKISZ új pályázatokat jelentett be

Két egymást követő napon – augusztus 7-én és 8-án – két-két sajtótájékoztatónak adott otthont a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség – „KISZÖV”. A négy nyertes GINOP 5.3.4-es pályázat mindegyikét egy-egy konzorcium hajtja végre, a Magyar Iparszövetség – OKISZ, valamennyiben konzorciumi vezetőként szerepel.

2018.10.09. 09:25
6,2 milliárd forintos fejlesztés a Sanminánál
A Sanmina 6,2 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát 2022-ig, a beruházáshoz a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.
2018.10.09. 09:24
Negyedszázad az építőiparban

1993, az alapítás óta több mint 210 projekt, 700.000-nél is több beépített négyzetméter, online garanciarendszer, új üzletágak: ingatlanfejlesztés, toronydaru-értékesítés, előregyártó üzem - csak néhány adat, illetve eredmény, ami a Grabarics Építőipari Kft. elmúlt 25 évét fémjelzi. Az egykori néhányfős mikrovállalkozás ma már a hazai építőipar egyik meghatározó szereplője. Méltán büszkék teljesítményükre, mindarra, amit negyedszázad következetes munkájával elértek. Az alapító cégtulajdonossal, Grabarics Gáborral beszélgettünk.

2018.10.09. 09:24
BorgWarner - Safety Award ünnepség

A BorgWarnernél kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra, munkavédelmi eszközeik folyamatos felülvizsgálatára. A dolgozói visszajelzések nagyon fontosak számukra. Az odafigyelés sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 után 2018-ban immáron 7. alkalommal sikerült elérniük az egymillió munkahelyi baleset nélküli munkaórát ezáltal hetedszer, ismét Safety Award díjat vehettek át.

2018.10.09. 09:23
Nóvum: higiéniai rendszerintegrátor

Az Assist-Trend Kft. és a KÉSZ Holding – két teljes egészében magyar tulajdonban lévő cégcsoport – egy új, mindkét társaság irányítása alá tartozó vállalkozás, az Assist-Trend IHS megalapítását jelentette be a közelmúltban. A frissen megalakult Assist-Trend IHS tagja annak az új szemléletű együttműködésnek, amely az elmúlt hónapokban épült ki, és jelenleg a magyar piacon teljesen egyedülálló. Az Assist-Trend új modelljének ötletgazdája Bodrogai Ferenc, a Nord-Paper érdekeltségű vállalkozások főtulajdonosa, aki kérésünkre – Szűcs Lászlóval, a csoport operatív vezetőjével karöltve – örömmel mutatta be a Level up together stratégiai együttműködés innovatív modelljét, melyben az Assist-Trend Kft. higiéniai rendszerintegrátor szerepet lát el.

2018.10.09. 09:23
Nóvum: higiéniai rendszerintegrátor

Az Assist-Trend Kft. és a KÉSZ Holding – két teljes egészében magyar tulajdonban lévő cégcsoport – egy új, mindkét társaság irányítása alá tartozó vállalkozás, az Assist-Trend IHS megalapítását jelentette be a közelmúltban. A frissen megalakult Assist-Trend IHS tagja annak az új szemléletű együttműködésnek, amely az elmúlt hónapokban épült ki, és jelenleg a magyar piacon teljesen egyedülálló. Az Assist-Trend új modelljének ötletgazdája Bodrogai Ferenc, a Nord-Paper érdekeltségű vállalkozások főtulajdonosa, aki kérésünkre – Szűcs Lászlóval, a csoport operatív vezetőjével karöltve – örömmel mutatta be a Level up together stratégiai együttműködés innovatív modelljét, melyben az Assist-Trend Kft. higiéniai rendszerintegrátor szerepet lát el.

2018.10.09. 09:23
Újabb beruházás Tatabányán a Bridgestone-nál

Újabb, 9,2 milliárd forintos beruházást indít a japán Bridgestone Tatabányán, ehhez a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. A miniszter kiemelte, a gumiabroncsokat gyártó vállalat a legmodernebb digitális technológiával dolgozik, a beruházás pedig a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást és 100 új munkahelyet hoz létre.

2018.10.09. 09:21
Nem tudtam, hogy lehetetlen

„A magyar kormány 2018-at a családok évének nyilvánította.”, „Jónak lenni jó!” – ki ne hallotta volna már ezeket a mondatokat? Sokunknak eszükbe juttatják, hogy mi is tehetnénk valamit egymásért, a fiatalokért, a nagycsaládosokért, a jövőért, de arra azért senki sem gondol, hogy ez a néhány gondolat, pár szó annyira megindíthat valakit, hogy mindjárt egy 40 milliós családi ház megépítését ajánlja fel adományként. Pedig ez történt: Dienstmann Tamás a tévé előtt ülve, a „Jónak lenni jó” műsorát nézve, egy hirtelen jött belső sugallat hatására fogta a telefont, és hívta az adományvonalat, felajánlotta a lehetetlent. Mert mint kiderült – főleg eleinte – senki sem hitte, hogy ez igaz lehet. Ez lehetetlen – mondták.

2018.10.09. 09:21
Helyreállították a Táti-szigetek vizes élőhelyeit

A Duna-Ipoly Nemzeti Park 480 millió forintos ráfordítással, a KEHOP 4.1.0 program támogatásával 195 hektáron helyreállította a Pilisi Bioszféra Rezervátumban található Táti-szigetek vizes élőhelyeit – jelentették be a projektzáró sajtótájékoztatóján, Táton.

2018.10.09. 09:20
Baráth Julianna lett a Refi új igazgatója

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletre gyűltek össze a református újtemplomban a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának diákjai, pedagógusai és a fenntartó képviselői. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének bíztató és útra indító szavai után Köntös László főjegyző felolvasta az egyházkerületi közgyűlés határozatát, mi szerint Baráth Julianna lelkipásztort, vallástanárt választotta meg az iskola igazgatójának a 2018. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakra.

2018.10.09. 09:19
A fuvarozás, mint gazdasági mutató

A fuvarozás – nemzetközi téren különösen – a gazdaság jól működő előrejelző, érzékelő rendszere. Minden, a gazdaságot érintő változás elsőként ebben a szegmensben fejti ki hatásait, ami aztán tovagyűrűzik a különféle ágazatokra. Így volt ez a válság kezdetén, és így van most is, amikor a gazdasági fellendülés, a bérfelzárkózás idejét éljük. A növekvő versenyben azok maradnak az élen, akik képesek gyorsan, és hatékonyan reagálni a változásokra, kihívásokra. E gondolatsor mentén beszélgettünk a nemzetközi és belföldi fuvarozás, a logisztika terén negyedszázados tapasztalattal rendelkező Transintertop Kft. ügyvezetőjével, Csiki Tamással, illetve májusban kinevezett, új fuvarozási vezetőjével, Mátyus Gáborral.

2018.10.09. 09:19
Edutus Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Hosszú évek előkészítő munkájának köszönhetően 2018. augusztus 1-jétől a tatabányai Edutus Főiskola egyetemmé léphetett elő. A rangos státuszhoz számos előírásnak meg kellett felelniük. Ezekről, illetve a közeljövő terveiről kérdeztük – immáron az egyetem – rektorasszonyát, Némethné dr. Gál Andreát.

2018.10.09. 09:18
Gyárat avatott a Lucart

Több mint 19 millió eurós beruházással épített új üzemet a Lucart Nyergesújfalun. A vállalat a közép- és kelet-európai piac kiszolgálásával jelentős fellendülést hoz majd a környék fejlődő gazdasága számára. „A mai nap egy igazi ünnepnap” – nyilatkozta Massimo Pasquini, a Lucart vezérigazgatója.

2018.10.09. 09:18
Dr. Molnár Attila az év polgármestere 
A közel negyedszázados múltra visszatekintő díjat a Városi polgármesterek randevúja elnevezésű rendezvényen adták át Hajdúszoboszlón.
2018.10.09. 09:17
„Miben segíthetünk?”

Orbán Viktor miniszterelnök - a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára a közelmúltban ismét kinevezte Fejér megye kormánymegbízottjának dr. Simon Lászlót, akit arra kértünk, értékelje az elmúlt négy esztendőt, és adjon betekintést a további tervekbe.

2018.10.09. 09:17
Gárdonyi történések

A Velencei-tó mindenkinek turisztikai élményt kínál. Emellett az itt élők otthona, amit igyekeznek mindig fejleszteni. Gárdony város gyakorlatilag nemcsak három markáns egység közigazgatási neve, hanem: Dinnyés, Agárd, Gárdony szövetsége is. Programokról, sajátosságokról, további elképzelésekről kérdeztem Tóth István polgármestert.

2018.10.09. 09:16
Ezer év a Bakony ölelésében

Remete Szent Günter javasolta Szent István királynak, hogy a Bakony belsejében alapítson egy bencés szerzetesi közösséget, egy monostort. Az uralkodó eleget tett a kérésnek, s 1018-ban, a Szent Mauríciusz Monostor alapítólevelében említik először Bakonybél nevét. Az ezer éves évforduló nemcsak a béli monostor ünnepe. Függetlenül attól, hogy mikor jött létre település a monostor körül, a bakonybéli közösség millenniuma is, hiszen a monostor és a falu léte, élete szorosan összefonódott a múltban és most is.

2018.10.09. 09:16
Az életminőség javítása a cél

Dobó Zoltán, Tapolca város polgármestere látogatásunkkor azokról a feladatokról beszélt, amelyekkel a városvezetés az itt élők életminőségének javítását, a helyben maradást, a születésszám növekedését célozta meg. Sok, kisebb-nagyobb intézkedés, vállalás, sőt vállalkozás, mely mind a helyiek kényelmét szolgálja.

2018.10.09. 09:16
Induló projektek Ercsiben

Ercsibe érkezve Ráckeresztúr irányából egy hatalmas beruházás nyomai bontakoznak ki. Mint Győri Máté polgármestertől megtudtuk, megkezdődött a Százhalombatta – Pusztaszabolcs vasútvonal felújítása, melynek keretében közúti felüljáró épül a vasút felett. Az országos projekt 2020-ra fejeződhet be, és 7 – 15 perccel megrövidíti a Pécs és Budapest közti utazás idejét.

2018.10.09. 09:15
Nyertes pályázatok Herenden

A Területi Operatív Programok sok település – így Herend – számára is számos előrelépést biztosít a fejlesztésekben. Jánszky Lajos László polgármester örömmel számolt be arról, hogy az összes beadott pályázat – egy kivételével – nyertes lett.

2018.10.09. 09:15
XXXIII. Várpalotai Napok

Kiállításokkal, zenei– és gyermekprogramokkal várták Várpalota lakosságát és a városba látogatókat augusztus utolsó hétvégéjén. A XXXIII. Várpalotai Napok megnyitóján Campanari-Talabér Márta polgármester az idei városi elismeréseket is átadta a Thury-vár udvarán tartott rendezvényen.

2018.10.09. 09:14
Falunap Nemesvámoson

Augusztus első hétvégéjén perzselt a nap, izzadtságban fürödtek azok, akik koradélután kilátogattak a hagyományos Nemesvámosi Falunapra. A főzőverseny résztvevői ráadásul még rátettek egy lapáttal, hiszen ott égett a tűz a bográcsok és egyéb alkalmatosságok alatt. Estére fordulván aztán enyhült a bolond meleg, és sokan előbújtak a hűvös lakásokból, hogy kilátogassanak a rendezvényre.

2018.10.09. 09:13
„Otthont lehet építeni imádságból és énekből

Öt napra Balatonfűzfő látta vendégül a már hagyományszerűen, hatodik alkalommal útjára indult Balatoni Csillagösvény Missziós körút résztvevőit, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezetésével – tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, amelyet a fűzfői Balatoni Bob és Szabadidőparkban rendeztek.

2018.10.09. 09:13
A „Négy vándor” új otthonba költözik

A Duna-mentén, Dunaújvároshoz közel fekvő kistelepülésen, Baracson a Négy Vándor Óvoda évek óta küzdött a megnövekedett gyermeklétszámmal. Az önkormányzat, úgy döntött, a „Foglalkoztatás és életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú pályázati felhívást kihasználva egy teljesen új, korszerű s minden óvodáskorú gyermeket befogadni képes óvodát épít. Ott jártunkkor – még a nyitás előtt - személyesen is meggyőződhettünk arról, Várai Róbert polgármester kíséretében, hogy az apróságokat csodás, megújult világ várja szeptembertől.

2018.10.09. 09:12

Veszprém aranya az európai virágversenyen

Arany minősítéssel tért haza Írországból, az Entente Florale Europe díjkiosztójáról a veszprémi küldöttség.
2018.10.09. 09:12
Vargabetűvel értem egyenesbe

Szikora János jogászdoktor, színházigazgató, rendező, Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől Szent István ünnepén, augusztus 20-án. Keresve sem találtam volna jobb apropót, hogy sajátos, értékteremtő szemüvegünkön keresztül mutathassam meg önöknek az embert, a gondolkodót, az alkotót, Szikora Jánost.

2018.10.09. 09:11
1,5 millió a bohócdoktoroknak

A nevetés és a jókedv gyógyít, ezért a Bridgestone 1.500.000 forintot adományozott a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak a munkatársai által a B-Olympic egészségprogramban sétával, futással, úszással, kerékpározással vagy más sporttevékenységgel megtett több mint 10.000 km után. Az alapítvány bohócdoktorai, dr. Spuri és dr. Nyulánka a támogatással a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán krónikus betegségekkel küzdő, és baleset miatt kezelt gyermekek arcára csalnak majd mosolyt, derűt és nevetést.

2018.10.09. 09:11
A letisztult fesztivál

Egy fesztivál szervezőit annál kevésbé érheti nagyobb baj, mint az utolsó héten bejelentett visszamondás. Nos, a székesfehérvári FEZEN pont így indult. Ám Kovács Antal és csapata kicsit sem esett kétségbe. Végül is a 21 év alatt történtek már váratlan helyzetek… Szó mi szó, ezt is megoldották pár nap alatt, és máris düböröghettek a koncertek július 25-28 között!

2018.10.09. 09:10
XXIII. Mikovinyi Sámuel Emléktúra

Október hatodikán immár 23. alkalommal kerül sor az Által-ér Tatától Dunaalmásig tartó szakaszán a Mikovinyi Sámuel Emléktúrára, amely a Kék Szalag balatoni vitorlásverseny után a második legnagyobb vizes tömegsportrendezvény hazánkban. A verseny egyik szervezőjével, és fő támogatójával, Ercsey Áronnal beszélgettünk.

2018.10.09. 09:10
Tök jó programok – retro utasellátóval

Az idei tökfesztivált szokatlan módon nem a rácalmási Jankovich-kúriában kezdtem, ahol hagyományosan rendezik a háromnapos tökös programsorozatot. Fesztiválkalauzom - Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke, a főszervező - kocsijába ültetett, és a pár kilométerre lévő vasútállomásra vitt. Mint kiderült, egy kiállításra, ami kapcsolódott az idei fesztiválhoz.

2018.10.09. 09:10
Élményt nyújtani – ez a cél!

Budapesttől mindössze egy órára, vidéki nyugalom, wellness részleg és igazi gasztroélmény várja a vendégeket Rácalmáson, a négycsillagos Jankovich-kúria Wellness Hotelben, melynek új vezetőjével, Szabó Attilával a Rácalmási Tökfesztivál kapcsán beszélgettünk céljaikról, programjaikról.

2018.10.09. 09:09
XXVI. Berhidai Napok

Szeptember 6-9. között, immáron négy napon át ünnepelt a Veszprém megyei kisváros, Berhida. Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzájuk, és így nem volt szükség a gondosan előkészített „B”-tervre, a programokat az eredeti helyszíneken – főleg a szabadtéri nagyszínpadon – tudták megtartani.

2018.10.09. 09:09
A kreativitás dacolt az időjárással

Modern világunkban keveseknek akad idejük a kiskertek művelésére, pedig a földdel, a növényekkel való bíbelődés, az időnként esedékes kemény kerti munka tökéletes kikapcsolódást, stresszoldást nyújt művelőjének. A Berhidai Kertbarát Kör tagjai évről évre visszaigazolják mindezt: mosolygós, barátságos emberek fogadják az ide látogatót, és még mosolygósabb terményeik, gyümölcseik vetítik vissza ránk a nyár begyűjtött napsugarait. Idén ez a mosoly kicsit mintha halványodott volna, valahogy kisebbek, szerényebbek, ám annál ötletesebbek voltak a kompozíciók. Kellérné Szász Anikó ennek okáról is mesélt, találkozásunk alkalmával.

2018.10.09. 09:08
A művészet követei

A Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozat alap elemének számít az Alba Regia Táncegyesület kezdeményezésére létrejött Nemzetközi Néptáncfesztivál. Szinte e köré kezdett el fölépülni a többi látványosság. Ahogy jöttek az ötletek, s gazdagodott a program, úgy tolódott ki az időtartama is – ez persze nem titkoltan a város turisztikai vonzerejéhez is sokat hozzáadott.

2018.10.09. 09:08
Segített a Grundfos

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogásának köszönhetően megújult a Jubileum park felső két műfüves grundpályája. A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója számolt be.

2018.10.09. 09:07
Úton a mélyből - új keretek közt

Huszonnégy éves különálló munka, megannyi változás és útkeresés után, újra az anyaegyesület, a Tatabányai Sport Club szakosztályaként működik tovább a labdarúgás Tatabányán. A legutóbbi külföldi tulajdonos által tönkretett NB III-as gazdasági társaság feladatait is átvéve a TFCE a megye harmadik osztályában kezdte újra a felnőtt labdarúgás építését. Mára már megyei I. osztályú csapat játszik a Grosics Stadionban, és 2017-hez hasonlóan idén is szépen menetel a Magyar Kupában, már a legjobb 32 közé jutásért fogadja a Békéscsabát.

2018.10.09. 09:07
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás