szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2014. 114. szám

XIV. évfolyam 114. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

2014.08.12. 21:28
Elhunyt Grosics Gyula

2014. június 13-án Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa 88 éves korában visszaadta lelkét teremtőjének. A Nemzet Sportolójával szinte napra pontosan két évvel a halála előtt tudtunk interjút készíteni, most ennek az írásnak részleteivel búcsúzunk a nagyszerű sportembertől.

2014.08.12. 21:25
Pályázatokra várva
Mostani lapszámunk interjúiban, beszámolóiban több helyütt is olvashatják, hogy a régió vállalkozásai, önkormányzatai nagyon várják az új uniós pályázati ablakok megnyitását. Tavaly évvége óta valóban egy kissé szélcsendes időszakot élünk, ami az egyes kiírásokat illeti.
2014.08.12. 21:25
Mór 30 éve a fejlesztések tükrében

1984. január elsején Mór – századikként hazánkban – városi rangot kapott, erről Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke adta át a városi tanács részére a díszoklevelet. A politikai és gazdasági rendszerváltást követően azonban a szocialista ipari üzemek és bányák leépítésének, az Állami Gazdaság felszámolásának köszönhetően a munkanélküliség 1992-re 15% fölé emelkedett.

2014.08.12. 21:24
Látogatóközpont épül a Turul-szobornál
A tatabányai Turul-szobor közelében Gerecse kapuja névvel látogatóközpontot alakít ki az önkormányzat. Schmidt Csaba polgármester elmondta, hogy a kiírásban ajánlatokat kérnek XXI. századi modern épületre, organikus, a természetbe illő létesítményre, valamint a természet és a civilizáció közötti átmenetet kapuként megjelenítő formára.
2014.08.12. 21:24
„Előttünk a város, mögöttünk a kormány”

A város polgármestere, Császár László évértékelőjében ezzel a találó gondolattal jellemezte az elmúlt időszakot. A ciklus eredményei mindezt alá is támasztják: látványosan fejlődött a város az elmúlt négy esztendő alatt, és a kormányzati szerepvállalás is jelentősen hozzájárult a sikerekhez. Ráadásul a folytatás is ígéretesnek tűnik, az új tervek áttörést hozhatnak a munkahelyteremtésben, a helyi adóbevételek növelésében. Van tehát miről beszámolni, és van miről terveket szőni. A városvezetőtől a részleteket is megtudhattuk.

2014.08.12. 21:23
Uszoda és sportcsarnok is épülhet Sárbogárdon

A költségvetési fegyelem, a pályázati lehetőségek ésszerű felhasználása, a közmunkaprogram zökkenőmentes lebonyolítása és a munkahelyeket teremtő új vállalkozások megjelenése lehet biztosíték arra, hogy a következő négyéves időszakban Sárbogárd fejlődő pályára állhasson – tudtuk meg dr. Sükösd Tamás polgármestertől.

2014.08.12. 21:23
Falumegújítási Díj Környének

„Magyarországi Falumegújítási Díj a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért – 2013.” elismerést és a Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját vehette át Beke László, Környe polgármestere április végén, az Újszilváson rendezett ünnepségen és konferencián.

2014.08.12. 21:23
Gárdonyi kerékpárút-átadó

Kerékpárosok egész hada várta türelmetlenül, hogy az ünnepi beszédeket követően végre birtokba vehessék a Velencei-tavat körülölelő kerékpárút most elkészült gárdonyi szakaszát. 800 millió forintos fejlesztés eredményeként Dinnyéstől egészen Velencéig tekerhetnek a kétkerekű szerelmesei. Az átadón megjelent, főképp fiatalokból álló „mezőny” felvezetését Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő, Bicske város polgármestere vállalta magára.

2014.08.12. 21:22
Átadták a Velencei-tó Kapuját

A Velencei-tó Kapuja beruházás átadására bizony sokat kellett várniuk mind a helyieknek, mind a Velencére látogatóknak. A félbemaradt fejlesztés azonban a sok-sok bosszúság, az elhúzó vita és pereskedés után végül mégis csak megvalósulhatott, elkészült a nagy mű, átadhatóvá vált Velence új büszkesége: a turisztikai központ, az egykori szabad strand.

2014.08.12. 21:22
30 éve város Zirc

Sok vagy kevés három évtized? Attól függ, honnan nézzük, kinek a szemével. Így látja ezt Zirc polgármestere, Ottó Péter is, akivel együtt tekintettünk vissza a városavató óta eltelt időkre. Ilyenkor jön csak rá az ember, hogy mennyi minden változott meg a környezetében, mi minden tűnt el, mi minden jött létre. Zircen zajlottak az események, bőven van miről beszámolni, van mit értékelni.

2014.08.12. 21:21
Az Almavirág Fesztivál is egyre népszerűbb

Manapság, amikor egyre nehezebb közösséget életre hívni, és még nehezebb azt életben tartani, akad egy hely, mely kivételt képez: Rácalmás. A helyi civilek – a Rácalmási Városvédők Egyesületének keretében, az önkormányzattal együttműködve – több ezer fős, országos hírű rendezvényeket bonyolítanak le profikat megszégyenítő minőségben, önkéntes munkával, fizetség nélkül, igazi közösségként. A titok talán az, hogy magukért csinálják, a saját örömükre, no meg annak a sok ezer látogatónak a kedvéért, akiket a nívós programok az ország szinte minden pontjáról idevonzanak. Az immáron hatodik Almavirág Fesztiválon a városvédők elnökével, Bodnár Sándorral vettük számba, kiket is láthattak a színpadon a fesztiválozók, milyen eseményekkel várták az érdeklődőket.

2014.08.12. 21:21
Nemesvámoson tudatos fejlesztés folyik

A Veszprém szomszédságában lévő kistelepülés lakói, vezetői nem csupán szerencsésnek tartják magukat adottságaik, lehetőségeik miatt, de tudatosan élni is kívánnak ezzel. Határozott elképzeléseik vannak a jövőt illetően, melyet egymással összefüggő vidékfejlesztési programjaik is visszatükröznek. A ciklus végéhez közeledvén Sövényházi Balázs polgármestert az elmúlt négy év célkitűzéseiről és eredményeiről kérdeztem, majd beszélgetésünk során kitértünk a folyamatban lévő fejlesztési tervekre, a jövőre vonatkozó elképzelésekre is.

2014.08.12. 21:20
Uniós forrásokból újul meg a pápai kórház

Közel 1,7 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő két pályázaton. A projektek közül az egyik lassan befejeződik, a másik esetében pedig a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása zajlik. A kórház megújítását célzó beruházásokról dr. Vörös Ibolya főigazgató asszonnyal beszélgettünk.

2014.08.12. 21:20
Megnyílt az Egészségfejlesztési Iroda

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Kossuth utca 15. szám alatt található Bicskei Járás Egészségfejlesztési Irodát. Az ez alkalomból Bicskére látogató Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy az egészségmegőrzésnek és a megelőzésnek a korábbinál nagyobb hangsúlyt kell kapnia az ellátórendszerben.

2014.08.12. 21:19
33. Bicskei Napok
A krisztusi korba érkezett rendezvény 16 helyszínen közel 50 kulturális és sport rendezvényen mutatta meg a város értékeit. „Köszönet Bicske Város Önkormányzatának, a szponzoroknak, támogatóknak, közreműködőknek és az önkénteseknek, hogy ebben az évben is támogatják a tavaszi napok megrendezését” - mondta megnyitó beszédében Tessely Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő.
2014.08.12. 21:18
„A Tatai-medence tiszta vizeiért”

Ezzel a címmel tartottak konferenciát a Víz Világnapján a tatai városházán. A szervező az önkormányzat, az Észak-dunántúli Vízmű Zrt.,  az Által-ér Szövetség és a Magyar Hidrológiai Társaság volt. A konferencián az Által-ér völgyében végbement közelmúltbeli változásokról számoltak be a hozzászólók, s a fejlesztés következő üteméről is beszéltek.

2014.08.12. 21:18
1,4 milliárdból valósult meg a projekt

Térségünk legnagyobb beruházásának záró rendezvényére került sor 2014. május 22-én. A „Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése Devecser és Kolontár térségben” című projekt keretében a vízelvezető rendszer fejlesztése, új csatornaszakaszok kiépítése, felújítása valósult meg.

2014.08.12. 21:18
Biztonsági kamerarendszer Devecserben
Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy sikeres pályázat eredményeként Devecser városában nagyszámú biztonsági kamera telepítése kezdődik. Toldi Tamás polgármester elmondta, hogy Devecser Veszprém megyében egyedüliként nyerte el a 100%-os támogatottságú pályázatot, melynek összege 8 960 000 forint.
2014.08.12. 21:17
Átadták a Ferdinand Gross Kft. új logisztikai bázi
A csavarok, kötőelemek, valamint szerelési aprócikkek és fogyóeszközök nagykereskedelmével foglalkozó Ferdinand Gross Hungary Kft. áprilisban felavatta  a társaság új logisztikai bázisát, melyet a Tatabányai Ipari Parkban építettek fel.
2014.08.12. 21:17
Ismét átalakulóban a gázipari szakma

A DUNAGÁZ Szakmai Konferencia több mint két évtizedes tevékenysége során kivívta a maga helyét a hazai szakmai konferenciák sorában. Ma már ez a rangos összejövetel – melynek idén is a visegrádi Thermal Hotel adott otthont - több mint egy továbbképzés, igazi szakmai műhellyé vált – mondta Fülöp Lajos, a konferencia szervezőbizottságának vezetője. Hogy miről is esik szó egy-egy ilyen alkalommal? – erről kérdeztük a gázipari szakembert.

2014.08.12. 21:16
Új fejőházat avatnak az Agárdi Farmnál

A tatabányai Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola nemrég ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját. A jubileumi rendezvénysorozat részeként az Edutus Főiskolán beszélgetést szervezett az iskola vezetése, ahova sikeres üzletembereket hívtak meg. Jelen sorok írója moderátorként ott ismerkedett meg Dr. Gergácz Zoltánnal, az Agárdi Farm Kft. ügyvezető igazgatójával, pedig kiderült, hogy légvonalban alig 100 méterre laknak egymástól.

2014.08.12. 21:16
Csak a forma változott, a tartalom nem

Az Adonyi Március 21. Mezőgazdasági Szövetkezet a térség és a város meghatározó vállalkozása mind a mai napig Adonyban. A jogszabályi változások miatt azonban a közelmúltban szervezeti átalakulást határoztak el, erről beszélgettünk Marczinka Tamással, aki immár nem elnökként, hanem ügyvezető igazgatóként irányítja a cégcsoportot.

2014.08.12. 21:15
Bővíti komáromi gyárát a Kayser

Az utóbbi időszakban a társaság a város, de a környék egyik legjelentősebb munkáltatójává lépett elő. Az autóalkatrész-gyártó vállalatnál folyamatos létszámbővítés zajlik, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a városban mindössze 4,5%-os a munkanélküliségi ráta. Ez az adat országos tekintetben is kiváló mutatónak számít. A cég ügyvezetője Nemes Ivó és dr. Molnár Attila polgármester május végén tartott közös sajtótájékoztatót a témában.

2014.08.12. 21:15
Városüzemeltetés Oroszlányban I. rész

Cikksorozatunk első részében azt vizsgáljuk, hogy a jogszabályi változásokkal összhangban miként ment végbe Oroszlányban a városüzemeltetés intézményrendszerének átalakítása.  Az 1991-ben létrejött Oroszlányi Városgazdálkodási Vállalat később az Otto, majd pedig a Remondis cégcsoport többségi tulajdonában volt. Az új hulladéktörvény viszont előírta, hogy 2014-től közszolgáltatást csak olyan cég végezhet, amely többségi, önkormányzati vagy állami tulajdonban van. Így jött létre az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt, melynek élén 2013augusztus elsejétől Óvári László vezérigazgató áll.

2014.08.12. 21:14
Kitüntették a Pannon Egyetem professzorát

Az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottsága Arany János-érem kitüntetésben részesítette Dr. Guttman András egyetemi tanárt, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának professzorát. A díj a határon túli magyar kutatók magyar tudományosságért kifejtett eredményes tevékenységének elismerése.

2014.08.12. 21:14
Hogyan építsünk cégbirodalmat?

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szigetközi henteslegény, aki batyujába tette a hamuban sült pogácsát, és világgá ment – akár így is kezdhetnénk ezt a valóban mesébe illő történetet. Ám nem mese, hanem nagyon is valóság, ahogy Tóth Péter, a Lipóti Pékség tulajdonosa megvalósította álmait az elmúlt 26 évben. Pályájáról, a megtett útról és terveiről beszélgettünk a sikeres vállalkozóval.

2014.08.12. 21:13
Építőipari tapasztalatok tőlünk nyugatra

A hazai építőipar nehéz időket élt meg az elmúlt esztendők során, és mindezért nem csupán a válság tehető felelőssé. Sokat rontott a helyzeten a legfelsőbb szintű szakmai irányítás évtizedes hiánya, a már-már „hungarikum”-nak számító jogi útvesztők egész erdeje, s mindehhez párosult a szakképzés szinte már szisztematikusnak tetsző szétverése. Tőlünk nyugatra mindez másképp alakult, sokkal pozitívabban. De az ott, tényleg maga a Kánaán? A Grabarics Építőipari Kft. néhány éve nyitott a külpiac irányába. Az ott szerzett tapasztalatokról a cégtulajdonossal, Grabarics Gáborral beszélgettünk.

2014.08.12. 21:13
Fiatal tehetségek versenyeit támogatja a Grundfos

A fiatal tehetségek támogatása, a gyakorlatorientált fejlődési lehetőség és a megmérettetések biztosítása kiemelten fontos terület a Grundfos Magyarország Gyártó Kft-nél – tudtuk meg Urbán Katalin CSR és kommunikációs vezetőtől. Az elmúlt időszakban két, diákoknak rendezett szakmai versenyen is lehetőségük nyílt a jövő tehetségeinek segítésére.

2014.08.12. 21:12
A központban fogadja ügyfeleit a T-SZOL

Új, modern ügyfélszolgálati irodát nyitott a Fő tér 18/E szám alatt a T-SZOL Zrt. és a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A társaság ügyfelei számára ezzel lehetővé válik, hogy egy helyen és egy időben intézhessék a távfűtéssel, meleg vízzel és hulladékszállítással kapcsolatos tennivalóikat.

2014.08.12. 21:12
Országos Sportnap az Iparszövetség tagjainak

2014. május 31-én, szombaton kellemes napot tölthettek a komáromi WF Szabadidő Parkban a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség „KISZÖV” és a Magyar Iparszövetség (OKISZ) Szociális, Kulturális és Sport Alapítvány által szervezett Országos Sportnap résztvevői. A korábbi évek hagyományait követve idén is a pecások, a pingpongosok és a sakkozók mérték össze tudásukat, szerencséjüket. A tizedik alkalommal sorra kerülő eseményen a szervezők nevében a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség ügyvezető igazgatója, dr. Petőcz Erzsébet köszöntötte és tájékoztatta a résztvevőket.

2014.08.12. 21:12
Székely gyors - hetedszer Csíksomlyóra
A csíksomlyói búcsút minden évben Pünküsdkor rendezik. Csíksomlyó a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye. 1990 óta minden évben több százezer ember zarándokol ide, és vesz részt a Szűzanya tiszteletére tartott körmeneten, szentmisén.
2014.08.12. 21:11
Magvetés után most érik be a termés

A bányász családból származó, Tatabányához is több szállal kötődő Kupcsok Lajos rendkívül sokat tesz azért, hogy hazánk és Szlovákia, a határ menti magyarországi megyék és a Felvidék kapcsolatai erősödjenek. Az utóbbi bő fél évtizedet tekinthetjük egy erős alapozásnak, egyfajta magvetésnek. A termés mostanában érik be...

2014.08.12. 21:11
Légy részese a csodának!

A történet valahogy úgy indult: ...Volt egyszer egy lány…, egy ügyvédnő, aki a Tatai Öreg-tó körül rótta délutánonként köreit, így vezetvén le rohanó világunk stresszes óráit. Egy szép napon a lány – barátnője javaslatára, edzés közben – „beszaladt” a tatai művelődési házba, ahol népzenei rendezvény keretében egy kárpátaljai település, Visk református lelkésze beszélt épp a színpadon az összegyűltekhez. Adományokat gyűjtött egy megálmodott magyar óvoda építéséhez.

2014.08.12. 21:10
15. Kortárs Művészeti Fesztivál – Székesfehé
Tizenöt éve rendez művészeti fesztivált Székesfehérvár. Sokan azt jósolták először, kár sorszámozni, nem lesz több, míg mások számolták az időt, hogy újra fellobogózzák a várost, s rácsodálkozhassanak az újdonságokra művészeti bemutatók, kiállítások, szokatlan ötletek tárházaként.
2014.08.12. 21:10
A cselló varázslója: Dr. Lakatos János

A Regio Regia magazin időről-időre megkérdezi támogatóit, pártolóit, értékteremtőit, hogy melyek azok a témák, amelyekről érdemes írni. Bábolna polgármestere, dr. Horváth Klára azonnal rávágta: írjunk a Kocson élő, de náluk is praktizáló dr. Lakatos Jánosról, aki amellett, hogy kiváló orvos, nagyszerűen játszik csellón is, sőt felléphetett a világhírű Carnegie Hallban. A nagy kalandról beszélgettünk a zenélő doktorral.

2014.08.12. 21:09
Magyarok a Marson

A IX. Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye 2014 áprilisában a székesfehérvári Óbudai Egyetemen és a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolában zajlott. A verseny egy civil összefogás szerény lehetőségekkel, de egyre inkább kiteljesedő közösségi erővel. Az elmúlt kilenc évben több száz fiatal jelentkezett az ország szinte összes természettudományt oktató iskolájából.

2014.08.12. 21:09
Szónoklatverseny 2014

A fiatalok hazafias öntudatának, nemzetünk iránti felelősségérzetének erősítése, valamint iskolájuk névadója iránti tisztelet, nagyrabecsülés elmélyítése. Legyenek büszkék, érezzék át, mit jelent e két nagy hazafiról elnevezett iskola diákjának lenni! - fogalmazta meg célkitűzését a Kossuth Szövetség és az Országos Széchenyi Kör, amikor 19. alkalommal szólította versenybe a Kossuth és Széchenyi nevét viselő iskolák tanulóit, valamint a baráti, hagyományápoló iskolák, szervezetek fiatal szónokait.

2014.08.12. 21:09
Megalázott embervilág

A Tatabányai Múzeum rendezi Lois Viktor Munkácsy-díjas képzőművész legújabb kiállítását, mely a Megalázott embervilág címet viseli, és július 4-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A tatabányai születésű művész első alkotói korszakát faszobrok készítése jellemezte, érdeklődése a ’80-as évektől kezdve a fémszobrok felé fordult. A hangzó fémszobraiból válogatott kollekció nagyobb része a Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzenben, a Hangfürdő c. állandó kiállításon tekinthető meg.

2014.08.12. 21:08
„Élesben” tanuló informatikusok

Alapításának 10. évfordulóját ünnepli a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara, melynek működése példaértékű: hallgatói sikeresek, nemzetközi szintű kutatások, élen járó innováció. A veszprémi székhelyű intézmény dékánját, Piglerné dr. Lakner Rozália egyetemi docenst kérdeztük.

2014.08.12. 21:08
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás