szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Vízlágyítás házilag

Sok-sok reklámban találkozhatunk a kemény víz és hatásainak problematikájával, hazánkban a kemény víz és az általa okozott lerakódások országosan problémát jelentenek. De valóban szükségünk van vízlágyításra? Miért? És milyen eszközökkel lágyíthatjuk a vizünket? Körbejárjuk a témát.

Igazodjon el a biztosítások világában!

Rohanó világunkban, amikor a biztosítók (is) számtalan ajánlatot, biztosítási csomagot kínálnak számunkra, nehéz kiigazodni és tisztában lenni azzal, hogy hány és hányféle élethelyzetre köthetünk biztosítást. A legtöbben csupán a leggyakoribb biztosításokat ismerik, pedig a paletta igen széles!

Gyerekcipő egyszeregy


Az ifjú szülők előbb-utóbb szembesülnek a gyerekcipő választás kérdésével, hiszen amint a gyermek megteszi az első lépéseit, aktuálissá válik a cipővásárlás. Igen ám, csakhogy óriási a választék a cipőboltokban, és emellett még olyan ismeretlen szavakkal, orvosi kifejezésekkel is szembesülünk, mint szupinált cipő, harántemelő vagy lúdtalp.

Vízszerelőre van szüksége?

Lakásoknál is, ám családi házaknál még gyakrabban előfordul, hogy vízvezeték-szerelő szakember munkájára van szükségünk, ám nem mindegy, kit hívunk ki és milyen feltételekkel, hogy elvégezze az aktuális teendőket. A legtöbb vízszerelő megbízható szakember, ám több kérdést is körül kell járnunk, mielőtt rábízzuk valakire a munkát.

Neveljük gyermekeinket olvasóvá!

Tény, hogy digitalizált világunkban egyre nehezebb gyermekeink figyelmét a könyvek felé terelni, és megismertetni velük az olvasás szépségét, hiszen a virtuális technológiák ma betöltik azt a helyet (időben és térben), amit korábban még a könyvek jelentettek. A gyerekek egyre több időt töltenek a televízió és a számítógép előtt, ami – többek között - károsan hat értelmi és idegrendszerei fejlődésükre. Hogyan terelhetjük őket már egészen kicsi koruktól kezdve, hogy később olvasni szerető felnőttekké váljanak?

Hozzátáplálás: nem mindegy, mikor és hogyan!

„Amikor egy kisbaba megszületik, akkor egy új édesanya is születik” – szokták mondani az első gyermeküket világra hozó nőkre. Ez azt is jelenti, hogy édesanyaként egy teljesen új, számunkra még ismeretlen szerepkört kell betöltenünk, ami jóval több, mint csupán egy szerep.

Így indíts a neten vállalkozást!

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint azok a vállalkozások, amelyek online aktívak, azaz rendelkeznek domainnel, tárhellyel, weboldallal és ezeket az eszközöket aktívan használják 1-300%-kal magasabb forgalomnövekedést tudnak realizálni, szemben offline társaikkal. De mit tehet, az a helyi vállalkozó, aki eddig nem rendelkezett weboldallal, és szeretne élni a lehetőséggel? Igyekszünk összefoglalni a lehetőségeket.

Költöztetés Budapest területén? Szakemberekkel olcsóbb!

Költözés előtt állva sokan vannak úgy vele, hogy minél olcsóbban szeretnék megúszni a dolgot. A leggyakoribb tévhit az, hogy a barátokkal, ismerősökkel történő költöztetés Budapest területén is olcsóbbra hozható ki, mintha profikat bíznánk meg. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy sor tényező befolyásolja, mennyire gyors és zökkenőmentes a költözés, s a felmerülő problémák gyakran tényleg csak akkor küszöbölhetőek ki, ha tapasztalt szakemberek végzik a teendőket. Nézzük, miért jön ki olcsóbbra a költöztetés Budapest kerületeiben akkor, ha profi céget kérünk fel a feladatra!

Hogyan készítsük fel autóinkat az őszi-téli időszakra?

Beköszöntött az október, ám a szép szeptemberi időjárás miatt még mindig nem álltunk át „őszi üzemmódba”, így felkészületlenül érnek bennünket a hidegebb, csípősebb és csapadékosabb reggelek. Most még ugyan kellemes az időjárás, ám már most gondolnunk kell autónk felkészítésére az őszi-téli időszakra.
Ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Az albérletválasztás és nehézségei

Az idén érettségiző és a hazai felsőoktatási intézményekbe jelentkező diákok július végén ismerhették meg az egyetemek és főiskolák ponthatárait. Azok a szerencsés jelentkezők, akik szeptemberben megkezdhetik tanulmányaikat az általuk választott felsőoktatási intézményben, természetesen nem dőlhetnek hátra.

Biológiai szennyvíztisztítás – szigorodó feltételek

A lefolyóban leengedett víz útját még gondolatban sem követjük szinte sohasem nyomon, így azzal sem törődünk, mi lesz a szennyvíz sorsa, és az általunk használt vegyi anyagok (mosóporok, szappanok, öblítők, mosogatószerek, fertőtlenítők, stb.) milyen formában jutnak vissza élővizeinkbe, illetve hogyan tisztítják meg tőlük a vizet. Ennek jártunk most utána.

A 111-es út a magyarországi halálutak élén

Minden évben olvashatjuk a magyarországi legveszélyesebb utak listáját, mely a Központi Statisztikai Hivatal által kiadott közúti statisztikák alapján készül. A többféle szempontot figyelembe vevő statisztikák szerint Esztergom közvetlen környékén két út is a legveszélyesebbek közé tartozik.

Komárom-Esztergom gasztronómiája

Az elmúlt években óriási divattá vált a gasztronómia, és a reform étkezés. Szerencsére ez nem csak külföldi szokások meghonosodását eredményezte, de újra felértékelődött a hagyományos magyar gasztronómia is, aminek a nyomai még ma is fellelhetőek vidéken, így megyénkben is. Egy kis körutazást teszünk hát a megye gasztronómiájában.

Kiber harc folyik már helyi szinten is a vevőkért, a piacért
Hülyét csinálnak belőlünk?

Internetes világunkban egyre nehezebb eligazodni. Adatok zúdulnak ránk, naponta próbára teszik ítélőképességünket, józan eszünket, sőt egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy visszaélnek hiszékenységünkkel, tájékozatlanságunkkal, és mi rendre bekapjuk a legyet. Ott tartunk, hogy az internet - mely jó esetben képes lábunk elé tárni a világot -, rossz célokra használva, komoly gazdasági károkat okozhat. Tizenöt éve vezetem webstúdiónkat, internetes és nyomtatott médiumainkat, ebből adódóan saját tapasztalataim mellett ügyfeleink „kíber-kalandjaira” is rálátásom van. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy tájékozódjunk, felkészüljünk, mert könnyen előfordulhat, hogy holnap már épp mi leszünk a kiszemelt áldozat.

Éjszakai csípések gyötrik?
Lehet, hogy ágyi poloskája van?

Ha reggelre fájó, viszkető, igen kellemetlen csípésekre ébred, akkor nagy valószínűséggel ágyi poloskával van dolga. A biztos tényállást persze csak szakember (bőrgyógyász, rovarirtó) mondhatja ki, de amennyiben rendszeresen visszatér ez a probléma, már kezdhet gyanakodni.

Lakástrendek és lámpadivat 2016-ban

A lakberendezésben is – éppúgy, mint a ruhadivatban – évről-évre változnak a lakberendezési tárgyak, a kiegészítők, és nincs ez másként a lámpák terén sem. Megmutatjuk, mi lesz a divatos idén a lakásokban és a helyiségek megvilágításában!

A jövő nyomtatói

A nyomtatástechnika az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, szinte évről-évre jelennek meg a legújabb innovációk ezen a területen. Néha a területről szóló legújabb híradások kapcsán csak kapkodjuk a fejünket, hogy mennyire új távlatokat nyitnak meg a kutatók és a fejlesztők, hogy egyre modernebb és egyre többet tudó készülékekkel álljanak elő. A nyomtatás egyik legújabb szegmense, a 3D nyomtatás pedig már emberi szervek és ételek előállítására is alkalmas.

   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás