szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia Magazin 152. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu
2022.01.26. 10:52
Építőipari Nívódíj - 2021.
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének idei ünnepi évzáró közgyűlésén hirdették ki az Építőipari Nívódíj 2021 nyerteseit. A "Műemlék helyreállítás, építmény rekonstrukció" kategóriában a tatai Esterházy-kastély, míg a "Közlekedési létesítmény" kategóriában a komáromi Monostori-híd érdemelt elismerést.
2022.01.26. 10:48
A Közép-Dunántúl értéktára
Különleges elkötelezettség kellett ahhoz, hogy valaki 20 évvel ezelőtt a nyomtatott sajtó piacán regionális periodikát indítson. A jó piaci érzék és felismerés segített abban, hogy valaki meglássa a lehetőséget az új lokalizáció, a regionalitás bemutatásában, megjelentetésében. Empirikus készségre volt szükség megtalálni azokat a partnereket, akik fontosnak tartják intézményeik, vállalataik bemutatását, és akiket érdekel a közeli és távoli partnerek, személyek munkája és azok eredményei. Kitartó munkát, folyamatos utazást és jelenlétet igényelt az aktualitások hiteles, olvasmányos feldolgozása, megjelentetése. Mindezek párosultak a szakértelemmel és nem kevés hittel.
2022.01.26. 10:45
Megújult az Ördöglovas öröksége
Mondhatni főnixmadárként, hamvaiból éledt újra a Komárom-Esztergom megyei Bajna község egykori pompás épülete, a Sándor-Metternich kastély. A Nemzeti Kastély- és Várprogram keretében megújult immár újra lenyűgöző főúri rezidenciát december első hétvégéjén adták át ünnepélyes keretek között.
2022.01.26. 10:41
70 új munkahelyet teremt a Hydro
Hetven új munkahely jön létre a Hydro Extrusion Hungary Kft. legújabb beruházásának köszönhetően Székesfehérváron. A 90 ezer tonna kapacitású öntöde megépítéséhez a kormány 2,6 milliárd forintos támogatást nyújt, jelentette be székesfehérvári látogatásán Szíjártó Péter külügyminiszter.
2022.01.26. 10:36
Századelő-értékelő kamarai szemmel
Húsz éve, hogy figyelemmel kísérjük a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkáját, tudósítunk az eseményeikről, híreikről. Nincs hét, hogy ne érkezne tőlük meghívás fontos, sokak munkáját segítő programokra, tájékoztatókra. Hová, kihez is fordulhatnánk, ha nem ide, ha hiteles képet, egy századelő-értékelőt szeretnénk kapni, képet alkotni arról a két évtizedről, amelyben lapunk megszületett, és lassan-lassan haladva a felnőtt korba lépett. Radetzky Jenőt, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamra elnökét kértük, értékelje ezt az időszakot, ossza meg velünk gondolatait.
2022.01.26. 10:34
Fejlődési csapdaveszély a pandémia után
Dr. Csath Magdolna legújabb könyve nagyon fontos témával foglalkozik: a magyar gazdaság és társadalom útválasztásával. Az egyre globálisabbá váló gazdaság gyengepontjai már eddig is körvonalazódtak, de a pandémia végképp rámutatott ezekre. Semmi sem az, ami volt. A világ gazdasága a szemünk előtt alakul át. De az új helyzetben milyen nemzetgazdasági stratégiát válasszunk? Merre menjünk tovább, mit tűzzünk magunk elé célként, és mivel mérjük az eredményeinket? Egyáltalán mit tekintsünk eredménynek, fejlődésnek? - ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat új könyvében a neves közgazdász, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja, aki a biatorbágyi könyvbemutatóján kedvcsinálóként a részletekbe is beavatta közönségét.
2022.01.26. 10:30
Töretlen a fejlődés a DERIK-nél
A tatai illetőségű DERIK Hungária Kft a Regio Regia magazin egyik első partnere volt. 2003-tól rendszeresen szerepelnek lapunkban. Nyomon követhettük, ahogy fejlődtek, mikro-vállalkozásból 40-50 objektumot őrző cégcsoporttá nőttek. Összegzésre invitáltuk a cégvezetőket, akik egy családot alkotnak. Rigó Ágnessel, Rigó Erikkel és Rigó Péterrel beszélgettünk.
2022.01.26. 10:25
A közös örökség ma is összeköti a Köfémeseket
A Hungalu Alumíniumipari Tröszt fogta össze egykoron Magyarország alumíniumtermelését. Ide tartoztak a hazai bauxitbányák, a kohók csak úgy, mint a fémmegmunkálás egységei. Ez utóbbiak fellegvára volt a székesfehérvári Könnyűfémmű. Az éppen 80 esztendővel ezelőtt alapított társaság, túlélve a legviharosabb időszakokat, a tulajdonosváltással járó privatizációt, számos akvizíciót, majd profiltisztítást és az ezzel járó szervezeti átalakulást, ma is sikeresen működik. Az egykori üzletágak egy része ma már önálló társaságként tevékenykedik, de valamennyien ragaszkodnak közös gyökereikhez, és büszkék Köfémes múltjukra. A 80 éves örökségről Katus Istvánnal, a ma is a központi magot adó Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatójával beszélgettünk.
2022.01.26. 10:19
Jubileumi ünnepi küldöttgyűlés az FMKIK-ben
A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jubileumi, 50. küldöttgyűlése nem csak az évzárás alkalmából, de tartalmát tekintve is igazi ünnepe volt a megye gazdaságának. Díjazottakat köszöntöttek, kamarai kitüntetéseket adtak át, és egy, a német-magyar gazdasági kapcsolatokat erősítő szerződést is aláírtak egy német InfoPont létrehozásáról a Gazdaság Házában. De a kamara ezúttal sem tagadta meg önmagát, muníció, friss tudás nélkül most sem engedte haza küldöttjeit: autentikus információhoz juthattak dr. Prőhle Gergely egykori svájci és német nagykövet, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatójának jóvoltából Németország jelenlegi politikai, gazdasági helyzetéről, az új kormány terveiről.
2022.01.26. 10:15
Topolcsik Melindával beszélgettünk
A Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója szerint a koronavírus-járvány felértékelte a szociális kapcsolódást, és rávilágított, hogy jó emberi kapcsolatokkal, egészséges testtel és lélekkel könnyebb legyőzni a nehézségeket. A vállalatnál mindezt nem szólamnak tekintik, hanem e gondolat köré szervezték az idei tevékenységeiket a cégen belül, de a gyárfalakon kívül is. Topolcsik Melindával beszélgettünk.
2022.01.26. 10:04
30 éves a modern VIDEOTON
A magyar emberek mindig is magukénak érezték a VIDEOTON-t, és csak remélhették, hogy a szanálásra ítélt állami vállalat az 1991-es versenytárgyalást követően újjászülethet. A VIDEOTON azonban nem csak túlélte az elmúlt 30 esztendőt, de mára hazánk legnagyobb színtisztán magyar kézben lévő, Európa szerte ismert, elismert és nem utolsó sorban rendkívül sikeres, nyereséges vállalatcsoportja lett. Az újraalapítás óta eltelt évekről, eredményekről a VIDEOTON első számú vezetői - Széles Gábor elnök-vezérigazgató, Lakatos Péter, társ-vezérigazgató és Sinkó Ottó társ-vezérigazgató vállalati évzáró ünnepségükön emlékeztek meg.
2022.01.26. 09:59
Új esztergomi modellel debütál a Suzuki
Online bemutató keretein belül debütált világszerte az új S-CROSS november végén. Az új modellben a Suzuki ötvözte a merész szabadidő (SUV) stílust a kényelemmel, mely erőteljes, ugyanakkor környezettudatos vezetési élményt, fejlett biztonsági funkciókat és csatlakoztatott szolgáltatásokat kínál. Az esztergomi gyártású jármű értékesítése az év végén kezdődik Európában, de Latin-Amerika, Óceánia és Ázsia számára is forgalmazzák majd. Az eseményen a Suzuki további bejelentést is tett: az európai zöld törekvésekkel összhangban 2022-ben tovább bővíti hibrid kínálatát.
2022.01.26. 09:54
Kitüntetések átadásával zárták az évet
A Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség "KISZÖV" december 8-án tartotta évzáró közgyűlését a hagyományoknak megfelelően, a komáromi WF Szabadidő Park éttermében tartotta. A rendezvényen többek között átadták a szervezet elismeréseit is, az arra méltó tagoknak.
2022.01.26. 09:49
Új irányba indulhat a Karsai műanyaggyártó
A közelmúltban gyakran hallhattunk jó híreket a székesfehérvári Karsai Holding Zrt. felől. A cégcsoport új gyártócsarnokot avatott, és két kitüntetést is átvehetett. A Legjobb Női Munkahely - 2020 elismerést dr. Karsai Béla, vezérigazgató, a 2021-es Üzleti Etikai Díjat pedig Kis Éva, cégvezető vehette át, akit arra kértünk, adjon egy kis áttekintést arról, mi történt a Karsai cégcsoport háza táján az elmúlt időszakban.
2022.01.26. 09:44
I. Innováció Konferencia a Pannon Egyetemen
Bizalom, együttműködés, innováció - a versenyképesség erősítésének lehetőségeit kutatva egymásra épülő és megkerülhetetlen fogalmak. Mit kell tennünk ahhoz, hogy a gyakorlatban is lássuk ezek megvalósulását? Hogyan lépjünk feljebb az innovációs csigalépcsőn? Miként lehet segíteni az innováció terjedését, hogyan lehet megszólítani a bizonytalan szereplőket? Miként törhetünk ki a "Magyarországon világhírű" paradigmából, és lehetünk jelentős innovátor-ország? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által 2021. november 23-án szervezett konferencia résztvevői. Az esemény fővédnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal volt
2022.01.25. 18:59
Tatabányai Műjégpálya
A fedett jégpálya keddtől vasárnapig meghatározott turnusokban várja a kikapcsolódni és sportolni vágyó nagyközönséget. Igény esetén korcsolya oktatás indul (min. 10 főtől), amire telefonon, illetve személyesen a pályán lehet jelentkezni.
2022.01.25. 18:56
A Teremtő és a közösség támogatásával
Az élet különös egybeesése, hogy a húsz éves fennállását ünneplő Regio Regia magazin a 15 éve tatai polgármestert, Michl Józsefet köszöntheti 2021-ben. Sokszor beszélgettünk számokról, forintokról, beruházásokról, most inkább gondolataira, véleményére, elképzeléseire voltunk kíváncsiak.
2022.01.25. 18:54
Miben segíthetünk?
A 20. születésnapjára ünnepi lapszámmal készülő Regio Regia folyóirat évértékelő írásra kért fel bennünket, nekünk azonban most messzebbre is érdemes, sőt kell tekintenünk. Az idei évben már tíz esztendeje, 2011. január 1-jétől kezdték meg működésüket a megyei kormányhivatalok. Úgy gondolom, nem túlzás: a magyar közigazgatás történetében ez mérföldkövet jelent. Az évforduló alkalmat ad a visszapillantásra, annak számbavételére, milyen lépéseket tett a közigazgatási szolgáltatások szélesítése, illetve korszerűsítése terén a Fejér Megyei Kormányhivatal.
2022.01.25. 18:47
Ajka egyetemi város lett
A Pannon Egyetem és Ajka város Önkormányzat felismerve együttműködésük szükségességét és hasznosságát, hangsúlyozva elkötelezettségüket a magyar felsőoktatás, valamint Ajka gazdasági és kulturális vonzerejének növelése mellett, stratégiai partnerségi megállapodást kötött 2021. december 3-án.
2022.01.25. 18:43
Zajlik a Ciszterci Gimnázium felújítása
A tervezett ütemben, jól halad a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium nagyszabású fejlesztése. Az intézmény új tornacsarnokkal, tucatnyi új tanteremmel, étkezővel, díszteremmel és közösségi térrel bővül. A nagyszabású beruházás jelenlegi állásáról Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bérczi László Bernát ciszterci szerzetes, zirci apát tájékozódott.
2022.01.25. 18:32
A Te szakmád a Te jövő
Az Európai Szociális Alap finanszírozta a GINOP keretében elnyert A Te szakmád a Te jövőd - a Tatabányai Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése című pályázatot, mely 543,36 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kitűzött célokhoz. A 2021. december 9-én a komáromi Csillagerődben megtartott záró rendezvényen minden részletet, elért eredményt megismerhettünk. Az eseményt a TSZC intézményeiben tanulói diákok online végig követhették.
2022.01.25. 18:29
Születőben a legnagyobb belvárosi park
A Zöld város projekt lényege, hogy megszűnik a fizikai korlát az egyetem alsó kampusza és az Erzsébet-liget között, egybefüggő zöldövezet jön létre, a parkolóhelyek száma a kétszeresére nő, viszont eltűnnek a föld alatt, a Kálvária-domb pedig új szabadidős lehetőségeket kínál majd. Új kávézóval, játszótérrel, okospadokkal is találkozhatnak majd a veszprémiek hamarosan. A munkák a napokban indultak.
2022.01.25. 18:27
Megújul a kemping kikötője
Letették az alapkövét a Füred kemping területén létesülő kikötőépületnek. A másfél hektáros területen, az Európai Unió mintegy 2,1 milliárd forintos támogatásával megépülő komplexum 140 vitorlás hajónak és mintegy 50 kajaknak biztosít helyet, egyben új turisztikai megállópontként is működik majd. A beruházás része a kikötőhöz vezető Kékszalag sétány kialakítása is.
2022.01.25. 18:24
Húsz év a kincsek nyomában
A kígyó olykor a saját farkába harap - így van ez a Regio Regia magazinnal is. A húsz éve megjelent első számban négy alapítót jegyezhettünk fel: Cseh Teréz felelős kiadót, Veér Károly főszerkesztőt, Veér Zoltán tördelőszerkesztőt és M. Tóth Sándor korrektor-újságírót.
2022.01.25. 18:21
Ezüsttollas fiú után Aranytollas unoka?
Az ezredforduló kihívással érkezett hozzám. - Tudsz segíteni? - kérdezte Cseh Teri és Veér Karcsi, akik akkor is a barátaim voltak, és a helyzet nem változott. - Tudok! - válaszoltam azonnal és magabiztosan, de utána azért hozzátettem: - Miben is?
2022.01.25. 18:19
Barátságból barátságba
Baráti felkérésre érkeztem a Regio Regia szerkesztőségéhez, s barátokra találtam itt 2005-től. Ez az a közeg, ami mindenkit támogat: nincs féltékenység, közös a cél: jelenjen meg jó cikkekkel az újság, érezze mindenki fontosnak és magáénak az elkészült anyagot. Az is, akiről szól, az is, aki közzéteszi. Nekem tetszett, tetszik ez a szellemiség - most számolok utána: 16 éve!
2022.01.25. 13:36
Avatás
Habár azzal a szilárd elhatározással vágtam neki egyetemi éveimnek, hogy tanulmányaim befejeztével majd betevő kenyerem lisztje a tinta és a papír, kovásza a sztori, kemencéje a szerkesztőség lesz, végül nem ez sült ki a dologból, hiszen másik szakirányt (marketing) választottam. Ha ez lenne történetem első csavarja, akkor a második bizonyosan az, hogy a diploma megszerzése után mégis egy szerkesztőség lett az első szakmailag indokoltnak mondható munkahelyem, nevezetesen a Regio Regia Magazin. A sors a háttérben ekképp fintorgott, miközben lelkesen készültem első újságírói kiküldetésemre. Végy egy jó eseményt.
2022.01.25. 13:28
A Regio Regia jelenség
Az (én) negyven évemből a második húszban már megjelent (!) a Regio Regia Magazin, ahol az első és legmeghatározóbb munka- és élettapasztalataimat szereztem. A korunk (a magaziné, az enyém, és amelyben élünk) megállásra késztet, s arra, hogy időzzünk el a témánál egy kicsit hosszabban, mint a napi betevő social posztok fölött.
2022.01.25. 13:23
Írót avattunk
"Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék. / Csend vala..." Igen, csend volt, meghatottan álldogáltunk Huszt mellett, a romok közelében, és mormolgattuk Kölcsey Ferenc versét. A költő - akárcsak a Kárpátaljára két évszázaddal később rácsodálkozó baráti társaságunk -, egy szép, nyolcezer lelket számláló kis városkában, Visken szállt meg, ahová 1828-30. között gyógyfürdőzni járt. Egyszer hazafelé figyelt fel a már akkor is romos Huszt várára.
2022.01.25. 13:17
Szép karácsony
Így, advent idején, az utóbbi esztendőkben Móra Ferenc novellája jár a fejemben. Abból is két verssor: "Szép karácsony szép zöld fája, Mondsza csak, hogyan jövel..." Mondani sem kell, ezt nem jeles írónk költötte, hanem bizonyos Fehér tanító úr. A versét viszont Móra Fericske, a kisdiák szavalta el, karácsony ünnepén. Fericske szavalt, győzött - és maradt. Hitvány csizmácskája talpa hiányos volt, s a gyerek lába odafagyott a templom márványpadlójához. Bizony, jeles ünnepünk közeledvén én is úgy érzem magam, mint Fericske: árván, odafagyottan.
2022.01.25. 13:07
Négy színházon át Kassától a Kassai Polgárokig
Éless Bélára sokan emlékeznek Tatabányán, de Székesfehérváron sem ismeretlen az egykori élsportoló, majd színész, rendező, színházalapító neve. Merthogy ő az egykori tatabányai Bányász Színpad, majd a Jászai Mari Színház, később a Budaörsi Játékszín - ma Latinovits Zoltán Színház - és az Éless-Szín megalapítója, a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal számos közös produkció megálmodója. 2020. december 28-án a Nagy Színházcsináló ismét színházat váltott, végérvényesen az Égi Társulathoz szerződött. A stafétát felesége, dr. Élessné Valler Gabriella vette át, akivel arról a csodálatos életpályáról, háromszor 11 esztendőről beszélgettünk, amit Éless Béla hagyott maga mögött. Valamennyi színházában nagyot alkotott: fantasztikus produkciók, díjnyertes előadások, ősbemutatók fémjelzik az útját.
2022.01.25. 12:53
A 75 éves Tolcsvay Bélát köszöntöttük
Valamikor a hetvenes évek elején, Zalalövőn koncertezett a Tolcsvay-trió. Ezen sorok írójának ez volt az első találkozása élőben a pop-rock műfaj jeles képviselőivel, természetesen örök emlék marad. November végén, a MA Kávéház jubileumi, harmincadik összejövetelén Alsógallán láthattuk hallhattuk Tolcsvay Bélát. Aki ott volt, soha nem felejti ezt az estét. A Kossuth-díjas művészt Herendi Judit, a József Attila Művelődési Ház vezetője köszöntötte, majd kezdetét vette a talk-show-val egybekötött zenés este, amit volt szerencsém moderálni.
2022.01.25. 12:46
20 éve írtuk
2001. december 15-én jelent meg magazinunk első száma. Idézzük fel az akkori formátumban a KOmárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnökének, és lapunk főszerkesztőjének bevezető gondolatait!
2022.01.25. 12:34
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás