szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia Magazin 147. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
2020.12.15. 18:04
Jó helye lesz az új Leopardoknak

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában két, egyenként mintegy 2000 m2 alapterületű hangárt avatott Németh Szilárd miniszterhelyettes, a HM parlamenti államtitkára. Az új hangárokban kapnak helyet a honvédség által a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjárműgyártótól lízingelt Leopard 2a4HU harckocsik.

2020.12.15. 18:03
Kányádi Sándor:
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
2020.12.15. 18:02
Ítélet és kegyelem

Bilincsbe vert rabokat kísérnek a császári és királyi hadsereg katonái. A falu népe csendben követi a református lelkészt és a katolikus papot utolsó útjára. 1849. július 12-e van. Szikszay János és Mannsbarth Antal bűne, hogy a csákberényi templomokban kihirdették a Függetlenségi Nyilatkozatot. Sobor Antal Perelj, Uram! című regénye alapján Szikora János rendezett tévéfilmet, melyet Csákberényben forgattak.

2020.12.15. 18:01
Bővíti tatabányai üzemét a Graboplast
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át azt az állami pályázaton elnyert 317 millió forintos támogatásról szóló okiratot, amelyet a Graboplast új, SPC Vinil padló előállítására alkalmas gyártósor-beruházásra fordít.
2020.12.15. 18:01
Mire számíthat az építőipar 2021-ben?

Az építőipar egy ötéves beruházási ciklus leszálló ágába került. Az Európai Unió hétéves ciklusának pénzügyi forrásaival finanszírozott létesítményei megvalósulnak, kifutnak, a 2021-2027. közötti időszak forrásaira pedig még várni kell. A hazai önkormányzati választásokat követően az önkormányzatok építési-beruházási célú megrendelései megtorpantak, amit a COVID-19 járvány következtében megváltozott pénzügyi helyzetük romlása felerősített. A járványhelyzet második hulláma a magánberuházók fejlesztéseit is visszafogja, a lakossági megrendelések területén is fokozódik a kivárás. Egyedül a magyar állam tartotta az első hét hónapban a 2019. évben tapasztalt megrendelési szintjét, augusztus hónaptól azonban itt is csökkenés tapasztalható.

2020.12.15. 18:00
A termelékenység a 21. század fenntartható növeked

Gazdaságtörténeti tapasztalatok szerint a hosszú távú eredményes felzárkózás kulcstényezője a termelékenység növelése. Korlátos erőforrások mellett kizárólag ez képes biztosítani a hosszú távú, fenntartható fejlődést a gazdaság számára. Míg korábban szinte kizárólag a munkatermelékenységet vizsgálták a hasonló elemzésekben, addig mára egyértelmű, hogy a környezeti erőforrások korlátai miatt szükséges kiterjeszteni a vizsgálódást az ökológiai hatékonyságra is, továbbá a munkatermelékenység nem választható el a digitalizáció és az innováció hatékonyságától.

2020.12.15. 17:59
Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében

Tizenkettedik alkalommal hirdette meg a KEM-i Építész Kamara az "Év Háza Komárom-Esztergom Megyében" pályázatot azzal a céllal, hogy elismerésben részesítse és a nagyközönség számára is bemutassa azokat a megye területén megvalósult kiemelkedő színvonalú épületeket, amelyeket helyi, megyei építészek terveztek, és egyúttal pozitív példát is adjon az építtetők számára.

2020.12.15. 17:59
Az IBM új beruházása Székesfehérváron

Az IBM 3,5 milliárd forintból - 1 milliárd forintos állami támogatással - fejleszti informatikai központját Székesfehérváron.  A beruházásnak köszönhetően 300 új munkahely jön létre, jelentette be fehérvári sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.  A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, az olyan szolgáltató központok, mint a székesfehérvári, fontos szerepet töltenek be a jól képzett fiatalok foglalkoztatásában, valamint a kutatás- és fejlesztésközpontú gazdaság kiépítésében. Az eseményen jelen volt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Rehus Péter, az IBM ország igazgatója és Zerényi Zoltán, az IBM ügyvezető igazgatója.

2020.12.15. 17:58
Szuperautó szuper gumiabroncsokkal

A Lamborghini a Bridgestone-t bízta meg a 2021-ben piacra kerülő Huracán STO szuperautója egyedi abroncsainak fejlesztésével. A Bridgestone fenntartható virtuális gumiabroncs-fejlesztési technológiájának köszönhetően a járványhelyzet ellenére is olyan, kifejezetten erre a típusra szabott gumit alkotott meg, amely maximalizálni tudja az autó kiugró teljesítményét. Az egyedi Potenza abroncsnak köszönhetően az autó tapadása, kezelhetősége, irányíthatósága és extrém körülmények között elért teljesítménye kiemelkedő.

2020.12.15. 17:58
Őstermelők, családi gazdaságok - új, éle

2021. január 1-jétől az őstermelői rendszer reformjának köszönhetően új szervezeti formákban, kedvezőbb adózási feltételek mellett dolgozhatnak az agrárgazdaság érintett szereplői. Őstermelőként, őstermelők családi gazdaságaként (ÖCSG), illetve családi mezőgazdasági társaságként (CSMT) működhetnek. Az új jogszabály értelmezéséhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke, Sövényházi Balázs segítségét kértük, aki készséggel tárta fel előttünk a részleteket.

2020.12.15. 17:57
"Az vagy, amit megeszel!" De mit is eszünk?

Abba már a legtöbben beletörődtünk, hogy a mezőgazdasági területeinken a talaj tönkre ment, kiüresedett, ezért a hatékony termelés kizárólag műtrágyázással tartható fenn. Ebből adódóan azonban az élelmiszereink beltartalmi értéke csökkent, így nem marad más megoldás, mindezt pótolnunk kell. Vitaminokat, ásványi anyagokat, mikroelemeket szedünk, de vajon így kell ennek lennie? Többek között erről kérdeztük dr. Csicsor János hatóanyagkutatót. A Hymato Products Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója nevéhez kötődnek az első hazai huminsav alapú termékek, melyek ma már egész rendszerré fejlődve hatékony és komplex megoldást kínálnak a problémára, legyen szó a talajról, növényről, állatról, vagy épp az emberről.

2020.12.15. 17:56
Anyagvizsgáló laboratóriumot avattak Herenden

Ünnepélyes keretek között az agrárminiszter avatta fel a Jáger Csoport technológiai rendszer- és anyagvizsgáló laboratóriumát a herendi Majolika parkban. Nagy István elmondta, a minisztérium célja az, hogy - a vidék gazdaságát erősítve - minél kisebb költséggel és környezeti terheléssel, minél egészségesebb, jobb minőségű, piacképesebb árut állítsanak elő a magyar mezőgazdasági termelők, élelmiszergyártók, és mindezt nagyobb jövedelmezőség mellett.

2020.12.15. 17:54
Modern Gyárak Éjszakája 2020

Különlegessé tette a Covid-járvány az idei - immáron negyedik - Modern Gyárak Éjszakáját. A személyes látogatások helyett online lehetőséget kaptunk, hogy betekintést nyerjünk hazánk legkorszerűbb, és legnyitottabb gyárainak mindennapjaiba. Persze, ez azért nem ugyanaz, mint ott állni a csarnokokban, és közvetlen közelről megvizsgálni a gépcsodákat, de amit veszítettünk az egyik oldalon, megnyerhetjük a másikon. Egyetlen éjszaka helyett korlátlan időt kaptunk a megismerésre - a videókat egy regisztrációt követően még ma is bárki megtekintheti a moderngyarakejszakaja.hu weboldalon -, másrészt így egy-két gyárnál többe - akár az összes megjelentbe - is eljuthatunk, ha rászánjuk az időnket. Régiónkból összesen 9 cég nyitotta ki kapuit, elkészítették videóikat, melyek segítségével bepillanthatunk a kulisszák mögé.

2020.12.15. 17:54
Újraélesztett föld - élettel teli tej

Sokan láthatták Kővári Gábor Mihály Mérgező föld című filmjét, mely drámai módon mutat rá, hogyan tettük tönkre néhány évtized alatt termőtalajainkat. A szakma a talajpusztulás tényét már jó ideje nem vitatja, de továbbra is az egyre komplexebb és nagyobb mennyiségű műtrágyákat, növényvédőszereket alkalmazza. Ettől a sztenderdtől mertek eltérni a film főszereplői, köztük a régiónkbeli Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. munkatársai. 2010 óta új technológiát alkalmaznak: felhagytak a talajt pusztító mélyszántással, minimalizálták a növényvédőszereket és a műtrágyákat. Ennek eredményeként tápanyagokban dús, egészséges talajon maguk termelik meg szarvasmarháik takarmányait. Mindennek hozadékaként kiváló tejet termelnek, magas minőségű, versenyképes, és nem utolsó sorban egészséges tejtermékeket állítanak elő. A tények önmagukért beszélnek. Erről szól a film, és erről számoltak be beszélgetésünk során a cég vezetői, Sziebler Péterné, elnök-igazgató, valamint Sztupa Gergely, a filmben is megszólaló növénytermesztési üzletágvezető.

2020.12.15. 17:40
30 éves a Güntner-Tata Kft.

A Güntner cégcsoport a rendszerváltás után, 1990-ben az első német befektetők egyikeként hozta létre a Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft.-t. A mindössze kétezer négyzetméteren indult vállalkozás ma már negyvenezer négyzetméteren gyárt világszínvonalú berendezéseket, sőt a három évtized párját ritkító sikereit egy a közelmúltban átadott 65 ezer négyzetméteres logisztikai központtal is megkoronázta. A kerek évfordulót ünneplő Güntner-Tata Kft. ügyvezető igazgatóját, Schwarczenberger Tamást az alapítás óta eltelt időkről kérdeztük, az új, a cégcsoporton belül önálló egységként működő beruházásról pedig Szabó Jánossal, a Coolbridge Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk, a vele készült interjút következő lapszámunkban olvashatják majd.

2020.12.15. 17:39
Storytelling újratöltve a Güntner-Tatánál

A Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft. több mint 74 pályázó közül nyerte el a HRBEST arany minősítését LIFE@WORK kategóriában, a fővárosban megrendezésre kerülő HR Festen. 35 zsűritag összesen 25 órányi szakmai diskurzuson döntötte el, hogy idén mely HR-es projektek vitték előre a leghatékonyabban a cégeket és velük együtt a társadalmat, a jövő generációit is.

2020.12.15. 17:37
561 munkahelyet őriz meg a móri SEWS Kft.

A nagyvállalati versenyképesség-növelő támogatásból 960 millió forintnyi támogatásban részesül a móri SEWS Komponens és Elektronika Európa Kft.-hez került, ami 561 ember munkahelyének megtartását segíti - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a vállalat telephelyén. Szijjártó Péter közölte, hogy a japán cég 2,75 milliárd forintos beruházást határozott el, ehhez kaptak támogatást a kormánytól.

2020.12.15. 17:36
 "Szenvedő szerkezet - Hétköznapi Triano
Vándorkiállítással emlékezett a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára a Magyar Nemzeti Múzeum.
2020.12.15. 17:35
Fejlesztések sora Gárdonyban

A ködös-borongós november 26-i bejárást és sajtótájékoztatót a gárdonyi évvégi fejlesztések témája hívta életre. Ezt követően tovább beszélgettünk Tóth István polgármesterrel egy évértékelő áttekintés erejéig, mert egész évben példátlanul sok pályázat, projekt futott.

2020.12.15. 17:34
Díszpolgári címek, 35 éves jubileum

Jubileumi koncertet adott a 35 éves Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar a Táti Kultúrházban. Az eseményen adták át a város díszpolgári címét is, melyet 2020-ban Kátai Katalin, Rózsavölgyi Károlyné és Rózsavölgyi Károly vehetett át. A járvány miatt zárt körben, kis létszámú közönség előtt került sor Tát város idei legjelentősebb rendezvényére. Köszöntőjében Turi Lajos polgármester elmondta, hogy nagy öröm olyan kisvárosban élni, amelynek ilyen széles a kulturális tárháza, melyben a Német Nemzetiségi Fúvószenekar az egyik legfényesebb ékkő. Hozzátette, hogy a zenekar 35 éves fennállása óta, ami díjat, kitüntetést lehetett, mindent bezsebeltek. Megköszönte mindazok tevékenységét, akik három és fél évtized alatt értéket, munkát és energiát tettek hozzá a zenekar működéséhez.

2020.12.15. 17:33
Almásfüzitőn elkészült az Azaum Római Tábor b

A Komárom-Esztergom megyei Almásfüzitő turisztikai látványossága az Azaum Római Tábor. A római kori erődöt is megidéző látványosság több részből áll, melyeket folyamatosan fejleszt a település. Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében a szlovákiai Izsa községben és a magyarországi Almásfüzitőn valósultak meg fejlesztések.

2020.12.15. 17:32
Pápai támogatás a viski templom helyreállításához

Október elején egy nagy vihar súlyos károkat okozott Pápa kárpátaljai testvérvárosa, Visk református templomának tetőszerkezetében. A tetőfedő lemezborítást az orkánerejű szél letépte, az épület beázott. Szerencsére a múlt évben restaurált freskók és a felújított orgona nem sérült. Az előzetes felmérések alapján a helyreállítás 5 millió forintba kerül. A Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtést szervezett, hogy hozzájáruljanak a munkák költségeihez, a pápaiak pedig ismét segítő kezet nyújtottak.

2020.12.15. 17:26
Megújult a Söréd-Bicske összekötő út

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 4,5 kilométeren újult meg a 8126-os jelű Söréd-Bicske összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, "Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés" című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 554 millió forintból valósította meg a beruházást.

2020.12.15. 17:25
Kortárs tájépítészet a tatai várárokban

A régi várak környezetének kortárs hasznosítására vonatkozó nemzetközi trendek inspirálták a tatai Platán közvetlen szomszédságában lévő várárok fejlesztését. A projektben résztvevő Platán Étterem kettős célt tűzött ki: a vállalkozás fejlesztése mellett a vár körüli természet értékeinek és épített környezetének gondozását is zászlajára tűzte. A feladatra Varró Zoltánt, a New York-i Gold Key Award elismeréssel díjazott designert kérték fel, aki a Platán melletti várárokba, kertbe foglalt tájelemeket, könnyűszerkezetes lábakon álló mobil struktúrákat és lebegő stégeket tervezett.

2020.12.15. 17:24
Állatvédelmi központot létesítenek Veszprémben

A kormányzati támogatással kialakítandó központ az Északi-körgyűrű mellett épülhet meg, Veszprém MJV közgyűlése döntött a telekalakításról. A leendő központ a védelemre, gondoskodásra szoruló állatok professzionális ellátása mellett kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a megelőzésre, a figyelemfelhívásra, az oktatásra, valamint a szemléletformálásra.

2020.12.15. 17:23
Balaton vihar előtt és után

Jelentős érdeklődés mellett zajlott a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Balatoni Turisztikai Kutatóintézet 2020. évi szakmai konferenciája, melyet ezúttal online rendeztek. Az eseményen bemutatták a Pannon Egyetemen jelenleg zajló, a Balaton turizmusát érintő kutatások főbb eredményeit. A rendezvény előadói a térségben tapasztalható kihívásokhoz kapcsolódóan osztották meg gondolataikat, kutatási eredményeiket.

2020.12.15. 17:22
Balaton vihar előtt és után

Jelentős érdeklődés mellett zajlott a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Balatoni Turisztikai Kutatóintézet 2020. évi szakmai konferenciája, melyet ezúttal online rendeztek. Az eseményen bemutatták a Pannon Egyetemen jelenleg zajló, a Balaton turizmusát érintő kutatások főbb eredményeit. A rendezvény előadói a térségben tapasztalható kihívásokhoz kapcsolódóan osztották meg gondolataikat, kutatási eredményeiket.

2020.12.15. 17:22
A geológus, akit még a Holdon is ismernek
Lóczy Lajos tudományos és emberi nagysága előtt tisztelgünk. Remekműveket írt, a Balaton kutatásában nemzetközileg is páratlan munkát végzett
2020.12.15. 17:21
Felavatták a miklóscsabi pincét

Ünnepélyes keretek között, a Bornapok első estéjén avatták fel Móron Miklós Csabi és családja új pincéjét. A több mint 130 milliós beruházás keretében az Ezerjó utca 1-3. szám alatt modern pincerendszert alakított ki a Miklós család, megteremtve ezzel az összeköttetést a két pince alatt.

2020.12.15. 17:21
A Peron Tehetségközpont egy éve Tatán

Tata a könnyűzenében óriási lépést tett 2019-ben: a városban megnyílt ugyanis Magyarország első könnyűzenei tehetség központja. ZeneMánia táborok, koncertek, workshopok, fejlesztési lehetőségek nagyszerű sorozata áll az elmúlt egy év mérlegében. Pap Tiborral, a Peron Music Alapítvány elnökével beszélgettünk.

2020.12.15. 17:20
Sztranyák Dávid Junior Príma Díjat kapott

Minden évben tíz fiatal tehetségét ismerik el zeneművészet kategóriában a Junior Prima Díjjal, mely az ifjú zeneművészek körében ma az egyik legnagyobb presztízsű elismerésnek számít, hiszen a díjazottakat a hazai zenei élet kiválóságai választják ki a jelöltek közül. Idén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar harsonaművésze, Sztranyák Dávid is a díjazottak között volt. A díjátadót november 26-án online felvételről láthatta a közönség.

2020.12.15. 17:19
Így erősítsük az immunrendszerünket otthon

Megérkezett az év talán legkellemetlenebb időszaka: nyirkos hideg, hosszú esték, ráadásul a járványhelyzet miatt a szokásosnál is többet vagyunk a négy fal között, nem ritkán azon aggódva, hogy mit hoz a jövő. Ebben a helyzetben még inkább oda kell figyelnünk a testi-lelki egészségünkre. Bakk Brigitta, az Upfield dietetikusa most megosztott néhány praktikus tippet azzal kapcsolatban, hogy a táplálkozás révén miként erősíthetjük az immunrendszerünket, és milyen hétköznapi szokások segíthetnek még az egészségünk megőrzésében.

2020.12.15. 17:18
A halál népbiztosa forgatásán tatabányai csapat is

A tévénézők hamarosan láthatják majd A halál népbiztosa című dokumentum-játékfilmet, mely a véreskezű 1919-es bolsevik hóhér, Szamuely Tibor életéről szól. A forgatás kulisszatitkairól Veér Károllyal beszélgettünk, aki kipróbált tatabányai csapatával vett részt a forgatáson.

2020.12.15. 17:18
Elhunyt a korábbi MLSZ-alelnök, Imrő János

61 éves korában elhunyt Imrő János, a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi alelnöke. A tatabányai születésű testnevelő, Imrő János 1998-1999-ben volt a Magyar Labdarúgó-szövetség alelnöke, a Kovács Attila vezette elnökség tagjaként.

2020.12.15. 17:17
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás