szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2014. 115. szám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu
2014.10.30. 14:47
Térségi együttműködés a helyi termékekért

Példaértékű gazdaságfejlesztési együttműködés valósult meg a Balaton keleti kapujában, melynek révén új munkahelyek jönnek létre, és új termékek jelennek meg a piacon. Gyenge Katalin, a balatonkenesei Katica Pékség tulajdonosa, és a lepsényi Baker Street Kft., valamint a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER HACS projektjének célja a helyi termékek előállításának és piaci szerepének megerősítése.

2014.10.30. 14:42
Fejlesztés a Füredi yachtkikötőben

Ünnepélyes projektátadó ünnepség keretében átadták Magyarország legidősebb és legsikeresebb Yacht Clubjának új épületegyüttesét.  A megnyitón Dr. Kontrát Károly, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója vágta át a nemzeti színű szalagot a több, mint 300 fős ünneplő közönség előtt.

2014.10.30. 14:42
Mondd, te kit választanál?
2014 Magyarországon a választások éve. Idén harmadszor járulnak a szavazókörök urnáihoz a polgárok, ezúttal azért, hogy a községi, városi és megyei önkormányzatok képviselőit megválasszák.
2014.10.30. 14:42
Az építkezés után jöhetett a szépítkezés

Tát első embere a negyedszázados önkormányzatiságot végigdolgozta. Nyolc évig képviselőként, tizenhat évig pedig polgármesterként szolgálta a Duna-parti kisváros közösségét. A most 74 éves Szenes Lajos nyugodt szívvel adja át a stafétabotot utódainak.

2014.10.30. 14:41
Királyi szertartásjáték Fehérváron
- Sokat beszéltünk hajdanán arról, hogy a város történelmi fényét vissza kellene állítani. Hogyan lehetne bemutatni azt a sok különleges értéket, ami csak nekünk adatott meg koronázási és temetkező helyként? Azt hiszem, most célhoz értünk. Valami újat, egyedit alkottunk, műfajt teremtettünk a színházi világban – összegezte Brájer Éva alpolgármester.
2014.10.30. 14:41
Székesfehérvár – tele élettel

Nagyívű beruházások, élő, virágzó kulturális és sportélet, székhelyüket bővítő vállalkozások, megújult városközpont, Európa-szintű rendezvények. Székesfehérvár köszöni, jól van, jól érzi magát, és a jövőt építi – tudtuk meg dr. Cser-Palkovics András polgármestertől.

2014.10.30. 14:40
Ciklusokon átnyúló cselekvési terv

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése nemrégiben elfogadta a „Tatabánya 2020” programot, melynek kidolgozásáról és tartalmáról Schmidt Csaba polgármesterrel beszélgettünk.

2014.10.30. 14:40
A Gerecse kapuja a Turulnál

Schmidt Csaba polgármester a Vértes Agorájában mutatta be a „Gerecse kapuja a Turulnál” elnevezésű meghívásos pályázat építészeti terveit. Tatabánya MJV áprilisi közgyűlése egységesen támogatta a „Gerecse kapuja” programot, mely a Turul parkerdő és a szobor környezetének turisztikai fejlesztését célozza meg.

2014.10.30. 14:40
Veszprém, az egyre fiatalodó város

A Közép-Dunántúl városai közül talán Veszprém az, amely kül- és belcsín tekintetében is a legtöbbet változott előnyére, az elmúlt négy évben. Az önkormányzati ciklus legfontosabb történéseiről Porga Gyulával, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterével beszélgettünk.

2014.10.30. 14:39
Adósságmentesen a fejlődés útján

„Idei költségvetésünket már úgy tervezhettük, hogy a tőke- és kamattörlesztés alól felszabaduló forrásokat városunk fejlődésére, uniós pályázatok önrészére, munkahelyek megtartására fordítjuk. A jövőben úgy működtetjük a várost, intézményeinket, hogy ne keletkezzenek újabb terhek.” Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ezzel a gondolattal kezdte az előző ciklus értékelését.

2014.10.30. 14:39
Tatán ezerháromszáz új munkahely jött létre

Az elmúlt ciklusban díjeső zúdult Tata városára, jelentősen emelkedett a munkahelyek száma, óriási beruházások előtt állnak, és terveik nagyságrendben jóval túlmutatnak a most következő öt éven. Michl József polgármesterrel értékeltük az elmúlt időszakot.

2014.10.30. 14:38
Pápa, a gazdagodó város

Az elmúlt ciklusban – szerves folytatásaként az azt megelőző négy évnek - számos fejlesztés valósult meg, fejeződött be a nyugati Bakony ékkövében, az idén 800 éves Pápa városában. Dr. Áldozó Tamás polgármester segítségével vettük sorra a legfontosabb eredményeket.

2014.10.30. 14:38
Felavatták a felújított Hősök terét

A kora őszi napsütésben, a megújult Hősök terét zsúfolásig megtöltötték az érdeklődő, ünneplő bicskeiek. Az avatón beszédet mondott Tessely Zoltán polgármester, Pálffy Károly alpolgármester és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A jó hangulatú ünnepséget szeretetvendégség zárta, és a jelen lévők megtekinthették a felújított polgármesteri hivatalt is.

2014.10.30. 14:38
25 éve város Gárdony

Gárdony – Agárdot és Dinnyést magába ölelve – az idén ünnepelte várossá nyilvánításának 25. évfordulóját. Az ilyenkor szokásos népünnepély ugyan elmaradt, ám annál több okuk van az itt élőknek az ünneplésre, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sok ponton látványosan fejlődött a település. Ezeket jártunk körül interjúnkban Tóth Istvánnal, Gárdony polgármesterével.

2014.10.30. 14:37
Ma már ők is gárdonyiak

Zsuzsa, Béla és fiúk, Csaba minden alkalommal barátként fogadják akár az új, akár a visszatérő vendégeiket. A közel 25 év elég volt, hogy a budapestiekből gárdonyiak legyenek. Vállalkozni jöttek ide, és ma már helyiként élik mindennapjaikat.

2014.10.30. 14:37
Komárom az építkező város

A Duna gyöngyszeme, Komárom történelmi léptékű fejlesztések előtt áll. A következő hónapok során több olyan beruházás veszi kezdetét, amely több évtizedre határozza majd meg a település arculatát, lehetőségeit, úgy gazdasági, mind turisztikai területen. Dr. Molnár Attila polgármesterrel szeptember elején tartottunk bejárást az építési területeken.

2014.10.30. 14:37
Erősödő város, térségi központ

Balatonalmádi történetében az elmúlt négy esztendő jelentős változásokat hozott a közigazgatás és az oktatás átszervezések eredményeként. Az épp csak negyedszázada városi rangot kapott település máris meghatározó térségi szerepet tölt be. Keszey János polgármester arról számolt be lapunknak, hogy igyekeztek mielőbb felnőni ehhez a feladathoz, és minél jobban helyt állni a kihívások során. Balatonalmádi szemmel láthatóan szépül, fejlődik, és térségi szereplőként is egyre nagyobb jelentőséggel bír.

2014.10.30. 14:36
Adonyban megvalósították terveiket

A korábbi évekhez viszonyítva nyugodt, munkás ciklusra tekinthet vissza az adonyi önkormányzat. Nagy léptékű fejlesztéseket sikerült megvalósítani, nyomasztó adósságuktól is megszabadultak, így nyugodt szívvel állnak a polgárok elé az önkormányzati választásokon – tudtuk meg Ronyecz Péter polgármestertől.

2014.10.30. 14:36
Bodajkon az ipari terület fejlesztése a cél

- Az elmúlt négy év a gazdasági világválsággal, és az országban felgyülemlett adósságállománnyal, nem csak a magánszemélyeket, de önkormányzatunkat is nehéz helyzet elé állította. Hiteleinket átvállalta ugyan az állam, de át kellett alakítania a finanszírozási rendszert is, és így a ciklusban körülbelül 120 millió forinttal kevesebb költségvetési támogatásból voltunk kénytelenek működtetni településünket – kezdte beszélgetésünket Almádi István, Bodajk polgármestere.

2014.10.30. 14:35
Csak rengeteg munka hozhat eredményt

Négy évvel ezelőtt Takács Károly, aki korábban a VÉRt vezérigazgatója, majd vállalkozó volt, önkormányzati tapasztalat nélkül került Oroszlány város polgármesteri székébe. A kezdetek nehézségeiről, munkastílusról, megkezdett és befejezett projektekről beszélgettünk a ciklus végén leköszönő városvezetővel.

2014.10.30. 14:35
Mitől város egy város?

A legtöbb település azért vágyik a városi rangra, mert több támogatást, gyorsabb fejlődést remél ettől. De vajon mi kell ahhoz, hogy egy településből valóban város legyen? Pergő Margit, Berhida polgármestere a várossá válásról, az elmúlt négy esztendőről, és a jövő terveiről mesélt lapunknak.

2014.10.30. 14:35
Ercsi lehetne az új Szentendre

Ercsi városa a közigazgatás átszervezésekor elveszítette kistérségi központi szerepét, és a járási székhely Martonvásár lett. Szabó Tamás polgármester erős kormányzati akaratot lát a háttérben, és véleménye szerint nemcsak neki, hanem ercsi lakosságának sem esett jól ez a lépés.

2014.10.30. 14:34
Az összefogás mindig előremutató

Nemesvámos kitűnő példa arra, hogy egy kistelepülés hogyan tud érvényesülni a helyi és térségi kapcsolataira építve, a közeli és távolabbi szomszédjaival együttgondolkodva, együttműködve. Számos területen példaértékű összefogás kezdeményezői, mintaprojektek kidolgozói, és emellett a térségben működő szervezetek konstruktív partnere. Sövényházi Balázs polgármester, Nagy Eszter pályázati és településfejlesztési koordinátor és Horváth Bence pályázati és településfejlesztési menedzser ezekből a kapcsolatokból adott ízelítőt.

2014.10.30. 14:34
Alapkőletétel a BorgWarnernél
Sosna Ágnes, a BorgWarner épülő kipufogó-alkatrész gyárának igazgatója, Takács Károly polgármester, David Jacobs, a Borg Warner Emission System Európáért felelős ügyvezető igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tették le az amerikai BorgWarner oroszlányi kipufogó-alkatrész gyárának alapkövét.
2014.10.30. 14:33
60 éves múlt - 60 éves jövő

A várpalotai Inotal Zrt. projektátadó ünnepségén zsúfolásig megtelt a díszterem. Talabér Márta, Várpalota polgármestere, valamint Dr. Aradszky András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkárának köszöntő szavai után Nagy István, a vállalat vezérigazgatója ismertette a közel 3,5 milliárdos fejlesztés elemeit, melyhez az Új Széchenyi Terv keretében 914 millió forint pályázati támogatást nyert a társaság. Interjúnk során a részletekről kérdeztük.

2014.10.30. 14:33
Díjak, szlovák piacnyitás és rádiózás

A tatabányai Iron Trade Kft. tulajdonosa, Havellant István ebben az évben immár másodszor vehetett át gazdasági díjat. Először Demján Sándortól az Év Vállalkozója, míg Popovics György közgyűlési elnöktől a Komárom-Esztergom Megye Kis- és Középvállalkozása 2013-ban elnevezésű elismerést. Mindemellett Havellant István többségi tulajdonosa az ötéves jubileumát ünneplő Forrás Rádiónak.

2014.10.30. 14:32
Móron járt az osztrák nagykövet

Ausztria magyarországi nagykövete, Dr. Wolfgang Waldner, valamint kereskedelmi tanácsosa Dr. Erika Teoman-Brenner volt a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vendége 2014. szeptember 17-én. Az üzleti fórumnak a móri Hétkúti Wellnes Hotel és Étterem adott helyet. A teltházas esemény célja az osztrák-magyar üzleti kapcsolatok erősítése, kiszélesítése volt, különös tekintettel a kkv-szektorra.

2014.10.30. 14:32
Kettőt egycsapásra

A tatabányai fűtőerőmű egy közel 650 millió forintos beruházásnak köszönhetően megépítette az ország legnagyobb hőtárolóját, mely óriási előrelépést hoz majd a társaság hatékonyabb működésében, és a lakossági távhőszolgáltatás ellátásbiztonságában. A most záruló nagyszabású fejlesztésről a Tatabánya Erőmű Kft. két ügyvezetőjét, Kamarás Zoltánt és Maszlavér Istvánt kérdeztük.

2014.10.30. 14:32
Átadták az m59 Üzleti Park második ütemét

Székesfehérváron, az Alba Ipari Zónában a metaloBox Kft. beruházásaként az m59 Üzleti Park első üteme még 2012-ben készült el. Szeptember 18-án átadták a második ütemben elkészült 10500 négyzetméternyi alapterülettel rendelkező további négy csarnokot, melyhez jelentős, mintegy 450 milliós támogatást kaptak az Európai Uniótól, az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Program támogatási rendszerén keresztül.

2014.10.30. 14:31
A 75 éves a Széchenyi
Jubileumi évet köszönthet idén a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola. Létrehozása óta több arculat- és névváltozáson ment keresztül az intézmény, de fő profilja, a gépészeti oktatás máig megmaradt.
2014.10.30. 14:31
Saját társulattal indulhat az új évad

Város- és színháztörténeti pillanatok tanúi lehetünk, valóra vált egy huszonöt éves álom: Tatabányának önálló színházi társulata lett. A megtiszteltetés, az új Jászai Mari Színház tagjainak bemutatása a jelenlegi színigazgatónak, Crespo Rodrigonak jutott. A színész-igazgatóval a ma sikereihez vezető hosszú útról, valamint az új évad bemutatóiról beszélgettünk.

2014.10.30. 14:31
25 éves a Jászai Mari Színház, Népház
A színházi életet Tatabányán a vendégelőadások mellett az 1964-ben alakult Bányász Színpad alapozta meg. Az amatőr társulatot alapításától kezdve egészen 1973-ig a hivatásos sportolóként a városba került Éless Béla vezette. Már 1973-ban felvetődött egy állandó saját társulat gondolata, erre azonban az épület második rekonstrukciójáig várni kellett.
2014.10.30. 14:30
Táncforgatag a Királyi Napokon
Az eltelt 19 év mérlege számokban – izgalmas statisztika.
A fél világ Fehérváron szerepelt már az Alba Regia Táncegyüttes jóvoltából, ami összhangban áll az alap célkitűzéssel:
„A  világ népeinek, hagyományos kultúrájának a megismertetése.” Az idei meghívottak Baszkföld, Ciprus, Moldova, Montenegro, Olaszország, Szenegál, Szerbia voltak.
2014.10.30. 14:29
18. FEZEN - 18 érv

Továbbra is nagy látogatottságnak örvendett a Fehérvári Zenei Napok. A székesfehérvári MÁV pályára özönlöttek a fiatalok és az örök ifjak. Kit melyik produkció vonzott, abban persze akadtak eltérések, de a hangulat! – mindenki számára egybehangzóan felejthetetlen volt.  Útfelújítás, 3 km-es kerülő? Semmilyen nehézség nem állíthatta meg a zenerajongókat augusztus elején, hogy a 18. FEZEN-re odaérjenek!

2014.10.30. 14:29
A Seuso-kincs Székesfehérváron

A Seuso-kincsek hazatértek! Történelmi jelentőségű tárlat nyílt a Szent István Király Múzeumban. Az 1970-es évek közepén Székesfehérvár térségében került elő a kalandos sorsú kincslelet, melynek hat darabja 2015. január 15-ig látható Székesfehérváron. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. A kiállítást Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg.

2014.10.30. 14:28
Épül-szépül az Angolpark

Régi adósságát törlesztette Bakonyszombathely önkormányzata, amikor a település központjában lévő csúnya tájsebet begyógyította. A volt Eszterházy–kastély angolparkjának egy része LEADER–pályázat és a BM Start Mintaprogramja segítségével megújult, mintegy húsz millió forintból – tudtuk meg Pintér Lajos polgármestertől.

2014.10.30. 14:28
Tök és tök mindenütt!

Alig akad hazai sztár, aki ne fordult volna már meg a Rácalmási Tökfesztivál színpadán az elmúlt tizenegy esztendőben. Köztük olyan is akadt, aki alaposan meglepődött a Jankovich-kúra nyújtotta exkluzív környezeten és a többezres tömegen. Idén a fő attrakció az egykori világsztár együttes, a Boney M volt, de számos magyar kedvenc is szórakoztatta a három nap alatt a fesztiválozókat. A főszervező Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke, Bodnár Sándor számolt be a szeptember végi hétvége programjairól, újdonságairól.

2014.10.30. 14:28
A Berhidai Kertbarát Kör kiállítás-megnyitóján

A Berhidai Napokra látogatva egyszer sem hagytam még ki a helyi kertbarát kör kiállításának megnyitóját. Korábban Pazárné Marika, most Kellerné Szász Anikó vezeti a kis, ám annál lelkesebb csapatot, akik évről évre csodát művelnek a pompásabbnál pompásabb zöldségekkel, egyéb terményekkel. Az ember szeme élvezettel jár körbe a kiállított terményeken, az ízlésesen dekorált bokszokon, szigeteken. Sok-sok ötlet, kreativitás és állandó megújulás. Nem lehet betelni velük.

2014.10.30. 14:27
10 éve város Berhida

A háromnapos programarzenál pénteken a már megszokott kiállítás-megnyitóval indult: helyi amatőr alkotók mutatták be munkáikat, majd a Berhidai Kertbarát Kör kiállításával folytatódott a program. Ekkorra már a nap is kisütött, és az ünnepélyes megnyitó műsorszámait - ha nem is felhőtlenül - de mindenképpen zavartalanul élvezhették a város lakói, valamint a környékből idelátogatók.

2014.10.30. 14:27
Megújult Császáron a katolikus templom

Megújult a császári katolikus templom, megkerültek az innen ellopott Dorfmeister oltárképek. A faluban a reformátusok és a katolikusok együtt őrzik az 1919-es vörös-terror áldozatának, Wolmuth Ferenc katolikus papnak emlékét. A mindennapi ökumenéről beszélgettünk Beke Gyöngyi polgármesterrel, és Író Sándor plébánossal.

2014.10.30. 14:26
 „A rajz az én beszélgetőtársam”

2012-ben 398 grafikai alkotását ajándékozta a Tatabányai Múzeumnak, melyből a 2014-es Bányásznapon nyílt kiállítás. Bánfi József tatabányai pedagógus, képzőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének megyei képviselője, a Tatavölgyi Alkotók art magistere mesélt bányászatról, hivatásról, a művészet útjairól a jelenben.

2014.10.30. 14:26
   Regio Regia magazin


163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás