szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia 156. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
2022.10.31. 10:58
A Dialcont Kft. a gyógyvizek megmentéséért

A tatabányai Dialcont Kft. projektjének célja egy olyan komplex szűrő és tisztító gyógyvízkezelési technológia - a DIASAN-AQUA - kifejlesztése, amely hozzájárul a hazai és nemzetközi termál- és gyógyvízkincs gazdaságos felhasználásához - tudtuk meg Niebling István ügyvezető igazgatótól a fejlesztést beharangozó sajtótájékoztatón.

2022.10.31. 10:58
Átadták a 13-as főút felújított szakaszát

1,4 millárd forintból, tisztán hazai forrás felhasználásával valósult meg az 5,5 km-es útszakasz felújítása - mondta el az átadón Szilvai József Attila. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy a beruházás négy hónap alatt zajlott le, melynek keretében eltávolították az elöregedett kopóréteget, majd a főpályán három réteg aszfaltot építettek be 14 centiméter vastagságban. A komáromi körforgalomban két réteg marása és aszfaltozása történt meg 9 cm összvastagságban.

2022.10.31. 10:57
1956 - a kommunizmus végének kezdete
„1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nap, mely világosabban mutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt - bármily kicsi is a siker esélye, s bármily nagy is az áldozat, amit követel.”
2022.10.31. 10:57
Pályaválasztási kiállítás - Szakmák vására 2022.

Csaknem ötezren keresték fel a „Pályaválasztási kiállítás - Szakmák vására 2022.” eseménysorozatát Székesfehérváron, a Széchenyi István Műszaki Technikumban, október közepén. A Fejér Megyei Kormányhivatal rendezvényén 56 kiállító mutatta be képzési kínálatát.

2022.10.31. 10:56
Új tulajdonos az Oroszlányi Erőműnél
A magyarországi Veolia csoporthoz tartozó CHP-Invest Kft. és az Újpalotai Energia Kft. átvette az MVM Zrt. tulajdonában lévő Vértesi Erőmű Zrt.-től a tulajdonában lévő, üzemszüneti státuszt folytató Oroszlányi Erőmű eszközparkját.
2022.10.31. 10:56
Macher Minőség II. rész

A vállalatok teljesítményét leginkább a profitjukkal mérjük, holott tudjuk, egy cég értéke annál jóval összetettebb, hogy egyetlen mérőszámmal kifejezhessük azt. A "Macher Értékek Kiskönyv" címlapján, melyet 22 évvel ezelőtt állítottak össze az alapító tulajdonosok és a vezető 1munkatársak közösen, a mérleg egyik serpenyőjébe a pénz, a tőke került, míg a másikba az ember, az emberi értékek, és a mérleg nyelve az utóbbi felé billen. Beszédes képi üzenet: a profit elengedhetetlen a sikerhez, de a valódi értékteremtés középpontjában mindig az ember áll. Az értékekről, harminc évnyi vállalatépítésről, a generációváltásról és mindezek emberi oldaláról beszélgettünk a Macher Zrt. elnökasszonyával, Macher Endréné Mártával és fiával, Macher Gábor vezérigazgatóval.

2022.10.31. 10:56
Újabb komoly elismerések a Karsai Holdingnak

A 2022-es esztendőt egészen biztosan az elismerések éveként fogják számon tartani a székesfehérvári székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonú, 8 tagvállalattal működő Karsai Holding Zrt.-nél. A cég a hazai műanyagipar elismert szereplője. Műanyag csomagolóanyagokat gyárt a gyógyszer-, az élelmiszer- és a kozmetikai ipar számára, ezen kívül autóipari alkatrészeket és műszaki műanyagokat állít elő, valamint 2022 év eleje óta már a labortechnikai eszközök gyártását is felvették a palettájukra. Egyre többször találkozhatunk azonban saját fejlesztésű, újrahasznosított műanyagokból készült kertészeti termékeikkel is, melyek számos elismerést hoznak a cégnek. A közelmúltban vehették át az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat, megfejelve két másikkal: az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft. Különdíjával, valamint az Érték és Minőség Nagydíjjal.

2022.10.31. 10:55
Energiahatékony épületek acélvázas technológiával

Az energiával való felelős gazdálkodás ma talán fontosabb, mint valaha. A legtöbb erőforrást épületeinkben, illetve azok által használjuk fel, ezért kiemelt jelentősége van, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk. A HORIZONTTM  épületek a legmagasabb energiatakarékossági besorolásba esnek. Mutatjuk, miért.

2022.10.31. 10:55
Felépült a dunaalmási ásványvíz-palackozó

Lévai Péter, Dunaalmás egykori polgármestere még szolgálati ideje első időszakában kezdett el foglalkozni a dunaalmási kénes gyógyvíz, ásványvíz ügyével. Nem akarta, hogy ez a ritka természeti kincs parlagon heverjen. Lassan huszonöt éves iszapbirkózás után mára úgy tűnik, rendeződött a víz sorsa. Az ötletgazdával beszélgettünk.

2022.10.31. 10:54
Ismét sikert aratott a Bábolnai Gazdanapok

Fanfárok, gyönyörű paripák, és díszes fogatok közreműködésével, immár 35. alkalommal tárta ki kapuit a kiállítás. A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és a szervező Magyar Mezőgazdaság Kft. méltán büszke az elismertségre, melynek ékes bizonyítéka, hogy a kiállítók és a látogatók minden évben visszatérnek.

2022.10.31. 10:54
Jól sikerült a kamara mérnök estje

Az Oroszlányi Bányászati Múzeum adott otthont a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara mérnök estjének, mely a járvány miatt elhalasztott, hagyományos mérnök bál elmaradása okozta űrt volt hivatott betölteni. A miértekről és hogyanokról Bukovics László, a kamara elnöke tájékoztatta lapunkat.

2022.10.31. 10:53
Átadták az Oroszlányi Bányászati Múzeumot

Ádám Katalin, a T-Mátrix Kft. ügyvezetője a Komárom-Esztergom Megyei Mérnök Esten a szakmával, cikkünkben pedig lapunk olvasóival osztotta meg gondolatait a közelmúltban átadott Oroszlányi Bányászati Múzeum generál-kivitelezési munkálatairól. Mint megtudtuk, teljes egészében megújult az ipari jellegű épületegyüttes és annak környezete is. A csodaszép komplexum - az előtte lévő vásártérrel - már a Bányásznapon debütálhatott.

2022.10.31. 10:53
Itt az ideje a legkisebbeket is megerősíteni

Az építőipar kiváló jelzője a mindenkori gazdaságnak. Ha a szekerük jól halad, akkor az ország gazdasága is szépen fejlődik, ha csak döcög, akkor bizony egyre több lesz a gond mindenütt, ha pedig egyenesen kátyúba futottak, akkor beszélhetünk általános recesszióról. Itt talán még nem tartunk, de az már biztos, hogy a „jármű” lassul, és a következő két esztendő nem sok jót ígér az építőiparnak, főleg a mikro-, kis- és középvállalatoknak. Ádám Katalint, a tatabányai T-Mátrix Kft. ügyvezető igazgatóját az építőipart, különösen a kkv-szektort érintő jelenlegi gondokról kérdeztük.

2022.10.31. 10:53
Készre jelentett az új építési kerettörvény

Kormányzati tájékoztató konferenciára invitálta tagjait az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége október 4-ére a Hotel Mercure Budapest Castle Hill Mátyás termébe. Koji László, az ÉVOSZ elnöke helyzetértékelését követően Nagy Márton gazdasági miniszter beszélt a gazdaságfejlesztés aktuális kihívásairól, majd Lázár János, építési és beruházási miniszter, élve a szakzsargonnal, „készre jelentette” az új építési és beruházási kerettörvényt, melynek kidolgozásában 26 vállalat, illetve érdekvédelmi szervezet is részt vállalt.

2022.10.31. 10:52
A Transintertop a még magasabb minőséget t

Selmeczi Attila, a környei székhelyű Transintertop Kft. ügyvezető igazgatója soha nem gondolta volna, hogy 2022-ben egy huszonöt esztendős, háromszáz fős nemzetközi fuvarozó vállalat tulajdonosa lesz. 1997-ben a cégalapításban csupán a családja megélhetését látta. Tapasztalataira, sajátos szemléletmódjára alapozva azonban mára egy stabil, a nemzetközi és belföldi fuvarozásban is nevet szerzett céget kormányozhat, most - tekintettel a jelen gazdasági helyzetre - épp a „jéghegyek között” haladva. A kapitány a fedélzeten van, erősen tartja a kormányrudat, és gyors, megalapozott döntésekkel, intézkedésekkel viszi át a Transintertop hajóját az akadályokon, hogy a túloldalra érve egy még erősebb, még jobb céget adjon át a következő generációnak.

2022.10.31. 10:52
A versenyképességünket fenn kell tartani

"2020-ban még a Covid-ról beszélgettünk, majd 2021-ben azt reméltük, kijutunk belőle, most pedig a szomszédunkban dúló háború és az egyre dagadó energiaválság adja fel a leckét. Folyamatosan válságkezelésben vagyunk. Múltbéli tapasztalatainkra nem igazán támaszkodhatunk. Korábban az jelentette a válságot, ha nem volt munka. Ma bőven van, csak az eredménye az, ami egyre kevésbé látható. Az alapanyagárak megduplázódtak, az energiaárak megtízszereződtek, ugyanakkor a vevők nem szívesen veszik az áremeléseket. A költségek egy részét ki lehet ugyan gazdálkodni, de elkerülhetetlen, hogy a rajtunk kívül álló árnövekedést továbbhárítsuk, érvényesítsük az árainkban. A legbosszantóbb az, hogy mindez a fejlesztésektől veszi el az időt, a pénzt, az energiát" - kezdi beszélgetésünket Simon Péter, a kőszárhegyi székhelyű Simon Plastics Kft. ügyvezető igazgatója.

2022.10.31. 10:51
Innovációs sikerfeltételek a kkv-k körében

Dr. Csath Magdolna közgazdász szerkesztésében jelent meg az a tanulmánykötet, mely a kkv-k innovációs sikerfeltételeit vizsgálja. Négy országban - Lengyelország, Luxemburg, Svédország és Izrael - vizsgálták az innovációs környezetet, idehaza pedig kérdőíves felméréssel elemezték a helyzetet. A kutatás során kapott eredményeket a nemzetközi adatokkal, gyakorlattal is összehasonlították. Mindezekről elsőként október 4-én, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen megtartott konferencián számoltak be.

2022.10.31. 10:51
Segíts magadon!!!

"Helyzet van, méghozzá új helyzet, a Covid utáni következő fejezet, amire mi már régóta készülünk. Várható volt, hogy az erőltetett folyamatos gazdasági növekedés előbb-utóbb falnak fog ütközni, mert hiányoznak a fundamentumok. Főleg igaz ez Európára. Nyilván azt nem láthattuk előre, hogy mindez majd egy háborúban ölt testet, de azt nagyon is jól lehetett érzékelni, hogy Európa beteg" - vázolja a jelenlegi helyzetet Bodrogai Ferenc, a MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft. tulajdonos ügyvezetője.

2022.10.31. 10:50
Rangos díjat kapott Fehérvár polgármestere
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Magyar Önkormányzatok Napján a Gödöllői Királyi Kastélyban konferenciát rendezett, és kitüntetéseket adományozott.
2022.10.31. 10:50
Pillanatkép kisvárosi nézőpontból

"Az emberi szervezet sokáig bírja a terhelést, ám, ha túlerőltetik, egyszer csak összeomlik. Valahogy így van ez az önkormányzatoknál is. Az elmúlt öt évben más sem történik, csak válságkezelés. Évek óta következetes forráskivonás zajlik, valamilyen indokkal évről évre kevesebb marad a helyi büdzsében. Ugyanakkor a kötelező feladatokat akár saját bevételből is, de el kell látnunk. Az már régen nem igaz, hogy ha iparűzési adója van egy településnek, akkor azt fejlesztésre tudja fordítani, mert ma azt az óvodába, az egészségügyi ellátásba forgatjuk, hogy az működőképes maradjon" - kezdi értékelő beszélgetésünket Pergő Margit, Berhida város polgármestere.

2022.10.31. 10:50
A nyitányt az 50 éves Kertbarát Kör adta

Válságkezelés ide vagy oda, az idei esztendőben is kiváló programokkal ünnepelhettek a berhidaiak a város napjain. A számos szórakoztató program, kiállítás, koncert, futó- és főzőverseny egyik legkiemelkedőbb eseménye - mondhatjuk úgy is, hogy nyitánya -, a Berhidai Kertbarát Kör kiállítása volt. Az 50 éves jubileumát ünneplő egyesület az aszály ellenére is kitett magáért, és szemet gyönyörködhető terménykiállítást varázsolt.

2022.10.31. 10:49
Szezonzáró beszélgetés Gárdonyban

Az aszályos időszak országszerte károkat okozott. A Velencei-tó vízszintje is tovább apadt. Egyelőre nem született átütő ötlet a megmentésére, így szűkültek a turisztikai szezon lehetőségei. Viszont ettől még az élet nem áll meg, folytatódtak Dinnyésen, Agárdon, Gárdonyban a fejlesztések, projektek. Mindezekről Tóth István polgármesterrel beszélgettünk.

2022.10.31. 10:48
Átadták a Szent Margit Gimnáziumot

Erkélyről szóló fanfár hirdette: elkészült az iskola. A Modern Városok Program keretében a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában immár Szent Margit Katolikus Gimnázium működik az egykori Bányakórház helyén.

2022.10.31. 10:48
Számos újdonság a Tökfesztiválon

Nem is olyan könnyű azt elérni, hogy egy fesztivál évről évre új arcát tudja mutatni látogatóinak. A rácalmásiak - talán mert egyre több fiatal kapcsolódik be a fesztiválszervező Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület munkájába - ezúttal igazán kitettek magukért. Szeptember harmadik hétvégéjén újdonság, menő program akadt bőven Rácalmáson, gyerekek, fiatalok, szülők, nagyszülők egyaránt megtalálhatták az őket érdeklő szórakoztató műsorokat. Steiner Lajos, az egyesület elnöke számolt be lapunknak a háromnapos eseménysorozatról.

2022.10.31. 10:48
Kiemelkedő személyiségeket tüntettek ki

A nyár vége, mint ahogy megszokhattuk, alkalmat ad az országnak, a megyéknek és a településeknek, hogy mindazokat, akik sokat tettek le a gyakran emlegetett „közös asztalra”, elismerésekkel, kitüntetésekkel jutalmazzák. Ezúttal Fejér megye legkiválóbbjainak elismeréséről emlékezünk meg.

2022.10.31. 10:47
Kerékpárral közlekedhetünk a Balaton és Budapest k

Átadták a Budapest-Balaton kerékpárút újabb szakaszát, így Budapestről már kétkerekűvel is elérhető a Balaton. A Budapest-Balaton útvonal összesen 108,2 km hosszából a Székesfehérvár és Balatonakarattya közötti 27,4 km-nyi szakasz három részre bontva épült meg, így mostantól a kerékpározás szerelmesei és azok is, akik csak időnként használják a biciklijüket, biztonságosan és komfortosan közelíthetik meg a Balatont Székesfehérvárról, vagy akár a fővárosból.

2022.10.31. 10:46
Digitális, szolgáltató közigazgatást építenek

Digitális, szolgáltató közigazgatást építünk - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Székesfehérváron. György István „A kormányhivatal irányításának hatékonyabbá tételét biztosító háttér kialakítása” elnevezésű projekt záró rendezvényén arról beszélt, hogy a 8,15 milliárd forintos beruházás végrehajtása során a kormányhivatali rendszerek jobbítása volt a cél.

2022.10.31. 10:46
A Bridgestone idén a négylábúakat támogatja
A „Kiemelkedően vonzó és felelős munkáltató címet” is magáénak tudó Bridgestone Tatabánya munkatársai már másodszor dönthettek arról, hogy melyik helyi ügyet, szervezetet támogassa adománnyal a vállalat.
2022.10.31. 10:46
A MúltApp-pal mamutok között is barangolhatunk

75 éve nyilvánították várossá Tatabányát, ám múltja nem ebben a háromnegyed évszázadban keresendő. Évezredekre, év tízezredekre, sőt sokkal korábbra nyúlik vissza a történet. Elég a Szelim-barlangra, a római korra, a bánhidai csatára gondolni, és máris kitárul a múlt, melynek bemutatására a Tatabányai Múzeum egy új mobiltelefonos, internetes applikáció kifejlesztésével vállalkozott. Pál Gabriella múzeumigazgatóval, és Szilágyi M. Kevin grafikus-informatikussal beszélgettünk.

2022.10.31. 10:45
Díjazták a legjobb ételrecepteket

2022 januárjában, a még mindig tartó pandémia idején a Kor Kontroll Társaság, a Jobb világért mozgalom és a Magyar Elhízástudományi Társaság meghirdette rendhagyó receptversenyét. A kiírás célja az volt, hogy a fermentált, azaz erjesztett ételek segítségével erősítsük immunrendszerünket. Szeptember végén tartották Budapesten a díjkiosztót, ahol a Regio Regia magazin is érdekelt volt.

2022.10.31. 10:45
Egy környezetvédő házaspár

A sorozatról: Egy kisvárosban nagyszerű élni. Nem azt mondom, hogy mindenki mindenkit ismer, de mégis emberközelibb számomra, mint Budapest, avagy egy megyeszékhely. Itt a Velencei-tó naponta változó színvilága (még az aggasztó vízszint ellenére is!) a fekete láp misztikumától a napnyugtáig, a Bika-völgy, a városszéli erdőségek. Maga a természetközeliség. De az is tetszik, hogy könnyedén vásárolhatok, akár mindegyik nagyáruházat végigjárva, vagy épp a helyi árusok portékái közt keresgélve. Hogy tudják a Lottózóban: gyűjtöm a különleges 50-eseket, s mindig félretesznek nekem, hogy a buszmegállóban reggelente köszönünk egymásnak, hogy a barátokkal válogathatunk a kulturális programok közt, jókat pingpongozhatunk, betérhetünk a Katlanba egy játékra, teljesíthetjük a Tízpróba kihívásait. No és mindig történik valami a dinnyési Hagyományőrzőben vagy épp Agárdra érdemes átruccanni egy koncertre, fesztiválra. Az egyes események mögött mindig ott látom az önzetlen támogatókat. Olyan vállalkozók ők, akik nemcsak a településen élnek és dolgoznak, s a munkájukkal járulnak hozzá az ellátáshoz, városszépítéshez, fejlesztésekhez, szolgáltatások színvonalához, hanem anyagilag is támogatják egy-egy rendezvény létrejöttét, díjazását, vagy éppen a város kapcsolatait, presztízsét erősítik, valami maradandó értéket teremtve, közösséget építve. Róluk szól ez a sorozat. A szememben ők az igazi lokálpatrióták.

2022.10.31. 10:44
A város zöld szíve, Sóstó

Székesfehérvár belvárosától mindössze 2,5 kilométerre található egy zöld sziget. A nagy öregek még emlékeztek arra, hogy rokonaik a Sóstó iszapjával gyógyították magukat a sekély jellegzetes „büdös”-vízben üldögélve. Sokáig feledésbe merült a vidék, már-már a pusztulás veszélyeztette. Gondos környezetvédő munkával öko-központtá vált.

2022.10.31. 10:43
Bemutatjuk M. Tóth Sándor költőt

M. Tóth Sanyi barátom kezdetektől tagja (korrektorként és újságíróként) a Regio Regia magazin stábjának. Mindig tudtuk róla, hogy rímfaragó, költészeti vénával megáldott ember, bizonyította ezt több pályázaton, sőt egy gyerekverses kifestőkönyv szerzőjeként is. A közelmúltban egy országos költészeti versenyre nevezett be, és második helyen végzett. Az erkölcsi dicsőség mellett jutalma a pályázat antológiájába való bekerülés volt.

2022.10.31. 10:43
Könyv Takácsné Ambrus Éva csuhévilágáról

Falusi élet; népszokások; vallási hagyományok - e három témakört ölelik föl az immár 83 éves Takácsné Ambrus Éva népi iparművész értékes alkotásai. A Fejér Megye Népművésze címet 2014-ben ítélték oda neki. Alapító tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének. Munkásságáról október közepén jelent meg a „Karácsonytól karácsonyig - Takácsné Ambrus Éva csuhévilága” című kötet, a Könyvesműhely és a Fejér Megyei Múzeumegyesület  kiadásában.

2022.10.31. 10:42
Trófeaszemle történelmi vadászati helyszínen

Szép, történelmi helyszínen tartották a bakonyi tájegység első kihelyezett trófeabírálatát. Nem a veszprémi irodájukban, hanem a vadgazdálkodás helyszínén, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. alsóperei vadászházában végezték el a kormányhivatali, hatósági szakemberek 96 őzbaktrófea és 5 vaddisznóagyar bírálatát. Ennek a hagyománynak az újjáélesztése a Veszprém Megyei Kormányhivatal és az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Területi Szervezete megállapodásának köszönhető.

2022.10.31. 10:42
Tátika Presszó - Badacsony
A mai hatvanasok éppen átlépték a második x-et, amikor földcsuszamlás-szerű változások rengették meg a világot: leomlott a berlini fal, megszűnt a vasfüggöny, kinyíltak a határok, felbomlott a Szovjetunió, egyszóval bekövetkezett a rég óhajtott rendszerváltozás Kelet-Európában. Az akkori húsz évesek kapkodták a fejüket: tegnap Marx és Lenin, ma Rolling Stones és avantgarde. Tegnap zsíroskenyér és bambi, ma hamburger és cola. Tegnap tudományos szocializmus, ma egzisztencializmus. Melyik a helyes út? Hogyan tovább - törték fejüket a fiatalok és ifjúsági vezetők. Kellett hát egy hely, ahol összedughatták a fejüket, megtárgyalhatták a világ nagy dolgait, találkozhattak a szellemi és zenei élet kiválóságaival, és persze jó muzsikák mellett ismerkedhettek, kortyolhatták a finom söröket. Kárpát-medence szerte megnyitottak olyan helyek, ahol ezt meg lehetett tenni. Sorozatunkban ezeket keressük fel, felidézve történetüket. Az ötödik epizód a magyar tenger partjára, Badacsonyba kalauzol.
Veér Károly
2022.10.31. 10:41
Újraavatták Klapka György mellszobrát
Október 4-én felavatták Komáromban, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont előtt Klapka György honvédtábornok szobrát. Az alkotás eddig a SOLUM Zrt. udvarán állt, de a cég elnök-vezérigazgatója, dr. Vida Sándor felajánlotta, helyezzék át a múzeum új épülete elé.
2022.10.31. 10:41
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás