szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XVI. évfolyam 130. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2017.06.28. 15:35
MÜTF és Edutus - Múlt és jövő a jelenben

2017. szeptember 14. és 16. között ünnepli a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája – vagyis mai nevén az Edutus Főiskola – alapításának negyedszázados évfordulóját. A jeles alkalomra – tudtuk meg dr. Kandikó József alapító rektortól – különleges ünnepségsorozattal készülnek. Ennek részleteiről kérdeztük a programok főszervezőjét, a Modern Üzleti Tudományok Alapítvány elnökét.

2017.06.28. 15:34
Vége a TOP-orgásnak
Felszállt a füst, néhány hete kihirdették a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatok első körének eredményeit.
2017.06.28. 15:34
Három millió Suzuki gépkocsi 26 év alatt
Ezzel az impozáns számmal újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Suzuki Zrt., amivel újra bebizonyította, hogy nem csak a hazai járműgyártás meghatározó vállalata, hanem a globális exportpiacok fontos résztvevője is.
2017.06.28. 15:33
3D nyomtató készül a VIDEOTON-nál

A VTES Kft. - a VIDEOTON HOLDING Zrt. lemezmegmunkálással, porfestéssel és szereléssel foglalkozó tagvállalata - 2015-ben kötött megállapodást egy tengerentúli start-up céggel, mely az általuk kifejlesztett 3D nyomtató gyártására keresett stratégiai partnert. A modern eszköz gyártását nem véletlenül bízta a külföldi partner éppen a magyar vállalatra. A sokéves gyártási tapasztalat, a mérnöki támogatás, valamint a helyben elérhető, a tagvállalatok által egy telephelyen belül nyújtott tevékenységi portfólió játszott döntő szerepet a kiválasztás során.

2017.06.28. 15:33
Az alapok lerakásával kell kezdeni

Szuchy Péter májustól dolgozik főállásban a B&O Engineering Kft.-nél, mint operatív vezető. A 36 éves fiatalember teljesen más ipari szegmensből, konkrétan egy multinacionális takarmánygyártól érkezett a robotikával, egyedi gépek gyártásával foglalkozó komáromi céghez.

2017.06.28. 15:32
A jövő műszaki képzése az Edutuson

A robotika, az informatika, az automatizálás ma már az ipar mindennapjainak részévé vált. Folyamatosan növekszik az igény ez ezen a téren jól képzett műszaki szakemberek iránt. Erre épült az Edutus Főiskola műszaki képzése - az országban egyedülálló lézertechnológiai szakiránnyal -melyet a jövőben az automatizálás, majd a műszaki informatika irányába szeretnének továbbfejleszteni. Rövid és hosszú távú terveikbe Vavra Gábor, a főiskola vállalati kapcsolati igazgatója, a lézerlabor vezetője avatott be.

2017.06.28. 15:31
A robotikáé a jövő

A tatabányai Rotary Club és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében „Munkaerőpiac és automatizáció” címmel rendeztek konferenciát a tatabányai Edutus Főiskolán. A résztvevők arra a kérdésre keresték a választ, vajon a robotika hogyan formálja át a mindennapokat, és hogyan hat annak terjedése a munkaerőpiacra: enyhíti-e az egyre erősödő szakemberhiányt, vagy épp, hogy tartanunk kell tőle, mert elveszíthetjük munkahelyeinket?

2017.06.28. 15:31
KISZÖV Közgyűlés kísérő rendezvénnyel
A komáromi WF Szabadidőpark különterme adott otthont a Komárom-Esztergom megyei Iparszövetség „KISZÖV” közgyűlésének 2017. május 25-én.
2017.06.28. 15:30
Itt az ideje innovatívnak lenni!

2017. május 31-én, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában Kész Ákos, az FMKIK innovációs tanácsadója így mutatta be az ott működő Innovációs Fórumot: - Kamarának egy olyan közössége, ahol a megyei térség innovatív vállalkozásait és fiatal vállalkozóit próbáltuk meg összegyűjteni. Az elmúlt másfél évben havonta olyan céglátogatásokat tettünk, programokat szerveztünk, amelyekről tapasztalatokkal, ismeretekkel térhettek haza tagjaink. Ezt felhasználva ki-ki saját vállalkozását fejleszthette.

2017.06.28. 15:30
Carte d’Or – a la „Corner”

A dunaújvárosi Corner Hotel & Étterem & Kávézó szolgáltatásai tekintetében mindig a magas minőséget igyekszik szem előtt tartani. A fagylaltértékesítés terén is szerettek volna előbbre lépni, új terveikhez azonban egy nagyobb, szebb, funkcionálisabb fagyiskonténert képzeltek. Megkeresték hát partnerüket, az UNILEVER-t, a Carte d’Or fagylaltok forgalmazóját, és javaslatot tettek egy közös fejlesztésre. Az új „Corner-stílusú” Carde d’Or fagyiskonténer prototípusa ma már üzemel Dunaújváros központjában.

2017.06.28. 15:29
Neked MUNKA, nekem ÁLOM!

2017-ben ismét megszervezésre kerül a Duo Day – Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program, mely már az ország összes megyéjében lehetőséget biztosít a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek számára, hogy kipróbálhassák magukat az álom munkahelyen. A 2017. évi program Komárom-Esztergom megyében startolt elsőként, 2017. május 30-án reggel, a Megyei Kormányhivatal sajtótájékoztatójával.

2017.06.28. 15:29
50 milliós beruházás Fehérváron

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és Székesfehérvár MJV Önkormányzata között tavaly szeptemberben megkötött támogatási szerződés alapján elkészült az egészségügyi intézmény D. épületének 5. emeletén található fül-orr-gégészeti műtőblokk komplex felújítása, valamint az ahhoz kapcsolódó orvosi műszerek és eszközök beszerzése. A beruházás részleteiről, valamint a Modern Városok Program révén megvalósuló egészségügyi támogatásokról dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Csernavölgyi István főigazgató, valamint Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők adtak tájékoztatást.

2017.06.28. 15:25
Az erdészet a közjót szolgálja

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából – 2017. március 23-án - vehette át a Pro Silva Hungaria Díjat Gősi István, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese. A kitüntetést azon szakembereknek adományozzák, akik az erdőgazdálkodás és az erdővédelem terén huzamosabb időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, valamint kimagasló tudományos, oktatói, szakmai ismeretterjesztői, vagy újságírói tevékenységet folytatnak. A társaság méltán lehet büszke az elért eredményeire, hiszen a vezérigazgató és a szóvivő után immár a harmadik kollégájuk kapta meg a rangos elismerést. A kitüntetés kapcsán Gősi Istvánnal beszélgettünk.

2017.06.28. 15:24
OKISZ KUPA Komáromban

2017. május 27-én, immáron 14. alkalommal zajlott az OKISZ KUPA Komáromban, a WF Sport és Szabadidő Központban. A Magyar Iparszövetség Szociális, Kulturális és Sport Alapítványa, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség (KISZÖV) által szervezett országos sportnapon szép számmal képviseltették magukat a szervezet tagjai.

2017.06.28. 15:23
Szobrot emeltek Szent Imrének Veszprémben
Felavatták Szent Imre szobrát a hercegről elnevezett téren Veszprém belvárosában. A Népfőiskola Alapítvány Lakitelek, valamint a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány az országosan már több helyen is felállított Szent Imre szobor egyik változatát ajánlotta fel a városnak.
2017.06.28. 15:23
Fejérben elégedettek az eredménnyel

Az elmúlt hetekben Fejér megyében is kihirdették a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első körös pályázati eredményeit, és gőzerővel zajlik a támogatási szerződések megkötése. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke összességében elégedetten nyilatkozott az eddig elvégzett munkáról.

2017.06.28. 15:22
TOP: érvényesült a területi elv

Beszélgetésünk kezdetén Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke jogos büszkeséggel számolt be arról, hogy az országban elsőként – egy hónappal megelőzve a többieket – Komárom-Esztergomban jelentették be a TOP-os pályázatok első körének nyerteseit nagy tömegben. Köszönhető mindez a közgyűlés, és Petrikné Molnár Erika területfejlesztési főosztályvezető vezette hivatali csapat pontos, lelkiismeretes és kemény munkájának.

2017.06.28. 15:22
Több pénzt reméltek erre a célra

Úgy gondolom – mondta Polgárdy Imre, a Veszprém megyei Közgyűlés elnöke –, alapvetően eredményesnek tekinthetjük a megye településeinek TOP-os pályázatait. Azt persze tudtuk, hogy mindenki nem lesz elégedett, mert az egyes kiírásokat alaposan túlpályázták, de elkeseredésre nincs ok, hiszen eséllyel lehet kandidálni a megnyílt második körben is.

2017.06.28. 15:21
Épül-szépül a vadaspark

Ennyi pénzből kezdhetik meg a felújításokat a vadasparkban – hangzott el az új axis szarvas kifutó átadásakor az állatkertben. A Magyar Közlöny szerint a Modern Városok program keretében a kormány hazai forrásból 765 millió forinttal támogatja idén a Veszprémi Állatkertet – mondta el Ovádi Péter, önkormányzati képviselő. Hozzátette, a kormány a határozat szerint 2018-ban további 235 millió forintot ad fejlesztésekre.

2017.06.28. 15:20
Új ipari zóna épül Kisbéren

Kisbér polgármestere, Sinkovicz Zoltán örömmel számolt be lapunknak az elmúlt időszakban történt fejlesztéseikről, és a TOP-os pályázatok által nyújtott további lehetőségekről. A kisváros gazdasága dinamikusan fejlődik, új, most épülő ipari zónájukba várják a további befektetőket.

2017.06.28. 15:19
Koronás Park

Székesfehérvár belvárosától csak pár percet kell sétálnunk. Közel kéthektáros területen jött létre a Koronás Park a hajdani Vidámpark helyén. A nemrég megújult Csónakázó-tó, sétány, s a Rózsa-liget kellemes szomszédságot jelent a parknak. Minden korosztály talál itt igényes szórakozást, sport-és játéklehetőséget.

2017.06.28. 15:19
Itt a fürdőszezon!

A nyár elején kötelező a vízminőségek vizsgálata természetes vizeinken. A népegészségügyi ellenőrzés során Velence város strandjai remekül vizsgáztak: mind a hat kiváló vízminőségű, kezdődhet a fürdőzés!

2017.06.28. 15:18
TOP-orgás utáni fejlesztési lehetőségek

Régóta vártuk azt a hírt, hogy a Területi Operatív Programokra (TOP) beadott pályázatainkról döntsenek. A közelmúltban értesültünk arról, hogy az első döntések megszülettek, összesen 103, 5 millió Ft fog érkezni a településre. Örülünk ennek, de még várakozunk, hiszen a további 3 pályázatunkról, amely több mint 400 millió Ft értékű, még nincs ismeretünk – mondta Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere.

2017.06.28. 15:18
Pályázatok, beruházások Mocsán

Önkormányzatunknál gőzerővel folyik a nyertes pályázatok kivitelezésének előkészítése, és azok megvalósítása. „Az egészségügyi alapellátás infrastruktúra fejlesztése Mocsán – háziorvosi, és házi gyermekorvosi rendelőnek, fogorvosi rendelőnek, védőnői tanácsadónak helyt adó épület felújítása, és energetikai korszerűsítése” című pályázatunkra például 50 millió forintot nyertünk – tájékoztatta lapunkat Marschall Ferenc polgármester.

2017.06.28. 15:17
Sikeres a Privát Badacsony program

A Balaton – parti településekre általában jellemző, hogy idényen kívül csak az „őslakosság” tartózkodik a lakóhelyén, a szezonban viszont sokszorosára duzzad a létszám. Badacsonytomajon ez 2300, nyáron pedig akár 15.000 főt is jelent. A fejlesztéseknél mindkét réteg igényeit figyelembe kell venni, és ügyelni kell a kényes egyensúlyra – tudtuk meg Krisztin N. László polgármestertől.

2017.06.28. 15:16
Öskü, az ideális élettér

Öskü mintegy 2300 lakosú, barátságos település Veszprém és Várpalota között, a 8-as út, az egykori római hadiút mentén. Legnevesebb szülötte Tasner Antal, aki Széchenyi István személyi titkára volt 1848-ig, majd a Lánchíd Társaság titkára lett. 1947-ben a csehszlovák–magyar lakosságcsere keretében több szlovák család elköltözött a felvidéki Martos településre, és onnan pedig felvidéki magyarok érkeztek Ösküre.

2017.06.28. 15:16
Százötvenen rúgták a bőrt

Nagy érdeklődés kísérte a mintegy 20 csapat részvételével rendezett labdarúgótornát a Komárom-Esztergom megyei településen. Ezúttal a középsúlyos értelmi fogyatékossággal élők alkotta csapatok léptek pályára, illetve egyesített csapatok is bekapcsolódhattak a megmérettetésbe, külön csoportokban. Érkeztek csapatok például Diósjenőről, Budapestről, Homokról is.

2017.06.28. 15:15
Csatka, búcsújáróhely

Ki ne hallott volna széles e hazában a híres csatkai búcsúról? A szeptember nyolcadiki, Kisasszony-napi esemény mára a magyarországi cigányság talán legnagyobb vallási ünnepévé vált. Az alkalomra a határokon túlról is tömegesen érkeznek zarándokok, sokan a vallásgyakorlás mellett azért, hogy régi ismerősökkel, rokonokkal találkozzanak, a fiatalok párt találjanak, s hogy vegyenek és vigyenek a forrás vizéből az otthon maradottaknak is.

2017.06.28. 15:15
Válassza Balatonalmádit!

Új helyszínen, megújult formában készül a kapunyitásra az Almádi Napok 10 estén keresztül tartó rendezvénysorozata. Szakítva az eddigi hagyományokkal, nem szétdarabolva három hétvégén, hanem egyben, 10 napon keresztül csalogatja vendégeit a sokéves hagyománnyal rendelkező kulturális-gasztronómiai esemény Balatonalmádin.

2017.06.28. 15:14
Bányászvárosok Találkozója 
Háromnapos fesztiválon látta vendégül Tatabánya a bányász múltjukat őrző Kárpát-medencei településeket, az eseményen neves fellépők műsorai mellett a városok csapatai szellemi és fizikai akadálypályán versenyeztek.
2017.06.28. 15:13
Mindenki egy rákbetegért, egy rákbeteg mindenkiért

Dunaújváros Önkormányzata – mint a Regio Regia magazin Értékteremtők Körének tagja – hívta fel a figyelmemet arra a nem mindennapos közösségi összefogásra, amit a dunaújvárosiak tanúsítottak egy helyi fiatalember, Pecsét István megmentéséért. A rendkívül agresszív rákbetegséggel küszködő, pályakezdő bányamérnökről lemondtak orvosai. Ő azonban nem adta fel. Külföldön kutatta a megfelelő terápiát, s amikor meglelte, tervet készített, közösséget kovácsolt, hogy elérje célját. Élni akarása az egész várost megmozdította. Mindenki segíteni próbált, így – csodával határos módon - néhány hónap alatt összejött a kínai gyógykezeléshez szükséges 10,5 millió forint. De István nem csak gyógyulni akar, saját, keskeny ösvényén haladva, lassan mások gyógyuláshoz vezető útját is kitapossa.

2017.06.28. 15:13
Megelőzni – megmozgatni – rászoktatni

A kultúra, a sport, az egészség, a gasztronómia és persze az alma jegyében telik minden évben a rácalmási Almavirág Fesztivál, ahol a különféle programok keretében a szervezők igyekeznek mindenkit rábírni az egészségmegőrzésre, a mozgásra, illetve az egészséges életmódra. Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke – az esemény főszervezője – foglalta össze a május közepén lezajlott kétnapos fesztivál újdonságait, programjait.

2017.06.28. 15:12
Sokszínű élet az Által-ér mentén

A Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság évente egyszer nagyszabású gyűjtőmunkát rendez az ország egy adott pontján. A botanikusokat és zoológusokat tömörítő civil szervezet célja, hogy rövid idő leforgása alatt - ez 2x24 órát jelent -, a kijelölt területen minden élőlényt - legyen az növény, állat vagy gomba – meghatározzanak, és listára vegyenek. Az efféle villámfelméréseket Biodiverzitás Napoknak, vagy röviden BioBlitznek nevezik. A hazai rendezvényeken mintegy 50-60 biológus szakértő járja be a tájat keresztül-kasul, és gyűjti be megfigyeléseit. A maga nemében egyedülálló eseményt a Társaság idén a Tatabányához tartozó Csákányospuszta környékén, a Vértes északi lejtőjén rendezte meg június 9-11. között, a Tatabányai Múzeummal karöltve.

2017.06.28. 15:11
Évértékelő és jövő évi évadismertető a Jászaiban

A tatabányai Jászai Mari Színház évadzáró sajtótájékoztatóján Crespo Rodrigo színházigazgató adott átfogó képet a 2016/2017-es évadról, majd ismertette az ősztől induló időszak terveit is. Az új bemutatókon két olyan programot is hoznak a színházba, amellyel az itteni közönség még nem találkozhatott: Az így szerettek ők – Antré-estek, felolvasó színházi programok, melyek jeles költőink, íróink szerelmi életét dolgozzák fel. Újdonság lesz a táncbérlet is. A kortárs tánc jeles képviselőinek két előadását a színház, míg egyet a Vértes Agórája fogad majd.

2017.06.28. 15:10
A szőlőmag az istenek titkos ajándéka

Gyakran olvashatjuk, hogy a szőlő és a bor az istenek ajándéka. Úgy tűnik, egy meglepetés-ajándék is került a csomagba, ám ezt csak mostanában fedeztük fel. Mindez nem más, mint a sok-sok apró mag, a szőlő belsejében. Hogy mi a titka ennek a kicsi, de rendkívül hasznos „ajándéknak”, mit is kaptunk valójában az istenektől? – erről kérdeztük Jankovszky Sándort, a Transmissió Kft. ügyvezetőjét, a magas minőségű szőlőmag-mikroőrlemények gyártóját.

2017.06.28. 15:09
Robotolimpia - nemzeti forduló Tatabányán

A 70 éves város 70 csapatot fogadott 2017. június 2-án és 3-án a WRO Nemzeti Fordulójában a Regular és Open Kategóriákban Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban. A kétnapos versenyről továbbjutott győztes csapatok Costa Ricában mérhetik majd össze erejüket a világ legjobbjaival. Komárom-Esztergom megyéből a Samu Team utazhat, de a többieknek sem kell szégyenkezniük, számos szép megyei siker született.

2017.06.28. 15:09
   Regio Regia magazin


163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás