szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia 154. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
2022.05.16. 18:27
Újra kétharmaddal győzött a kormánykoalíció
Április harmadikán az urnákhoz járult az ország felnőtt lakossága, hiszen ekkor került sor a négyévente esedékes országgyűlési választásokra. A részvételi arány örvendetesen magas volt, hiszen a szavazati joggal rendelkezők 70,21 %-a gondolta úgy, hogy ki kell nyilvánítania a véleményét.
2022.05.16. 18:23
Modern hegesztőlabor a Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem Mérnöki Kar Géptan Intézeti Tanszékén régiós szinten legmodernebbnek számító hegesztőlaboratóriumot építettek ki.
2022.05.16. 18:17
Válságkezelés és újraindítás, majd újra válságkeze

Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének köszöntőjét követően prof. dr. Kovács Árpád osztotta meg gondolatait az Iparkamara márciusban szervezett Gazdasági Fórumán. A Költségvetési Tanács elnöke előadásában tényszámokkal, grafikonokkal alátámasztva, összefüggésében elemezte a világgazdaság, az Európai Unió és hazánk Covid-válság utáni és jelenlegi gazdasági helyzetét, a közeljövő kilátásait. Ezt követően Kovács-Toperczer Kata, az Európai Bizottság magyarországi képviselője szólt Európa gazdasági újjáépítéséről.

2022.05.16. 18:16
A modern házépítés úttörői

Negyed évszázaddal ezelőtt Észak-Amerikából egy alaprendszerként került Magyarországra az az innovatív építéstechnológia, ami később HORIZONT néven került be a köztudatba. Az újdonságnak számító megoldásra a hazai piac még nem állt készen, de tulajdonosa mégsem adta fel álmát, hogy meghonosítsa szülőhazájában a jövő építési technológiáját. Számos műszaki fejlesztésre és kitartó munkára volt szükség ahhoz, hogy a HORIZONT acélvázas, energiatakarékos építési technológia és az azt meghonosító vállalkozás piacvezetővé váljon. Hosszú út vezetett idáig - kezdi beszélgetésünket Dienstmann Tamás, az idén 25 éves HORIZONT Global Kft. alapító ügyvezetője.

2022.05.16. 18:12
A tisztes iparos esete az építész nemzedékkel

Az ükpapa építőmester, a dédpapa építészmérnöknek tanult, de munkahely nem lévén a városhoz útépítőnek felvették, azon a területen maradt, a nagypapa hídépítő, a fiai és az unokák közül ketten a szakmában. Micsoda dinasztia! A 91 éves Göde Ferencet a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Szervezete Közúti Szakcsoport köszöntötte a Nagy öregek című sorozatban bemutatása alkalmából.

2022.05.16. 18:09
Új postai logisztikai központ épül Veszprémben

Zöldmezős beruházással több százmillió forintból épül a Magyar Posta új logisztikai depója Veszprémben. Az új üzemcsarnokot a Grabarics Kft. építi, melynek alapkövét március 22-én tették le a bakonyi megyeszékhelyen. A depó bruttó alapterülete mintegy 5500 négyzetméter.

2022.05.16. 18:07
Knoll Imre lett a névadó

A Magyar Logisztikai Egyesület az EDUTUS Egyetemen tartotta a Logisztika Napja rendezvénysorozatának első programját, mely Knoll Imre professzor úr tiszteletére kapta a "Knoll Imre Logisztikai Szakmai Műhely" elnevezést.

2022.05.16. 18:06
50. Műszaki Kémiai Napok Veszprémben

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara "50. Műszaki Kémiai Napok" címmel rendezte jubileumi tudományos konferenciáját április 26-28. között Veszprémben. A konferencia nyitó rendezvényének elnökségében Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora, Kovács Áron Zoltán önkormányzati képviselő, Szabó Csaba, a Magyar Vegyipari Szövetség igazgatója foglaltak helyet.

2022.05.16. 18:06
Mintaértékű együttműködés Fejér megyében

A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), illetve annak Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése, támogatása továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése, eredményesebbé tétele - jelentették be az érintettek a Fejér Megyei Önkormányzat dísztermében megtartott tájékoztatón.

2022.05.16. 18:05
A Teker-trió
A sorozatról: Egy kisvárosban nagyszerű élni. Nem azt mondom, hogy mindenki mindenkit ismer, de mégis emberközelibb számomra, mint Budapest, avagy egy megyeszékhely. Itt a Velencei-tó naponta változó színvilága (még az aggasztó vízszint ellenére is!) a fekete láp misztikumától a napnyugtáig, a Bika-völgy, a városszéli erdőségek. Maga a természetközeliség. De az is tetszik, hogy könnyedén vásárolhatok, akár mindegyik nagyáruházat végigjárva, vagy épp a helyi árusok portékái közt keresgélve. Tudják a Lottózóban: gyűjtöm a különleges 50-eseket, s mindig félretesznek egyet-egyet nekem. A buszmegállóban reggelente köszönünk egymásnak, a barátokkal válogathatunk a kulturális programok közt, jókat pingpongozhatunk, betérhetünk a Katlanba egy játékra, teljesíthetjük a Tízpróba kihívásait. No és mindig történik valami a dinnyési Hagyományőrzőben, vagy épp Agárdra érdemes átruccanni egy koncertre, fesztiválra. Az egyes események mögött mindig ott látom az önzetlen támogatókat. Olyan vállalkozók ők, akik nemcsak a településen élnek és dolgoznak, s a munkájukkal járulnak hozzá az ellátáshoz, városszépítéshez, fejlesztésekhez, szolgáltatások színvonalához, hanem anyagilag is támogatják egy-egy rendezvény létrejöttét, díjazását, vagy éppen a város kapcsolatait, presztízsét erősítik, valami maradandó értéket teremtve, közösséget építve. Róluk, szól ez a sorozat. A szememben ők az igazi lokálpatrióták.
2022.05.16. 18:03
Martonvásár élen jár a talajmikrobiom-kutatásban

Közel 540 millió forint támogatásból alakult meg a Kelet-közép-európai Fenntartható Talajerőforrás-gazdálkodási Tudásközpont a fenntartható talajerőforrás biztosítása és a talajbiom interdiszciplináris kutatása érdekében. Európai Uniós támogatásból a kutatók mintegy 1000 talajminta komplex elemzését végezték el, valamint európai színtéren alkalmazható környezetkímélő, hatékony és fenntartható növénytermesztési eljárásokra tesznek javaslatot.

2022.05.16. 18:01
Ajka egyetemi város lett

Ünnepélyes keretek között átadták a Pannon Egyetem új kampuszát május első péntekén Ajkán. Az egyetem és a város között tavaly év végén kötött stratégiai megállapodás újabb, kézzelfogható eredménye az új kampusz, mely a feleknek a magyar felsőoktatás, valamint Ajka város gazdasági és kulturális vonzerejének növelése iránti elkötelezettségét mutatja.

2022.05.16. 18:00
Új bölcsőde Mocsán
Átadták Mocsa új minibölcsődéjét, ami a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) elnyert közel 103 millió forint segítségével létesült.
2022.05.16. 17:59
Szívügyük a Bicske Szíve park fejlesztése

Az elmúlt két évben a járvány okozta korlátozások miatt jóval kevesebb személyes találkozásra kerülhetett sor nemcsak a családok, baráti társaságok esetében, hanem az újságírói munka területén is. A telefon, az internetes csatornák nem helyettesítik a közvetlen kapcsolatot, az interjúkészítés intimitását. Így volt ez Bicske polgármesterasszonya, Bálint Istvánné esetében is, akivel végre hosszú idő után szemtől-szembe tudtunk leülni egy beszélgetésre.

2022.05.16. 17:59
Megújult a kisbéri plébánia

Átadták a műemléki védettség alatt álló kisbéri plébánia felújított épületét, a 310 millió forintos költséggel elvégzett beruházással az ingatlan visszakapta eredeti funkcióját. Köszöntőjében a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a plébánia Kisbér legrégibb, még ma is álló kőépülete. A kormányzat 5 milliárd forint támogatást adott a városközpont újjáépítésére, ez a projekt is része a Fő tér megújítása programnak.

2022.05.16. 17:57
Megnyitotta kapuit a nagyvázsonyi vár

Négy évvel ezelőtt kezdődtek a régészeti, művészettörténeti falkutatások, a mostani fejlesztésnek köszönhetően pedig a 14. században épült erőd teljesen megújult: az ötszintes torony, a palotaszárny és a tetőszerkezet is látványos átalakuláson esett át.

2022.05.16. 17:56
Esztergom megyei jogú város lett

Szent István korában Esztergom az ország világi és lelki központja volt, innen sugárzott ki a keresztény misszió szerte az országba és mindmáig ez a város vallási és kulturális azonosságunk egyik legfőbb hordozója - mondta Erdő Péter az esztergomi bazilikában.

2022.05.16. 17:55
Lemondott a polgármester

Április elsejei hatállyal lemondott posztjáról Kepli Lajos, Balatonalmádi független polgármestere a tóparti város képviselő-testületi ülésén. Kepli Lajos a közösségi oldalán osztotta meg azt a közgyűlési videót, amelyben indokolta döntését.

2022.05.16. 17:53
Építőipari nívódíjat kapott a Monostori híd

2021-ben, Közlekedési létesítmény kategóriában, a Monostori híd kapta az Építőipari Nívó Díjat. A pályázati anyagot a H-M Duna-híd Konzorcium nyújtotta be. A díjakról egy 18 tagú bíráló bizottság döntött. A táblát április 28-án, csütörtökön leplezték le a Monostori híd melletti Látogatóközpontnál. A létesítményt dr. Katona András, a Bíráló Bizottság referense méltatta.

2022.05.16. 17:51

Aranybulla piknik

Az 1222-es dátumhoz a 800. évforduló, az emlékév jegyében rengeteg program kötődik Székesfehérváron. Ezek egyike, az Aranybulla piknik volt április 24-én.
2022.05.16. 17:49
Leköszön a Vértes Agorája szakmai igazgatója

Salamon Hugó 1954-ben született. Tevékenysége Tatabánya város kulturális életének utolsó ötven évében meghatározó volt. Igen így, múlt időben, hiszen május utolsó napján végleg elhagyja a napi nyüzsgést, nem pályázott újra a Vértes Agorája szakmai igazgatói állására. Pályájának meghatározó időszakai elevenednek fel visszaemlékezésében.

2022.05.16. 17:48
A világjáró tatabányai vadász

Szabó Zsolt tatabányai vállalkozü közel egy évtizede járja az erdőt, mezőt, pontosabban 2014 augusztusában tette le a vizsgát, és lett felavatott vadász. A gyerekkori álom ekkor valósult meg, hisz mindig erre vágyott. A Császári Földtulajdonosi Vadásztársaságban kezdte az erdőjárást. Mentora Orbán János volt, akitől mérhetetlenül sokat tanult a község környékén. Az azóta eltelt nyolc esztendő viszont olyan gazdag volt élményekben, hogy azokat már a világtérképpel lehet csak követni. Amerika, Ázsia, Afrika, és természetesen Európa vadjai nyomában volt időről időre Zsolt.

2022.05.16. 17:46
Első cseppek a pohárban

Öt év szünet után újra csöpög az életet adó nedű - a pálinka - Tatabányán, a Szvatopluk út 2. szám alatt. A nyolcvanas évek óta működött ezen a helyen szeszfőzde, és most egy új vállalkozó csapat, a Dáker Kft. vásárolta meg a helyet, és alakította át a XXI. század kívánalmainak megfelelően. Március elején kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be az üzemet a tulajdonosok.

2022.05.16. 17:45
A kórház gyermekosztályát támogatták

Március 30-án adták a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályának a 8,2 millió forint értékű adományt, melyet az intézmény nevében Prof. Dr. Bucsi László főigazgató vett át.

2022.05.16. 17:45
Végre városi asztalitenisz- verseny!

Hogyne lettek volna boldogok az asztaliteniszezők, amikor két év után végre összemérhették tudásukat a székesfehérvári Németh László Általános Iskolában! A járvány még az edzési lehetőségeket is sarokba szorította, nemhogy az amatőr sportrendezvények megtartását. Magony Tamás (Városi Sportiroda), Csogh Imre (Fejér Megyei Szabadidő Szövetség) és dr. Göde Andrea, Végh György, Kopasz Tibor (versenybíróság, szervezés) azt hangsúlyozták, minél több játéklehetőséget kell adni a versenyzőknek.

2022.05.16. 17:44
Hét lépés - Arany Ferenc regénye

Több mint két éve jelent meg Arany Ferenc Hét lépés című regénye, de a járványhullámok miatt többször is el kellett halasztani a bemutatóját. Amikor mégis sor került rá, a témaköre új aktualitást kapott, hiszen néhány héttel korábban Oroszország megtámadta Ukrajnát, s egy véres háború kezdődött a szomszédunkban.

2022.05.16. 17:42
A tatabányai rock-élet korai helyszínei

A mai hatvanasok éppen átlépték a második x-et, amikor földcsuszamlás-szerű változások rengették meg a világot: leomlott a berlini fal, megszűnt a vasfüggöny, kinyíltak a határok, felbomlott a Szovjetunió, egyszóval bekövetkezett a rég óhajtott rendszerváltozás Kelet-Európában. Az akkori húsz évesek kapkodták a fejüket: tegnap Marx és Lenin, ma Rolling Stones és avantgarde. Tegnap zsíroskenyér és bambi, ma hamburger és cola. Tegnap tudományos szocializmus, ma egzisztencializmus.
Melyik a helyes út? Hogyan tovább - törték fejüket a fiatalok és ifjúsági vezetők. Kellett hát egy hely, ahol összedughatták a fejüket, megtárgyalhatták a világ nagy dolgait, találkozhattak a szellemi és zenei élet kiválóságaival, és persze jó muzsikák mellett ismerkedhettek, kortyolhatták a finom söröket. Kárpát-medence szerte megnyitottak olyan helyek, ahol ezt meg lehetett tenni. Sorozatunkban ezeket keressük fel, felidézve történetüket. A harmadik részben a hatvanas-hetvenes évek Tatabányáján kalandozunk.

2022.05.16. 17:39
Királyok és Szentek

2022 márciusában megnyílt a Szent István Király Múzeum megújult Rendházépületében a Királyok és Szentek - Az Árpádok kora kiállítás.

2022.05.16. 17:37
Ősz illata
Bajza Sándor a csallóközi Nagykesziben született, és fiatal korában nem tudott magyarul írni és olvasni. A családját az ötvenes években Csehországba telepítették ki, és csak kamaszkorában költözhettek vissza a Duna túlpartjára, egy sóhajtásnyira Magyarországtól. Kamionos lett, és eközben sajátította el a magyar nyelvet olyannyira, hogy nemrégiben meglepte magát és barátait egy verseskönyvvel. Jelenleg Tatabányán él, az itteni nyugdíjas közösségek aktív tagja, és csak írja, írja a verseket. Az Ősz illata című kötetet Vámosi Gusztáv "Keserédes ajánló" címmel bocsátotta útjára.
2022.05.16. 17:33
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás