szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2014. 113. szám

XIV. évfolyam 113. szám

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

2014.03.26. 10:56
Szerkezetkész az Ökoturisztikai Központ

Tatán, az egykori kajakház helyén immár szerkezetkész az új idegenforgalmi és vízisport centrum épülete, mely „Az Öreg-tavi ökoturisztikai központ kialakítása a csatlakozó kerékpárutak felújításával Tatán, és tematikus aktív turisztikai fejlesztések a kistérségben” elnevezésű pályázatnak köszönhetően épül. Február huszadikán bokrétaünnepet tartottak a készülő objektumban.

2014.03.26. 10:43
Kikeleti aggódások
Az idén egy keddi napra esett a tél, így nem kellett soká várni a tavaszra, a természet és az ember megújhodására, a kikeletre. A tévéből, rádióból, újságokból és az ismerősök elbeszéléséből azonban sötét árnyak fenyegetése olvasható ki. Most nem a közelgő országgyűlési választások körüli pártharcokra gondolok, hanem a határaink túloldalán élő magyarok jövőbeni sorsára.
2014.03.26. 10:40
A VIDEOTON a legnagyobb adakozó

Az elmúlt hónapokban tanúsított összefogásnak köszönhetően teljesült Székesfehérvár vezetésének és lakosságának szándéka. Végleg a királyok városában marad a magyarság legfőbb jelképe, a Szent Korona hiteles másolata – jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Bóka Viktor jegyző. A tavaly szeptemberben meghirdetett közadakozás keretében összegyűlt a vásárláshoz szükséges nettó 13 millió forint, és a mai napon aláírták a koronamásolat megvételének szerződését. Az ereklye a Városháza I. emeleti folyósólyán, az Aba Novák secco előtt kap helyet.

2014.03.26. 10:40
Átvállalta a kormány a Veszprém Aréna adósságát
A Veszprém Aréna építéséhez felvett hitel törlesztéséből az idén hatszázmillió forintot vállal át az állam a várostól. Az erről szóló szerződést adta át Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, melyet Porga Gyula Veszprém polgármestere írt alá.
2014.03.26. 10:39
60 éves város a Vértes-hegység lábánál

Oroszlány - mely nevét és címerállatát a legenda szerint az egykori várát őrző két kőoroszlánról kapta - 1938-ban még 1500 lakosú község: az itt fölkutatott jó minőségű szénmezők azonban új dimenziókba emelik. A bányászkodás és az energetikai ipar mára 21.000 lakosú várost, egy kisrégió természetes központját teremtette meg.

2014.03.26. 10:38
Gálaest a 60 éves város tiszteletére

Gálaműsorral vette kezdetét az Oroszlány várossá nyilvánításának 60. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat február 1-jén, a Kölcsey Művelődési Központban. Az 1006/1954 (I. 28) sz. határozat kimondta, hogy a minisztertanács: „Oroszlány, Kazincbarcika, Tata és Keszthely községet 1954. február 1-jével járási tanáccsal egy tekintet alá eső várossá alakítja át.”

2014.03.26. 10:37
Erősödött Almádi központi szerepe

A balatonparti kisváros életében a tavalyi év komoly előrelépést jelentett a települések képzeletbeli ranglétráján. Keszey János, polgármester ezekről a változásokról, és a városi fejlesztésekről, beruházásokról számolt be évértékelő interjúnk kapcsán.

2014.03.26. 10:36
A tolerancia körei

A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Helyi Akciócsoport Esélyegyenlőségi Programjának keretében került megrendezésre Berhidán, a polgármesteri hivatal dísztermében „A tolerancia körei” című találkozó. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetést Pergő Margit, Berhida polgármestere nyitotta meg.

2014.03.26. 10:36
Tatabánya modern ipari város

Az önkormányzat és az itt élő emberek céltudatos munkájának köszönhetően folyamatosan fejlődik az ipari park, közel 7000 embernek biztosít munkahelyet. A korábban letelepedett cégek bővítik kapacitásukat, miközben újabb vállalkozások találnak itt otthonra. Ennek eredményeként több száz család megélhetése lesz biztosított, hiszen új munkahelyek teremtődnek, ahol szívesen fogadják a helyi munkavállalókat, mert a tatabányai emberek kemény munkájukkal és szaktudásukkal már bebizonyították, lehet rájuk számítani – fogalmazott a város gazdaságáról Schmidt Csaba a megyeszékhely polgármestere. Az interjúból azt is megtudjuk, hogy két éven belül 1000 új munkahely létesül a városban.

2014.03.26. 10:35
800 éves a Dunántúl Athénje

Az állami adósságátvállalással Pápa városa abban a helyzetben van, hogy tartozások nélkül tervezheti a jövőt.
Dr. Áldozó Tamás polgármester hozzátette, hogy a korábbi adósság a beruházásokra felvett hitelek felhalmozódásából keletkezett, működésre soha nem kellett hitelből pénzt fordítaniuk.

2014.03.26. 10:33
Új gépek a városüzemeltetésben

Több mint húszmillió forintos fejlesztést hajtott végre a bicskei önkormányzat a Bicskei Gazdasági Szervezet (GESZ) gépparkján. A gépbemutató alkalmával Tessely Zoltán polgármester elmondta, hogy a legnagyobb előrelépés talán a téli síkosság-mentesítés területén volt. A város a Bicske Építő Kft-n keresztül vásárolt egy Mercedes Atego típusú tehergépkocsit. Az összkerékhajtású jármű nettó 10,8 millió forintba került.

2014.03.26. 10:31
Komárom stratégiai beruházásai

A határvárosban olyan beruházások sora valósul meg az elkövetkező néhány év során, amelyek alapvetően meghatározzák a Duna-parti város fejlődési irányait. A csendes, alkotó munka – a tervezés – a végéhez közeledik, indulhatnak a látványosabb kivitelezési munkálatok. Molnár Attila, Komárom város polgármestere, a megvalósításra váró projektek ismertetésével egy igazán impozáns komáromi jövőképet tárt elénk.

2014.03.26. 10:31
Befogadott pályázat és kerékpárút-átadó

Elkezdődhet a Velencei-tavi partfal komplex felújításának előkészítése, tervezése, miután a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) 791 millió forintos összköltséggel pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, melyet az be is fogadott. A pályázat elkészítésében a tanács szakmai partnere a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság volt.

2014.03.26. 10:29
Látványos vasútfejlesztések kezdődnek

A Biatorbágy–Tata vasútfejlesztési projekt Tatabányát és a Tatai-medecét érintő elemeiről tartottak szakmai műhelykonferenciát a megyeszékhelyen. A rendezvényen felszólalt dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester, Michl József tatai polgármester és Ungvári Csaba a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.

2014.03.26. 10:28
Vonzó kisváros a Duna-partján

Rácalmás nem a konszolidálásra váró városok sorát bővítette az elmúlt időszakban. Mindig saját erőből, felelősen gazdálkodtak. Folyamatosan pályáznak, és ha nem is óriási léptékben, de évről évre szépen fejlődnek. Az egyre népszerűbb Rácalmási Tökfesztivál hírüket is egyre messzebbre viszi, évente 15-20 ezer látogatónak nyújt felhőtlen szórakozást a Jankovich Kúria területén megrendezett Fesztivál-díjas esemény. Schrik István polgármesterrel a tavalyi év eredményeiről, és a 2014-es esztendő terveiről beszélgettünk.

2014.03.26. 10:27
Állami támogatás a veszprémi állatkertnek

Több mint hétszázmillió forintot kap a központi költségvetésből a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark több mint egymilliárdos fejlesztéséhez - jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a vadasparkban tartott sajtótájékoztatón.

2014.03.26. 10:27
Bábolnán iskolaügyben is jól döntöttek

Bábolna tavaly ünnepelte várossá avatásának tízedik évfordulóját. Az ünnepségek után folytatódtak a dolgos hétköznapok, tovább épül-szépül a település. Dr. Horváth Klárával - aki ősszel újra megméretteti magát a polgármesteri címért - a lassan véget érő önkormányzati ciklus kapcsán az elért eredményekről beszélgettünk.

2014.03.26. 10:26
Telephelyfejlesztés Kőszárhegyen
Erős, vállalkozni tudó családok és családi hagyományok nélkül aligha lesz erős hazánk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök március harmadikán a Fejér megyei Kőszárhegyen, ahol ünnepélyesen átadta a műanyag feldolgozással foglakozó Simon István egyéni vállalkozó telephely-fejlesztési beruházását.
2014.03.26. 10:26
Az űrtechnikától a kiskertig

Veszprémben sokan vágynak arra, hogy a maxon motor Kft.-nél dolgozhassanak. A magyarországi maxon motor ügyvezetője, Szalai Attila mesélt arról, hogyan vetette meg a lábát a cég a városban, és milyen termékeket állítanak elő ott. Azt is megtudtuk, hogyan igyekszik a vállalat megtartani munkatársait, és milyen társadalmi kötelezettségeknek tesz eleget.

2014.03.26. 10:25
Újabb száz munkahely a dán óriáscégnél

A szivattyúkat készítő, dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. tatabányai gyárában január 22-én átadtak egy szivattyúkat és egy motorokat előállító gyártósort, valamint egy fitnesztermet, mely a dolgozók egészségmegőrzését szolgálja. Az avatáson Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági államtitkár kiemelte, a magas színvonalú magyar termelőipar újabb elismerése, hogy a világ vezető szivattyúgyártója Magyarországra hozta legújabb fejlesztésű gépeinek gyártását.

2014.03.26. 10:25
Húsz éves a Ho-Máhr Trans

Az idén jubilál a tatabányai Ho-Máhr Trans Nemzetközi Fuvarozási és Szállítmányozási Kft., a töretlenül fejlődő vállalkozás huszadik születésnapját ünnepli. A cég egyik alapítója, Honosi Mihály ügyvezető igazgató beszélt lapunknak az elmúlt időszakról, és vázolta a jövőt.

2014.03.26. 10:24
Kreatív Széchenyisek

A Székesfehérvári Gróf Széchenyi Műszaki Szakközépiskola diákjai ingolstadti utat nyertek az autógyár központjába az Audi Kreaktivity 2013 verseny fődíjaként. Az iskola igazgatója, Dominó Csaba úgy összegezett: ez a különleges verseny évek óta sok tanulójuknak adott már sikerélményt, ám arra a legbüszkébb, hogy az idei tanév két csapata  oly nagyszerűen helytállt az országos megmérettetésen, hogy két dobogós helyet is elhozott a városnak. A ,,Fehérvár-1”, azaz Németh Gábor, Raffai Zsombor József, Szabó Dávid (11.F) az aranycsapat, a „Vazs-Betony” (hogy az anyagszerűségnél maradjunk!) bronzérmet nyert Prim Ádám, Schmidt Attila, Schwarcz László és Szabó Bálint (13.A) révén.

2014.03.26. 10:24
Elavult technológiákat oktatunk

Egy korábbi riportunkban az építőipari szabályozás hiányosságait kutattuk, ennek során egyértelműen megmutatkozott, hogy a problémák gyökere a felső szintű szakmai irányítás hiányára vezethető vissza. Úgy tűnik, ugyan ide vezetnek az építőipari szakképzés szálai. Húsz év útkeresés, kalandozás után mára visszajutottunk a kiindulóponthoz: a szakképzés ismét hároméves, és tisztán szakmai oktatásra épül. A két évtizedes „erőfeszítés” azonban nem maradt „eredmény” nélkül: az iskolapadból a szakmunkások versenyképtelen tudással kerülnek ki, pályaelhagyók, hiányszakmák fémjelzik a szakmunkásképzés rögös útjait. Ritka kincsnek számít manapság a jó szakember. Érzik ezt az építőiparban tevékenykedő nagyvállalatok is. Annak ellenére, hogy részt vállalnak a szakképzésben, ma mégsem elégedettek az utánpótlással. Mit csináltunk rosszul, merre vezet a kiút? Erről beszélgettünk Grabarics Gáborral – a Grabarics Építőipari Kft. cégtulajdonosával -, és Fodorné Rózsa Csillával, az építőipari cég oktatási intézménye, a Faktor Tanműhelyek Kft. ügyvezetőjével.

2014.03.26. 10:23
Lézer technológiai labor Tatabányán

Február első hetében az Edutus Főiskola Tatabányán átadta a TIOP-1.3.1 – 10/1 – 2010-0015 projekt keretében megvalósított lézer laboratóriumot a Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium Tagintézményében. A hazánkban egyedülálló, megyénk életében kiemelkedő gazdasági jelentőségű lézertechnológiai laboratórium az Edutus Főiskola, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a TISZK közreműködésével jött létre.

2014.03.26. 10:23
A Gazdaság Háza még zöldebbre vált

Zsúfolásig megtelt a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara emeleti nagyterme. A Gazdaság Háza egy Fejér megyei mintaprojektet indít a fenntarthatóbb életmódért. A program célja, hogy a megyei lakosság viselkedésmintáit pozitív irányba befolyásolja annak érdekében, hogy a környezettudatos magatartás, az energia-hatékony életmód beépülhessen az itt élők tudatába, mindennapi gyakorlatába.

2014.03.26. 10:22
250 éve történt a madéfalvi veszedelem
1764. január 7-én hajnalban támadta meg a Carato alezredes vezette császári katonaság az erőszakos besorozás ellen fellázadó székelyeket Madéfalvánál, a falu ostroma során pedig körülbelül 200 – nagyrészt fegyvertelen – embert ölt meg.
2014.03.26. 10:22
Híd épül a nemzetért

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Irodája a III. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumot a Fejér Megyei Kormányhivatal dísztermében tartotta január 16-án. A rendezvény fővédnöke Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes volt. „Megmaradás – erős gazdasággal a Kárpát-medencében!” 250 résztvevő, vállalkozók, közgazdászok, történészek a térségből, a Kárpát-medencéből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Délvidékről, Muravidékről.

2014.03.26. 10:21
III. Kárpát-medencei Gazdasági Fórum megynyitója
Radetzky Jenő FMKIK elnök a III. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon elhangzott megnyitója.
2014.03.26. 10:21
25 éve hullott le a vasfüggöny

1994-ben az akkori budapesti német nagykövet azt mondta, Magyarországnak van a legnagyobb szíve, mert a nála nagyobbat, gazdagabbat segítette úgy, hogy ezért semmilyen viszonzást nem várt - idézte fel Kozma Imre atya az osztrák-magyar határnyitás 25. évfordulójáról tartott sajtótájékoztatón.

2014.03.26. 10:20
Tündérország tündérlánya

A budapesti Maladype színház művésznője a régi Magyarország legkeletibb peremén, a csángók földjén, a színmagyar lakosságú Gyimesközéplokon született és nevelkedett. A Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen végzett 2004-ben, majd a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban töltött hat év után Balázs Zoltán hívására költözött Budapestre, és csatlakozott a Maladypéhez. Ezen sorok írója a Boszorkánykör című játékfilm készítése során ismerte meg, melyet Tankó Erika szülőfalujában forgattak 2010-ben.

2014.03.26. 10:19
„Bús düledékeiden…” – Husz

A történelem viharai, nevezetesen a trianoni békediktátum a középkori Magyarország jeles erődítményeinek, várainak, kastélyainak tömkelegét sodorták a ma érvényes határokon túlra. Érdemes körülnézni közöttük, és megtartani emlékezetünkben, hogy ezek a magyar történelem szerves részei. Alig kilencven éve büszkélkedhetnek a szomszéd államalakulatok azzal, hogy eme építészeti emlékek az ő országukhoz tartoznak…

2014.03.26. 10:19
Auer-kultusz Veszprémben
A veszprémi születésű világhírű hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékének ápolására, az Auer Lipót Nemzetközi Hegedűfesztivál és Hegedűverseny előkészítésére Auer Lipót Emlékbizottság alakult Veszprémben
2014.03.26. 10:18
„Mindenben a harmóniát keresem”

Zalában született, de életének jó részét Tatabányán töltötte. Képeiről a természet és az ember, valamint a népies és az urbánus elemek összhangja köszön vissza. 2012-ben munkásságát Megyei Príma Díjjal ismerték el, idén januárban pedig megkapta a Tatabánya Kultúrájáért elismerést. Papp Albert retrospektív kiállítását november 15-től tekinthették meg a Tatabányai Múzeumban. A kiállított művek között több olyan is szerepelt, amely most először került bemutatásra.

2014.03.26. 10:18
Ha összefogunk, jobban élhetünk?

Az éghajlatváltozás problémái, a biodinamikus gazdálkodás, az integratív gyógyászat, a gyógynövények szerepe a gyógyításban, a vállalkozások organikus megközelítése, a helyi gazdaság együttműködésen alapuló erősítése, a közösségi gazdasági összefogás rendszere, formái – erről a különleges témájú kurzusról a nemesvámosi Waldorf Iskola gazdasági vezetőjétől, Bocskay Beától tudtam meg többet.

2014.03.26. 10:17
II. Lencse- és Hurkafesztivál

A lencseországbéliek – a mai nemesvámosiak – büszkék a múltjukra, a szívükben-lelkükben őrzik elődeik jó kedélyét, és tesznek is azért, hogy hagyományaik fennmaradjanak. Nemesvámos helyi értékeiről a település polgármesterével, Sövényházi Balázzsal, és a Nemesvámosi Települési Értéktár Bizottság két tagjával, Marosi Istvánnéval és Véghné Koltay Ágotával beszélgettünk a február elején zajlott Lencse- és Hurkafesztivál kapcsán.

2014.03.26. 10:17
A jó közösség csodákra képes

Ki gondolná, hogy egy kis zsákfaluban egy negyvennyolcfős, profi fúvószenekar működik, és nemcsak, hogy önállóan gazdálkodnak, eltartják magukat, Zeneházat építenek, de a település legnagyobb rendezvényét is életre hívták, majd nevelgették tíz éven át, hogy az mára rangos fesztivállá érjen. Mogyorósbányán járok, fönt a hegytetőn. A Mogyorósbányai Fúvószenekar Egyesület elnökségének tagjai Babocsai Zoltán, Fitos Attila, Pósa Dániel (Keilné Pósa Ildikó „felmentést kapott”, otthon maradt a három gyerekkel) és elnökük Balogh Péter vár rám második otthonukban: a Zeneházban.

2014.03.26. 10:16
Új sportlétesítmények építését tervezik

Fórumot tartottak a Vizek Városában, melynek témája a két település sportági létesítményeinek fejlesztése volt. A két város nagy és sikeres múlttal rendelkezik a sport területen. A fórumon Michl József Tata polgármestere a jelenlévő sportágak szakemberei mellett Bencsik János országgyűlési képviselőt, Schmidt Csaba tatabányai polgármestert, országgyűlési képviselőt, és természetesen az eseményen résztvevő dr. Simicskó István sportért felelős államtitkárt is köszönthette. Földi Imre személyében olimpiai bajnokot, a Nemzet Sportolóját is nagy tapssal üdvözölték a szép számban jelenlevő sportvezetők.

2014.03.26. 10:15
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás