szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XV. évfolyam 122. szám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
2016.03.26. 11:19
Tatai sikerrel zárult a Farsang Kupa

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Tatai Olimpiai Központban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Regionális Szervezete a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot, melyen idén minden eddiginél nagyobb számú versenyző indult.

2016.03.26. 11:18
Húsvét előtt
Amikor ezeket a sorokat írom, még Tél tábornok utolsó erőlködéseit tapasztalhatjuk. Eső, havas eső, viharos szél, éjszakai mínuszok. Ám itt-ott már előbújnak az első virágok, a fák ágain megjelenő friss hajtások üzenik: közeledik a tavasz.
2016.03.26. 11:17
A megyei jogú város stabilitása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése elfogadta a város költségvetését. Farkas László 1990 óta önkormányzati képviselő, huszonhat éve lát rá a város ügyes-bajos dolgaira. Jelenleg a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Pénzügyi és Költségvetési Bizottság Elnöke. Tőle érdeklődtem a város költségvetésének pénzügyi adatairól.

2016.03.26. 11:17
Iskolaátadás Bicskén
December 16-án ünnepélyesen átadták Bicskén a felújított Csokonai Vitéz Mihály és Szent László Általános Iskolákat.
2016.03.26. 11:17
Fehérváron gyakorlatilag nincs munkanélküliség

Székesfehérváron a belvárosban sétálva a múlt, a történelem hangulatát árasztják az épületek, templomok, romok és macskakövek. Ha valamelyik ipari parkban van dolgunk, akkor a sokezer dolgozó, a gombamód szaporodó gyárak a szorgos jelenről mesélnek, míg a bölcsődék, óvodák, iskolák udvarain futkosó, nevetgélő gyerekek a jövő ígéretét hordozzák. Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel arról beszélgettünk, hogy miként jelenik meg ez az időbeli hármasság az önkormányzat munkájában.

2016.03.26. 11:17
Egyetemváros lett Dunaújváros

Ha mérlegre teszem a városunkban tavaly történt fejlesztéseket, azt mondhatom, hogy eredmények állnak mögöttünk és feladatok - gondolok itt az idei évre – előttünk – foglalta össze röviden mondandója lényegét Cserna Gábor, a Duna-parti megyei jogú város polgármestere, akit az elmúlt év értékelésére, és az idei kilátások ismertetésére kértünk fel.

2016.03.26. 11:16
Gárdonyi fejlesztés a város szívében

A Velencei-tó partján Dinnyés, Agárd, Gárdony egy településnek számít, méghozzá városi rangon. Az igazi belvárosi magot azonban eddig hiányolták az itt élők. Nemrég az agárdi – már elkezdődött – városképi beruházásnak örülhettek a helybéliek, most pedig a gárdonyiak álma válhat e tekintetben valóra – nyilatkozta Tóth István polgármester.

2016.03.26. 11:16
Tornaterem épül Dunaalmáson

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt álló Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében idén elsőként a Csokonai Általános Iskola tornatermének alapkövét tették le nemrégiben Dunaalmáson. A jelenleg csak kültéri sportpályával rendelkező intézmény diákjai várhatóan már az ősszel kezdődő tanévben birtokba vehetik az új létesítményt.

2016.03.26. 11:16
Komárom tovább építkezik

Örömteli a sok nehéz költségvetési év után, hogy a városban élők elmondhatják „Jó komárominak lenni!” A helyiek összefogása, a válságévek alatti ipari park-fejlesztés meghozta a várt eredményt: a város költségvetése stabil, gazdálkodása kiegyensúlyozott. Nem csoda hát, ha Molnár Attila, polgármester örömmel számolt be a múlt év gazdasági eseményeiről, az idei évre tervezett beruházásokról.

2016.03.26. 11:15
Ösztöndíjrendszer Oroszlányban
A szakiskolai tanulmányi követelményeket teljesítő diák (3,01-3,5 közötti átlag) 15 ezer forintot kaphat egy hiányszakma elvégzéséhez az államtól, valamint Oroszlány városától ugyanennyit pluszban.
2016.03.26. 11:15
Projektzáró Oroszlányban

Építeni sokféleképpen lehet. Keservvel, stresszelve, zsugorian és profitra éhesen, de jókedvvel, lendületesen, fiatalosan is.
S építeni csak így érdemes, mind épületet, mind közösséget – ezekkel a Máté Alberttől idézett gondolatokkal köszöntötte január elején Lazók Zoltán oroszlányi polgármester a KEOP-5.7.0/15-2015-0332 és a KEOP-5.6.0/12-2013-0033 azonosító számú „Oroszlány Város Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése” című projektek záróünnepségének vendégeit, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt.

2016.03.26. 11:15
Születésnap a veszprémi megyeházán

A megyerendszert több száz éve meg akarják szüntetni, mégis él és virul. Vajon miért van ez? Azért, mert a magyaroknak van megyei tudatuk. Számon tartják, hogy ki, melyik megyéből származik. Igazi központként tekintenek a megyeszékhelyekre. Ez a hagyomány mélyen beleivódott mindennapi életünkbe, és ez a tradíció amilyen régi, olyan értékes.

2016.03.26. 11:14
A megélt élmény a maradandó érték

Az egyre bővülő fesztiválpaletta üdítő színfoltja a Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál. A Veszprém melletti kisközség, Nemesvámos egy igazi közösséget építő eseményre invitálta idén is a családokat, immáron negyedik alkalommal. A meghívást nem csak a helyiek, a veszprémiek fogadták el, de a környező településekről, az ország különböző, távolabbi pontjairól, sőt a határon túlról, a testvértelepülésről, Tusnádról is érkeztek vendégek. A rendezvény hangulata az egyre nagyobb látogatói létszám ellenére leginkább egy nagy családi összejövetelre emlékeztetett, ahol mindenkit szívesen látnak, mindenkinek mindenkihez van egy-két jó szava, és ahol az emberek láthatóan otthon érzik magukat, jó kedvűek, mosolyognak. Sövényházi Balázstól, a település polgármesterétől megtudtuk: éppen ez volt a cél.

2016.03.26. 11:14
Lezárult Pápán a kastély-projekt

December 31-én zárult a Turisztikai attrakciófejlesztés Pápán – a pápai Esterházy-kastély komplex, környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése című, a köznyelvben csak kastély-projektnek hívott beruházás. A több mint 2 milliárd forint összköltségvetésű, európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés során elvégzett munkákat összegezték, és a kastély szolgáltatásait tekintették át a projektzáró rendezvényen.

2016.03.26. 11:13
270 millió forint a kárpátaljai magyaroknak

Az ukrajnai háborús helyzet miatt Magyarország Kormánya és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke egy karitatív kezdeményezést hívott életre, melynek keretein belül hazánk megyei jogú városai vállalták, hogy közvetlenül segítik a kárpátaljai településeken élő magyarokat. Ezt az összefogást köszönte meg az országházban Kövér László házelnök úr, a program fővédnöke; Majnek Antal munkácsi megyéspüspök, a Kárpátaljai Katolikus Karitász vezetője és dr. Büki György, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviselője.

2016.03.26. 11:13
Exkluzív rendezvényhelyszín a Duna partján

Rácalmás, a Duna-parti kisváros legcsillogóbb gyöngyszeme a Jankovich-kúria, mely nevét az egykor itt élt nemesi család után kapta. A Duna-parttól mindössze 200-300 méterre fekvő, két és fél hektáros terület, a rajta lévő – az 1800-as évek második felében épült – ingatlanokkal együtt a város tulajdonát képezi, és ma Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ néven működik. A kúriáról – az olyan városi nagyrendezvények kapcsán, mint az Almavirág, vagy a Tökfesztivál – már sokan hallottak, ám az itt igénybe vehető szolgáltatásokról már kevesebbet tudni, pedig ennél impozánsabb helyszínt nem is kívánhatnánk akár magán, akár céges jellegű összejöveteleinkhez. Bodnár Edina igazgatónő örömmel mutatta be intézményüket.

2016.03.26. 11:13
Munkahelyteremtés a BorgWarner-nél
Három és félmilliárdos, munkahelyteremtő és gyártáskapacitást bővítő beruházás projektzáróját tartották az amerikai tulajdonú, turbófeltöltőket gyártó BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén.
2016.03.26. 11:12
Sokrétű HR-tevékenység az AGC-nél

Május 13-án ünnepli az autóüveg-gyártás elindítását Tatabányán a japán érdekeltségű AGC Glass Hungary Kft. A több mint kilencszáz főt foglalkoztató üzem HR-igazgatójával, Gíber Mihállyal arról beszélgettünk, mit kell tenni egy ekkora cégnek, hogy magához csábítsa, illetve megtartsa a gyártáshoz szükséges, magasan kvalifikált szakembereket.

2016.03.26. 11:12
Székesfehérvár a V4 régiók innovációs térképén

Az INNOSKART IKT Klaszter nemzetközi innovációs találkozót szervezett Székesfehérváron 2016. március 3-án, lengyel, cseh, szlovák és nem utolsó sorban magyar partnereinek bevonásával. A rendezvény kiemelt célja volt, hogy a résztvevők egymás tevékenységét és sikereit megismerve a visegrádi országok gazdasági kihívásaira adjanak hatékony válaszokat új regionális innovációs együttműködések ösztönzésével.

2016.03.26. 11:12
A játékelmélet és a klaszterek kapcsolata
Zombori Zita, klaszterfejlesztési szakértő és kollégái az Európai Unióban elsőként állítottak fel egy klaszterfejlesztési rendszert, melyben szerepelt az úgynevezett akkreditáció, ami a mai napig élő minősítési rendszere a hazai innovációs klasztereknek.
2016.03.26. 11:11
Egy európai hét a vállalkozásokért

Több mint 40 ország, 200-nál is több városában zajlottak február első hetében a Startup Europe Week - SEW rendezvényei, amihez Székesfehérvár is csatlakozott. A fehérvári előadásokat az INNOSKART IKT Klaszter szervezésében az Albacomp Innovációs Centrumban tartották meg.

2016.03.26. 11:11
Erősödhetnek a szerb-magyar klaszterkapcsolatok
Zavargó Zoltán meghívott vendégként, Szerbiából érkezett az eseményre. Az Újvidéki Egyetem egykori rektora – 14 éven át töltötte be ezt a tisztséget -, ma a szerb Energetikai Hatékonysági Klaszter elnökeként tevékenykedik. Arra kértük, mutassa be röviden klaszterüket, és céljaikat.
2016.03.26. 11:10
6,2 milliárdos beruházás a Graboplastnál

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mondott beszédet a Graboplast állami támogatással, összesen 6,2 milliárd forintból megvalósult új tatabányai gyárának avatóünnepségén. A beruházás része annak a 8,7 milliárd forintból 2017-ig megvalósuló programnak, amelynek köszönhetően tovább bővül a vállalat exporttevékenysége, és több mint 20 százalékkal emelkedik alkalmazottainak száma. A Grabo Design Padlógyárban új technológiával előállított, különleges padlóburkolók készülnek, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat.

2016.03.26. 11:10
A Grundfos újabb elismerése: Zöld Béka Díj

Egy jelentés ne csak informatív legyen? A vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalását és eredményeit tükröző beszámolók adattartalma mellett a forma is számít, sőt a kettő összhangja versenyen is megmérettetik? A Deloitteennek jegyében immár tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat, vagyis a Közép-Európai Fenntarthatósági Jelentés Díjat.

2016.03.26. 11:10
Az „Év Vállalkozása”

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara „Év Vállalkozása” díját a középvállalati kategóriában 2016-ban a Corner Trade Kft. vehette át. A kitüntetést ünnepélyes körülmények között az érdekvédelmi szervezet elnöke, Králik Gyula, és a kereskedelmi tagozat elnöke, Horváth Attila adta át a tulajdonos-cégvezetőnek, Grábics Gábornak. A kamara ezzel a díjjal a cégcsoport több mint húsz éves munkáját értékelte.

2016.03.26. 11:09
„KISZÖV” Szakmai Konferencia

Január végén tartotta meg ilyenkor szokásos Szakmai konferenciáját a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség „KISZÖV”. A konzultációval egybekötött találkozó előadásai a vállalkozói szektort érintő 2016. évi jelentős jogszabályváltozásokról szóltak. Az eseménynek – hasonlóan a tavalyi esztendőhöz – a tatabányai Edutus Főiskola adott helyet.

2016.03.26. 11:09
Prémium kategóriás autókba a legjobb
A tatai székhelyű Kemobil Zrt. több mint hatvan éves múltra visszatekintő, ma is tisztán magyar kézben lévő vegyipari vállalkozás. Alapvetően három fő téma köré csoportosíthatóak termékeik: vegyi alapanyagokat, háztartási vegyi, és kozmetikai cikkeket gyártanak.
2016.03.26. 11:09
Utolsó beszélgetés Szöllősi Mihállyal

Alig egy héttel a lapzárta előtt kaptam lehetőséget, hogy interjút készíthessek Szöllősi Mihállyal, aki a közelmúltban vehette át a magyar borászok legnagyobb elismerését, az „Év bortermelője” díjat. Ez a cím a szakma Kossuth-, vagy Oscar-díja, és eddig éppen huszonöten érdemelték ki. Az írás formábaöntése közben érkezett a hír, hogy interjúalanyom hirtelen visszaadta lelkét teremtőjének. Szöllősi Mihály 67 éves volt.

2016.03.26. 11:08
650 új munkahelyet hoztak létre

Az autóipari elektromos csatlakozókat gyártó Delphi tatabányai üzemében sajtótájékoztatón ismertették a 2013-ban indult, és most lezárult projekt eredményeit. Sebestyén Balázs a Delphi Connection Systems kelet-európai igazgatója, tatabányai ügyvezető elmondta, hogy a beruházás összértéke 3,33 Mrd forint volt, amelyből 996 millió az uniós és állami támogatás, a fennmaradó részt pedig önerőből finanszírozták.

2016.03.26. 11:07
Kell egy feladatkezelő: JustDoo!

Ki ne tapasztalná nap mint nap, hogy képtelen fejben tartani munkahelyi, vagy magánjellegű teendőit. Sokan, sokféle módszerre esküszünk: van, aki határidőnaplót használ, van, aki a cetlikre esküszik, a szerencsésebbeknek titkárnőjük van. Mégis előfordul, hogy a kiadott feladatok elsikkadnak, vagy, ha el is készülnek, rendszerint csak mi nem tudunk róla. Valljuk be, olykor saját feladataink között is akad olyan, amelyik hasonló sorsra jut. A probléma orvoslására Horváth Győző, időgazdálkodási szakértő tanácsait kértük.

2016.03.26. 11:07
A 7. Vértes Kapuja Kupa
A Komárom-Esztergom Megyei Asztalitenisz Szövetség tette közzé honlapján a Szár KSE Asztalitenisz Szövetség hagyományos évadnyitó versenyét.
2016.03.26. 11:06
Tündérhon vándorai

A Vörösmarty Színház néhány éve indított útjára egy kreatív közösségi játékot. A koncepció lényege, hogy színész mentorok segítségével általános és középiskolai diákszínpadok dolgozzák fel egy-egy darab jeleneteit, és a sok kis műhelymunkából összeáll a nagy színpadi MŰ. Idén Vörösmarty Csongor és Tünde című kétszintes drámáját vitték színre.

2016.03.26. 11:06
Áron, a jövő mérnöke

A Pannon Lapok Társasága Sajtó és Tanulás (SÉTA) Médiaprogramja nemcsak újságolvasásra ösztönzi a diákságot, hanem a médiaműfajok megtaníttatásával arra is lehetőséget biztosít, hogy a legjobb írások a napilapokban megjelenhessenek. Sőt: a legjobb szerzők elnyerhetik az Aranytoll Díjat! Idén – először – megosztva adták át ezt az elismerést a Mihály Szidónia Renáta a Teleki Gimnázium, és Molnár Áron a Széchenyi Szakiskola diákja részére. Molnár Áronnal beszélgettünk.

2016.03.26. 11:06
Sportpályázatok és esélyegyenlőség

Az országos szövetség pályázatán a Fejér Megyei Szabadidő Szövetség (FEMSZISZ) is eredményesen vett részt. Az elnyert támogatást sportverseny sorozatok megrendezésére fordítják – tudtuk meg Horváth István elnöktől.

2016.03.26. 11:05
Közép-Dunántúl: Hagyomány, megújulás, feltöltődés

A felidézett emlékek, helyek, a táj, az illatok és ízek, melyek a Közép-Dunántúlhoz köthetőek, a visszatérésre sarkallnak, mert ide vissza kell térni! Annyi felfedezésre váró hely van itt, olyanok mint a történelmi helyek, városok, kastélyok, várak, fesztiválok, séták, kirándulás a hegyen-völgyön, erdő mélyén és kikapcsolódás a tavak partján. A történelem és a természet is gazdag „alapanyagot” nyújt a nyaraláshoz, hosszú hétvégéhez, kiránduláshoz, vagy egy kellemes vasárnapi sétához.

2016.03.26. 11:05
Jó nyarat Almádi!

Ahhoz, hogy a közkedvelt Balaton-parti kistelepülés hosszú távú álmai valóra váljanak elkel egy kis külső segítség: a jó pályázatok, az állami források mellett a legtöbbet egy-egy jó szezontól várhatnak az itt élők. A tavalyi évre igazán nem lehet panaszuk, a rekordokat döntő, egyre hosszabb hőhullámok jótékonyan hatottak a turizmusra, a kisváros adóbevételeire – tudtuk meg Keszey János polgármestertől.

2016.03.26. 11:05
Szóval és fénnyel

Március első hétvégéjén nyílt meg Tatabánya - Alsógallán a József Attila Művelődési Házban volt kollégánk, M. Tóth Sándor fotókiállítása. A tárlatot lapunk főszerkesztője, Veér Károly nyitotta meg. A képeket március végéig tekintheti meg az érdeklődő közönség. A megnyitó néhány gondolatával ajánljuk figyelmükbe a kiállítást.

2016.03.26. 11:04
Dr. Mátray Árpád homeopata állatorvos

A hétköznapi ember hallott már egyet és mást a homeopatikus gyógyításról, ám az, hogy valaki állatokat gyógyítson ezzel az ősi, indiai módszerrel, nem mindennapos. Dr. Mátray Árpád bábolnai rendelőjében így aztán az ország, de Európa számos vidékéről is megfordulnak a gazdik, és beteg házi kedvenceik, hogy a nemrég Dhanvantari-díjjal jutalmazott állatorvos szolgáltatásait igénybe vegyék.

2016.03.26. 11:04
Új utakon a Peron Music

A tatabányai Peron Music Alapítvány húsz év után befejezettnek nyilvánította az amatőr rock-zenekarok hagyományos rendezvénysorozatát, a TAZ-mániát. Pap Tiborral, az alapítvány elnökével, és Cserteg István alapító- és kuratóriumi taggal beszélgettünk a miértről, és a folytatás, továbblépés mikéntjéről.

2016.03.26. 11:03
Történelmet írtak az Edutuson

Közel negyed százada annak, hogy Tatabánya megyei jogú város felkerült a felsőoktatás palettájára azzal, hogy megnyitotta kapuit a főiskola, ahol gazdálkodási majd kereskedelmi szakon képezték a jövő közgazdászait. Most egy újabb mérföldkő tanúi lehetünk: idén, a közgazdászok mellett első ízben ünnepeli a város friss diplomás mérnökeit, történelmet írva ezzel a megyeszékhely életében.

2016.03.26. 11:03
Gyűjtés Pecsét István gyógykezeléséért

Jótékonysági gálaestet tartottak a dunaújvárosi Bartók Színházban Pecsét István gyógykezelésének segítéséért, ahol több városi és országosan elismert művész is színpadra lépett, valamint helyi képzőművészek alkotásaira licitálhatott a közönség. A Crohn-betegséggel már megtanult együtt élni, túl van egy májtranszplantáción, most a végső győzelemhez, az áttétes epeúti rák legyőzéséhez van szüksége segítségre. A magyar egészségügyi rendszerben jelenleg nincs jelen az az orvos-technológia, ami segítené a gyógykezelésben, így ez kizárólag külföldön kivitelezhető. Mivel a kezelés költségeit István, és családja nem tudja fedezni, a város segítségét kérték a beavatkozás költségének előteremtéséhez.

2016.03.26. 11:03
Elhunyt Péntek Sándor sporttudósító, újságíró

Péntek Sándor Tatabányán született 1951-ben. Labdarúgóként az NB II-es tatabányai KOMÉP SC-ből igazolt az NB I-es dorogi csapathoz 1976-ban. Az 1976-1977-es bajnoki évad legtöbb mérkőzésén pályára lépett, valamint az MNK meccseken is szerepelt. Összesen 34 NB I-es mérkőzést játszott a Dorog színeiben és 5 gólt szerzett. Ezen felül többször volt eredményes a kupa-mérkőzéseken is. A csapat 1977-ben kiesett az első osztályból, majd ezt követően még egy évadot játszott az NB II-ben is. 1978-ban visszaigazolt Tatabányára.

2016.03.26. 11:02
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás