szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XX. évfolyam 146. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2020.10.02. 09:36
Új átkelő a két Komárom között

Ugyan Magyarország lezárta határait szeptember 17-én, mégis új hidat avattak Komáromnál. A Monostori híd átadóján jelen volt Orbán Viktor magyar, és Igor Matovič szlovák miniszterelnök. Az ünnepség után a délutáni órákban a forgalom is megindulhatott az Észak- és Dél-Komáromot összekötő hídon.

2020.10.02. 09:35
Hullámok hátán
Bár a tengerben élvezhettük volna idén nyáron a hullámok kellemes ringását! Ehelyett az a fránya vírus hozta el év elején az első hullámot, hogy aztán némi apály után nyakunkba zúdítsa ezt a másodikat.
2020.10.02. 09:34
Idén Oroszországba invitálták vendégeiket

Immáron 16. alkalommal "járja" együtt a világot szállóvendégeivel a Möllmann-család, a móri Hétkúti Wellnes Hotel**** és Lovaspark, valamint az Öreg Prés Fogadó alapítói. Születésnapi partijaikon évről évre a világ más és más országának, tájegységének gasztronómiai, kulturális világát varázsolják hotelük zárt belső kertjébe. Fogadójukban, az Öreg Présben pedig ugyanezen alkalomból tradicionális magyar estet tartanak. A meghívás alapvetően a szállóvendégeknek szól, de szívesen látnak más érdeklődőket is. Möllmann Günterné, Erzsébet asszony és veje, Möllmann Csaba örömmel meséltek a nagysikerű rendezvényről.

2020.10.02. 09:34
33. Bábolnai Gazdanapok

A Bábolnai Gazdanapok bő három évtizedes történetének talán legemlékezetesebb kiállítása ért véget. A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és a szervező Magyar Mezőgazdaság Kft. közös, a hazai agrárkiállítások egyik zászlóshajójának tartott rendezvénye nemcsak hogy felvonultatta az ágazat színét-javát, de a rég nem látott ismerősökkel, barátokkal történő személyes találkozásra is lehetőséget adott.

2020.10.02. 09:33
Kilencen részesültek elismerésben

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XLVIII. Küldöttgyűlésének a székesfehérvári Gazdaság Háza adott otthont. A rendezvényen - ünnepélyes keretek között - a kamara által alapított díjakat is átadtak. A Küldöttgyűlés díszvendége, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közreműködött a díjátadásban.

2020.10.02. 09:32
Mindenekelőtt a munka szeretete

A Simon Műanyagfeldolgozó - vagy ahogyan ma nevezik, a Simon Plastics Kft. - alapítója, Simon István a közelmúltban vehette át a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Életműdíját, melyet dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az esemény díszvendége adott át. Egy 30-35 éves életpálya áll emögött a díj mögött, melynek egyes részleteiről már lapunkban is olvashattak. Ezúttal arra kértük a kitüntetettet, avasson be bennünket legbelsőbb titkaikba, választ adva arra, vajon min áll, vagy bukik egy vállalkozás sikere, milyen fordulópontok, emberi kapcsolatok vannak hatással egy cég fejlődésére, és milyen fokon játszik szerepet mindebben a szerencse?

2020.10.02. 09:32
Az Albacomp ismét az élre tör

A magyar számítástechnika hőskorának ikonikus márkaneve volt az Albacomp. Évente saját gyártású PC-ik tízezreit szállították hivatalokba, irodákba, vagy épp otthonainkba. A sikeres vállalkozás ma már új utakon jár, de ma is az élvonalba igyekszik. A társaság egyik egykori alapítójával, a mai Albacomp csoport főtulajdonosával, Minárovits Jánossal annak apropóján beszélgettünk, hogy a közelmúltban a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Életműdíját vehette át.

2020.10.02. 09:31
"Lenni annyi, mint tenni és teremteni"

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kiss József építőipari nívódíjjal a szakma olyan vállalkozásait ismeri el, amelyek tevékenységük, munkaminőségük, illetve eredményeik alapján arra érdemesek. A kitüntetést az idei esztendőben Puska József, az az építőipari vállalkozó vehette át, aki annak idején - az FMKIK Építőipari Tagozatának elnökeként - kezdeményezte a díj alapítását. A pákozdi székhelyű Eudeal Plusz Kft. ügyvezetőjével telephelyükön találkoztunk.

2020.10.02. 09:31
Sokoldalú villamos mérnök

Egy kitüntetés mögött mindig valamilyen rendkívüli teljesítmény áll, ami különösen figyelemre méltó, ha azt egy fiatal vállalkozó képes felmutatni. László Zoltán, a Lászlóvill Kft. ügyvezető igazgatója e kevesek közé tartozik, munkája elismeréseként nemrégiben vehette át a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fiatal vállalkozók díját.

2020.10.02. 09:31
Közel negyedszázad a mérnökökért

Majdnem két és fél évtizede jött létre a megyei mérnöki kamara, mely a közelmúltban igazán impozáns környezetben, a felújított naszályi műemlék épületegyüttesben tartotta tisztújító taggyűlését. A közel negyedszázada regnáló vezetés igazán ünnepélyes körülményeket teremtett ahhoz, hogy átadja a stafétát a következő generációnak. A célként megfogalmazott fiatalításnak, a leköszönő elnök, Komjáthy László szerint, eljött az ideje, mint ahogy annak is, hogy a múltba visszatekintsünk kicsit.

2020.10.02. 09:30
Tisztújítás a KEM Mérnöki Kamarában
A Bán család ICOMOS-díjjas Naszályi Vízimalma adott otthont a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara tisztújító Taggyűlésének.
2020.10.02. 09:29
Leköszön a mérnökök jobb keze

Takács Zsuzsanna nevét jól ismeri a Komárom-Esztergom megyei mérnöktársadalom, hiszen több mint két évtizedes titkári munkája során, csapatának élén számos eseményt, képzést szervezett a számukra, segítette őket érdekérvényesítési, jogi, vagy épp panaszügyeikben. A MTESZ, a KEM Mérnöki Kamara és a KEM Építész Kamara titkáraként kulcsszerepet játszott a három szervezet feladatainak összehangolásában. Elmondhatja magáról, hogy sikerekben gazdag pályát hagy maga mögött, most, hogy átadja a stafétát a fiatalabb generációnak.

2020.10.02. 09:29
20 éves a Grundfos Magyarország

A 90-es évek végén döntöttek úgy Dániában a Grundfos cégcsoport vezetői, hogy a gyártás egy részét Dániából áthelyezik egy másik európai országba. Magyarországra esett a választás. Az ország központi elhelyezkedése, valamint a szakképzett munkaerő révén lett hazánk a motor és szivattyúgyártás egyik európai székhelye.

2020.10.02. 09:28
30 év - 300 autóbusz

30 sikeres esztendő, 300-nál is több, magas minőségű autóbusz, 540 elkötelezett dolgozó, naponta több mint 22 000 utas, havonta 1,5 milliónál is több megtett kilométer és nem utolsó sorban egy új 21. századi regionális központ Székesfehérváron. Ezek a számok tükrözik vissza a HOMM Kft. eddigi teljesítményét, ők azonban mégsem erre a legbüszkébbek. Homm Károly, az alapító és tulajdonostársa Tóth Balázs az emberi kapcsolatokat tartják az igazi értéknek, azt az emberközeli légkört, amit a cégen belül és akörül sikerült kialakítaniuk, és a mai napig megőrizniük. Ebből kaphattunk ízelítőt a csarnokszentelőn. Megható volt hallgatni a két barát, bátor vállalkozó történetét, néhány percben velük együtt újra átélni a küzdelmes éveket, az örömöket, nem csoda hát, ha időnként alig-alig akadt levegő az óriási ipari komplexumban, különösen, amikor Spányi Antal, megyés püspök áldását adta az új központra és az ott dolgozókra.

2020.10.02. 09:28
FÉSZEKHÁZ - egy újabb program a családokért

Két éve már annak, hogy a budapesti Tódor család álma - egy saját családi ház - végre teljesülhetett. A ötvenötmilliós, HORIZONT technológiával épült otthon mellé végül egy tiszteletbeli nagypapát is kaptak, aki azóta is rendszeresen látogatja a családot. Így tett volna most is, szeptember 11-én, ám a Covid-járvány közbe szólt. Az adományház átadásának második évfordulójára ugyanis Dienstmann Tamás, a HORIZONT Global Kft. ügyvezető igazgatója nem csak ünnepi látogatásra készült, de az új HORIZONT otthonteremtési program, a FÉSZEKHÁZ hivatalos bemutatóját is erre az alkalomra időzítette. A meghívott vendégek bánatára sajnos a "nagyszülői" látogatás, az ünnepi bemutató elmaradt, de némi kárpótlást adhat alábbi rövid vissza-, illetve előretekintésünk Dienstmann Tamás tolmácsolásában.

2020.10.02. 09:27
Megnyílt a Tatabányai Szakképzési Centrum
A projekt megvalósításával a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát - Péch Antal Technikum alkalmassá válik hat ágazat (gépészet, közlekedésgépészet, vegyészet, informatika, villamosipar-elektronika, sport) és tizenkét szakképesítés esetében teljesítési megbízotti feladatok ellátására, a kor követelményeinek megfelelő, modern eszközparkkal.
2020.10.02. 09:27
"Mindig a közjóért dolgoztam"

Nyugállományba vonult Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke, aki 9 évig országgyűlési képviselőként, 12 évig pedig Székesfehérvár polgármestereként dolgozott. Az utolsó munkában töltött napjai egyikén zajlott beszélgetésből kiderül, mire büszke igazán, és mit üzen azoknak a fiataloknak, akik most kezdik meg pályájukat a köz szolgálatában.

2020.10.02. 09:26
Környeinek lenni jó

Tatabánya tőszomszédja, Környe látványosan fejlődött az elmúlt évek során. A felújított intézményeken, átadott közösségi tereken túl mi sem igazolja jobban sikereiket, minthogy polgármesterük, Beke László 2018-ban átvehette a Magyar Önkormányzatok Szövetségének Aranygyűrű-díját, illetve hogy tavaly szeptemberben a "Magyar falu - kihívások, helyi válaszok" mottóval meghirdetett pályázatnak is ők lettek a nyertesei, elnyerték a Falumegújítási díjat. Az első helyezett privilégiuma, hogy képviselheti hazánkat az Európai falumegújítási díjért folytatott küzdelemben. A külvilág elismerését az a tény is megerősíteni látszik, hogy a lakosságszám folyamatosan nő, egyre többen szeretnének környeiek lenni.

2020.10.02. 09:26
Új játszóparkot avattak Környén

Környe község és a Bridgestone Tatabánya Gyártó Kft. közös beruházásának köszönhetően, az eddigi 2800 m2 helyett mostantól mintegy 8 kosárlabda-pályányi, összesen 3500 m2 nagyságú terület áll a településen élő gyermekek rendelkezésére, ha játékról van szó. Az új játszópark egy részét kifejezetten a kisebbek számára alakították ki: a régi hársfák árnyékában hatféle mozgás- és egyensúlyfejlesztő játék, homokozó, pörgő és ivókút is megtalálható.

2020.10.02. 09:24
Városrészeit egyesíti Tatabánya

Az A-Híd Zrt. a várost átszelő vasútvonal keresztezésével alakítja ki Bánhida és Sárberek között a kapcsolatot, aluljáró épül, és egy vasúti hídon is dolgoznak. Tatabánya 17 kilométer hosszan terül el, a várost kettévágja a Budapest-Bécs vasútvonal. A sűrűbben lakott területeken jelenleg csak három helyen lehet keresztezni a vasutat, ez jelentősen lassítja a megyeszékhely közlekedését. Ennek fejlesztésére indult el az az összetett projekt, amely 2023 tavaszáig zajlik le, és összekapcsolja Bánhida és Sárberek városrészeket.

2020.10.02. 09:23
Tizenkét éves álom válik valóra

A nyolcas út Veszprémet elkerülő szakaszának fejlesztéséről, a beruházás nehézségeiről és hasznáról beszélt sajtótájékoztatóján Brányi Mária alpolgármester. Mint rámutatott, olyan országos fejlesztés kezdődött meg tavasszal, ami sokak életét meg fogja változtatni. Az alpolgármester emlékeztetett: A nyolcas út korszerűsítésén annak idején külön fejlesztési tanács dolgozott Horváth Balázs munkásságának eredményeként.

2020.10.02. 09:23
A kisbéri félvér visszatérhet a városba

A COVID-19 vírus elleni küzdelemben a kisbéri önkormányzat igyekezett előre gondolkodni, és cselekedni. Már a központi intézkedések előtt, saját hatáskörben látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el a kórházban és a szociális intézményekben. Fokozottan odafigyelnek a higiéniás szabályokra: a bejáratoknál minden intézményüket felszerelték nem csak hagyományos pumpás kézfertőtlenítő, hanem szenzoros - érintés nélkül működő - adagolókkal is, tudtuk meg Sinkovicz Zoltán polgármestertől.

2020.10.02. 09:23
Épül Pápa új ékköve

A város képviselői, az érintett sportegyesületek tagjai és a projekt megvalósításában résztvevők jelenlétében tartották az épülő atlétikai centrum bokréta ünnepét, miután a létesítmény épülete elérte legmagasabb pontját. A rendezvényen Boross Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője elmondta, a projekt négy elemből áll, ebből az egyik a Téglagyári út elején található kutyatréning pálya, melynek a munkaterületét ez év januárjában vették át, s mely már el is készült.

2020.10.02. 09:22
A 95 éve született Nagy Lászlóra emlékeztek
Az elsősorban pápai Városbarát Egylet tavaly, a Költészet Napján, Pápán Nagy László-emléktáblát avatott a költő Világos utcai lakásának helyén. A költő születésének 95. évfordulóján fejet hajtottak az emléktáblánál az egylet önkéntesei.
2020.10.02. 09:22
A malomnak lelke van

Mi dolgunk a világon? Mi az élet értelme? Sokan és sokszor feltettük már ezeket a kérdéseket magunknak. Bán Gellért, úgy tűnik, a válaszokat is megkapta. Megtalálta életcélját, sőt az is beigazolódni látszik, hogy minden, amit az elmúlt 50 esztendőben megélt, megtanult és megtapasztalt, az mind-mind ahhoz kellett, hogy a nagy mű megalkotásához minden a rendelkezésére álljon. Semmi sem volt tehát véletlen, és főleg nem volt hiábavaló. Az egykori ifjú erdőmérnökből így lett mára egy szemet és lelket gyönyörködtető malom-műemlékegyüttes és az azt övező - hazánk legfiatalabb - arborétumának tulajdonosa. A naszályi malmot és a körülötte lévő tízhektáros területet húsz év kemény munkájával, családi összefogással, szó szerint a romok alól ásták elő, állították helyre, és töltötték meg újra élettel. Tették ezt úgy, hogy eközben mindvégig az értékmentést, az elődök tiszteletét tartották szem előtt.

2020.10.02. 09:21
Magyarlakta települések ifjú sztárjelöltjei

A tatabányai Peron Music tehetségkutató 1993-tól végzi a fiatal könnyűzenészek felkutatását. 2012-ben áttörték az ország határait, és a külhoni, magyarlakta települések fiataljainak bevonására gondoltak, amikor a könnyűzenei tehetségkutatók kiterjesztésére vállalkoztak partnereikkel. Ennek lényeges indoka volt a magyar nyelven való megjelenés támogatása, az előadók bevonása a magyar könnyűzenei életbe, azaz utat nyitni a magyar zeneipar felé.

2020.10.02. 09:20
A Hetedhét Játékmúzeum

A családok, s főleg a gyerekek nagy örömére működik ez az intézmény, mely nevét is a helyiek "keresztelő" pályázatának köszönhetően kapta. Számos járványügyi intézkedés után újra nyitva áll a látogatók számára a Moskovszky és a Réber László-gyűjtemény.

2020.10.02. 09:20
Megújult a bodajki kegytemplom

Tíz év alatt több mint háromezer templom újult meg a Kárpát-medencében - emelte ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Fejér megyei Bodajkon, ahol átadták a teljesen megújult Segítő Szűz Mária kegyhelyet.

2020.10.02. 09:19
Pizsamaparti, mamutok a telefonképernyőn

Ismét programokkal várja látogatóit a Tatabányai Múzeum. Sajtótájékoztatón ismertették a pályázati támogatással megvalósuló négy projektet. A programok összeállításánál fontos szempont volt, hogy minden korosztálynak érdekessé tegye a múzeumot, a térséget, valamint a bányász hagyományokat.

2020.10.02. 09:19
Ladányi András, a reneszánsz ember

A vírus első rohama után, a második előtt az élő zenés, irodalmi és képzőművészeti kávéház vendége Ladányi András író, költő, újságíró, fotós, szerkesztő volt. A tatabányai József Attila Művelődési Házban folytatódott a Művészet Alsógallán (MA) rendezvénysorozata.

2020.10.02. 09:18
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás