szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XX. évfolyam 145. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2020.07.23. 16:58
Megújult a Beethoven Emlékmúzeum Martonvásáron

250 éve született Ludwig van Beethoven, ennek apropóján adták át a megújult Beethoven Emlékmúzeumot, valamint a Brunszvik-kert új szökőkútját Martonvásáron. A felújítás kormányzati támogatással a Pannónia Szíve Program részeként valósulhatott meg, a fejlesztéseket pedig az épületegyüttesben működő Agrártudományi Kutató Központ végezte. Az Emlékmúzeum eddigi három szobája mellé új termekkel bővült, középpontjában a Brunszvik-család és Beethoven kapcsolatával.

2020.07.23. 16:57
Pandémia után, Trianon fordulóján
A COVID-19-es járvány első hulláma Magyarországon kifulladt, lassan minden visszatérhet a régi kerékvágásba.
2020.07.23. 16:57
A Transintertop is a versenyképesség-növelés híve

Komárom-Esztergom megyében 38 vállalat pályázott sikeresen a magyar kormány versenyképesség-növelő programjára, ezzel mintegy 20 Mrd forintnyi beruházást vállalva, 8,6 Mrd forintnyi állami támogatás mellett. A bátor megyei beruházók egyike a Transintertop Kft., mely hamarosan egy új logisztikai raktárcsarnok építésébe kezdhet. A 796 millió forint összértékű beruházásból több mint 282 millió forintot vállalt magára a magyar állam – hangzott el június 24-én, Környén, a Transintertop Kft. telephelyén, ahol Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter támogatási szerződést adott át a cég vezetésének.

2020.07.23. 16:56
Négy üzemcsarnokkal bővült az Alba Ipari Zóna
Újabb négy épülettel bővült az Alba Ipari Zóna, és további három beruházás kezdődött el az elmúlt időszakban – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Printer Service Kft. csarnokában tartottak.
2020.07.23. 16:56
Innováció a műanyagiparban

A környezetvédelem élharcosai a műanyagok használata ellen tüntetnek, de tudnánk-e nélkülözni ezt az alapanyagot? A Karsai Holding gyógyszeripar, egészségügy, autógyártás, elektrotechnikai alkatrészek, csomagolástechnika irányához csatlakozott a mezőgazdasági-kertészeti termékek, eszközök gyártása is. A 30 éves múltra tekintő, mindig megújulni tudó cég vezetője, dr. Karsai Béla a közelmúltban három díjat vehetett át munkásságáért. Ennek ürügyén tértünk újra vissza hozzájuk.

2020.07.23. 16:56
A Covid-19 utáni német gazdaság

Egyfajta iránytűként szolgálhat mindannyiunk, de főképp a német exportban érdekelt cégek számára a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) Enterprise Europe Network iroda közelmúltban elindított webinárium-sorozata.  A nyitóelőadás a német gazdaság helyzetét, a Covid-19 utáni állapotát és kilátásait mutatta be. Az online program társszervezői a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakértői voltak. Cikkünkben nem csak összefoglaltuk az online konferencia lényegi elemeit, de néhány régióbeli, a német exportban érintett vállalat szakértőjét is megkérdeztük, ők hogyan látják mindezt a napi gyakorlatban.

2020.07.23. 16:55
Az Extreme Parknál nem állt le az élet

 „A jövőben egy ilyen helyzetre, amit a járvány okozott, muszáj stratégiákat kidolgozni. Ilyen hármas hatás még a 2008-as pénzügyi válságban sem érte az építés gazdaságot. Egyrészt teljesen felkészületlenül érte a világot a pandémia, másrészt véget ér az uniós gazdálkodási ciklus, és amíg a következő nem indul, csökkenhetnek az új beruházások. Ráadásul az önkormányzatok is – saját hibájukon kívül – nehéz helyzetbe kerültek, így mindenképp szükség van az állami beruházásokra – sorolta az építőipar szereplőinek nehézségeit Ercsey Áron, a tatabányai Extreme Park cégcsoport tulajdonosa.

2020.07.23. 16:54
Ötcsillagos szállodát terveznek Tatára

A három versenyben maradt helyszín, Balatonföldvár, Zamárdi és Tata közül ez utóbbit választotta következő prémium szállodájának helyszínéül az Avalon Center Kft. Az új szálloda építéséről május 26-án tartott a beruházó sajtótájékoztatót Tatán, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban. A sajtótájékoztatót maroknyi ellenzéki aktivista próbálta megzavarni – sikertelenül –, a beruházás ellen tiltakozva.

2020.07.23. 16:53
Díjátadó a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamará

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2020. március 19-re összehívott küldöttgyűlését a járványügyi helyzet miatt június 30-ára halasztotta. Székesfehérváron, a Gazdaság Házában megtartott kamarai küldöttgyűlés ünnepi részében 7 díjat adományozott az FMKIK vezetése példaértékű tevékenységet végző vállalkozóknak, illetve a gazdaság védelmében közreműködő Fejér Megyei Rendőrkapitányság állományában levő rendőr hadnagynak. A küldöttgyűlés díszvendége volt dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki a díjak átadásában is közreműködött.

2020.07.23. 16:53
Bokrétaünnep Tatabányán a Megyeháza téren

Nagyszabású beruházás keretében egy új közösségi tér, és alatta egy nagy befogadóképességű mélygarázs épül Tatabányán, a Megyeháza téren. Az építmény nemrégiben elérte legmagasabb pontját, szerkezetkésszé vált, így a kivitelezők – a WEST HUNGÁRIA BAU Kft., valamint alvállalkozója a Menzor BGMI Építő és Szolgáltató Kft. - okkal ünnepelhettek. Az összejövetelt a beruházói oldal is megtisztelte jelenlétével, Szücsné Posztovics Ilona polgármester személyében.

2020.07.23. 16:52
Jüllich Ádám
Mély megrendüléssel értesültek a gazdaság szereplői, hogy kiváló és alkotó vállalkozó társuktól búcsúzni kellett: Jüllich Ádám, a Jüllich Glas Holding Zrt. elnöke, alapítója 63 éves korában elhunyt.
2020.07.23. 16:51
Megnyílt Tatán az új városi piac
Június 6-án átadták az új városi piac épületét Tatán, ahol a nyitás alkalmából szerveztek sajtótájékoztatót.
2020.07.23. 16:51
Megújulhat a sümegi vár

Mintegy 1,1 milliárd forint európai uniós támogatással újul meg a sümegi vár keleti szárnya – közölték a Nemzeti kastélyprogram és a Nemzeti várprogram keretében, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. koordinációjában megvalósuló, turisztikai célú várfejlesztés alapkőletételéhez kapcsolódó ünnepségen a várban.

2020.07.23. 16:50
14 Fejér megyei település kedvezményezett

2, 843 Milliárd Forint összegű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból tizennégy Fejér megyei településen az életminőség javítását növelő pályázati bejelentést tett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán. A támogatás összegéből felszíni csapadékvíz elvezetés, óvoda és bölcsőde valamint út- és turisztikai fejlesztések valósulnak meg az érintett településeken.

2020.07.23. 16:50
Gárdony és a nyár

Újra megnyitottak a strandok, fürdőhelyek Gárdonyban is. Az örömhöz némi üröm is társul – sajnos. A jó híreket és gondokat Tóth István polgármester osztotta meg velünk.

2020.07.23. 16:49
Új színházzal gyarapodott régiónk

Az év elején csodás színházi előadással – a fehérvári Vörösmarty Színház: Perelj, Uram! című darabjával - nyitotta meg kapuit Csákvár új intézménye, a Floriana Könyvtár és Közösségi Tér. Most, néhány hónappal később pedig újabb bejelentés következett: megalakult a Rátonyi Róbert Színház, állandó helyet kapva az új kulturális létesítményben. A sajtótájékoztatón Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere, Teremi Trixi művésznő, a Rátonyi Róbert Színház művészeti vezetője, Hábel Ferenc, ügyvezető igazgató, illetve a társulat tagjaként, Kállai Bori művésznő fogadta a média képviselőit.

2020.07.23. 16:49
10 év magas szintű szolgálat

Tágas, tiszta terek. Mindenütt virág. Készséges munkatársak, korrekt tájékoztatás. A várakozók számára kényelmes bútorok, wifi-elérhetőség. A falakon a Velencei-tó természetvilágát bemutató fotók, s a kilátás mi más lehetne, mint a tóparti panoráma. Ki hinné, hogy egy kistérségi járóbeteg-szakellátó központban járunk? A Velencei Szakorvosi Rendelőintézet igazgatójával, dr. Ferencz Péter főorvos úrral beszélgettünk.

2020.07.23. 16:49
Vendégváró Velence

Tárt kapukkal és jó vízminőséggel várják a velencei strandok a fürdőzőket. A ligetes jellegű Tóbíró, s tengerparti hangulatú Korzó Strand ingyenes. Velencefürdőn választhatnak a turisták és a helybeliek a fizetős és a szabad strandi rész között. Július elejére pedig közösségi összefogással megújult a lakosságnak 50%-os kedvezményt adó Északi Strand.

2020.07.23. 16:48
Az ország legszebb kerékpárútja
A Közlekedési Kultúra Napja Facebook-oldalán folyó szavazás során a Tatabánya-Tata szakasz lett a nyertes.
2020.07.23. 16:48
Három évtized a sportért

Öröm visszaidézni azt a lelkesedést, ami a rendszerváltozás idején azokat a fiatal sportvezetőket, sportrajongókat jellemezte, akik különféle sportszervezeteket, szakosztályokat, klubokat, vagy egyéb formában működő sportcélú civilszervezeteket hoztak létre, hogy önkéntes munkájukkal népszerűsítsék, szolgálják, szervezzék szeretett sportágukat, és egybegyűjtsék tehetségeiket, rajongóikat. Akadt közöttük egy, mely a többitől eltérően azt tűzte zászlajára, hogy megyei szinten képviselje a sportélet szereplőit. Ez lett a KEM SZÖSZ, azaz a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége, mely éppen 30 éve, 1990-ben jött létre. Elnökükkel, Horváthy Lóránttal a szervezet életéről, eredményeiről beszélgettünk.

2020.07.23. 16:48
Egy irányba nézünk, egy úton megyünk

Aki a királyi régióban kíván zarándokolni, több útvonalon is megteheti: átszeli a térséget a Szent Jakab zarándokútvonal, a Gyöngyök útja, a Magyar zarándokút, valamint a Mária út. Most ez utóbbiról lesz szó abból az apropóból, hogy 2020. augusztus 15-én a Mária úton indulhatunk el az ország bármely pontjáról, hatodik alkalommal egy közös szándékért: a világ testi és lelki egészségéért.

2020.07.23. 16:47
„Az Én kiskertem”

Nem kerti szépségversenyre, nem rangsort felállító vetélkedőre, de még csak nem is büszkeségi megmérettetésre, hanem sokkal inkább egyfajta közös gondolkodásra, tapasztalatcserére, a kipróbált és bevált ötletek, újítások és módszerek szélesebb körben történő megismertetésére szeretné ösztönözni a kertészkedőket a Berhidai Kertbarát Kör „AZ ÉN KISKERTEM” elnevezésű motivációs mustrájával, amire július elejétől augusztus végéig kerül sor, és amire bárki jelentkezhet.

2020.07.23. 16:47
Zöldliget

A szülők igényei az idegen nyelv és az informatikai oktatás iránt megnőttek a térségben, ezért döntött úgy az iskolavezetés, hogy angol-magyar két tanítási nyelvű programra vált. Változtak a személyi, tárgyi feltételek, tulajdonviszonyok, de a pedagógiai elvhez ragaszkodik a Zöldliget: „Változunk, és megpróbálunk minden új kihívásra reagálni, nem adjuk fel az álmainkat, nekünk csak előre van utunk, hátrafelé nem vagyunk hajlandóak lépni".

2020.07.23. 16:46
Verseiben formálja a magyar nyelvet

Önálló kötetben még nem olvashatóak a tatabányai M. Tóth Sándor különleges versei, de aki keresi, a Facebook-on megtalálhatja a magyar nyelvvel nagy szeretettel játszó szerző írásait - és fotóit is.

2020.07.23. 16:46
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás