szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Sikeres Almavirág Fesztivál Rácalmáson

Öt-hatezer fő részvételével és kitűnő hangulatban telt el a nap 2011. május 7-én, szombaton a III. Rácalmási Almavirág Fesztiválon. A jó kedvhez – a remek időjáráson túl – kilencven önkéntes munkája és persze rengeteg színes program is hozzájárult. Ezek közül emeltünk ki összeállításunkban néhányat.

2011.06.07. 11:32

Európa Nap - a Párbeszéd Napja Dorogon

2011. május 13-14-én ünnepi rendezvénysorozattal emlékeztek meg Dorog város lakói az Európa Napról, a Párbeszéd Napjáról, mely a „2011 az európai önkéntesség éve” jegyében telt, és alkalmat nyújtott a díszpolgári és a Pro Urbe díjak átadására is.

2011.06.07. 11:32
Családbarát városközpont Berhidán

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Közép-dunántúli Operatív Program keretén belül Kistelepüléseken településkép javítása tárgyú felhívást tett közzé, melyre Berhida Város Önkormányzata 2009. szeptember 30-án nyújtott be pályázatot. 2010. február 22-én érkezett a levél, hogy 93.169.023 Ft összegű támogatásban részesültek. A projekt keretén belül felújításra került a polgármesteri hivatal épülete, nyílászárócsere, tetőfelújítás történt és hőszigetelték az épület falait is. Ugyancsak a pályázat keretében az Ady Endre Általános Iskola szomszédságában egy műanyag borítású sportpálya, és egy új játszótér is épült, melynek avatási ünnepségét 2011. május 12-én, csütörtökön tartották.

2011.06.07. 11:31
Energiatakarékossá vált a Sárberki Iskola

A kormánynak fontos, hogy a lakosság, a lakóközösségek, iskolák és az önkor-mányzati intézmények egyaránt lehetőséget kapjanak az energiahatékonyságot javító beruházások megvalósítására – jelentette ki Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár a megújult Sárberki Általános Iskola átadási ünnepségén 2011. március 24-én, Tatabányán.

2011.06.07. 11:31
Máguspárbaj
A Máguspárbaj egy gyerekeknek szóló színházi darab látványos és izgalmas kémiai kísérletekkel.
A Máguspárbaj oktatási eszköz a tanároknak és általános iskoláknak ahhoz, hogy a diákokkal játékos formában megkedveltessék a természettudományokat.
2011.06.07. 11:30
Új Széchenyi Terv – Lelkesedés és realitások
Vitathatatlan, hogy nagy érdeklődés övezi az Új Széchenyi Terv által kínált lehetőségeket, de ez a korábbi időszakokban sem volt másképpen.
2011.06.07. 11:29
Halottaikról emlékeztek
A halott és megrokkant dolgozók nemzetközi emléknapján, 2011. április 28-án Balatonfűzfőn a Nitrokémia Zrt. munkatársai, a város vezetése és lakossága egy szál virággal emlékezett meg a munkahelyi balesetekben elhunytakról.
2011.06.07. 11:28
A magyar „kishajós”

A kishajós emblémával gyártott füzetek életünk egy fontos szakaszát – kinek boldog, kinek keserves – korszakát idézik. Olyannyira mienk ez a márka, mint a Túró Rudi. Talán ezért annyira megnyugtató, hogy az elmúlt négy év sikersztori a fűzfői papírfeldolgozásban – erős képzavarral és dagályosan mindez így hangzik: új szelek röpítik a régi kishajóst. A fejlődésről, új termékekről László Albert, a Fűzfői Papírmanufaktúra Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

2011.06.07. 11:28
„Határtalan” fejlesztések – gazd

Államhatárok ide vagy oda, a Kárpát-medence egy gazdasági térség – összegezhetnénk határon túli magyar vállalkozók, gazdasági szakemberek felszólalásának tanulságát. A Wekerle Emlékév jegyében Mór adott otthont a Kárpát-medencei Gazdasági Fórum tanácskozásának május 27-én.

2011.06.07. 11:27
Technológia transzfer konferencia

A Pannon Egyetem és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája közösen rendezte meg a Technológia transzfer folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli Régióban című konferenciasorozatot. A rendezvények céljáról és a szervezésben részt vevő ÖKOPolisz Klaszter szerepvállalásáról Farkas Andrással, a klaszter elnökével beszélgettünk.

2011.06.07. 11:27
Pannonfinanz: Biztonságban Ausztriában!

A hivatali útvesztőkben gyakorta az anyanyelvünkön is nehezen boldogulunk. Ám ha történetesen a közeli Ausztriában vállalunk munkát, az osztrák jogszabályok ismerete nélkül könnyen bajba kerülhetünk. Ezért is hiánypótló az a tanácsadó iroda, amely Unterpullendorfban (Alsópulyán) működik.

2011.06.07. 11:26
Gázipari képzés felsőfokon a Dunagáztól

A magyar gázipar nívós szakmai konferenciájának idén is a négycsillagos Thermal Hotel Visegrád adott otthont. Az iparág neves szakemberei tartottak előadásokat, rámutatva a legégetőbb kérdésekre és az újdonságokra. A Magyar Mérnöki Kamara is díjazza a konferencián való részvételt, hiszen mind az előadók, mind pedig a hallgatók – másfél, illetve három – továbbképzési pontot kaphatnak. A konferencia aktív szervezőjeként Fülöp Lajos, a Magyar Mérnöki Kamara Gáz- és Olajipari Tagozatának elnökségi tagja foglalta össze olvasóink számára a legfontosabb tudnivalókat, a legérdekesebb előadásokat.

2011.06.07. 11:25
Török Ádám főigazgató

Esztergomban született, nős, kétéves a kisfia, Nyergesújfalun, a felújított nagyszülői házban él. Pedagógus és igazgatásszervezői végzettsége van. Német-történelem szakos tanárként kezdett, 2003 óta dolgozik a közigazgatásban. Szabálysértési ügyintézőként, a „szamárlétra” alján kezdte az esztergomi közigazgatási hivatalban. Később Tokod, majd Neszmély jegyzője, ezt követően az oktatási osztály vezetője, később intézményi főosztályvezető a megyei önkormányzatnál. Tavaly november óta először főtitkárként, aztán igazgatóként, majd 2011. január 24-től főigazgatóként dolgozik a megyei kormányhivatalban.

2011.06.07. 11:25
Államtitkári látogatás a Kormányablaknál

Dr. Szabó Erika, a Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős államtitkár Tatabányára látogatott, hogy megtekintse a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt és a január óta működő kormányablakot.

2011.06.07. 11:24
Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott

Január elsejétől Czunyiné dr. Bertalan Judit vezeti kormánymegbízottként a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt. Ezen feladata mellett tavaly óta a kisbéri (3. számú) választókerület országgyűlési képviselője is.

2011.06.07. 11:24
Szakmaiság-emberség-türelem-udvariasság

Az átalakuló, lendületesen újjáépülő közigazgatásban, a régi, megrögzött magatartásformák helyett, a szemléletváltás, a stílusváltás kiemelten fontos követelmény – ez a határozott álláspontja dr. Balogh Ibolyának, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójának.

2011.06.07. 11:23
Cél: a szolgáltató állam

A miniszterelnöki elvárás a kormányhivatalokkal szemben nem kevés: egy évük van arra, hogy rendet tegyenek, hogy “minden ballaszttól megszabadítsák a magyar államiságot”, illetve hogy “precíz, pontos és barátságos” államot hozzanak létre a közigazgatás középszintjén. Hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal élén dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott számára mit jelent ez a feladat, arról beszélgettünk.

2011.06.07. 11:22
A Vértes-Út Kft.-nél a több lábon állásban hisznek

A Vértes-Út Építő és Szolgáltató Kft. tatai központját körbeállványozva találtuk. Patányi Gergely tulajdonos és ügyvezető igazgató elmondta, hogy jelenleg zajlik a nyílászárócsere és a homlokzat felújítása, igyekeznek szépítgetni a telephelyet. Az idén tízéves cég vezetőjével a múltról, jelenről és a jövőről beszélgettünk.

2011.06.07. 11:21
Célegyenesben a városrehabilitáció

Komárom Város Önkormányzata a Közép-dunántúli Ope-ratív Program (KDOP) keretében meghirdetett Települési (al)központok kialakítása és értékmegőrző rehabilitációja című pályázatán (KDOP-3.1.1/B-2f-2010-0003) több mint 840 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Komárom belváros funkcióbővítő város rehabilitációjára. A megvalósuló beruházás elszámolható költsége meghaladja az 1,1 milliárd forintot, melyhez a támogatási összegen kívüli önrészt Komárom város biztosítja saját forrásaiból.

2011.06.07. 11:21
A Kemobil Zrt. még tudja tartani a lépést

A tatai székhelyű Kemobil Vegyipari Termelő és Értékesítő Zrt. termékprofilja három különböző területre bontható: kozmetikai, háztartás-vegyipari és egyéb vegy-
ipari termékek gyártására. Mivel ők is a vegyipar területén dolgoznak kíváncsiak voltunk, hogy egy ilyen középvállalkozás hogyan tud megfelelni a folyamatosan változó, szigorodó uniós szabályozásnak. Balogh János vezérigazgatóval beszélgettünk.

2011.06.07. 11:20
Döntéstámogatás – már érdekeltségi térképpel

Az üzleti életben napi jó gyakorlattá vált, hogy a beszállítókról, ügyfelekről minél több információt gyűjtünk össze, amely a helyes döntés alapja. A cégvezetők döntéseit támogató szolgáltatásokat bemutató cikksorozatunk első részében az érdekeltségek, tulajdonosi, vezetői kapcsolatok feltárásának módszeréről, az ebben rejlő lehetőségekről lesz szó.

2011.06.07. 11:19
Mozgalmas tavasz a Közép-Pannon Zrt. nemzetközi pr

A Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. (Közép-Pannon Zrt.) stratégiai célrend-szerének kiemelt eleme a regionális gazdaság hálózati alapú, innováció-orientált támogatása. Ennek érdekében stratégiai szövetségre lépett a régió számos fejlesztési szervezetével, köztük a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséggel és a Közép-dunántúli Régió Innovációs Ügynökségével. Az idei év tavasza kifejezetten mozgalmasnak ígérkezik a Zrt. és együttműködő partnerei számára három, a Közép-Pannon nemzetközi partnerségével megvalósuló projektben: a Clusters-Cord, az AutoNet és a Finno névre hallgató kezdeményezésekben egyaránt.

2011.06.07. 11:19
Rektorválasztás 2011

2007. július 1-jétől dr. Rédey Ákos a Pannon Egyetem rektora. Az elmúlt négy év alatt számos díjat, elismerést és kitüntetést kapott a Közép-dunántúli Régió és az ország egyik meghatározó capmusa. Megbízatása lejártával dr. Rédey Ákos nem pályázott újra a rektori tisztségre.

2011.06.07. 11:18
MÜTF XVII. Főiskolás Napok
A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 2011. május 28-29-én immáron tizenhetedik alkalommal mozgatta meg a hallgatókat és a várost a Főiskolás Napok keretében. A számtalan program fő attrakciója a péntek estére meghirdetett Öregdiák Találkozó volt.
2011.06.07. 11:17
MASZK-ot ölt a MÜTF

Szakmai közösséggé fogja össze végzett diákjait a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája. A MÜTF Alumni Szakmai Közösség (MASZK) fő célja a tudásmegosztás és a meglévő kapcsolati háló jól szervezett működtetése, mely jól hasznosítható mind az üzleti életben, mind pedig a főiskola képzési rendszerében. A kezdeményezés sikerét május közepétől internetes közösségi portál is támogatja.

2011.06.07. 11:17
Profi segítség a vállalkozásoknak

Első alkalommal találkoztak az Innovációs Klub alapító tagjai 2011.május 10-én, a MÜTF-ön. Az innováció, a kutatásfejlesztés, valamint a technológia- és tudástranszfer témájában megtartott kerekasztal-beszélgetést a márciusban megnyitott Technológia- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda a megyei kereskedelmi és iparkamarával közösen szervezte.

2011.06.07. 11:16
Közös célok mentén segíti a vállalkozásokat a MÜTF

A Közép-dunántúli Régió gazdaságának a felpezsdítése a célja annak a megállapodásnak, amelyet április 26-án, kedden írt alá a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) elnöke, valamint a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának (MÜTF) rektora. A dr. Hajtó János és Juhász József kézjegyével ellátott együttműködés értelmében a MÜTF és KEMKIK a jövőben egymást támogatják, és közös célok mentén segítik a vállalkozásokat.

2011.06.07. 11:15
60 éves a Komárom-Esztergom Megyei KISZÖV

A Hotel Árpád konferenciatermében tartotta hatvanéves születésnapi ünnepségét mai nevén a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség KISZÖV. Az eseményen megjelentek a még élő „alapító atyák és anyák”, de számos fiatal arcot is láthattunk, amely bizonyítja, hogy ma is van vonzereje a vállalkozók között az érdekvédelmi szervezetnek.

2011.06.07. 11:14
Dr. Szeifert Ferenc

Csolnokon született. Bányász és kőműves édesapja valamint szerető szívű édes-anyja mellett kisgyermekként gyakran hallhatta, hogy milyen nagy szükség van jó papokra. Így értethető, hogy ő is a papi hivatást választotta. Esztergomban szentelték pappá 1954. június 20-án, s a Budapesti Hittudományi Akadémián szerzett doktorátust. Öt évig volt Budapesten káplán, majd a számára oly kedves Dorog és Esztergom vidékére került: Először Pilisszentlelken volt plébános (1960–1967).

2011.06.07. 11:13
Előremutató a mikrotérségi együttműködés

Izgalmas és példaértékű – régiónkat is érintő – munka folyik a solymári Völgyzugoly Műhelyben. A tervezőcsoport Mikrotérségi tervezés megújítása témakörben két sikeres projektet bonyolított a közelmúltban a Somló hegyen és környékén, valamint a Káli-medencében. Józan ésszel gondolkodva magától értetődőnek tűnik, hogy egy adott térség önkormányzatai együttműködnek, összehangolják fejlesztési terveiket. Az esetek többségében azonban ez nem így van – tudtuk meg Ferik Tünde településtervezőtől, a Völgyzugoly Műhely vezetőjétől, aki egyúttal a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának is alelnöke.

2011.06.07. 11:13
Innovatív szabadalom klímatisztításra

Innovatív, az egészségvédelem területén fontos újítást szabadalmaztatott az Ősi székhelyű Metal-Tec 2001 Kft. A klímaberendezések folyamatos tisztítására kidolgozott rendszer többek között megoldást nyújt a legionárius betegség és más, a légkondicionáló rendszerben megtelepedő baktériumgócok okozta betegségek megelőzésére.

2011.06.07. 11:12
Ingyenes e-learning tananyagok

26 db tananyag korszerű e-learning tananyag egységgel való kiegészítését végezte el a Dunaújvárosi Főiskola a műszaki képzések területén. A munkaerő-piaci igényekhez igazodó, nemzetközi tananyagokat is adaptáló, gyakorlati tudást igénylő tartalmakat a főiskola ingyenes hozzáféréssel teszi elérhetővé a főiskolai hallgatók mellett bárki számára.

2011.06.07. 11:11
Képviselő-testületi csapatépítés az Árny alatt kiá
„Tudatosabban gondoljunk bele abba, hogy amikor döntéseket hozunk, az kikről is szól valójában.” – mondta Székesfehérvár polgármestere azután, hogy a képviselő-testület közösen érezte az Árny alatt kiállítást.
2011.06.07. 11:10
MIKROVÁLLALKOZÁSOK FIGYELMÉBE!
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mikrovállalkozások pályázási hajlandóságát szeretné elősegíteni és megkönnyíteni új, egyablakos szolgáltatásával. Kamaránk kedvező feltételekkel biztosítja a pályázat megírását, szakértő és referenciával rendelkező megyei pályázatíró vállalkozások közreműködésével. A Kombinált-Mikrohitel ügyintézését pedig a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. alvállalkozójaként kamaránk végzi.
2011.06.07. 11:10
A CÉGVEZETÉS ÖNÁLLÓ SZAKMA
Tisztelettel megkérdezem Öntől:
„Hogy megy az üzlet?
Hogy érzi magát vezetőként?
Hogyan boldogul a mindennapok piaci, vevői, beszállítói és vezetői kihívásaival?”
2011.06.07. 11:09
Nitrogénművek Zrt. – Elkötelezettség a vegyi
A pétfürdői Nitrogénművek Zrt. nyolcvan éve a magyar műtrágyaipar és vegyipar meghatározó tagja. Fennállása óta a környezetvédelmet és az egészségvédelmet a termelési tevékenység és a vállalati kultúra alapértékének tekinti, ezért ezen a téren is integrált megközelítést alkalmaz. E szempontok áthatják a vállalati működés egészét az optimális nyersanyag- és energia-felhasználáson, valamint a termelés során keletkező káros anyagok minimalizálásán keresztül egészen a termékfelhasználással kapcsolatos szaktanácsadás biztosításáig.
2011.06.07. 11:08
Az ördög a részletekben bújik meg

Az Európai Unió új, egységes vegyi anyag rendeletének célja, hogy átláthatóvá és szabályozottá tegye a felhasznált vegyi anyagokat, illetve a lehető legnagyobb mértékben korlátozza azok káros hatásait. A kidolgozatlan részletek következményeként azonban számos kisvállalat ellehetetlenülhet, és ezzel sok-sok kedvelt, jó minőségű termék eltűnhet a polcokról. Sokaknak – főleg a borászoknak és nagyanyáinknak – hiányozhat majd a magyar borkén, a szőlő- és gyümölcstermelők által kedvelt terméshozam-növelő, a Nevirol, és nagy valószínűséggel a termelők egyik kedvence, a Bordóilé gyártója is a forgalmazási jogok eladására kényszerül. Szakmai szervezetek régóta állítják, a REACH mai formájában átláthatatlan, bürokratikus, pazarló, és alkalmas a KKV-k piacról való kiszorítására. Riportunk is ezt igazolja.

2011.06.07. 11:07
Szennyvíziszapból termék

A tapolcai Elmolight Bt. által kínált technológiával a szennyvíziszap hulladék helyett fontos alapanyaggá válik – komposztként mezőgazdasági felhasználás során már bizonyított. 2010-ben a kipróbált és piacon is elérhető technológia elnyerte a Közép-dunántúli Régió Innováció Díját. Sáry Lajost, az Elmolight Bt. szakértőjét a Biomass-Super komposzt előállítási lehetőségeiről, előnyeiről kérdeztük.

2011.06.07. 11:04

Diákinnovátor a munka világában

Kovács Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem végzős hallgatója, villamosmérnöknek tanul. Már zsenipalántaként kipróbálhatta ötleteit, elképzeléseit valós, hétköznapi munkakörülmények közt, amelyek oly hasznosnak bizonyultak, hogy termelő vállalkozások profitáltak belőle. Idén ő nyerte el a Közép-dunántúli Régió Innováció Díját.

2011.06.07. 11:03
Innovátorokat díjaztak és a jövőről tanácskoztak

Magyarországon és a Közép-dunántúli Régióban felhalmozódott tudás és fejlesztések nemzetközi szinten is láthatóvá lettek, a jövőben azonban szemléletváltás szükséges – derült ki 2011. március 23-án Székesfehérváron, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség által szervezett konferencián. Bemutatták az Innováció Díj vállalkozói és diák kategóriáinak győzteseit is – a szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználása és a munkafolyamatok tökéletesítésére alkalmazott szoftver vitte a prímet.

2011.06.07. 11:02
Újra régi fényében csillog a tatai Hotel Kristály

Ezen sorok írója 1987 nyarán, a tatai Kristály Strand megbízott vezetőjeként gyakran betért az akkor is patinás hangulatot árasztó hotel sörözőjébe, éttermébe, ahol a legjobb frissítők és ételek várták. Az igényes választék és a jó kiszolgálás sem tudta azonban feledtetni, hogy maga az épület nem a legszebb arcát mutatta az idelátogatóknak. A szokásos recept ellenkezője valósult meg, sajnos a belcsín aránytalanul nagyobb volt a külcsínnél. Aztán 2003-ban valami elkezdődött, amely idén tavaszra fejeződött be. A végeredmény magáért beszél.

2011.06.07. 11:00
Megye gazdaságáért díjat kapott a P-Metál Kft.

Éppen húsz esztendeje alakult Tatabányán a P-Metál Fémkereskedelmi és Öntvénygyártó Kft. Ám nemcsak a jubileum miatt, hanem azért is gratulálhattunk Pordán Zsigmond ügyvezető igazgatónak, mert a vállalkozás képviseletében a közelmúltban átvehette a Komárom-Esztergom megye kis- és középvállalkozása 2010. elismerést.

2011.06.07. 10:58
Kiemelkedő vállalkozásokat köszöntöttek a megyeház

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2004-ben, négy kategóriában alapította meg a megye gazdaságáért kitüntető címet, mely 2006-ban az együttműködő gazdasági érdekképviseletek javaslatára egy 5. kategóriával, az év kis- és közép-vállalkozója díjjal egészült ki.

2011.06.07. 10:58
Húsz éve a vállalkozásfejlesztésben

Két évtizede meghatározó szereplő a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a mikro- és kisvállalkozások fejlesztési finanszírozásában. Az Alapítvány által kidolgozott helyi mikrohitel program példaértékűnek bizonyult az országban, az on-line hiteligénylés komplex rendszere pedig európai szinten is elismerést kapott. Az RVA új információs pont megnyitásával és négy milliárdos refinanszírozási kerettel várja a vállalkozókat.

2011.06.07. 10:55
A Káli-medence kapuja – Révfülöp 800 éves

– A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik „a világ egyik legszebb tája” (Cholnoky Jenő) – ez az idézet mutatja be a leghitelesebben Miklós Tamás polgármester úr gondolatait, aki oly szeretettel mesél Révfülöpről.

2011.06.07. 10:53
A SZÉPHŐ minden házban otthon akar lenni

Azzal, hogy 2010 végéig a kapcsolt hőközpontok szétválasztása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázat keretében lezárult, a SZÉPHŐ Zrt. az országban az elsők között van a vonatkozó törvényi kötelezettségek teljesítésében. 2009 áprilisától a cég élén kalandos pályaképpel a háta mögött Fónad Csaba vezérigazgató áll, vele beszélgettem.

2011.06.07. 10:52
A jövendő 140 évnek építünk! – Balatonfüredi

A Tamás-hegyről gyönyörködöm a Balaton szépségében, a kirajzó kis vitorlásokat látva mindig megnyugszom. Ott lent van a jövő! Latinovits Zoltán szerint: „A vitorlások a Balaton kitüntetései.” A vitorlázás hazai bölcsőjeként ismert Balatonfüred „kitüntetései” örömöt hoznak mindenkinek, hisz a hajókban már a jövő magyar bajnokai ülnek. Lehetnek nehézségek, változhat a világ bármely irányba, de a BYC nem feledi a nagy elődök tanításait, miszerint: „A vitorlázás minden helyzetet felismerő és cselekvésre képes embertípust nevel…” Böröcz István ügyvezető mesél múltról, jelenről és jövőről. Szavai mögött kirajzolódik az a rengeteg munka, amelyet, ahogy ő mondja, csak „megszállott” emberek végezhetnek. Teszik mindezt azért, hogy a klub mindenkor az egyetemes érdekeket szolgálhassa: a várost, a Balatont, a régiót és persze a sportot, az ifjúságot, a tagságot.

2011.06.07. 10:51
Jó tanítómesterem volt – az édesapám!

Balatonfüredre költözésemkor igyekeztem feltérképezni, hol érdemes vásárolni, melyik üzlet az, ahol szép árukkal találkozhatom. Az első információ, miszerint ha friss, mosolygós husit szeretnék az ebédhez, akkor keressem a Bradimpex Kft. húsboltjait, igaznak bizonyult. Örömmel térek be a vásárcsarnokban lévő üzletükbe, és ha már ott vagyok, a mindig finom felvágottat és a házias ízű kolbászokat is náluk vásárolom. Én már törzsvevő vagyok – árulom el a cég ügyvezetőjének, Bradanovits Barnabás úrnak, és hogy ez mennyire igaz, az a beszélgetésünk során derül ki.

2011.06.07. 10:50
Postaszolgálat a „tisztaszobában”

Simon Károly 1994-ig volt Balatonfüred polgármestere. Az ő édesapja állt postásnak a polgári végeztével, a nagyszülők építette háznál a tisztaszoba egyik felében rendezte be az arácsi postahivatalt 1913-ban. A házról, a városról beszélgettünk.

2011.06.07. 10:48
Közösségi ház, postamúzeum, trófeák és ásványok

A kettős jubileum alkalmából újabb kulturális intézménnyel, látnivalóval gazdagodott Balatonfüred. Ezúttal az arácsi városrész lakói ünnepelhettek, ugyanis több száz érdeklődő részvételével átadták az Arácsi Népházat, melyben megnyílt a Postamúzeum is. Az avatási ceremónián Bóka István polgármester mellett részt vett Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, Vegar Andreassen, Norvégia budapesti nagykövetségének első titkára és Simon Károly, Balatonfüred korábbi polgármestere.

2011.06.07. 10:47
Balatonfüred ragyog
Ha valaki ellátogat Balatonfüredre, nyitott szemmel és szívvel tesz egy sétát, már az első pillanatban rabul ejti a város arculatát és hangulatát meghatározó városkép. A belföldi turisták szerint a híres Tagore-sétány, a Gyógy-tér a Szívkórházzal, a felújított Postaház, a Kerek templom, a Jókai Mór Emlékház és a Blaha villa, a kikötők, az óváros és az arácsi városrész semmit sem veszített abból a varázsból, ami a múlt század arisztokráciájának körében olyan népszerűvé tette Balatonfüredet.
2011.06.07. 10:46
A kézjegyüket már Füreden hagyták

A Németh Építészeti Kft. mára nagy tapasztalatot szerzett az önkormányzati, vállalati megbízások terén – az ipari létesítmények mellett luxusszálloda tervezőjeként is találkozhatunk munkáikkal országszerte. A legkedvesebb feladat azonban számukra is az, amellyel saját városuk, Balatonfüred megújulásához járulnak hozzá.

2011.06.07. 10:44
Balatonfüred, a Balaton-part ékköve

Balatonfüred a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye, lankás dombok közt fekszik az északi parton. A városon halad át a 71-es főút, valamint a Budapestről Tapolcára vezető egyvágányú vasút is. A szomszédos községek Tihany, Aszófő, Balatonszőlős, Csopak, valamint az errefelé szokásos elnevezésű Öreg-hegy, továbbá a Tamás-, György- és Péter-hegyek határolják. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Területe ma három részből tevődik össze: a vasútvonal két oldalán húzódó őstelepülés, a gyógyforrások körül kialakult régi gyógyhely, valamint ennek két oldalához csatlakozóan a legújabb szállók, kempingek, üdülőtelepek stb. térsége. Az egykori Balatonarács községet 1954-ben csatolták hozzá. Balatonfüred jelentős vitorláskikötő, a Balaton északi partjának fővárosa, több mint tizenháromezer lakossal.

2011.06.07. 10:43
Kérjen egy nyugat-európai szintű nyugdíjtervezést!
A nyugdíjkérdés ma Magyarországon egy nagyon feszegettet dolog, egyrészt a magánnyugdíjpénztárak beolvasztása miatt, másrész az emellé párosuló demográfiai (népességtudományi) és világgazdasági okok miatt. Szakmai utam során több ezer emberrel folytattam beszélgetés pénzügyi témában, és 95 %-ban a nyugdíj, mint téma mindig egy érdekes pont a beszélgetésben.
Azt kell, hogy mondjam, a lakosság nagy része nem tudja, hogy mennyi nyugdíjat fog kapni, annak milyen vásárlói értéke lesz, ha szeretne is megtakarítani mi lenne a legjobb és így tovább…
2011.06.07. 10:40
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás