szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XVI. évfolyam 128. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2017.03.01. 08:54
„Mondottam ember…”
Minden év máshogy kezdődik. Volt, amikor lemondó legyintéssel intéztük el a ránk váró időszakot, volt, amikor örültünk. Most a bizakodás érzése fogalmazódik meg interjúalanyainkban. Az önkormányzatok TOP-os pályázataik pozitív elbírálásában bíznak, a gazdaság szereplői a duális képzés sikerében, mások rendezvényeik, ötleteik megvalósulásában.
2017.03.01. 08:53
Dunaújváros a fejlődés útján

A közeljövőben számtalan fejlesztési program valósulhat meg Dunaújvárosban, melyek eredményeként a Duna-parti település olyan modern ipari várossá válhat, amelynek lakói, valódi polgári életminőséget érhetnek el. A stabil városüzemeltetés, a kötelező és önként vállalt szociális feladatok, az intézményrendszer sikeres működtetése mellett jelentős összegek jutnak majd városfejlesztésre – erről számolt be lapunknak Cserna Gábor, polgármester.

2017.03.01. 08:52
Pápán bátrabban tervezhetnek

Pápa azon települések közé tartozik, amelyeknek van egy kis mozgástere a helyi adóbevételnek köszönhetően. Nem olyan gazdagok, mint a nagyobb iparvárosok, de egyre számottevőbb a helyi iparűzési adóbevételük. Ez egyrészt az jelenti, hogy feladataikat egy kicsit bátrabban tervezhetik minden évben, másrészt pedig azt, hogy a helyi gazdaság folyamatosan erősödik, ezáltal egyre nagyobb adóbefizetésre képes, és egyre magasabb jövedelmeket tud biztosítani az itt élőknek. Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel beszélgettünk az elmúlt évek eredményeiről, és az önkormányzat terveiről.

2017.03.01. 08:52
Komárom történelmi időket él

A múltba tekintve – és ehhez kitűnő apropót nyújtott Komárom város alapításának 750. évfordulója, melyet 2015-ben ünnepeltek – jól látszik, hogy ilyen rövid idő – 8-10 év – alatt Komárom városa még soha sem fejlődött ilyen óriási mértékben, mint ami a közeljövőben várható – mutatott rá a leendő beruházások mértékére dr. Molnár Attila, polgármester évértékelő beszélgetésünk kapcsán.

2017.03.01. 08:51
A metángáz energiát is biztosít

Bábolnán egy teljes éve üzemel a mentőállomás, már több ember életét megmentették, és segítettek rajtuk. Az itt élők büszkék rájuk, és a mentősök is jól érzik magukat a városban. Az önkormányzat Bábolnai mentőállomás feliratú pólót adományozott számukra – kezdte beszélgetésünket Dr. Horváth Klára, a település polgármester asszonya.

2017.03.01. 08:51
Tata, az esküvőváros

Izgalmas volt az elmúlt két év, mert az előző EU-s időszak vége és a következő ciklus eleje esett rá. Néhány nagyon szép projektet tudtunk lezárni, és újakat előkészíteni, ami nem olyan látványos munka. Sok esetben csak arról van szó, hogy folyik a tervezés és még nem állhatunk ki velük a nagyközönség elé – kezdte értékelőjét Michl József, Tata polgármestere.

2017.03.01. 08:50
Kisváros nagy tervekkel

Rácalmás szerencsés kisváros: a Duna-parton fekszik, Dunaújváros tőszomszédja, ipari parkjában működik az ország egyik legnagyobb vállalata a Hankook Tire Magyarország Kft. és van egy csodálatos Jankovich-kúriája. A városka lakóinak tehát nincs okuk a panaszra, jók a kilátásaik, de úgy tűnik, az itt élők ezt meg is becsülik, például azzal, hogy igyekeznek egy forintból kettőt csinálni. Hogy hogyan? Schrick István polgármester válaszolt kérdésünkre.

2017.03.01. 08:50
Az ingatlan új funkcióját még keresik

A bicskei befogadó állomással az utóbbi időben nagyon sok dolga volt az önkormányzatnak. Hiába csökkent 2016-ban a kerítésnek köszönhetően a migránsok száma a táborban is, folyamatos problémát, gondot okoztak a város lakóinak. A település vezetőinek többszöri kérését méltányolva a kormány úgy döntött, hogy 2016. december 31-ével végleg bezárják az állomást. Az állami tulajdonú ingatlan új funkcióját még keresik – tudtuk meg Pálffy Károlytól, Bicske polgármesterétől.

2017.03.01. 08:49
Pályázati döntésekre vár Almádi

Két és fél év telt el az önkormányzati választások óta. A ciklus felénél vagyunk. De mire volt ez elég? Hol tart, meddig jutott a kitűzött célok megvalósításában Balatonalmádi Város Önkormányzata? Erről kérdeztük a városvezetőt, Keszey Jánost.

2017.03.01. 08:49
Élményalapú programozó iskola Fehérváron
A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak.
2017.03.01. 08:48
Grundfos GO – a jövő szakembereiért

A világhírű dán szivattyúgyár magyarországi vállalata, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a közelmúltban bemutatta új képzési programját. A cég tatabányai központjában tartott sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a Grundfos GO egyrészt összefogja a vállalatnál korábban alkalmazott képzési formákat, másrészt új lehetőségeket kínál, elsősorban a jövő munkavállalóit megszólítva. Az esemény kapcsán Török László ügyvezető igazgatót kérdeztük a Grundfos oktatásban vállalt szerepéről.

2017.03.01. 08:48
Minden igényt kielégítő kínálat

Az IKR Együttműködés mezőgazdasági gépforgalmazói – az IKR Gépkereskedelmi Kft. és az Invest Gépkereskedelmi Kft. – nagy sikert arattak termékeikkel a teltházas AgromashEXPO-n. Mind a kiállítói, mind a látogatói létszám csúcsot döntött, negyvenötezren tekintették meg az idei év mezőgazdasági gépcsodáit. A nagysikerű seregszemléről, termékkínálatukról a két cég ügyvezető igazgatóját, Bánki Lorándot és Szaxon Róbertet kérdeztük.

2017.03.01. 08:47
Képzések az Edutus Főiskolán

A felvételizők napjának is nevezhetnénk február 15-ét, hiszen a hallgatóknak minden évben eddig kell leadniuk jelentkezéseiket a felsőoktatási intézményekbe. Hogy hová, milyen szakokra lehet jelentkezni, azt a mindenkori felsőoktatási tájékoztatóban, vagy a felvi.hu honlapon bárki megnézheti. Mi ellátogattunk az idén éppen 25 éves Edutus Főiskolára, ahol Németné dr. Gál Andrea, oktatási rektor-helyettes adott tájékoztatást képzéseikről.

2017.03.01. 08:47
A Lego Robot Komáromban

A komáromi B&O Kft. ügyvezetője, Óvári Attila személyes tapasztalatok alapján került kapcsolatba a gyerekek közt egyre népszerűbb, kreativitást segítő, a műszaki vénát fejlesztő Lego Robot projekttel. Mivel a cég robottechnológiával foglalkozik, könnyű volt megtalálni a kapcsolódás lehetőségét.

2017.03.01. 08:46
Jövőt meghatározó összefogás

A Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft. társasági és szindikátusi szerződését, valamint a tisztségviselők elfogadó nyilatkozatait ünnepélyes körülmények között írta alá öt szervezet képviselője 2017. február 8-án Esztergomban, a Vármúzeum Lovagtermében.

2017.03.01. 08:45
KISZÖV Szakmai konferencia

A Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség „KISZÖV” a Magyar Iparszövetséggel közösen a vállalkozói szektort érintő aktuális pályázatokról, illetve adójogszabályi változásokról tartott regionális szakmai konferenciát január 24-én, Tatabányán, az Edutus Főiskolán.

2017.03.01. 08:45
Raktárcsarnokot avatott a Trans-Sped

2017. január 19-én, hétfőn Tatabányán hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a debreceni székhelyű, tisztán magyar tulajdonú, és országos szinten több mint 700 főt foglalkoztató logisztikai szolgáltató, a Trans-Sped Kft.  A közel egymilliárd forintos zöldmezős beruházás kevesebb, mint 1 év alatt épült fel a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, ahol a társaság már több éve jelen van, közel 200 főt foglalkoztat a térségben. A beruházás eredményeként a dolgozói létszám 30%-kal emelkedni fog.

2017.03.01. 08:44
Nagyadózók köszöntése

Régiónk több nagyvárosában hagyománnyá vált, hogy az év első hónapjaiban köszöntik a mindenkori nagyadózókat, azokat a vállalkozásokat, akik a helyi adók befizetésével meghatározó mértékben járulnak hozzá az adott település fejlődéséhez. Tatabánya Megyei Jogú város és a térség vezetői a városháza dísztermében látták vendégül a húsz legnagyobb vállalat vezetőit.

2017.03.01. 08:44
Új szolgáltató központ épül Tatabányán 
Tervpályázat alapján Tatabánya Közgyűlése a Megyeháza térre közösségi tér, parkolóház és szolgáltató üzletház ingatlanfejlesztésről döntött.
2017.03.01. 08:43
III. MOST FESZT - 2017

A tatabányai Jászai Mari Színház egyfajta szakmai űrt kívánt betölteni, amikor 2015-ben életre hívta a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált, a MOST FESZT-et, önálló seregszemlét teremtve ezzel e két színházi műfajnak. Olyan vidéki és határon túli színházak, illetve független társulatok előadásait tekintheti meg itt a közönség, a szakma, amelyek kiemelkedő alkotásokat hoztak létre ezen a téren. Crespo Rodrigo színházigazgató nyilatkozott lapunknak.

2017.03.01. 08:43
Saját kertből saját zöldség!

Napjainkban a díszkertek mellet, úgy tűnik, újra divatba jönnek a kiskertek, hobbikertek. Egyre többen ismerik fel, hogy a legkisebb helyen – erkélyeken, teraszokon - cserepekben, balkonládákban is ültethetőek kerti haszonnövények: fűszerek, zöldségfélék, vázába való virágok. Folyamatosan nő azok száma, akik örömüket lelik abban, ahogy a magok életre kelnek, növénnyé cseperednek, majd termést hoznak. Megéri mindezzel bíbelődni? – erről beszélgettünk a magok szakértőjével, a Rédei Kertimag Zrt. igazgatójával, Marton Ferenccel.

2017.03.01. 08:42
Bemutatkozik a Bogányi-zongora is

Március 17-től április nyolcadikáig tart a XVII. Tavaszi Fesztivál Tatabányán, mely több újdonsággal is szolgál, tudtuk meg Varga Ritától, A Vértes Agorája művészeti csoportvezetőjétől.

2017.03.01. 08:42
Katona Géza birkózó edző

A Magyar Edzők Társasága kitüntetéseket adományozott a magyar sport legkiválóbb trénerei számára. 2016-ban Életmű Díjat adományoztak Katona Géza birkózó edzőnek 40 éves munkássága elismeréseképpen. Pályafutásáról, és a tatabányai birkózósport helyzetéről beszélgettünk a szakemberrel.

2017.03.01. 08:41
„Egymást szolgálva szabaddá válunk”

Artúr király lovagjainak kerekasztalán állt e legendás bölcsesség – melyet Jászfényszaru polgármestere, Győriné dr. Czeglédi Márta is felidézett látogatásom alkalmával. Hűen tükrözi azt a fajta gondolkodásmódot, melyet mind a városvezető, mind a képviselőtestület magáénak vall, és amit beszélgetésünk is megerősített bennem. Hittel, szeretettel, és mindenekelőtt józan ésszel irányítják városukat, aminek eredménye a látványos fejlődés.  A mindössze hatezer fős, a rendszerváltáskor a legmagasabb munkanélküliségi rátával rendelkező, „szerep nélküli” település huszonöt év következetes munkájával, mára a Jászság egyik központjává vált, gazdasága irigylésre méltó képet mutat.

2017.03.01. 08:40
Duplájára nőtt a Lencse- és Hurkafesztivál

Ötödik alkalommal rendezték meg Nemesvámoson február 11-én, szombaton a Lencse- és Hurkafesztivált, melynek főzőversenyére idén is sok csapat jelentkezett. A főzőcskézés mellett változatos gyermek- és felnőtt programokkal, nagyon gazdag kínálatú minőségi termelői piaccal várták az érdeklődőket a vámosiak. Sövényházi Balázs polgármestert az újdonságokról kérdeztük.

2017.03.01. 08:40
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás