szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia 163. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
2024.05.13. 19:25
Június utolsó hétvégéjén ismét áll a bál a tatai v

Stílszerűen, a tatai várban rendezték az idei Víz, Zene, Virág Fesztivál sajtótájékoztatóját. A meghívó a várkávézó teraszára szólt, de a hirtelen jött zápor bekergette a résztvevőket a kávézóba. Megtudtuk, hogy a három évtizedes múltra visszatekintő esemény június 28. és június 30. között várja az érdeklődőket, kedvezményekkel, régi és új programelemekkel valamint közkedvelt fellépőkkel, egy új szereplő, a Blue Hill Média Kft. szervezésében.

2024.05.13. 19:24
A népszavazás eredménye alapján Magyarország lakos
A népszavazás eredménye alapján Magyarország lakosságának döntő többsége nagyon várta, hogy hazánk csatlakozhasson a fejlett nyugati demokráciákhoz, azaz beléphessen az Európai Unióba.
2024.05.13. 19:23
Sóstón jártam, Sóstón láttam

A székesfehérvári Sóstó Látogatóközpont vidám programokkal, meseelőadással, környezetvédelmi játékokkal, solymászbemutatóval várta a látogatókat ötödik születésnapja alkalmából. Az ünnep keretében adták át a „Sóstón jártam, Sóstón láttam” rajzpályázat díjait.

2024.05.13. 19:23
25 éves a VOSZ KEVM-i szervezete
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) 2023 decemberében ünnepelte megalakulásának 35. évfordulóját, míg Komárom-Esztergom vármegyében 25 éve alakult meg a helyi szervezet.
2024.05.13. 19:22
75 éves a Garzon Bútor

Minden magyar ember szívéhez közelinek érezheti azt az életműdíjat, amelyet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban ítélt oda Nagy Alajosnak, a Garzon Bútornál végzett 52 évnyi munkásságának elismeréseként. Alig akad hazánkban olyan család, amelynek otthonában ne lettek volna Garzon elemes bútorok, ahogy alig akad olyan irodaház, iskola, kórház, szálloda vagy egy neves múzeum, ahol ne találkoznánk a Garzon nevével. A kitüntetett Nagy Alajos a cégcsoport vezetését ugyan már átadta lányának, Nagy Ivonn-nak, de stratégaként a mai napig számíthat rá a Garzon Bútor kétszázfős családja.

2024.05.13. 19:22
Tata-kő: ahol minden, még a fa is betonból va

Több, mint húsz éve már annak, hogy betonból térkövet, kert díszítőelemeket kezdett el gyártani - Tatán elsőként - a Tata-kő Kft. Az igények felmérését követően hamar találtak egy piaci rést a nagy gyártók mellett, csak egyedi, kézzel gyártott termékekkel jelentek meg a piacon. Ekkor kezdték el a fabetonok gyártását, ami ránézésre nem beton, de mégis az. Az első fabeton termékeket még Babos László, korábbi tulajdonostárssal kezdték el gyártani, aki azóta már nyugállományba vonult, de a gyártás töretlenül megy tovább.

2024.05.13. 19:21
Markos Anikó építésszel beszélgettünk

Tatán, a nagy adózók fogadásán újra elismerésben részesült Markos Anikó építész, a MARÉP Kft. ügyvezetője, a Komárom-Esztergom vármegyei Építész Kamara elnöke. Ahogy a laudációban elhangzott, Markos Anikó tatai lokálpatriótaként szakmai munkájával jelentős szerepet vállal a város épített örökségének megóvása, újjáéledése érdekében.

2024.05.13. 19:21
"Gondoljuk újra együtt az építőipart"

Tizennégy állomásos elméleti és gyakorlati konferenciasorozat indult útjára a közelmúltban "Az ÖKO- építkezés alapjai - a fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében" címmel, melyet a Magyar Építész Kamara is akkreditált. A rendezvény fővédnökei az ÉVOSZ és a MAKÉSZ voltak. A konferencia hívó mondata: "Gondoljuk újra együtt az építőipart és tegyük le együtt egy fenntarthatóbb épített környezet alapköveit!"

2024.05.13. 19:20
II. VOSZFESZT - Vállalkozói Szabadegyetem Veszprém

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elkötelezett a vállalkozói kultúra népszerűsítése és fejlesztése mellett, ezért tavaly hagyományteremtő céllal életre hívta a VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetem elnevezésű eseményét. A nagyszabású programsorozat keretében vezető hazai egyetemekkel együttműködésben, egyetemi városokban konferenciákat szervez a vállalkozói szféra számára aktuális témakörökben. Idén április végén Veszprémben, a Pannon Egyetemmel közös rendezvényen neves szakemberek, vállalkozók, és oktatók előadásai, valamint a velük folytatott tematikus szakmai kerekasztal-beszélgetések által igyekezett a VOSZ az ESG témakörében minél szélesebb körű, hasznos, gyakorlati ismereteket átadni a kezdő, feltörekvő és már működő vállalkozásvezetők számára.

2024.05.13. 19:19
A Fiatal Vállalkozói Díj a Macher-csapat elismerés

A nehézségekkel teli időszakokban - ahogy most is - különösen nagy kihívást jelent a cégek számára a generációváltás. Macher Gábor, a székesfehérvári székhelyű Macher Zrt. vezérigazgatója két és fél évvel ezelőtt - miután édesanyja Macher Márta még átkormányozta a céget a covid viharos tengerén -, bizakodással, optimistán állt a kormányrúdhoz, nem sejtve, hogy újabb, még nagyobb viharok közelednek. A fiatal, ambiciózus vezetőnek és csapatának sikerült helyt állnia, a globális energiaválság, a térségben zajló háború és mindezek következménye ellenére stabil vizekre vezették a Macher Zrt. hajóját. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezt a teljesítményt a Fiatal Vállalkozói Díjjal ismerte el, melyet Macher Gábor a közelmúltban vehetett át. Ennek apropóján beszélgettünk az elmúlt időszakról.

2024.05.13. 19:18
Gazdasági évadnyitót tartott a KEVMKIK

Az elmúlt év gazdasági eseményeit elemző és az előttünk álló időszak várható jelenségeit bemutató évnyitót tartott Komárom-Esztergom vármegye kereskedelmi és iparkamarája. A rendezvényen előadást tartott Lantos Csaba energiaügyi miniszter, Izsépy Tamás, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. üzletágvezetője és Czunyiné Dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

2024.05.13. 19:17
Sikeresen indította az évet a Transintertop

Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések, változások történtek a környei székhelyű Transintertop fuvarozó és szállítmányozó vállalatnál, melyek eredményei már most megmutatkoznak. Nem csak a teljesítménymutatók javultak, a tervszámok teljesültek, de a cég társadalmi elismertsége is növekedett, a közelmúltban vehették át az Év Fuvarozója - Innovációs díjat, melyre saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerükkel, a TransIT-tal neveztek - tudtuk meg az értékesítési és fuvarozási igazgatótól, Radics Norberttől.

2024.05.13. 19:16
Kisbér - vízügyi projektindító

2024. március 27-én Sinkovicz Zoltán, Kisbér Város polgármestere, Popovics György, Komárom-Esztergom Vármegye Közgyűlésének elnöke és Zuppáné Molnár Andrea, okleveles építőmérnök köszöntötte a kisbéri Polgármesteri Hivatal dísztermében megjelenteket a "Kisbér csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése" című projekt nyitórendezvényén.

2024.05.13. 19:15
Nagyadózok fogadása Tatán
Tata város önkormányzatának szervezésében idén is a Kiss Hotelben rendezték meg a legtöbb adót fizető vállalkozások találkozóját.
2024.05.13. 19:14
Bicskén ma is mernek nagyot álmodni

"Az elmúlt öt esztendő mindenben más volt, mint az azt megelőző időszakok. Kezdtünk a coviddal, aztán jött a háború, és az energiaválság. Az összes regnáló polgármesterre igaz, hogy nem tudunk egymás után követő két esztendőt felmutatni eredmények tekintetében, és ez így egy elég nehéz történet" - kezdte ciklusértékelő beszélgetésünket Bálint Istvánné, Bicske város polgármestere.

2024.05.13. 19:14
Kisbér szépült és fejlődött az elmúlt idő

Aki régóta nem járt Kisbéren, bizony nagyot nézne, hogy milyen szépen és milyen sok ponton újult meg a Bakony fővárosaként is aposztrofált település. A városközpontban Kisbér névadó lovának életnagyságú szobra köszönti az érkezőt, a megújult főtérrel, sétánnyal. Új ipari parkkal is gyarapodott a város, és számos új turisztikai beruházás csábítja a kikapcsolódni vágyókat. A mögöttünk hagyott öt esztendő eredményeiről Sinkovicz Zoltán polgármestert kérdeztük.

2024.05.13. 19:13
Lépésről lépésre haladnak

Ács a nevét a szolgálatra ide letelepített királyi ácsokról kapta. A település már a római korban lakott volt, a közelben húzódott a limes, a római védvonal. Két római kori erődítmény is volt a város mai közigazgatási területén, Ad Mures és Ad Statuas. Ács első írásos emléke 1138-ból való.

2024.05.13. 19:12
"A Föld szövetségesei" már a nemzeti döntőre

Az Edutus Egyetem idén 10. alkalommal rendezte meg a World Robot Olympiad robotépítési és -programozási versenyek hazai fordulóit.  A RoboMission kategória utolsó regionális elődöntőjére 2024. április 30-án Tatabányán került sor. A megnyitón Borsó Tibor Komárom-Esztergom Vármegye Közgyűlésének alelnöke, és Szilasi Péter Tamás, az Edutus Egyetem digitális oktatástudományi, fejlesztési és nemzetközi igazgatója köszöntötte versenyzőket. A délutáni eredményhirdetésen pedig Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője adta át a díjakat a legsikeresebbeknek.

2024.05.13. 19:11
Csót kis lépésekben, de látványosan fejlődik

Kékesi István immár 25 éve Csót polgármestere, ezért előre bocsátotta, hogy nem szűkíteni le csak az elmúlt ciklusra az eredmények ismertetését, hiszen legtöbbször hosszabb folyamatok értek, érnek be a településfejlesztési munkában.

2024.05.13. 19:10
Jéghoki győzelmek az Alba Aréna avatóján
Az Alba Aréna telt házzal nyitotta meg kapuit Székesfehérváron.
2024.05.13. 19:08
Floralia 2024

Április utolsó hétvégéjén többezres tömeg látogatott el a Tác határában elterülő Gorsium városába, hogy szemtanúja legyen Septimius Severus császár és légiója pannóniai fogadásának, az áldozatbemutatásnak és a gladiátorjátéknak. A kétnapos programot az ország minden részéről érkezett hagyományőrzőkkel és vásári forgataggal színesítették.

2024.05.13. 19:08
Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkh

Tatabánya-Bánhidán immár hagyománnyá válik, hogy a helyi baráti egyesület a tavasz beköszöntével megrendezi a Bánhidai Borudvart, ahol az érdeklődők megkóstolhatták a helyi és környékbeli neves termelők borait, de voltak pálinkák, rétesek, sajtkülönlegességek, házi lekvárok és kézműves termékek is. Április 20-án délelőtt lassan gyűlt a vendégsereg a Puskin Művelődési Ház kertjében, mindenki az eget leste, hogy megismétlődik-e az előző napi zuhé. Ez szerencsére elmaradt, délutánra kisütött a nap, és szép számú érdeklődő látogatott el a borudvarba.

2024.05.13. 19:07
Fergeteges Komáromi Napok

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején az osztrák csapatok ostromgyűrűbe zárták, és 1849. március 30-án megtámadták a komáromi erődrendszert. A rohamot a hazai erők április 26-án sikerrel verték vissza, sőt csapataik még az ostromgyűrűt is szétzúzták. E jeles győzelem előtt tisztelegnek a helyiek 1992. április 26-a óta minden esztendőben a Komáromi Napok rendezvénysorozattal. Az elmúlt több mint három évtized alatt ez az ünnep a térség legnagyobb, legszínesebb programot kínáló, magas színvonalú produkciókat felvonultató szezonnyitó fesztiváljává nőtte ki magát.

2024.05.13. 19:07
Antik rádiók és televíziók birodalma

Kevesen tudják, hogy Tatabányán rádiómúzeum működik, pedig Máthé Sándor villamosmérnök gyűjteménye Magyarországon, de nemzetközileg is egyedülálló. A hobbiként indult tevékenység eredménye a hétszáz darabból álló antik rádió- és televíziókészülék múzeum.

2024.05.13. 19:06
Papp György újra Tatabányán mutatta be műveit

Május végéig látható a tatabányai TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola, azaz ahogy a helyiek nevezik, a Keri galériájában Papp György festőművész kiállítása. A tárlatot Veér Károly, lapunk főszerkesztője nyitotta meg, idézzük gondolatait.

2024.05.13. 19:05
Esélyt mindenkinek!

Az S.O.S. Angyalok Alapítványnál nagy erőkkel azon dolgozunk, hogy segíthessünk. Adományokat gyűjtünk, jótékonysági rendezvényeket szervezünk. A célunk eléréséhez segítséget szeretnénk kérni egy súlyos balesetet szenvedett kislány, László Évike külföldi gyógykezeléséhez.

2024.05.13. 19:03
   Regio Regia magazin


163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás