szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Nyílt levél kincset érő információkról

Az első alkalommal három témáról írok. Először bemutatom magam és a pénzügyi szolgáltatást, amellyel dolgozom, másodszor a kincset érő információ hiányáról osztom meg gondolataimat Önökkel, majd megemlítem, milyen témákról fogunk részletes tájékoztatást adni a jövőben.
Nagyon örülök, hogy egy Komárom-Esztergom megyei székhelyű üzleti magazinnak - amely a királyi régióban, tehát Fejér megyében és Veszprém megyében is eljut a döntéshozókhoz - adhatok értékes pénzügyi információkat. Személy szerint én is a me-gyéből, Kisbér-Ászárról származom, amire nagyon büszke vagyok.

2010.08.18. 11:16
Örökölt kincsünk, te magyar vidék!
Járom a vidéket – az újságírónak ez is feladata. Járom a vidéket ezen ezeken a szép, nyári napokon is. Jártam a vidéket, amikor még néhány hete konok eső verte a dombhátakat, vihar szaggatta a házakat, víz öntötte el az udvarokat.
2010.08.18. 11:15
Partnerséget épít Tata és Szőgyén

A két település 1997 óta folyamatosan alakítja mind szorosabbá testvérvárosi kapcsolatait, amelynek az idén újabb állomásához érkeztek. Uniós pályázat elnyerésével programsorozatot alakítottak ki mind a magyarországi, mind a felvidéki településen. Erről tartott sajtótájékoztatót a közelmúltban Michl József, Tata polgármestere, valamint Konterman László, Szőgyén alpolgármestere.

2010.08.18. 11:15
Országgyűlés a vizek városában

Az idei június igencsak bővelkedik eseményekben, ami Tata városát illeti. Amiről ez a krónika szól, annak időpontja június 18., szombat, s ha már az időről beszélünk, az égiek hosszú idő után megkönyörültek az ünneplőknek, napsütés koronázza a rendezvényeket.

2010.08.18. 11:14
Megújul Bajnán az örökül kapott iskola

Jelentős események színhelye napjainkban a Komárom-Esztergom megyei Bajna község. Gőzerővel folyik az általános iskola felújítása, amely uniós támogatásként az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósult meg a Bajna-Epöl-Nagysáp Intézményfenntartó Társulás gondozásában. Az iskola melletti római katolikus templomban pedig a pünkösdöt megelőző pénteken ünnepi szentmisét tartott Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Pallagi Tibor polgármesterrel beszélgettünk a községbeli eseményekről, az iskolafelújításról.

2010.08.18. 11:14
Megcsinosodott a faluközpont Bajnán

Tagadhatatlan, hogy úgyszólván hétről hétre változik mostanság Bajna központjának arculata. Köszönhető ez sikeres pályázatnak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, annak a több mint 15 millió forintnak, amelyet a központi forrásból e célra fordíthattak. Végül, de korántsem utolsósorban a kivitelezők, helybeliek áldozatos munkájának.

2010.08.18. 11:14
Bíborosi szentmise a községben
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a pünkösdöt megelőző pénteken érkezett Bajnára, hogy a Szentszék által összeállított forgatókönyv szerint az egyházmegye főpásztoraként szentmisét celebráljon a Szent Adalbert Római Katolikus Templomban.
2010.08.18. 11:13
Több száz család ismerkedik a komposztálással

Nemrégiben arról számolhattunk be, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium – KEOP-2009-6.2.0/A kódjelű – felhívására Berhida városa Környezettudatos életmód megismertetése Berhida lakosságával a komposztáláson keresztül címmel nyújtott be – mint kiderült, sikeresnek minősített – pályázati anyagot. A pályázati projekt félidejében vagyunk, az eddigi tapasztalatokról a Berhidai Kertbarát Kör vezetőjét, Pazárné Somogyi Máriát kérdeztük, hiszen ők helyi szervezetként vállal-ták, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik, és segítik a projektet.

2010.08.18. 11:13
Lovagok márpedig vannak

1608 márciusában jött létre Páduában az Accademia d’armi Delia, mely olyan értékeket hagyott örökül, mint bajtársiasság, önzetlenség, hazaszeretet, elesettek támogatása. Hol van már a középkori lovagvilág, avagy mégiscsak velünk él?

2010.08.18. 11:12
Európa Nap – Párbeszéd Napja Dorogon

A dorogi Európa Napot, a Párbeszéd Napját kiállítással nyitották meg a szervezők, két neves dorogi alkotóra emlékeztek, akik az idén lettek volna 75 évesek. A második nap sem telt eseménytelenül, a város vezetői bemutatták Dorog Integrált Városfejlesztési Stratégiáját, azt a dokumentumot, amely a város jövőjét minden valószínűség szerint alapvetően meghatározza majd.

2010.08.18. 11:12
Balatonfűzfő, a csodálatos lehetőség

Dr. Rudas László azzal a céllal vásárolt területet Balatonfűzfőn, hogy oda szálloda, apartmanok és konferenciaközpont épüljön. A beruházó szem előtt tartja a város stratégiáját és lehetőségeit, az önkormányzat pedig nyitott az infrastrukturális és szolgáltatásbeli fejlődést hozó elképzelések iránt, az együttműködés mégis döcögve indult.

2010.08.18. 11:11
Tóni, a vőfély

Bizonyára a kedves olvasó is volt olyan lakodalomban, ahol az esemény folyamatosságát biztosító vőfély nem állt a feladata magaslatán. Rosszkor mondta a köszöntőket, hidegen hozatta be az ételt, összekeveredett az ültetési rend, rosszkor sütött el bizonyos poénokat. Nos, Schmidt Antal esztergomi vőfélynél ilyen nem fordulhat elő. Több mint ötszáz lebonyolított lakodalommal a háta mögött, hatvanegy évesen is a pontosság, a szakértelem mintaképe.

2010.08.18. 11:10
Borvidékek Alagútja a Prímás Pincében

Július első napján újra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt Esztergomban a pazarul felújított Prímás Pince. Borkóstolóval, interaktív kiállítással, a magyarországi borvidékeket bemutató anyagokkal, étteremmel, turisztikai információs központtal várja látogatóit egyedülálló komplexumként a bazilika alatti pincerendszerben.

2010.08.18. 11:08
Húsz éves a Confector Mérnöki Iroda Kft.

Az esztergomi Prímás Pince generál kivitelezését a budapesti székhelyű Confector Mérnöki Iroda Kft. végezte. A műemléképületek, egyházi ingatlanok felújításában nagy tapasztalatokkal rendelkező cég éppen húsz éve van a piacon. Holman Attila tulajdonos – ügyvezető igazgatóval a Prímás Pince ünnepélyes avatásán beszélgettünk.

2010.08.18. 11:08
Csináljuk meg Magyarországon!

Magyar ember és a pálinka bensőséges viszonya nem kérdéses, és ha a családban nem is, de a szomszédban biztos van PET palackban „jófajta háziból”. A saját használatra történő pálinkafőzés kimenetele sokféle lehet, ám néhányan a hivatásukká választják a magyar pálinkát. Az Agárdi Pálinka hetedik éve rendre hozza el az országos és a nemzetközi versenyek aranyérmeit, s az Agárdi márkanév mára egyértelműen a kiemelt minőséget jelenti az ízlelés és érzékelés világában. A minőségre a főzőmester személye a garancia. Vértes Tiborral arról – is – beszélgettünk, mikor lett számára a pálinka katalizátorból kulináris élménnyé.

2010.08.18. 11:07
Hampel Katalin szalonjában jártunk

Budapesten a Váci utcát senkinek nem kell bemutatni, hiszen amikor valaki ismerkedik a fővárossal, szinte kötelező program a bevásárlóutca megtekintése. Ha végigsétálunk rajta az Erzsébet-híd irányából a Vörösmarty tér felé, jobboldalt, a nyolcas házszám alatt csodálatos ruhakölteményeket fedezhetünk fel egy üvegvitrinben. Hampel Katalin szalonja az udvarban – igazít útba egy tábla.

2010.08.18. 11:06
Folytatódtak a fejlesztések a tatabányai Eural Kft

2009-ben, a válság kellős közepén számoltunk be arról, hogy a tatabányai Eural Kft.-ben egy ötmillió eurós beruházást hajtottak végre, mégpedig saját erőből. A hajdani alumíniumkohóra – mondhatni – ma már rá sem lehet ismerni. Modern technológia, környezetkímélő megoldások és barátságos munkafeltételek. Ezt kínálja dolgozóinak Tatabányán az Európai Unió legnagyobb fémhulladék-kereskedő vállalatához, a SCHOLZ Alumínium Csoporthoz tartozó Eural Kft. Jens Drückhammer ügyvezető igazgató méltán lehet büszke a most lezárult fejlesztéssorozatra, ő mégis az itt folyó csapatmunkát, a dolgozók nyitottságát, pozitív hozzáállását, a ritka jó kollektívát tartja a legfontosabbnak.

2010.08.18. 11:05
Uniós forrásból újulhat meg Várpalota bölcsödéje

Bővülhet és megújulhat Várpalota központi bölcsődéje. A Közép-dunántúli Régió Operatív Programjában pályázó várpalotai önkormányzat, mint a Ringató Bölcsőde fenntartója, 90%-os vissza nem térítendő anyagi támogatást nyert elképzeléseihez. A várhatóan jövő tavasszal befejeződő felújításról, előzményekről és tervekről Nagy Erikával, Várpalota szociális, egészségügyi és szegényügyi referensével beszélgettünk.

2010.08.18. 11:04
A Velencei-tó kapuja

Velence városa attrakcióra készül. Az új városközpont, turistaparadicsom, a szabad strand átépítését jelentő nagy volumenű beruházás, a Velencei-tó kapuja címet viselő projekt kivitelezése hamarosan kezdetét veszi. A július 28-i, Velencén megrendezett sajtótájékoztatón lapunk is jelen volt. A szkeptikusok félelmeire reagáltak, illetve a projektet bemutatták Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármestere, Csabina Zoltán projektmenedzser, a Közép-Pannon Fejlesztési Zrt. részéről, Orbán Csaba, az Artonic Design Kft., építész tervezője, valamint Kecskés Richárd, a kivitelezési munkálatok elvégzésével megbízott K+K Bau Profil Zrt. Vezérigazgatója.

2010.08.18. 10:57
Berhidán uniós forrásból elsőként az iskola...

2010. június 4-én zsúfolásig megtelt a berhidai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulája. Kicsik és nagyok izgatottan várták, hogy birtokba vehessék a gyönyörűen felújított épületet. Az Iskola- és jövőképfejlesztés Berhidán, gyermekeinkért címet viselő projekt keretében egy 238 millió forint összköltségű beruházást hajtottak végre, így az intézmény kívülről és belülről egyaránt megszépülhetett, nagyobbá vált az étkező, sőt három tanteremmel, zsibongóval és könyvtárhelyiséggel is bővülhettek.

2010.08.18. 10:55
Vegyen részt a vállalkozásokat érintő uniós...
Az európai uniós jogszabályok kidolgozásakor, az európai intézmények rendszeresen konzultálnak az érdekelt felekkel és a nyilvánossággal annak érdekében, hogy a jogszabályalkotási javaslatok az érintettek valós igényeire kínáljanak megoldást.
2010.08.18. 10:55
Veszprém új életre kel!

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Magyarországnak megannyi csodálatos vára. Mi több, nem csak volt, de a mai napig egy részük látogatható is. Veszprém a Dunántúl szívében fekszik, közel a Balatonhoz, mégis kissé elkerülik a turisták. A veszprémi vár látogatottsága 2007-es adatok szerint méltatlanul elmaradt „vetély-társaihoz”, az egri, vagy épp a sárospataki várhoz képest. Mit volt mit tenni, álmodni kellett egy nagyot!

2010.08.18. 10:54
Kis- és Középvállalkozások Hete

2010. május 25-én Kihívások és lehetőségek címmel rendezte meg Székesfehérváron a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) az Európai Kis- és Középvállalkozások Hetének nyitókonferenciáját. Az idén második alkalommal indult útjára az Európai Bizottság rendezvénysorozata, melynek célja a vállalkozói létforma népszerűsítése.

2010.08.18. 10:54
Tízéves a KEM-Bridge Net, magazinunk kiadója

A KEM-Bridge Net kerek egy évtizede, 2000 júniusában kezdte meg működését Tatabányán. A XXI. századdal egyidős cég ügyvezetőjével, Cseh Terézzel, és a magazin illetve a portálrendszer főszerkesztőjével, Veér Károllyal beszélgettünk, de az évforduló kapcsán a vállalkozás két „törzsgárda” dolgozóját, Vitkóczi Éva kiadóvezetőt és Veér Zoltán tördelő-szerkesztő, webmestert is megszólaltattuk.

2010.08.18. 10:53
Cser-Palkovics András kapott bizalmat

A tanács összetétele jogszabályban meghatározott. A betöltetlen helyek a működőképességet kockáztatták, tehát a szervezet igencsak sürgető döntések előtt állt. Július 30-án újjászerveződött és megválasztotta tisztségviselőit a KDRFT. Az elnöki teendők ellátásával dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselőt bízták meg, két társelnöke: dr. Kovács Zoltán, Pápa polgármestere és Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

2010.08.18. 10:52
Dr. Hajtó János lesz a tatabányai főiskola rektora

Augusztus elsejétől dr. Hajtó János, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány korábbi vezetője lesz a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának (MÜTF) új rektora, miután az intézményt 18 éven át irányító dr. Kandikó József nyugdíjba vonult.

2010.08.18. 10:52
Orbán Viktor Esztergomban

Orbán Viktor miniszterelnök Esztergomban, a Suzuki gyárban Oszamu Suzukival közösen vezette le a futószalagról az autógyár új Swift-modelljét. A gyár új modellel, a magyar politika új gazdasági rendszerrel rukkol elő – mondta a miniszterelnök.

2010.08.18. 10:52
Szabó Ignác-díjak a Semmelweis Napon

Tatabányán a hagyományoknak megfelelően a Semmelweis Napon adták át az egészségügyben kiemelkedő munkát végzőknek az önkormányzat által alapított Szabó Ignác-díjat. Az idei esztendőben Makai Györgyné védőnő és Horváth Kálmánné dietetikus vehette át az elismerést Schmidt Csaba ügyvezető alpolgármestertől, országgyűlési képviselőtől a városházán.

2010.08.18. 10:51
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Négy évig állt a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat élén dr. Völner Pál, aki a június végi közgyűlésen benyújtotta lemondását. Az államtitkár új kormánymegbízatása miatt nem töltheti be a közgyűlési elnöki tisztét. A képviselők Popovics Györgyöt választották elnökül, aki immár 20 éve, 1990 óta tagja a me-gyei testületnek.

2010.08.18. 10:47
Tizenkét speciális szakasz várt a résztvevőkre

Június első hétvégéjén rendezték meg a Négy Évszak Triál Tatabánya sorozat első versenyét a megyeszékhelyen, a 100-as út melletti kőbányában. A verseny egyben a Magyar Terepjáró Triál Egyesület országos bajnokságának negyedik futama volt.

2010.08.18. 10:47
Szeptembertől tananyag lesz a vizek városa

„Amit, vagy akit ismerek, csak azt tudom szeretni.” Michl József tatai polgár-mester egy piarista tanárt idéz a vizek városáról írt könyv köszöntőjében. A szép gondolat szellemében készült el egy olyan kiadvány, amelyet – nem túlzás – több tízezren olvasnak majd a következő években, évtizedekben.

2010.08.18. 10:47
Méltó helyére került a kisbéri honismereti múzeum

Kisbéren a helyi Honismereti Kör 2000. március 15-én nyitotta meg a város múltját bemutató állandó kiállítását. Tíz évig kellett várni a bővítésre. Idén június 18-án a felújított Kiskastélyban ünnepélyes keretek között megnyitották a jelentősen kibővített helytörténeti gyűjteményt. Eddig csak két szobában láthatták az érdeklődők a város múltját reprezentáló kiállítást. Ezután már hét helyiségben, az épület egészében tekinthetők meg az országos jelentőségű lótenyésztés emlékei mellett egyház-és iskolatörténeti-, művelődéstörténeti anyaggal bővült relikviák.

2010.08.18. 10:46
Állatvédelmi nyílt nap Székesfehérváron

Az Aranyeső Alapítvány Hétpettyes Óvoda, a Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány és a HEROSZ Állatotthon közös rendezvényén, a rekkenő hőség ellenére, közel 500 látogató volt jelen Székesfehérváron a Takarodó úti állatotthonban, június 12-én.

2010.08.18. 10:46
Székesfehérvár tömegeket vonzott

A 187 országban dolgozó vöröskeresztes szervezetek nagy felelősséget vállalnak és kapnak – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke. Legutóbb a haiti és a chilei földrengés áldozatainak gyűjtöttek adományokat kb. 10 millió forint értékben, ám szinte felsorolhatatlan humanitárius tevékenységük. A Magyar Vöröskereszt 20 év után először vidéki helyszínen, Székesfehérváron ünnepelte a Vöröskereszt Világnapját, május 8-án.

2010.08.18. 10:45
Szemléletváltás a hajléktalan ellátásban

Becsléseik szerint körülbelül 30 ezer hajléktalan él Magyarországon, Budapesten 8-10 ezren lehetnek, Székesfehérvárott 400 főt tartanak nyilván. Egy kétéves program sokoldalúságával új távlatot nyithat a hajléktalanoknak. A TÁMFALAK (TÁMogatott FoglAlkoztatás, LAkhatás, Képzés) egyszerre próbál az élethelyzetükön javítani, s a képzés, foglalkoztatás, lakhatás egymásra épülő komplex támogatásával e-sélyt ad a társadalomba visszakerülésükre.

2010.08.18. 10:45
„A munkába az életét öli bele az ember”

Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója szereti a kihívásokat. Nem számolja, hány órát dolgozik, az elérendő cél élteti, legyen szó az intézménye működéséről, egy darab színre viteléről, menedzseléséről.

2010.08.18. 10:44
Szociális Városrehabilitáció Várpalotán

Várpalota 2008 nyarán nyújtotta be pályázatát a Leromlott vagy leromlással veszélyeztetett városrészek rehabilitációja című pályázati kiírásra. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a pályázatot első fordulóban támogatásra érdemesnek ítélte, ezáltal megkezdődhetett a második fordulós pályázati anyag kidolgozása. A 2009 őszén benyújtott KDOP 3.2.1 2f 2009 – 002. számú pályázati anyagot a Regionális Programok Irányító Hatósága 479097107 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

2010.08.18. 10:44
5 millió forint jutott táboroztatásra

Juhász László, a Civilkapcsolatok Bizottságának elnöke elmondta, hogy a Civil Alap révén rendelkezésre álló keretösszeget felosztották. 83 pályázatból 53 lett eredményes, ami kb. 3000 fő táborozását, szabadidő eltöltését teszi lehetővé, illetve alapítványi, egyesületi programokat támogat.

2010.08.18. 10:43
Világteremtő Ádám csudálatos kalamajkái

Mindenki megteremti a világot, azzal kezdi. Faludi Ádám is. Mindenkinek van egy saját teremtés könyve. Faludi Ádámnak is. Ő nem elégedett meg azzal, hogy csak benne létezik a könyv arról az időről, amikor még teremtő volt.
A fiú, még valamikor nagyon kisfiú korában, hiába nézett körül, nem találta a világot. Vagyis csak egy-két dolgot lelt meg belőle. Sebaj! Elkezdte megteremteni. Mi az neki!

2010.08.18. 10:43
A Mindszenty-per vádlottja, a lélek költője

Az idei esztendő a papok éve. Ebből az alkalomból jelent meg Veér Károlynak, a Regio Regia magazin főszerkesztőjének füzete a Komárom-Esztergom megyei Úny község egykori plébánosáról. Szerencsére – ennek a kiadványnak is köszönhetően – egyre többen tudják már megye- és országszerte, hogy mi mindennel foglalkozott Nagy Miklós, aki 1952-től 1973-ig, haláláig volt, nem hivatalos száműzetésben, a kis falucska plébánosa.

2010.08.18. 10:42
Tehetséggondozás a Dunántúlon

Megalakult a CIKKKK, a Civil Ifjúsági Kortárs Könnyűzenei Kulturális Közösség. A www.cikkkk.atw.hu internetes oldalukon meghirdetett céljuk, hogy segítsék és támogassák az ifjúsági kortárs zenei mozgalmat, hatékonnyá tegyék a tehetséggondozás területén kifejtett erőfeszítéseket a Dunántúl teljes területén.

2010.08.18. 10:42
Stratégiai együttműködés a Pannon Egyetem és a MÜT

A Pannon Egyetem és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája közös szer-vezésében 2010. június 21-én ünnepélyes szerződéskötés aláírására került sor Tatabányán. A kutatás-fejlesztési partnerségről szóló keretmegállapodást a Pannon Egyetem részéről Dr. Rédey Ákos, az egyetem rektora, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája részéről Dr. Kandikó József, a főiskola rektora írta alá.

2010.08.18. 10:41
Sziromdíszbe öltözött belváros

Szobrok, középületek – ahogy a virágkötők álmodják. Ez lehetne a mottója annak a kiállításnak, mely immár hatodjára ad virágköntöst Székesfehérvár belvárosára. Vannak vissza-visszatérő elemek, de az alkotói fantázia minden esztendőben hoz újabb meglepetéseket.

2010.08.18. 10:41
A számítástechnika hőskorában indultak

Húsz esztendőt megérni igazán szép dolog, főleg, ha egy – a saját területén ma is piacvezető – számítástechnikai cégről beszélünk. A tatabányai Korall Kft. gyökerei – mondhatni – még a számítástechnika „hőskorába” nyúlnak vissza, akkoriba, amikor még szekrénynyi számítógépek végezték az adatfeldolgozást, és személyi számítógépek még talán nem is voltak, vagy legalábbis ritka kincsnek számítottak. Stamler Sándor, a Korall Kft. ügyvezető igazgatója találkozásunkkor egy igazán jó, összetartó csapatról mesélt, kitűnő, elismert szakemberekről, akik húsz év után is szívesen dolgoznak együtt, sőt baráti társaságként gyakran szabadidejüket is együtt töltik.

2010.08.18. 10:40
Minden, ami SZERSZÁMKÉSZÍTÉS – GNSZ Kft.
<P>A projektindító sajtótájékoztatón egy kedves hölgy kalauzol a csarnok szerszámkészítő gépei között. Mosolyogva magyarázza melyik, mit tud, büszkén mutatja a vitrinben kiállított, különböző alakú-formájú végtermékek sokaságát. Elfog a pánik esendő női újságíróként, tudok-e ilyen felkészültségű munkatársaktól okosan kérdezni, de aztán megnyugszom, Gergely Gyula ügyvezető szívesen mutatja be cégét, én pedig kíváncsiskodhatom kedvemre.</P>
2010.08.18. 10:38
Minden, ami Csarnoképítés – Gábriel Bt.
A cég saját kivitelezésű, szép, letisztult formájú irodaépületébe érkezem, amellyel 2005-ben a „AZ ÉV KINGSPAN CSARNOKA-2005” pályázaton II. helyezést értek el. A tárgyaló falain az éppen készülő projektek tervrajzai láthatók, velem szemben Gábriel Csaba a cég üzletvezetője és a másik alapító tag, Beck Károly ül, akik igazi műszaki emberként szűkszavúan, csendes mosollyal végszavaznak egymásnak, egyik elkezdi a másik befejezi a mondatot. Összhang és egymás tisztelete érződik, és van bennük valami közös, mindkettejüknek fontos az alaposság a kitartás és a becsület. Arról mesélnek, hogy a kulcsrakész vállalkozás ma milyen biztonságot jelent az építőiparban a megrendelő számára, hiszen halljuk-látjuk a rossz példákat, amikor az alvállalkozók tömege között elveszik a produktum.  A Gábriel Bt. teljes körű szolgáltatást nyújt az épületek megvalósítása során és már értem miért olyan gazdag a referencialistájuk.
2010.08.18. 10:37
Akik ma is hitel nélkül gazdálkodnak

A Rotáció Kereskedelmi, Szolgáltató és Beszerző Kft.-t 1990-ben alapította Harmath József és Végvári István, a két család közös vállalkozásaként. Kezdetben vegyes műszaki tevékenységet folytattak, azaz a fő profil autóalkatrész- és gép-kereskedelem, valamint villamos gépek, motorok javítása és tekercselése volt. Az eltelt húsz évben sok minden változott körülöttük, csak egy maradt állandó: soha nem folyamodtak a működésük érdekében hitelhez. Harmath Józseffel beszélgettünk.

2010.08.18. 10:35
Kettős ünnep a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolán

Nehéz eldönteni, hogy melyik évfordulóra lehetnek inkább büszkék a tataiak, hiszen éppen 70 esztendeje annak, hogy Magyary Zoltán munkásságának részeként megalakult a Tatai Népfőiskola, ugyanakkor az idén 15 éve, hogy az alapítóról elnevezett, ma is kitűnően működő utód, a Magyar Zoltán Népfőiskolai Társaság létre jött. Az utóbbi tehát az előbbi folyománya, és az is biztos, hogy mindkettő alapos okot adhat az ünneplése. A visszatekintésben Keresztesi József, a népfőiskolai alapítvány titkára volt segítségünkre.

2010.08.18. 10:33
Modern orvosi ellátás Velencén

Augusztusban átadják a velencei-tavi térség új egészségügyi központját, amely mintegy húszezer ember korszerű egészségügyi ellátását teszi lehetővé. A központot üzemeltető önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság vezetőjét, dr. Ferencz Pétert kérdeztük a korszerű intézmény jelentőségéről.

2010.08.18. 10:30
Önkormányzatok és Vertikál cégcsoport

2010 májusában Baja város önkormányzata is tulajdonrészt szerzett, s így a Vertikál Zrt. által képviselt hulladékgazdálkodási rendszer mellett döntött. A Vertikál Zrt. így Bajával, Polgárdival és további tizenkét önkormányzattal, valamint ma-gyar szakmai befektetővel a tulajdonosi körben, húsz év tapasztalattal biztosítja a településeken hatékony kommunális rendszer működését.

2010.08.18. 10:27
Csapatzászlóval ünnepeltek a nyergesi lánglovagok

Tűzoltó számára kevés olyan felemelő pillanat létezik, mint a csapatzászló átadása. A nyergesieknek mindez a közelmúltban megadatott. Nyergesújfalu tűzvédelme megalakulásának 125. évfordulója alkalmából az önkormányzat csapatzászlót adományozott lánglovagjainak. Stolczenberger Tibor tűzoltó őrnagy, a nyergesújfalui tűzoltóság parancsnoka volt segítségünkre a visszaemlékezésben.

2010.08.18. 10:26
A Continental támogatásával Járműrendszer-technika
2010 szeptemberétől a Continental Chassis & Safety divíziójának támogatásával új szakirány indul a Pannon Egyetemen Continental Járműrendszer-technikai Mérnöki Mesterképzés néven. Az új szakirány a Mérnöki Kar Mechatronikai Mérnökképzés keretén belül villamosmérnöki, informatikus mérnöki, gépészmérnöki, valamint mechatronikai mérnöki alapképzésen végzett hallgatók számára kínál szakosodási lehetőséget mesterfokon.
2010.08.18. 10:22
Kisbéri lovasok nemzetközi porondon

Augusztus végén kezdődik Rómában az egyesfogat-hajtó világbajnokság, amire hazai versenyzőink is készülnek immáron hónapok óta. Az előzményekről, jelenlegi helyzetről a kisbéri Jámbor Vilmossal beszélgettünk, aki ma is a mozgató rugója a bakonyaljai lovassportnak. A nemzetközileg is elismert szakembernek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Kisbér és Ászár nevét jegyzi a lovas szakma, hiszen az évek során számos nemzetközi versenyt rendeztek itt.

2010.08.18. 10:21
Megnyílt a Turul Utazási Iroda Tatabányán

A Szöllősi Travel nevét Tatabányán és környékén már jól ismerik, hiszen több mint húsz éve foglalkoznak személyszállítással. Most egy újabb név kötődik majd hozzájuk, hiszen a cég tulajdonosai – Szöllősi Tamás és Szöllősiné Derecskei Zsuzsanna – a közelmúltban Turul Utazási Iroda néven új vállalkozásukat is útjára indították. Régi álom valósulhatott most meg: egy saját utazási iroda.

2010.08.18. 10:20
Görögország – Parga: sziget a szárazföldön

Volt szerencsénk az újonnan alakult tatabányai Turul Utazási Iroda igen gondosan, igényesen összeállított ajánlatcsomagjából egy felejthetetlen görögországi helyszínt választani idei szabadságunk eltöltésére. Parga – ez a kicsiny halászfalu – egyelőre nem igazán ismert a magyar turisták előtt, ezért aztán kedvcsinálónak, reméljük, megfelelő lesz ez a kis beszámoló.

2010.08.18. 10:19
INNO-HUB – innovációs szolgáltatói adatbázis

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) workshop keretében mutatta be innovációs szolgáltatói adatbázisát 2010. június 21-én Komáromban. A Baross Gábor Program keretében kifejlesztett, INNO-HUB névre hallgató rendszer célja a kis- és középvállalkozások innovációs szolgáltatáselérésének fejlesztése.

2010.08.18. 10:19
A Monostori Erőd lehet a turizmus bástyája
<P>Végre adott a lehetősége annak, hogy a Monostori Erőd, Komárom büszkesége méltó helyet kapjon a határváros idegenforgalmában. A Dunai-bástya, kikötői fogadótér fejlesztése című uniós projekttel ugyanis pályázatot nyertek, és így zöld utat kapott az erődben olyan beruházás, amely sokkal vonzóbbá teheti az építményt a látogatók számára. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.</P>
2010.08.18. 10:17
Európai KKV Hét Tatabányán

2010. május 25-én második alkalommal indult útjára az Európai Bizottság vállalkozói létformát népszerűsítő rendezvénysorozata, az Európai KKV Hét. A nemzetközi program fő célja az volt, hogy a vállalkozásokat lendületbe hozza. A rendezvénysorozat tatabányai állomására május 31-én került sor az Árpád-hotelben, mintegy ötven érdeklődő előtt.

2010.08.18. 10:16
Magyar KKV vs. nemzetközi piac

Mit gondol, ön felkészült arra, hogy a világpiac szereplői között képviselje vállalkozását? Ma már nem egymással versenyeznek a magyar vállalkozások, hanem a világ más táján fellelhető, hasonló profilú vállalkozásokkal kell felvenniük a harcot. Ha a vállalkozás vezetője erre nem készül fel, a vállalkozását sem tudja felkészültté tenni.

2010.08.18. 10:15
TÉLI OLIMPIKON NYÁRON

Mindig csodáltam azokat, akik dacolva a nehéz körülményekkel, önmagukat is nap mint nap legyőzve érnek el sikereket. Keszler Andrea rövidpályás gyorskorcsolyázónő ilyen. Társnőivel nemzetközi viszonylatban tenyérnyinek számító jégfelületen készülve, minimális támogatással jutott el az olimpiára és ért el értékes helyezést. A még csak hu-szonegy éves tatabányai olimpikonnal a megyeszékhely jégpályájához közeli otthonában beszélgettem.

2010.08.18. 10:15
Hajrá, Vidi!

A magyar futball egyik kimagasló eredményének értékeli mindenki a 20 évvel ezelőtti teljesítményt. 1985. május 22-én a Real Madrid - Videoton 0:1-es eredményt kivívó hajdani nagy csapat: Disztl P. - Csuhay, Disztl L., Végh, Horváth, Burcsa, Csongrádi, (57. Wittman), Vadász, Szabó, Májer, Novath (51. Palkovics) Edző: Kovács Ferenc. Gólszerző: 86. perc: 0:1 Májer.

2010.08.18. 10:14
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás