szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XVI. évfolyam 137. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2018.12.26. 16:55
Átadták az Év Homlokzata 2018 díjakat

Immár kilencedik alkalommal írta ki építészek és kivitelezők számára az alapító és fő támogató Baumit, öt kategóriában (családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás és műemlék) a pályázatot.  A pályázatra 286 érvényes nevezés érkezett: családi ház kategóriában 77, társasházban 65, középületben 32, energetikai felújításban 77 és műemlék kategóriában 35.

2018.12.26. 16:51
Szlovák szőlőmagőrlemény magyar technológiával

A nyugat-szlovákiai Zsitvaapáti (®itavany) mintegy 2000 lakosú falu, ami nagyjából félúton helyezkedik el Nyitra és Selmecbánya között. Már a török korban is feljegyezték, hogy az itteni lakosság többek között szőlőtermesztéssel és borkészítéssel is foglalkozott. Ez ma is így van, a falu határában több hektáron termelnek jó minőségű vörös szőlőt. Andrej Ondrejmiąka borász közel két évtizede foglalkozik a szőlővel, de mára nemcsak bort készít, hanem feldolgozza az értékes szőlőmagot is.

2018.12.26. 16:51
Dsida Jenő:
Itt van a szép karácsony
Dsida Jenő:
Itt van a szép karácsony
2018.12.26. 16:50
Csomagolási Oscar-díj a Prospektusnak

A magyar csomagolási szakma Oscar-díjának számító „Hungaropack verseny”, a komplex és nagyon magas minőségi elvárásoknak megfelelő csomagolási megoldásokat emeli ki és díjazza minden év novemberében. Idén, a benevezett több mint 50 pályaműből csupán hat kaphatta meg a Hungaropack 2018 nagydíjat, amelyet első ízben a veszprémi székhelyű Prospektus Nyomda is kiérdemelt.

2018.12.26. 16:48
Közép-Dunántúl díjazottjai
A XX. Vállalkozók Napja alkalmából rendezett ünnepségen kiemelkedő vállalkozói teljesítményükért a Közép-Dunántúlról többen is vehettek át elismerést.
2018.12.26. 16:48
Felzárkózás vagy visszaesés? 1. rész

Ágazattól függetlenül egyre több jel utal arra, hogy a gazdasági fellendülés kifulladni látszik. A kereslet hol drasztikusan, hol kisebb mértékben, de csökkenni kezdett. Növekszik a bizonytalanság, az öregedő társadalmakban Európa szerte ádáz küzdelem folyik a munkaerőért. Eközben az egyre erőteljesebben globalizálódó piacokon számos új trend figyelhető meg: automatizálás, robotizáció, mesterséges intelligencia, tőkekoncentráció. Forrásbőség van, amivel sokan ész nélkül élnek, nem törődve a hitelekkel, a későbbi finanszírozhatósággal. Zuhanórepülés jellemzi a kis- és középvállalkozások jelentős részét, köztük sok jobb sorsra érdemes társasággal. Válságálló gazdaságra vágyunk, de a gazdaságszerkezetet olyan tényezők jellemzik, mint a 91%-nyi mikrovállalkozás, a feldolgozóiparban a 29%-os járműipari dominancia, valamint a multinacionális vállalatok túlsúlya. A kormányzat igyekszik, már dolgozik a 2030-ig szóló terveken, bevonva az előkészítésbe a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot. De mit tehetünk mi magunkért? Hogyan legyünk versenyképesek? Hogy függ össze a nemzeti és a vállalati versenyképesség? Milyen módon erősíthetők meg a hazai vállalkozások? Mit tehet egy kkv, ha talpon akar maradni? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ két részből álló riportsorozatunkban szakértőinket, valamint a régió meghatározó vállalati, intézményi és önkormányzati vezetőit megszólaltatva.

2018.12.26. 16:47
Generációváltás a DERIK Hungária Kft.-nél

A Vállalkozók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom megyei szervezetének gálaestjén az Év Vagyonvédelmi Vállalkozása díjat 2018-ban az alakulásának huszadik évfordulóját tavaly ünneplő, tatai székhelyű DERIK Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Rigó Erik vehette át.

2018.12.26. 16:42
Elektromos busz közlekedhet a Duna fölött

A határon átnyúló közösségi közlekedési szolgáltatások javítása a két Komárom között címmel tartott közös sajtótájékoztatót dr. Molnár Attila Dél-, valamint Keszegh Béla Észak-Komárom nemrég megválasztott, és Stubendek László a város korábbi polgármestere az észak-komáromi városházán. A tájékoztatón jelen volt Németh Tamás, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója is.

2018.12.26. 16:42
Életműdíjat kapott Gyenge Katalin

A Magyar Pékszövetség javaslatára novemberben Gyenge Katalin, a balatonkenesei Katica Pékség ügyvezető-tulajdonosa 45 éves példamutató szakmai pályafutásáért Életműdíjat vehetett át Nagy István agrárminisztertől. A finom, nyálcsorgató illatokat árasztó pékség kávéházában beszélgettünk a díjazottal.

2018.12.26. 16:41
A Grundfos lett Az Év Családbarát Vállalata

Napjainkban Magyarországon minden vállalat számára kihívás a munkaerő motiválása és megtartása. Ahány cég, annyiféle módon próbál ennek a kihívásnak megfelelni. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. – ugyan mindig is szem előtt tartotta a családbarát megoldásokat –, 2018-ban úgy döntött: a család és a munkahely összhangjának megteremtésére még nagyobb hangsúlyt fektet. Ennek a munkának a gyümölcseként vehette át nemrégiben Török László ügyvezető igazgató Az Év Családbarát Vállalata kitüntető címet.

2018.12.26. 16:41
„Számíthatsz ránk” program az AGC-ben

Sokszor, és sokféle probléma merülhet fel egy ember életében, aminek megoldásához jó tanácsra, szakszerű tájékoztatásra van szükségünk. Ráadásul, ha személyesen megyünk ügyvédhez, pénzügyi tanácsadóhoz vagy mondjuk dietetikushoz, az rengeteg pénzbe kerül, és sokszor még szabadságot is ki kell venni, hogy a megadott időpontban ott lehessünk. Ezt a problémát orvosolják az AGC Glass Hungary Kft.-nél egy új módszerrel. A „Számíthatsz ránk” programról Gíber Mihály HR igazgatóval beszélgettünk.

2018.12.26. 16:40
T-Busz: új központ a forgalomirányításnak

Új telephely épült az új tatabányai buszoknak. A T-Busz Kft. új forgalomirányítási központját a helyszínen mutatta be a sajtó munkatársainak Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, és Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezető igazgatója.

2018.12.26. 16:40
Négyesfogat a Grabarics élén - I. rész

A Grabarics Építőipari Kft. nemcsak, hogy maga mögött tudhat egy negyedszázados szakmai tapasztalatot, de úgy tűnik – a futó projektek nagysága és mélysége alapján –, gyors ütemben, töretlenül fejlődik, ez pedig új kihívások elé állítja a társaságot. Az ingatlanfejlesztési üzletág újraélesztése, a Grabarics Development Kft. életre hívása szintén változásokat generált. A régi-új üzletág élére a cég nagy tapasztalatokkal rendelkező jelenlegi ügyvezetője, Karacs László kerül, a közel 20 milliárd forint árbevételű vállalat operatív feladatainak irányítását pedig egy négyfős kabinet viszi tovább annak érdekében, hogy a tulajdonos, Grabarics Gábor a jövőben kizárólag a stratégiai feladatokra koncentrálhasson. Lapszámról lapszámra megjelenő cikksorozatunkban bemutatjuk az új ingatlanfejlesztő céget, és a kabinetet alkotó „négyesfogat” tagjait, elsőként Vagyóczki Istvánt, a Vállalkozási Osztály vezetőjét.

2018.12.26. 16:39
Szincsák Attila kapta az elismerést

Székesfehérvár gazdasági életében meghatározó cégek, vállalkozások vezetői, illetve képviselői számára rendeztek évzáró találkozót a Hiemer-házban. Hagyományosan ezen az eseményen adják át minden évben a "Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat. Az önkormányzat elismerését idén Szincsák Attila, a DENSO gazdasági és kereskedelmi igazgatója vette át.

2018.12.26. 16:38
Automatizálás – járható út csakis erre van

A német RAIL.ONE Csoport a világ vasúti alj-gyártásában piacvezető szerepet tölt be. A hazai tagvállalatot, a Lábatlani Vasbetonipari Zrt.-t a csoport kelet-európai alelnöke, Galler Károly vezeti, aki örömmel számolt be arról, hogy az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt az építőipari megrendelések száma. A kedvező piaci környezet azonban nem csak új lehetőségeket, de új nehézségeket, kihívásokat is hozott, melyekre reagálniuk kell – mondta a vezérigazgató.

2018.12.26. 16:37
HUNCASTLE Konferencia Sümegen

November utolsó két napján – hazánkban első ízben – nemzetközi konferenciára gyűltek össze a vár- és kastélyturizmusban érdekeltek: tudósok, egyetemi kutatók, szakemberek, üzemeltetők, vagy a területhez más módon kapcsolódók. A cél a külföldi – idén az osztrák – jó gyakorlatok, kutatási eredmények megismerése, népszerűsítése, és átvétele volt. A sikeres eseményről a szervezőket, a tatabányai Edutus Egyetem rektorát, Némethné dr. Gál Andreát és docensét, dr. Wirth Gábort, a téma szakértőit kérdeztük.

2018.12.26. 16:37
Sikeres évet zárt a KISZÖV

Idén is a komáromi WF Szabadidőpark adott otthont a Komárom-Esztergom megyei Iparszövetség, „KISZÖV” hagyományos évbúcsúztatójának, melynek keretében a tagok elsőként tájékoztatást kaptak a szervezet 2018. évi munkájáról, jövő évi terveiről, majd köszöntötték az idei év kitüntetettjeit.

2018.12.26. 16:37
Ingyenes jogsegélyszolgálat Közép-Dunántúlon

A Közép-Dunántúli Régióban élők az elmúlt 28 hónap alatt összességében közel 23.800 üggyel fordultak a Jogpontok hálózathoz. Ebből személyes ügyfélfogadás keretében 21.198-en keresték fel irodáinkat, hogy választ kapjanak a munka világával kapcsolatos jogi kérdéseikre.

2018.12.26. 16:36
Sportberuházás Dorogon
Mintegy 81 millió forintból valósult meg a Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban az EFOP-4.1.3-17-00064. számú projekt, amelynek célja a mindennapos testnevelés, testedzés infrastrukturális feltételeinek megteremtése volt.
2018.12.26. 16:32
A „komáromi polgár”, a közösség áll a

Dr. Molnár Attila, Komárom város első embere lett Az év polgármestere. A közel negyedszázados, rangos díjat a Városi Polgármesterek Randevúján, Hajdúszoboszlón vehette át a közelmúltban. Vajon min múlik egy ilyen megmérettetés? Mi kell ahhoz, hogy a városlakók magukénak érezzék ezt a kihívást, és olyan nagy számban adják le szavazataikat, hogy az ő polgármesterük nyerje el a díjat? Ennek jártunk utána.

2018.12.26. 16:32
Komárom az „Év települése”

Idén ünnepli 25. évfordulóját hazánk egyik legrégebbi és legsikeresebb versenye, a Virágos Magyarország, melynek célja, hogy mind turisztikailag, mind pedig szó szerint felvirágoztassa a magyar településeket. A megmérettetés jelentős turizmusélénkítő hatással is bír, amire az idei győztes, Komárom bizton számíthat, hiszen csodás virágjain kívül számos más turistacsalogató látványosság és élmény várja itt a látogatókat.

2018.12.26. 16:31
Kóstolj bele Komáromba!

A „Komáromi kisleány” lett Magyarország tortája 2018-ban. A nyertes tortát a komáromi Jánoska Cukrászda mestere, Sztaracsek Ádám készítette. A Duna-parti kisváros tehát jeles cukrászának köszönhetően egy újabb vonzerővel gyarapodott. De, ha eredetiben megkóstoltuk a díjnyertes édességet, mi mindent érdemes még megnézni errefelé? Ebből adunk alább egy kis ízelítőt.

2018.12.26. 16:31
Klímavédelem, energia, versenyképesség és beruházá

November végén, Tatabányán tartotta közgyűlését a Megyei Jogú Városok Szövetsége. A 23 település polgármestereinek kétnapos tanácskozásán részt vett Áder János köztársasági elnök és Varga Mihály pénzügyminiszter is.

2018.12.26. 16:30
„Királydomb”-ból „Katlan”

A város „Királydomb”-nak nevezett sitt- és törmelékhalmaza már a múlté. A helyén négy pályázat révén nyert 80 millió forint, s ugyanennyi önrész biztosításával Gárdony város önkormányzata fölépíttette a Katlan Sport-és Szabadidő Központot. Az ünnepélyes átadáson a térség képviselői és a helyi vezetők, városlakók vettek részt, de a november 30-ai megnyitó igazán azokról szólt, akiknek épült a központ: a gyerekekről!

2018.12.26. 16:29
Tata Ramsari Város lett

A Ramsari Egyezményt aláíró országok delegációinak részvételével zajló dubaji világkonferencián október 25-én Michl József polgármester vehette át Tata nevében a Ramsari Város kitüntető címet, mely a vizes élőhelyeink védelméért kifejtett tevékenységek nemzetközi elismerése.

2018.12.26. 16:29
Óvoda, bölcsőde, agrárlogisztikai központ

Az őszi hónapokban Nemesvámoson több futó projekt kapcsán érkezett meghívó szerkesztőségünkhöz. Agrárlogisztikai központ alapkövét rakták le, átadták új, korszerű óvodájukat, és már dolgoznak a régi óvoda átalakításának tervein, hogy ott mielőbb bölcsődét indíthassanak. Sövényházi Balázs polgármestert arra kértük, foglalja össze a fejlesztések lényegi elemeit, összefüggéseit.

2018.12.26. 16:28
Baj mára nem zsáktelepülés

Baj község egy sóhajtásnyira fekszik Tata városától. A megújult főtér, a csinos épületek, a nemzetiségi hagyományok ápolása, a szőlőhegy növekvő idegenforgalma azt jelzi, hogy a jó gazda gondosságával kezelik településüket az itt élők. Schunder Tibor polgármesterrel beszélgettünk.

2018.12.26. 16:28
Mindig megelőzték korukat

Pétfürdő – Várpalota egykori ipari területe – 1997 októbere óta önálló település. Az önállóvá válás évfordulójáról minden év őszén Függetlenség napi ünnepségsorozattal emlékeznek meg. Kitartó, életrevaló közösség a pétfürdőieké, és kitartó vezető áll az élükön, Horváth Éva személyében, aki ezidáig az egyetlen polgármestere a – ma már – nagyközségnek. Az önállóvá válás rögös útjáról, és az elmúlt 21 év fejlesztéseiről, elvégzett feladataival beszélgettünk Pétfürdő első emberével.

2018.12.26. 16:28
Dadot magukénak érzik az itt lakók

Szűcs Attiláné 12 éve Dad polgármestere, és elmondása szerint a ciklusról - ciklusra meghatározott, vállalt feladataikat 90-95%-ban mindig meg is oldották. És hogy mindez minek köszönhető? Éjjel-nappal bújták a pályázatokat, és mindenre kandidáltak, ami valamilyen módon összefüggésben volt a településfejlesztéssel.

2018.12.26. 16:27
Jubileumi ünnepség barátokkal

Csak egy barátságos futballmérkőzésnek indult 1984-ben, mára pedig egy 30 éves testvértelepülési kapcsolattá nőtte ki magát Csákvár és Pyrbaum hivatalos testvér települési kapcsolata, mely 1998. október 29-én kezdődött. Az alapdokumentumot az akkori tanácselnök, Viszló Gyula és Herman Holzammer pyrbaumi polgármester írták alá. A három évtized eseményeit a közelmúltban ünnepi díszvacsorán elevenítette fel a két város küldöttsége.

2018.12.26. 16:27
Táton bővült az iparterület

Nem multinacionális cégek, hanem részben azok beszállítói, kis- és középvállalkozások lakják a Táti Ipari Parkot. A 305 milliós pályázati forrásból, 10% önkormányzati önerővel kibővített, megújult iparterületet októberben adták a vállalkozásoknak – tudtuk meg Turi Lajos polgármestertől.

2018.12.26. 16:26
Az IFLA Zöld Könyvtára lett a JAMK

Méltatlanul kevés szó esik manapság az irodalom, a tudomány és az ismeretterjesztés templomairól, a könyvtárakról. A közvélekedés szerint a könyvtárak unalmas, poros helyek, ahol szigorúszemű emberek szólnak rá mindenkire, hogy csend legyen, és vigyáznak a rájuk bízott nyomtatványok épségére. Pedig a könyvtárak világa már nem ez, számos érdekes, izgalmas innováció teszi változatossá tevékenységüket. Nász Jánossal, a tatabányai székhelyű József Attila Megyei és Városi Könyvtár (JAMK) osztályvezetőjével és ökológiai szaktájékoztatójával beszélgettünk.

2018.12.26. 16:26
Megkezdődött a bányakórház átalakítása
Megindultak a bontási munkálatok a volt bányakórházban, ezzel látványossá vált a 2020-ban megnyíló Szent Margit Gimnázium építése Tatabányán.
2018.12.26. 16:25
A magyar tudomány ünnepe

Az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság megyei szervezetének kezdeményezésére, a Magyar Tudomány Ünnepe 2018 alkalmából rendeztek egész napos találkozót az Eötvös József Gimnáziumban, „Komárom-Esztergom Megyei KISOKOS-Okos gyerekek, okos eszközök, okos városok” címmel. A rendezvényen délelőtt Michl József polgármester mondott köszöntőt, majd a nap folyamán Komárom-Esztergom megye hat településének iskolái és cégei mutatták be, miben is áll „okosságuk”, a felkért előadók pedig azt, hogyan építik be a tudomány eredményeit a társadalmi, gazdasági és szociális szféra életébe.

2018.12.26. 16:25
Profán művészeti nevelés az Eurotrade Galériában

Nem megszokott dolog, hogy egy haszongépjármű kereskedéssel foglalkozó cég irodaháza nívós képzőművészeti kiállításoknak adjon otthont. Márpedig Kisigmándon, az Eurotrade Kft. telephelyén ez már megszokott dolognak számít. Szűcs Attila, a cég ügyvezető-tulajdonosa műkereskedőként kezdte pályáját, és ez a vonzódás a mai napig megmaradt benne.

2018.12.26. 16:24
A Tragédia aktualitása és megújulása

Madách Imre: Az ember tragédiája című emberiségdrámája 1862-es megjelenésétől kezdve vita tárgya.  Az alkotás azonban mégiscsak olyan elismertséggel bír, hogy tulajdonnévvé vált írásmódja csak és kizárólag Madách művére foglalódott le. Presztízse oly magas, hogy a Magyar Írók Szövetsége1984-ben azt kezdeményezte, hogy a mű évfordulóján legyen a magyar dráma napja.

2018.12.26. 16:24
Átadták Martonvásáron a Brunszvik-kertet

Egy nagyszabású beruházás első elemeként október végén adták át – immáron közparkként – a martonvásári Brunszvik-kertet, mely az 1900-as évek eleji, korhű formájában fogadja a látogatókat. Hetven őshonos faegyed és több mint kétezer díszcserje került telepítésre, így a park állománya már gyűjteményjellegű. Az ünnepségen Lovász László, az MTA elnöke, Balázs Ervin, az MTA ATK főigazgatója, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos és Szabó Tibor, Martonvásár Város polgármestere mondott köszöntőt. Ezt követően Spányi Antal megyés püspök szentelte meg a kertet.

2018.12.26. 16:23
Jubilált a Türr István Gimnázium

Ünnepélyes keretek között nyitották meg Pápán a Türr Gimnáziumban az intézmény fennállásának 380. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi hetet. A rendezvényen az intézmény múltját és neves egykori tanulóinak alakját idézték meg és képzőművészeti kiállítást szerveztek.

2018.12.26. 16:22
Megnyílt Jankovics Marcell TRIANON című tárlata
Megnyílt Székesfehérváron Jankovics Marcell grafikusművész, filmrendező kiállítása a Csók István Képtárban. A közel kétszáz alkotást magában foglaló művészeti anyagot szimbolikus installáció foglalja keretbe, organikus formákkal és fényekkel. 1526-tól 2016 decemberéig jelennek meg a magyar történelem eseményei – a Trianoni békediktátummal való összefüggéseiket megragadva.
2018.12.26. 16:22
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás