szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Szent Sebestyén napja Felsővároson hajdanán és ma

1739-ben a pestisjárványtól megszabadult székesfehérváriak fogadalmat tettek: január 20-át, védőszentjük napját a város fogadalmi napjává teszik. Ezért böjttel, istentisztelettel, ünnepléssel rótták le iránta tiszteletüket a felsővárosiak évszázadokon át. Vajon mi őrződött meg mindezekből a hagyományokból napjainkra?

2010.03.29. 09:37
100 éves születésnapját ünnepelte a Tatabányai Bán

Ritka pillanatokat élhettek át azok a szerencsések, akik meghívást kaptak a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokba 2010. február 13-ára. A gyönyörűen felújított sportlétesítményben mintegy hatszáz meghívott ünnepelte együtt a TSC – TBSC századik születésnapját. Egykori élsportolók, edzők, edzőtársak, magyar, Európa- és világbajnokok, olimpikonok és az őket segítők, nekik szurkolók borultak egymás nyakába, illetve rég nem látott barátok, edzőtársak üdvözölték egymást ezen a gyönyörű estén. A Tatabányai Bányász Sport Club fantasztikus száz esztendejéről, az alapításról, az itt végzett munkáról, az elért eredményekről Májné Forisek Erzsébet, egykori élsportoló, a klub jelenlegi ügyvezető-elnöke mesélt lapunknak.

2010.03.29. 09:36
Zöld fesztivál vadlúdszárnyon, a vizek városában

Bizony, a vadludak alaposan elbújtak ezen a ködös tél eleji reggelen a nézősereg szeme elől a tatai Öreg-tó rejtekében. Pedig ők, a nagylilikek a fő látványossága a most már kilencedik alkalommal megrendezett vadlúdsokadalom jelzővel titulált fesztiválnak.

2010.03.29. 09:34
Tatabányaiak adventje szoboravatóval

Bizonyára sokan meglepődtek azon, hogy ezen a szép csendes adventi estén ennyi karácsonyváró embert vonzott a tatabányai Fő térre a különleges avatóünnepély. A becslések szerint kétezren is lehettek, akik kíváncsiak voltak Komárom-Esztergom megye székhelyén, a polgármesteri hivatallal átellenben a betlehemi szoborcsoport felavatására, megáldására.

2010.03.29. 09:33
KALOT, a felsővárosi közösség

Legényegylet összejövetelére készülök, csak néznek rám csodálkozva. Hiába, a tollfosztáskor is visszakérdeztek: „Milyen trónfosztásra mész?”. No, igen, Székesfehérvár legarchaikusabb városrészében, a Felsővároson járunk, ahol azért még őrzik a hagyományokat.

2010.03.29. 09:31
Fókuszban a Klaszterek

Fókuszban a Dunántúli Környezetipari Klaszterek címmel rendezett konferenciát az Észak-Balatoni Térség Környezetipari és Veszélyeshulladék-kezelő Klasztere (KIK) és az Ökopolisz Klaszter 2010. január 14-én Balatonalmádiban. A tanácskozáson arról is szó esett, hogy csak azok a szerveződések maradhatnak életben, amelyek képesek önfenntartóvá válni.

2010.03.29. 09:30
Új színháznak új darabjaival

Létezése óta immáron harmadik alkalommal – 2006 és 2009 között – került sor az egykori tatabányai Népház – ma Jászai Mari Színház, Népház – rekonstrukciójára. A 3.8 milliárd forintos beruházás részben pályázati forrásból, részben pedig városi költségvetésből valósulhatott meg. 2009 őszén a társulat megtarthatta első bemutatóját, s azóta folyamatos üzemben működik újra a tatabányaiak megújult, modern színpadtechnikai eszközökkel felszerelt színháza. A megújulásról, a színházban folyó munkáról Harsányi Sulyom László igazgató-művészeti vezetővel beszélgettünk.

2010.03.29. 09:29
Vincze Attila a Hartmann Hungary Kft. élén

2009. harmadik negyedében kezdte meg munkáját Vincze Attila, a Hartmann Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója. A dán cég magyar vezetője közel húsz-éves, multinacionális környezetben szerzett tapasztalattal rendelkezik, ám a csomagolóanyag-gyártás új terület számára.

2010.03.29. 09:28
Ahová érdemes csatlakozni
Ez év elején Klasztermenedzsment – Jó gyakorlatok címmel workshopot szervezett az INNOSKART klasztermenedzsment Székesfehérváron a Régió Házában. Az összejövetel célja a klasztermenedzsment jó példa közvetítése, illetve a régió klasztereinek hazai-, és nemzetközi együttműködéseinek erősítése.
2010.03.29. 09:27
„Csillag születik”: magyarországi egye

Fiatal, ám annál ígéretesebb sportág született, majd erősödött világszínvonalúvá az elmúlt néhány esztendő alatt a szemünk láttára. Az egyesfogat-hajtás Magyarországon hosszú időn át méltatlanul a háttérbe szorult. A sportág története itthon csupán két évtizedre tekint vissza. Mára azonban a kisbéri központtal működő egyesfogat-hajtás komoly nemzetközi eredményeket ért el.  Elismertségüket az mutatja a legjobban, hogy Magyarországon – a világon elsőként – rendezhettek meg CAIO egyesfogat-hajtó versenyt, 2012-ben pedig Győr és Kisbér adhat otthont az egyesfogat-hajtó világbajnokságnak. A sportág eddigi történetéről, a közeljövő terveiről az egyesfogat-hajtók szövetségi kapitányát, Jámbor Vilmost kérdeztük.

2010.03.29. 09:26
Megújult a Forrás Rádió Tatabányán

Az év elején friss lendülettel láttak munkához a Forrás Rádiónál. A Tatabányán működő kereskedelmi rádió tavaly nyáron váltott arculatot, míg idén januárban véglegessé formálódott a dizájn: a népszerű színművész, Kautzky Armand a hangját, a rádió munkatársai teljes lendületüket adták ahhoz, hogy 2010-től egy sikeres, a régióban is közkedvelt csatorna működjön. A Forrás Rádió az értékőrzés mellett a reklámpiacon is komoly részesedést szerezne.

2010.03.29. 09:25
Kautzky Armand februártól Tatabányán is dolgozik

Február 1-jétől Kautzky Armand hangjával indult új útjára a Forrás Rádió Tatabányán. A színész az elmúlt év végén mondott igent a rádió kérésére. James Bond magyar hangja szívesen vállalta el a rádiós felkérést, és elárulta: a színpadon átlép a másik oldalra: a színészet mellett a jövőben darabokat rendezne.

2010.03.29. 09:25
Ésszerű gazdálkodás, biztos munkahely

Eredményes, de nehéz évet zártunk – számol be 2009-ről Dr. Sencz József az ÉDV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese lapunknak. A gazdasági válság hatása a vízfogyasztás és a szennyvíz- és csatornahasználat visszaesésében is tapasztalható.

2010.03.29. 09:24
25 éves Dorog – ünnepi zárógála és a Rausche

Dorogon a tavalyi esztendő a várossá nyilvánítás 25. évfordulójának jegyében telt. Az egész éves ünnepségsorozatot egy fantasztikus gálával zárták. Kiállítás nyílt, film- és könyvbemutató volt, és átadásra került a város művészeti elismerése, a Rauscher-díj is.

2010.03.29. 09:23
Tehetséggondozás és hasznosítható kutatási eredmén

142 millió forint uniós támogatást nyert a Pannon Egyetem a minőségi képzést elősegítő tehetséggondozásra és a tudományos eredmények gyakorlati életbe való átvitelére. Dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora szerint az önfenntartáshoz elengedhetetlen az intézmény és a gazdasági társaságok szoros együttműködése és flexibilis tanulmányi környezetet kell kialakítani az élethosszig tartó tanulás elősegítésére.

2010.03.29. 09:23
„Tudásdepó–Expressz”

A Pannon Egyetem további 100 millió forintos támogatást nyert a TÁMOP 3.2.4. keretéből a Szolgáltatás-fejlesztések és az országos elektronikus dokumentumküldő rendszer kidolgozása a Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltárban című projektjének megvalósítására, amely kiterjed az országos dokumentumküldő rendszer koncepciójának kidolgozására, a szerzői jog által védett tartalmak elektronikus formában történő szolgáltatására, könyvtári szolgáltatásainak fejlesztésére.

2010.03.29. 09:22
Új mesterszak a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán új mesterszakot akkreditáltak, a logisztikai mérnök mesterképzésen tanulhatnak tovább az érdeklődő hallgatók 2010 szeptemberé-től.

2010.03.29. 09:22
Választások után a szakmai kamara

A közelmúltban megtörtént a Komárom-Esztergom Megyei Személy- vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara tisztújító választása. Turbacs Lajos elnökkel beszélgettünk, akinek újra bizalmat szavaztak az elkövetkezendő ciklusra.

2010.03.29. 09:21
Az építőipari cégek kötelező regisztrációjáró
Az építési törvény módosításának köszönhetően (191/2009. (IX. 15.) Korm. Rendelet az építőipari kivitelezési tevékenységről  35. § ) 2010. január 31. után csak azok a vállalkozások végezhetnek üzletszerű építőipari kivitelezést, amelyek erre irányuló szándékukat bejelentik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az október elsején hatályba lépett rendelet alapján a kamarai regisztráció minden kivitelező számára kötelező.
2010.03.29. 09:20
A Széchenyi Kártyáról röviden!

Már nagyon sok vállalkozás használja, ugyanakkor sokan nem ismerik az előnyeit, a „kártyában” rejlő lehetőségeket. Ezért ismételten írunk róla.

2010.03.29. 09:20
Nordkapp és Gibraltár két keréken

Komáromból indultak és keresztbe-kasul átkerekezték már Európát. Volt olyan is, ahova visszatértek. Két- háromezer kilométeres távokat tesznek meg. Hogy kik ők? Ne gondoljuk, hogy erre csak profi sportolók képesek. A Komárom–Európa Futó Egyesület tagjai civilben teljesen hétköznapi emberek, dolgoznak, élik az életüket. A futás, biciklizés a hobbijuk. Viczena János civilben a Komárom–Ács Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója, ő mesélt nekem arról, hogy 46 évesen is lehet váltani.

2010.03.29. 09:19
A mi csodaszép iskolánk

A velenceieket nem kényeztette el az élet az oktatás terén – a város a kilencvenes években iskola nélkül maradt, az általános iskolai oktatás 3-4 helyszínen folyt. Épp ezért határtalan öröm a 800 millió forintból, uniós társfinanszírozással felújított, kibővített Zöldliget Általános Iskola átadása. A nem mindennapi alkalmat nem hagyományos ünnepséggel tették emlékezetessé a velenceiek – táncra perdült az igazgató és a polgármester is.

2010.03.29. 09:18
Császári ünnep a kibővült iskolában

Bensőséges ünnepséget tartottak a közelmúltban Császár községben, a felújított, egyben kibővített Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Az új multifunkcionális te-remben diákok, tanárok körében helyet foglalhattak a vendégek is: Kajdi János, a VÁTI Nonprofit Kft. irodavezetője, Keleti György országgyűlési képviselő, Pölöskei József, a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás (KTKT) elnöke, valamint Takács Gusztáv, Császár község polgármestere.

2010.03.29. 09:18
Zöld út a fehérvári térség szennyvízhálózatának

2012-re több mint húszezer lakos életét teszi komfortosabbá az a Székesfehérvár, Pákozd, Pátka és Seregélyes szennyvízhálózatának bővítését és felújítását szolgáló európai uniós nagyprojekt, amelyet 2009. december 18-án hagyott jóvá az Európai Bizottság.

2010.03.29. 09:17
Megcsinosodott a Szent István út

A felsőgallaiak régi vágya valósult meg a tavalyi évben azzal, hogy Tatabánya történelmi városrészében, a hajdani falun keresztül húzódó Szent István út felújítása a Geotech Kft. kivitelezésében megtörtént az első szakaszon. Erről beszélgettünk Lobenwein Lászlónéval, a körzet önkormányzati képviselőjével.

2010.03.29. 09:16
A Szilícium-völgyben indult az év

Az ITD Hungary Zrt. külföldi programok, üzletember-találkozók, kiállítások, roadshow-k szervezésével segíti elő a magyar vállalkozások külpiaci bemutatkozását, üzletszerzési tevékenységét. A 2010-es esztendő is egy ilyen IT roadshow-val kezdődött. Az Amerikai Egyesült Államokban, a kaliforniai Szilícium-völgyben mutatkoztak be magyar IT cégek.

2010.03.29. 09:16
Régiónk minőségi vállalkozásai

A nehéz gazdasági helyzetben egyre komolyabban veszik a vállalkozások a minőséget, amely a fennmaradást jelentheti számukra. A Közép-dunántúli Régió vállalkozásai, intézményei komoly eredményeket érnek el a Minőségi Díj pályázaton – a székesfehérvári Macher Kft. másodszor is érdemesnek bizonyult a Nemzeti Minőségi Díjra.

2010.03.29. 09:15
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás