szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XVI. évfolyam 129. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2017.05.17. 09:55
A kiváló képzőhelyek erősítése

2017 februárjában Tuzson Bence államtitkár Vargha Tamás országgyűlési képviselő meghívására látogatott a koronázó városba. Arról szerettek volna képet kapni, hogy a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben, kiemelten az SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában milyen képzések folynak.

2017.05.17. 09:54
De vajon „ki csinál szódát”?

Nem véletlenül idézem a címben a Bikini együttes egykori slágerének címét. Adott a helyzet, van szódásszifon, van patron, van víz, de a család minden tagja mással van elfoglalva, pedig valamennyien szomjasak.

2017.05.17. 09:54
Folytatódik az állami rezsicsökkentés

A magyar gazdaság erősödésével párhuzamosan erősödik az állam is, így bizonyos bevételeiről le tud mondani a polgárai javára. Ez egy többlépcsős folyamat, amely 2016. januárjában kezdődött, idén márciusban folytatódott, és jövőre is tervezünk újabb lépéseket – tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.

2017.05.17. 09:53
Középületek újultak meg Tatán
A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 839 millió forint összegű támogatást nyert a KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú felhívásra benyújtott kérelmével.
2017.05.17. 09:53
Minden rajtra kész a fejlesztésekhez Berhidán

Berhida – ahogy azt Pergő Margit polgármestertől megtudtuk - jelentős munkát fektetett városuk fejlesztési terveinek előkészítésébe, annak reményében, hogy a lehető legnagyobb eséllyel pályázhassanak a hazai, illetve az uniós forrásokra. Pozitív bírálat esetén minden készen áll az induláshoz, a sikeres kivitelezéshez. Már csak a startpisztoly dördülésére várnak.

2017.05.17. 09:53
Ercsi önerőből is képes fejlődni

Nagyon sokan csak legyintettek Ercsire a lakosság összetétele miatt, és a hírekbe is csak az kerül be, ami problémás. Ezzel szemben az itt élőkben – legalábbis én ezt látom - valami egészséges büszkeség kezd kialakulni. Nem legyintenek magukra, nem mondanak le eleve arról, hogy valamit meg tudnak csinálni közösen – kezdte beszélgetésünket Győri Máté, Ercsi város polgármestere.

2017.05.17. 09:52
Velence nem egy a sok közül, hanem az egyetlen

Egy dinamikusan fejlődő egyedi, élhető város, különleges tóparti hangulat, megragadó élmények sora, látnivaló- és programkavalkád a záloga annak, hogy Velence ne egy legyen a sok közül, hanem különlegességeivel az egyetlen az itt élők és a turisták számára egyaránt. Nem kis célokat tűzött ki maga és testülete elé Koszti András polgármester. Hogy hol tart a megvalósításban, arról a márciusi közmeghallgatáson számolt be a lakosságnak.

2017.05.17. 09:52
Óriás herendi váza épül a hegytetőn

Az elmúlt két évben számos látványos fejlesztés zajlott a magyar porcelán fővárosában, Herenden. Szerencsére – vagy inkább jó sok munka, figyelem, összefogás árán – kormányzati körökben is felfigyeltek a kisváros törekvéseire, és úgy tűnik, végre elindulhattak a régóta áhított programok. Az eredményekről, illetve a további tervekről Jánszky Lajos László polgármestert kérdeztük.

2017.05.17. 09:52
Óriás vízi játszópark lesz a strandon

A nyári szezonban egy rendkívüli attrakció várja a Balatonkenesén pihenőket, ugyanis a strandon – pályázati forrásból, 35 millió forint értékben – felépül Közép-Európa legnagyobb tavi vízi élményparkja – tudtuk meg Tömör Istvántól, a város polgármesterétől.

2017.05.17. 09:51
Méltó helyre kerülhet a Mészöly-gyűjtemény

A ciklus elején nem gondoltuk volna, hogy a legnagyobb problémát ma Sárbogárdon sem a munkáltatók, hanem a szakképzett munkaerő hiánya fogja okozni, és a képzésekre kell fektetnünk a hangsúlyt – mondta beszélgetésünk elején dr. Sükösd Tamás, a város polgármestere.

2017.05.17. 09:51
Polgárdi a lakossággal összhangban fejleszt

A Székesfehérvár agglomerációjába tartozó kisvárosok előnyét és hátrányát is érzik a megyeszékhely szomszédságának. Merre, milyen irányba érdemes fejlődniük, hogy a környezetükkel összhangban legyenek, de az adottságaikkal élni tudjanak? Polgárdi városvezetése semmit sem bízott a véletlenre. Áttekintették a lehetőségeiket, és a döntésbe bevonták a kisváros lakóit is. Az elképzelésekről Nyikos László polgármester nyilatkozott lapunknak.

2017.05.17. 09:51
Agárdi Csuka Csarnok-átadó

A „víziállatok egyike a csuka, melyet vizeink tigriseként is szoktak aposztrofálni. Kacsára emlékeztető lapított fej, hatalmas állkapocs jellemzi, szája tele van tűhegyes fogakkal, melyek méltán teszik tavunk rettegett ragadozójává. A „csuka” mint kifejezés azonban nem csak a Velencei-tóban élő ragadozóra, hanem másra is utal. Elsősorban a labdarúgásban használt „szakkifejezés”, mellyel a labdarúgók cipőjét illetjük. Így köthető tehát a sport világához is. Miután a csuka erősen kötődik gyönyörű tavunkhoz, a Velencei-tóhoz, és nem kevésbé erősen a sport világához is, javaslom az Agárdon újonnan épülő sportcsarnokot ’Agárdi Csuka Csarnok’-nak nevezni” – áll Gárdony Város Önkormányzat képviselő-testületi ülésének előterjesztésében.

2017.05.17. 09:50
Gárdonyi mozaik

A tavaszi időszak izgalmas újdonságait igyekeztünk összegezni Gárdony város polgármesterével Tóth István úrral. Körülnéztünk Dinnyésen, Agárdon, Gárdonyban…

2017.05.17. 09:50
Új városközpont épül Csákváron

A TOP-os pályázatok tervezésével telt a tavalyi esztendő Csákváron is, összesen nyolc pályázati elképzelés terveit nyújtották be ennek keretében. Ezen túlmenően is igyekeznek minden lehetőséget megragadni a plusz források megszerzésére. 2016-ban – különféle fórumokon – összesen 23 pályázatot adtak be – számolt be az elvégzett munkákról Illés Szabolcs polgármester.

2017.05.17. 09:49
Új szolgáltatóházat avattak Gyermelyen

Gyermelyen átadták a faluközpontban álló, nemrégiben felújított szolgáltatóházat. Kókai Rita polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Völner Pál államtitkárt, Tóth Bélát, a Gyermelyi Zrt. elnök-igazgatóját, Csicsáky Pétert, a Duna Takarék Bank Zrt. vezérigazgatóját és Illés Zoltánt, a Duna Takarék Bank Zrt. elnök-ügyvezetőjét. A polgármesterasszony avatóbeszédében felidézte a múltat, és ejtett néhány szót a jövőről is.

2017.05.17. 09:49
Korszerű középületek Fejér megyében

A „KEHOP-5.2.2. - Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” projekt keretében a Fejér Megyei Kormányhivatal 12 ingatlanja újul meg 2017-ben. Április 6-án dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és dr. Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, a térség országgyűlési képviselői, önkormányzati és közigazgatási vezetői jelenlétében adta át az eddig felújított, korszerűsített öt épületet Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán.

2017.05.17. 09:49
Fehérvár „követe”

Deák Lajosné székesfehérvári önkormányzati képviselő. E munkája mellett a határon túli kapcsolatokkal összefüggő feladatok tanácsnoka. Feladata izgalmas és összetett. Erről beszélgettünk.

2017.05.17. 09:48
25. Rotáció Expo - Tata

Jubileumi, 25. alkalommal rendezték meg Tatán az Edzőtáborban a mezőgazdasági gépforgalmazók tavaszi seregszemléjét, a Rotáció Expo-t. A negyedszázados rendezvény szervezője a tatai Rotáció Kft. A megnyitón beszédet mondott Michl József Tata polgármestere, és Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője.

2017.05.17. 09:48
Új gumiipari innováció
 Tatabányán készül a Bridgestone legújabb gumiabroncsa, amellyel defekt esetén akár 80 km is megtehető 80 km/órás sebességgel.
2017.05.17. 09:47
Mintaértékű egyetemi kampuszfejlesztés

A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye. Hálózatos vidéki egyetemként - a térség több városában, többek között Nagykanizsán is jelen vannak, ahol komoly sikereket értek el. A Nagykanizsai Kampusz igazgatójával, dr. Birkner Zoltánnal beszélgetve hamar fény derült a titokra, arra a gondolkodásmódra, kidolgozott modellre, mely megalapozta az elért eredményeket.

2017.05.17. 09:47
Zöldít a Baumit

Környezetbarát, elektromos üzemű targoncák használatára áll át fokozatosan a Baumit. Az első két szállító jármű már munkába állt a cég dorogi központi telephelyén.

2017.05.17. 09:47
„Tatabánya, ahol otthonra találsz”

Szebb napokat is látott a MÜTF, jelenleg Edutus Főiskola Komáromi úton található egykori kollégiuma, ám már csak néhány hónapot kell várni arra, hogy megfiatalodva, megújulva, új tartalommal megtöltve ismét élet költözzön a manapság kihasználatlanul álló épületbe. Reagálva az Ipari Park cégeinél felmerült igényekre, egy kétszáz fő elhelyezésére alkalmas munkásszálló kialakításába fogott a T-Ház Kft. Schmidt Csaba, Tatabánya MJV polgármestere, és Dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke tájékoztatta lapunkat a beruházásról.

2017.05.17. 09:46
LEGO-robotot mindenkinek!

Életünk szinte minden területét behálózza az informatika. Óriási igény mutatkozik programozókra, mérnökökre. A fizetések kecsegtetőek, kormányprogramok indulnak a szakma népszerűsítésére, mégis kevesen választják ezt a szakmát. Sokan úgy tartják, nincs hozzá tehetségük, erre születni kell! Pedig mindez már kisgyerekkorban tanulható-tanítható. Nagyné Csóti Beátát, a LEGO-robot-programozás egyik hazai szakértőjét, az Edutus Főiskola mestertanárát kértük meg, hogy avasson be bennünket a részletekbe.

2017.05.17. 09:46
Beadta pályázatát a B&O Kft.

Mint arról beszámoltunk, a komáromi székhelyű, robottechnológiával foglalkozó B&O Engineering Kft. új telephelyet kíván építeni a jelenlegi melletti telken. Ehhez a megfelelő pályázat kiírását várták, amely megtörtént. Borsos Balázs ügyvezető igazgató arról tájékoztatott bennünket, hogy a pályázatot már be is adták.

2017.05.17. 09:45
Elektromosbusz-gyár épült Komáromban

A BYD megnyitotta első európai buszgyárát a Komáromi Ipari Parkban. Ez a nap a társaság, Komárom városa és a magyar járműipar számára egyaránt rendkívüli jelentőséggel bír. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Isbrand Ho, a BYD Europe ügyvezető igazgatója, Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, Czunyiné dr. Bertalan Judit, kormánybiztos, Komárom-Esztergom megyei országgyűlési képviselő, és dr. Molnár Attila, Komárom városának polgármestere.

2017.05.17. 09:45
A jövő logisztikusai, mérnökei versenyeztek a Grun

Két olyan nívós szakmai versenynek adott otthont a közelmúltban a Grundfos Magyarország Kft., amelyeket a felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak szerveztek. Márciusban egy élő show keretében a jövő logisztikusai mérték össze tudásukat, áprilisban pedig Közép-Európa mérnökhallgatóinak csapatait látta vendégül egy versenyen a szivattyúkat gyártó nagyvállalat székesfehérvári gyáregysége.

2017.05.17. 09:45
Megállapodás az Óbudai Egyetemmel

A gyakorlatban évek óta fennálló kapcsolat fejlődött, szorosabbá vált, amely stratégiai partnerségi megállapodás aláírásában teljesedett ki. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a kezdetektől fogva támogatja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karon a duális képzési rendszer bevezetését. 2016. év szeptemberétől a duális gépészmérnök alapszakon már szerepvállalásukkal is elköteleződtek, mint vállalati partner. 2017 szeptemberétől a leendő villamosmérnök hallgatók gyakorlati képzésében is részt vesznek.

2017.05.17. 09:44
Ismét újdonságokkal készül az IKR

Még szinte véget sem ért az Agromash-EXPO, a mezőgazdaság szereplői máris készülhetnek a következő két nagy kiállításra: Hódmezővásárhelyen május 4-6. között az „Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok”-ra, majd május 31-én és június 1-jén „I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow”-ra Mezőfalván. A bábolnai székhelyű IKR Gépkereskedelmi Kft. mindkét helyszínen számos újdonsággal készül – tudtuk meg Bánki Loránd ügyvezető igazgatótól.

2017.05.17. 09:44
Jubileumi gázkonferencia

25. alkalommal gyűlt össze április 19-20-án Visegrádon, a Thermal Hotel konferenciatermében a hazai gázszakma krémje. A jubileumi összejövetel – melynek főszervezője a dorogi székhelyű DUNAGÁZ Gázipari  Oktatási és Minősítő Zrt. - évről évre magas színvonalú előadásokkal járul hozzá a gáziparban tevékenykedő szakemberek továbbképzéséhez. A kétnapos találkozó eseményeit a konferencia szervezőbizottságának tagja, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. műszaki igazgatója, Berkes Gábor foglalta össze lapunknak.

2017.05.17. 09:44
Tiszta vizeink védelmezői

A Föld édesvízkészlete nem kifogyhatatlan, ahogy azt sokáig hittük. Körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében azonban jóval nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmének is. A Tatai-medence, illetve a közvetlen régió lakói páratlan örökséget mondhatnak magukénak: kiváló, ásványvíz minőségű karsztvíz bázist, amelynek gondozása, tisztán tartása és a fogyasztókhoz való eljuttatása az Északdunántúli Vízmű Zrt. feladata. Virág Lászlóval, a cég nemrég megbízott vezérigazgatójával, és dr. Kovács Tamás koordinációs és stratégiai igazgatóval beszélgettünk.

2017.05.17. 09:43
Új tésztagyárat épít a Gyermelyi Zrt.

Az ország teljes fogyasztásánál is nagyobb kapacitású tésztagyárat épít a Gyermelyi Zrt., amelyhez egy csaknem 12 ezer raklap befogadására alkalmas raktár is társul majd. A 7,1 milliárd forintból megvalósuló beruházáshoz 2,4 milliárdnyi állami támogatást kapott a ma is magyar tulajdonban lévő, nagy múltú cég.

2017.05.17. 09:43
110 éve született Selye János stresszkutató 
Ebből az alkalomból szervezett különleges előadást Komárom önkormányzata és a Komáromi Klapka György Múzeum. A Jókai moziban látták vendégül Selye két tanítványát Somogyi Árpád berlini professzort és Szabó Sándort, a Kaliforniai Egyetem professzorát.
2017.05.17. 09:42
Parázs-Varázs Fesztivál Dunaújvárosban

Idén is felhőtlen szórakozásra, kiváló programokra számíthatnak május utolsó hétvégéjén a dunaújvárosiak, és a környéken élők. A megyei jogú város legnagyobb rendezvényére várhatóan ezúttal is nagy lesz az érdeklődés. A Családi Hétvégének - a hagyománynak megfelelően - az Alsó Duna-part ad otthont. A sztárokat felvonultató ingyenes koncertek, a népszerű Parázs-Varázs Grillparty, a gyereknapi programok garantálják az igazi fesztiválhangulatot.

2017.05.17. 09:42
Kastélybirtok tanösvény

A tanösvény a 4450 m-es 10 állomása Iszkaszentgyörgy nevezetességeihez, illetve magához a kastélyhoz, a parkhoz, a birtokhoz kötődik, de a főúri család kedvelt kirándulóhelyei is megállók. Például a Kőasztal, a Kilátó és a kis szerpentin úton megközelíthető Piramiták, ahol a kőpiramist találjuk.

2017.05.17. 09:42
Átadták az új magyar óvodát Visken

„Örömmel tudatjuk, hogy hat év munkája után a viski magyar óvoda 2017. február 1-jén megnyitotta kapuit!” – olvashatjuk a jó hírt a kárpátaljai kis falu új intézményének honlapján. Sok éve már annak, hogy lapunkban írtunk róluk – a település református lelkészének és feleségének, Jenei Károlynak és Jenei Mónikának történetét bemutatva -, és kértük, segítsen, aki csak tud, az akkor még befejezetlen, bútorok nélkül, üresen álló, leendő magyar gyermekkertnek. Ki hitte volna, hogy további két év kell ahhoz, hogy az amúgy már szerkezetkész óvodába a gyerekzsivaj is beköltözhessen! De minden jó, ha a vége jó. Örüljünk velük a sikereiknek, és támogassuk őket, amiben csak lehet!

2017.05.17. 09:41
Vajda szavalóverseny - huszonötödször

Huszonötödik alkalommal rendezte meg a Váli Vajda János Általános Iskola az Önkormányzat támogatásával a Vajda János Szavalóversenyt a falu nagy költőjének tiszteletére. Az idei év nemcsak Arany János emlékéve, hanem a váliaknak Vajda éve is, aki 190 éve született és 120 éve halt meg.

2017.05.17. 09:41
Földi Imre (1938 – 2017)

Elhunyt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős. A hűség és a kitartás példaképe volt, hiszen miután 17 évesen Tatabányára került és a Bányász súlyemelője lett 1955-ben, mindvégig kitartott klubja mellett versenyzőként, edzőként egyaránt.

2017.05.17. 09:41
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás