szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2013. 112. szám

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA

2013.12.19. 09:41
Áldott ünnepek előtt

Kettős apropóból olvashatják oldalunkon Gárdonyi Géza mára szinte kanonizálódott, keresztény szent énekké vált versét. Az első ok természetesen maga a karácsony, Jézus születésének ünnepe, a téli napforduló misztériuma. Magyarországon ez a családok legbelsőbb, legmeghittebb időszaka, a szeretet ünnepének is nevezik. Legyen benne részük, és az új esztendő pedig hozzon sok örömöt és szépet mindenkinek!

2013.12.19. 09:40
Fórum a hulladékgazdálkodásról Tatabányán

Az ország minden részéből érkeztek vendégek az Energia-hatékony Önkormányzatok Szövetségének december 10-ei konferenciájára, Tatabányára, ahol szó volt a 2015-től kötelező szelektív hulladékgyűjtésről, a lakosság által ingyenesen igénybe vehető hulladékudvarokról. Bemutatkozott a tatabányai biogáz üzem, és elmondták, az EU-ból tavaly közel három millió tonna műanyagszemét ment Kínába, amikor a hulladék energiatartalmát égetőkkel a keletkezés helyén is lehetne hasznosítani.

2013.12.19. 09:39
Retropolis projekt Székesfehérváron
A Ciszterci Szent István Gimnázium vendégeként egy hetet töltöttek Székesfehérváron öt nemzet diákjai. A spanyol, lengyel, cseh, horvát és német középiskolások egy Comenius projekt keretében együtt valósítják meg a „Retropolis” elnevezésű projektet.
2013.12.19. 09:39
Projektindító konferencia a Megyeházán

Komárom-Esztergom megye 90 millió forintos uniós támogatásban részesült az ÁROP-1.2.11/A-2013-0022 számú pályázat keretében. Az „ Integrált területi tervezés, koordináció megyei és várostérségi szinteken Komárom- Esztergom megyében” elnevezésű projekt nyitó konferenciáját december 12-én rendezték Tatabányán, a Megyeháza tanácstermében.

2013.12.19. 09:38
Új város Közép-Dunántúlon: Aba

A Fejér Megyei Közgyűlés által felkért szakértők az 1990-es évek végén megállapították, hogy a megye déli része hátrányos helyzetének egyik alapvető oka a városhiányos térség. Aba az elmúlt évtizedekben jelentős erőfeszítéseket téve komoly térségszervező szerepet töltött be. Az elért eredmények és a megvalósított fejlesztések alapján 2013. július 15-ével Aba városi címet kapott.

2013.12.19. 09:38
A legkiválóbb sportolókat köszöntötték

Nagy sportsikereket elért fiatalokat köszöntött december 6-án dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere, és Horváth Gyula sporttanácsnok. A rendezvényen tiszteletét tette Sidi Péter és edzője Pintér László, valamint Beigelbeck Attila a KVSE elnöke is. Az ifjú tehetségek díszoklevelet és Mikulás lévén csomagot is kaptak.

2013.12.19. 09:37
A garázda Safranek
Az elmúlt év adatai alapján elmondható, hogy kollégáink háromezer esetben indultak el betörőt fogni, ebből nyolcszáz alkalommal bizonyosodott be, hogy az ügyfél is ember, aki hibázhat. Azonban a többi riasztást is okozta valaki, vagy inkább valami. A Penta-Net Kft. éppen azért van, hogy amikor ügyfelei nincsenek otthon, akkor is biztonságban tudhassák értékeiket, szeretteiket – foglalja össze munkájuk lényét a Tatabányán jól ismert biztonsági cég ügyvezetője, Abáné  Barabás Orsolya.
2013.12.19. 09:37
Ercsi patinás kisvárossá kíván fejlődni

2013 Ercsiben, báró Eötvös József születése kétszázadik évfordulójának megünneplése jegyében zajlott. Az író, politikus a kisvárosban töltötte gyermekéveit, és itt helyezték örök nyugalomra a családi kriptában. A jeles évfordulóra egyhetes ünnepségsorozattal készültek a Fejér megyei településen, tudtuk meg Szabó Tamás polgármestertől.

2013.12.19. 09:36
Munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújthat a KISZÖV

„Foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztés Komárom-Esztergom megyében” címmel szervezett konferenciát a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség „KISZÖV” 2013. december 3-án Tatabányán, az Árpád Hotel dísztermében.

2013.12.19. 09:36
Az önkormányzat, mint „középvállalat”

Pergő Margit, Berhida polgármestere valahogy úgy van, ahogy a király a mesében: az egyik szeme sír, a másik meg nevet. Örül, mert újabb nyertes pályázatról számolhat be, azért is, mert a Kormány által meghirdetett téli közmunkaprogramban sok berhidai jut munkához, oktatáshoz. A másik szeme azonban könnyes, mert hirtelen jött „középvállalati” feladataikra – közel 200 fő vesz részt a programban – nincs apparátusa. Az önkormányzat létszáma nem erre lett kalibrálva. Megoldást azért most is  találtak, erről számol be írásunkban Berhida első embere.

2013.12.19. 09:35
Egészségfejlesztési Iroda létesül Bicskén


A Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. 124,6 millió forintot nyert a „Legyünk együtt egészségesebbek! Egészségfejlesztés a Bicskei Kistérségben” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. Ennek köszönhetően Egészségfejlesztési Iroda kerül kialakításra Bicskén, amely helyszíne lesz többek között egészségfejlesztési programoknak, kluboknak, előadásoknak és szűrővizsgálatoknak.

2013.12.19. 09:35
Bizakodó bodajkiak

Almádi István, polgármester – bár számos nehézséggel kellett szembe nézniük az önkormányzati finanszírozás átalakítása kapcsán -, pozitívan értékelte az elmúlt időszakot Bodajk város életében. A nagy áttörésre persze még várni kell, de a gazdaság élénkülésével, az új pályázati lehetőségekkel a kisváros gyors fejlődésnek indulhat.

2013.12.19. 09:34
Új képzések a Kempelenben

Szellemiségében és épületegyüttesében is modern, és a jogelőddel együtt már több, mint 20 éves múltra tekinthet vissza a Kempelen Farkas Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Komáromban.

2013.12.19. 09:34
Pápa: Másfél milliárd forint a kórház fejlesztésér

Sajtótájékoztatón jelentette be Pápán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatója valamint Áldozó Tamás polgármester, hogy sikeres pályázatnak köszönhetően a következő közel két évben mintegy másfél milliárd forintból fejlesztik a pápai egészségügyi intézményt. A támogatói döntés a közelmúltban született meg, ennek kapcsán adtak hírt a fejlesztésről.

2013.12.19. 09:34
Átadták az Által-ér-völgyi kerékpárutat

A tizennégy éve megálmodott Által-ér-völgyi kerékpárutat november 29-én adták át. A Tatabánya – Vértesszőlős – Tata településeket összekötő közlekedési célú kerékpárút építése az Által-ér mentén című projekt hosszú tervezési időszak után jöhetett létre sokak örömére.

2013.12.19. 09:33
Zöld falu, zöld óvoda, öko iskola

Jó néhány kisváros egészen biztosan megirigyelné mindazt, ami Nemesvámos községnek megadatott: pár kilométerre lévő megyei jogú város, az ipari parkban neves világcégek, erős kisvállalkozások, jól működő helyi őstermelők, kistermelők, magas színvonalú öko iskola, zöldóvoda, több kész – a Green City mozgalom által akkreditált fejlesztési terv - sikeres pályázatok, sokféle civilszervet, erős helyi közösség, és van elképzelésük a jövőről is. Mindezekről Sövényházi Balázs, polgármester mesélt lapunknak nagy örömmel és lelkesedéssel.

2013.12.19. 09:32
Hangvilla: teljesült a lehetetlen küldetés

Veszprémben, a Hangvilla konferenciatermében tartották a belvárosi rehabilitáció projektzáró rendezvényét, és ezzel az épület megnyitotta kapuit a közönség előtt. András László Józsefné, a Közigazgatási és Regionális Operatív Programok Igazgatóságának igazgatója számára mindig jóleső érzés egy fizikailag is látható létesítmény átadásán részt venni, hiszen – ahogy fogalmazott – a hétköznapokon egy íróasztal mögött ülve követi a projektek fejlődését.

2013.12.19. 09:32
Mikulásfalva tovább bővült
Néhány vállalkozó összefogásával tovább bővült a nagykarácsonyi Mikulásfesztivál kínálata. Évente – néhány hét leforgása alatt – közel húszezer apróság látogat el a Mikulás szerény hajlékába. Müller Miklós és Angyal Emőke a szomszéd épületben néhány hete nyitotta meg Falusi Élet Kertjét. Van itt mézeskalács ház, bábkészítő, állatsimogató. Folyamatosan bővíteni, színesíteni szeretnék a már meglévő kínálatot, és egész évben hangulatos programokkal szolgálni az ide érkezőknek.
2013.12.19. 09:32
Új szemléletű fejlesztési tervek

A 2014-2020-as tervezési időszak gyakorlata teljes mértékben szakít a korábbi megoldásokkal. Egymásra épülő stratégiai dokumentumok sora készül, melyek a fő fejlesztési célokat foglalják, illetve hangolják össze. Székesfehérvár – pályázati forrásból 40 millió forintot nyert – Integrált Területfejlesztési Stratégiája elkészítésére, mellyel a Széphő Zrt-t bízta meg. Dr. Temesvári Balázs, vezérigazgató egy kötetlen beszélgetés keretében mutatta be a sajtó képviselőinek az új közösségi fejlesztési célrendszert, és az ebbe illeszkedő fehérvári elképzeléseket.

2013.12.19. 09:31
Átadták a FOREST-PAPÍR új üzemét Lábatlanban
Átadták a FOREST-PAPÍR Kft. technológiai innovációra épülő, 2,5 milliárd forintos, közel 10 ezer tonna kapacitású, új toalettpapír-gyártó üzemét.
2013.12.19. 09:31
2014-2025: Felkészülés a klímaváltozásra

A közelmúltban készült el a Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia, mely hamarosan az Országgyűlés elé kerül. A dokumentumot átolvasva azzal szembesülünk, hogy 2025-ig jelentős változásokra lehet számítani, olyanokra, amelyek alapvetően befolyásolják majd az életünket. Itt az ideje tehát felkészülni, végre a valós problémákkal foglalkozni, nem pedig kétségbeesetten, ölbe tett kézzel várni. Pazarló, az erőforrásokkal felelőtlenül bánó életünkön változtatnunk kell, újra harmóniába kell, hogy kerüljünk önmagunkkal, és a természettel. Erről beszélgettünk a most bemutatott éghajlatváltozási stratégia kapcsán Bencsik Jánossal, Tatabánya egykori polgármesterével, a Nemzeti Alkalmazkodási Központ vezetőjével.

2013.12.19. 09:30
EURÓPAI KKV-HÉT

Egyszerre, egy időben, egész Európában 2013. november 25-29. között rendezték meg az Európai Kis- és Középvállalkozói Hetet. A Közép-dunántúli régió kis- és középvállalkozóinak a székesfehérvári Gazdaság Házában működő Enterprise Europe Network iroda állított össze egy színes programcsomagot. Céglátogatás, kereskedők-vendéglátók napja, nemzetközi üzletember találkozó.

2013.12.19. 09:30
A vállalkozói eredményekért - nemzetközi szinten

Közel 250 üzleti tárgyalást regisztráltak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai Székesfehérváron, a Gazdaság Házában tartott nemzetközi üzletember találkozó keretében november végén. Az NGM által támogatott nagyszabású program 8 ország vállalkozóit, kamarai és önkormányzati vezetőit vonzotta Székesfehérvárra, ahol a találkozó keretében tartott előadások során konkrét projektekkel, vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokkal, finanszírozással ismerkedtek a résztvevők.

2013.12.19. 09:29
A fejlődés záloga a humán erőforrás

A jubileumi zárszámadó közgyűlés legjelentősebb számadatai magukért beszéltek: 12% -kal nőtt, így 110 milliárdot meghaladó az árbevétel a székesfehérvári nagyvállalatnál úgy, hogy mindeközben a foglalkoztatottak száma is nőtt, a jelenlegi létszám 8400 fő.

2013.12.19. 09:29
Szinergia a szolgáltatásokban

Tatabányán a város tulajdonában álló szolgáltató cégek közös vállalatcsoportot hoztak létre T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság, röviden T-Szol Zrt. néven.  Az átalakulástól mind a városvezetők, mind pedig a lakosok sokat várnak, hiszen az így létrejött nagyvállalat működése így vagy úgy, de valamennyi itt élő életére hatással lesz. A tevékenységi kör szertágazó: a közszolgáltatásoktól kezdve átfogja a kultúra, a sport és a szabadidős tevékenységek széles körét. A tervek szerint a közös gondolkodás és gazdálkodás számos előnyét élvezhetik majd a helyiek – tudtuk meg az új cég két vezetőjétől: dr. Sztruhár Gyulától, illetve dr. Sámuel Emesétől.

2013.12.19. 09:28
Sikeresek az uniós források lehívásában

Az uniós támogatások lehívásában a mikro- és középvállalkozások egyaránt 30 százalékos aránnyal szerepeltek, az önkormányzati szektor pedig 20 százalékot meghaladó aránnyal vett részt - mondta Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitká, Tatabányán, ahol a megyei kereskedelmi- és iparkamara és a Széchenyi Programiroda közös fórumon ismertette az elmúlt két év uniós támogatásainak felhasználását. Juhász József, a kamara elnöke köszöntőjében elmondta, a kamara mindennapi küldetése többek között, hogy növelje a vállalkozási kedvet és felhívta a jelenlévők figyelmét a kamara szolgáltatásaira.

2013.12.19. 09:28
Vállalkozók Napja 2013.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tizenötödik alkalommal rendezte meg hagyományos év végi ünnepi eseményét, a Vállalkozók Napját, amelyre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó érkezett. A rendezvény mára a magyar üzleti élet egyik legrangosabb fórumává vált, amely a vállalkozói szektor jelentőségét mutatja hazánk gazdasági életében.

2013.12.19. 09:27
„Balatonmelléki” gumicukor

A HARIBO cég ősét Hans Riegel alapította még 1920-ban, Bonnban, s rá két évre született meg a táncoló medvét formáló gumicukor, mely később HARIBO Goldbärenként vált világhírűvé. A céget ma is a Riegel család irányítja. Magyarországon, Nemesvámoson 2000-ben indult meg a termelőüzem építése, és az első termékek 2002-ben gördültek le a gyártósorról. A termelési volumen tavaly meghaladta a 12 000 tonnát. A most lezárt beruházásoknak és a további tervezett fejlesztéseknek köszönhetően ezt a mennyiséget hamarosan megduplázhatják.

2013.12.19. 09:27
Új Graboplast üzem Tatabányán

PVC újrahasznosító üzemet adtak át a győri Graboplast Zrt. tatabányai telephelyén Schmidt Csaba polgármester és Németh Lászlóné fejlesztési miniszter jelenlétében. A miniszter asszony elmondta: ez a fejlesztés a vállalat saját szabadalmán alapulva jött létre és hangsúlyozta, hogy a Graboplasthoz hasonló, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek jelentik Magyarország versenyképességének egyik erősségét.

2013.12.19. 09:26
Egy vállalkozást gondozni kell

Az tudja csak igazán, hogy a sikerért mennyire meg kell dolgozni, aki azt már elérte. Húsz év, már önmagában is dicséretes, de ha a mögötte elvégzett munkát, a felépített kitűnő szakemberekből álló csapatot, a bárki által megirigyelhető referenciákat nézzük, akkor minden kétséget kizáróan jár az elismerés. Grabarics Gábor a nulláról indulva, kockáról kockára, a hasznot mindig visszaforgatva rakta össze azt a száz százalékban magyar kézben lévő középvállalkozást, amit ma Grabarics Építőipari Kft. néven ismerünk. A jubileum kapcsán arra voltam kíváncsi, mi került a „fundamentumba”, milyen buktatók építették tovább a „falakat”, mi adja a stabil működést biztosító „tetőszerkezetet”. A tulajdonos-cégvezető örömmel avatott be az „építkezés” részleteibe.

2013.12.19. 09:26
Havellant István, az Év Vállalkozója

A magyar tulajdonú Iron Trade Hungary Kft. hazánkban a kötőelem kereskedelem egyik legmeghatározóbb vállalkozása, raktárkapacitás tekintetében pedig az első. A tulajdonos-ügyvezető Havellant István december elején vehette át Demján Sándortól az Év Vállalkozója kitüntetést. Az indoklás szerint az elmúlt évek vállalkozói tevékenységéért, illetve szűkebb hazájában, Komárom-Esztergom megyében a társadalmi szerepvállalásáért járt az elismerés.

2013.12.19. 09:25
KISZÖV évértékelő

A Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség „KISZÖV” hagyományait folytatva tagjai körében 2013. december 12-én évértékelő ünnepséget tartott, ezúttal a vértesszőlősi Bowling Clubban. Dr. Petőcz Erzsébet a „KISZÖV” ügyvezető igazgatója évértékelő beszédében kiemelte a Szövetség stratégiájának fontosságát: a tagok gazdasági működését, versenyképességét, a talpon maradásukat segítő szolgáltatások évről évre történő bővítését.

2013.12.19. 09:24
Honlapot kapott, és megújult a Rám-szakadék
A Pilisi Parkerdő Zrt. új tanösvényt alakított ki a Rám-szakadékban, és megállapodást írt alá a dömösi önkormányzattal, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal a térség természeti értékeinek bemutatásában való együttműködésről.
2013.12.19. 09:23
Mennyei illatok háza: Katica Pékség

Balatonkenese központjában, alig egy sóhajtásnyira a Városházától impozáns épület áll. Az ízlésesen felújított patinás ház ajtaján mennyei illatok szivárognak ki, csalogatva az arra sétálót. Friss kenyér, péksütemények, rétesek, kalácsok, és még számos finomság alatt roskadoznak a polcok. Gyenge Katalin tulajdonos mesélt a Katica Pékség történetéről.

2013.12.19. 09:22
Hilltop Borhotel és Étterem, Neszmély
A Hilltop Borhotel és Étterem egész évben vonzó célpont. A fantasztikus dunai panoráma mellett, kitűnőek az ételek és nagyszerűek a borok. Mindez nem véletlen, hiszen a  Hilltop Borászat finom nedűi kerülnek az asztalokra az év minden napján, így szilveszterkor is.
2013.12.19. 09:22
A Vértesker folyamatosan fejleszt

A tatabányai központtal rendelkező Vértesker Kft immár két évtizede a targoncák, rakodógépek szervizelését, forgalmazását, értékesítését végzi, egyre dinamikusabban fejlődik. A százszázalékos magyar tulajdonú cég legújabb eredményeiről Visegrádi Péter üzletágvezető számolt be.

2013.12.19. 09:21
Három aranyalma

Kevés olyan tudós, tanító ember létezik széles e hazában, mint Molnár V. Józsi bácsi népművelő, néplélektan kutató. A Regio Regia magazin főszerkesztőjének van szerencséje hónapról-hónapra hallgatni az immár 83 éves, fáradhatatlan, varázslatos ember előadásait az esztendő körének népi szokásrendszeréről a Kőrösi-Csoma Sándor Magyar Egyetemen. A most következő tanulmányrészlettel tisztelgünk Józsi bácsi munkássága előtt. A teljes írás az Örökség című kötetben (Örökség Könyvműhely 2011.) olvasható.

2013.12.19. 09:21
Ivókutat avattak a tatai Öreg-tó partján

Szépen díszített forrásházat állított az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. a tatai Öreg-tó partján, alig pár méterre Keresztelő Szent Jánosnak a tóban álló szobrától.  A több mint háromszáz éves platánfa szomszédságában, páratlan természeti környezetben helyet kapó Platán-forrás az újjáéledő vértes-gerecsei forrásörökségnek állít méltó emléket.

2013.12.19. 09:20
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás