szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XVI. évfolyam 126. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2016.11.24. 09:22

15 hosszú esztendő

Éppen tizenöt éve, 2001. december 15-én kerülhetett először lapunk az olvasók elé, akkor még KEM-Bridge Off-Line magazin néven. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sok nyomdafesték a papírlapokon, és immár 126. alkalommal bocsátjuk útjára aktuális lapszámunkat.
2016.11.24. 09:21
Negyedszázados sportbarátságot ünnepeltek

Éppen 25 éve, hogy hivatalosan is pecsét került a Rajna-Pfalz Tartományi Sportszövetség, az akkori Komárom-Esztergom Megyei Sportigazgatóság, illetve a megyei Sportszövetségek Szövetsége között létrejött sport partnerkapcsolatra. A közelmúltban ezt a jubileumot ünnepelték az érintett felek Németországban, a tartományi székhelyen, Mainzban.

2016.11.24. 09:20
Elkészült a faluközpont Gyermelyen

Gyermely 1450 fős kistelepülés Komárom-Esztergom megyében. A falu jelene és jövője szorosan összefonódik a nagy múltú tésztagyártó céggel, a Gyermelyi Zrt.-vel, mely a település működésének, biztonságos fejlődésének záloga. Az ősi település erdők-mezők ölelésében szerényen bújik meg. Szorgos, dolgos emberek lakják, akik az ősöktől kitartást, szorgalmat örököltek, és főként a föld szeretetét, az emberi munka elismerését!

2016.11.24. 09:19
Nem csak várost, közösséget is építünk

A 2014-2020 közötti időszak kiemelt jelentőséggel bír – ahogy a gazdasági szervezetek, úgy – az önkormányzatok számára is. Az Európai Unió fejlesztési forrásainak elosztási rendszere ezt követően megváltozik. Vélhetően a források ez irányból elapadnak, a gazdaság- és városfejlesztés a későbbiekben más, ma még bizonytalannak tűnő anyagi bázisokra építve szerveződik majd. Éppen ezért a ma elérhető lehetőségeket meg kell ragadniuk a településeknek, és a lehető legjobban, leghatékonyabban kell azt felhasználniuk. Ennek érdekében az elmúlt évek során az országban mindenütt Integrált Városfejlesztési Stratégiák készültek, hogy e mentén haladva, átgondoltan, a legfontosabb célokat szem előtt tartva használhassák fel a most még rendelkezésre álló forrásokat – kezdte a városfejlesztésről beszélgetésünket Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere.

2016.11.24. 09:19
Apró lépések taktikája Adonyban

Az elmúlt évben nem történtek látványos, nagy fejlesztések a Duna-parti kisvárosban. Az apró lépések taktikájával haladnak előre, takarékoskodnak, igyekeznek megfontoltan gazdálkodni, és várják TOP-os pályázataik elbírálását – tudtuk meg Ronyecz Péter polgármestertől.

2016.11.24. 09:19
Intézményrendszer a semmiből

Steinbach József dunántúli református püspök és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a kömlődi Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények konferencia- és tornatermét, mely 25 millió forintos pályázati támogatással valósult meg.

2016.11.24. 09:18
Pozitív döntésre várva

A Veszprém tőszomszédságában lévő kistelepülés, Nemesvámos dinamikusan fejlődik, ami nem csoda, hiszen a helyi önkormányzat sokat dolgozik ennek érdekében. Az elmúlt hónapok is kemény munkával teltek, számos pályázatot készítettek elő, olyan beruházásokra, programokra nyújtották be azokat, amelyekre az itt élők igényt tartanak, illetve amelyek a nemesvámosiak mellett a környező települések lakóit is segítik. Az alapos előkészítés után bizakodóak, pozitív döntéseket várnak.

2016.11.24. 09:18
Nádasdladány 750 éves

Nádasdladány 2016. szeptember 24-én egész napos programmal ünnepelt. A település első hivatalos írásos említése 1266-ból származik, tehát ebben az évben lett a község 750 éves. Az évforduló tiszteletére szervezett rendezvényre, a jelenlegi lakosságon kívül az elszármazottakat is meghívták, hiszen ennek a történelemnek mindnyájan részesei.

2016.11.24. 09:18
Egy TÖKéletes fesztivál

A tök fesztiválhódítóként szeptembertől egészen a Mindenszentekig, vagy, ha úgy tetszik a Halloweenig, uralja az őszi rendezvényeket. A tökös események egyik legnagyobb „nyitóbálja” vitathatatlanul a Rácalmási Tökfesztivál. Szeptember közepén immár 13. alkalommal tettek ki magukért a Városvédők, hogy az ideérkezők most is felhőtlenül, és igényesen szórakozhassanak. A háromnapos, teltházas bulihoz csodás, egyedi miliőt ad mindig a Jankovich-kúria. A gazdag programkínálatból a leghangulatosabb pillanatokat Bodnár Sándor, főszervező, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke segített felidézni.

2016.11.24. 09:17
A jubileumok éve volt Táton

Az elmúlt egy évben számos évfordulót ünnepeltek a Duna-parti kisvárosban. A 20 éves német és osztrák testvér-települési kapcsolatról, a 30 éves német nemzetiségi fúvószenekarról és mazsorett csoportról, a 25 éves asszonykórusról, és a 10 éves porcelánbaba klubról, no, meg a férfikórusról emlékeztek meg ünnepségek, találkozók, fesztiválok keretében. Az élet azonban nemcsak ünnepnapokból áll Táton sem, fejlesztésekről, tervekről, megvalósult beruházásokról beszélgettünk Turi Lajos polgármesterrel.

2016.11.24. 09:17
A BYD elnöke elégedett a látottakkal

Komáromba látogatott az elektromos buszokat gyártó, kínai illetőségű BYD elnöke, Wang Chuanfu, aki nem csupán a városvezetéssel tárgyalt, de a folyamatban lévő üzembővítést is megtekintette. Az elnök elégedett volt a látottakkal, elmondta, hogy minden a tervek szerint halad, így jövő év januárjában vagy februárjában a gyártás is elindulhat. A BYD és Komárom önkormányzata egyaránt hosszú távú együttműködésben gondolkodik.

2016.11.24. 09:16
XVIII. Csókakői Várjátékok 2016

Immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg szeptemberben a hagyományos Csókakői Várjátékokat. Az eseményre először Csókakő írásos említésének 700. évfordulóján került sor 1999-ben. Ennek emlékére ma már hagyományosan, minden évben e jeles dátum környékén rendezi meg az önkormányzat a jeles eseményt.

2016.11.24. 09:16
Gárdony őszi megszépülése

A Gárdony központjában található Fő tér burkolatcseréje részben már nyáron megtörtént. Most tovább folynak a munkálatok, a tél beállta előtt gyakorlatilag elkészülnek a felújítással – erről beszélgettünk Tóth István polgármesterrel.

2016.11.24. 09:16
Adventi Forgatag Dunaújvárosban

Az idei évben az eddig megszokotthoz képest hosszabb időintervallumban, azaz november 27-től egészen december 23-ig tart az Adventi Forgatag elnevezésű rendezvény Dunaújvárosban. A színes programokat Cserna Gábor polgármester ajánlotta figyelmünkbe.

2016.11.24. 09:15
Egy sikeres privatizáció története

A rendszerváltást követően a hazánkban működő papírgyárak többsége mára már eltűnt. Egyedül az egykori Papíripari Vállalat Dunapackot létrehozó menedzsmentje talált tartósan működő megoldást, és ennek eredményeként mára a Dunaújvárosban működő papírgyár a szó szoros értelmében világszínvonalú, Európa élén álló papíripari fellegvárrá válhatott. Az osztrák Prinzhorn Csoport a hazai szakembergárda tudására, szakmai javaslataira építve világelső technológiát telepített a Duna-parti városba. A befektetői bizalom ma is maximális, a multinacionális vállalat hazai cégét ma is magyar menedzsment irányítja, élén Bencs Attilával, aki szívesen mutatta be lapunknak a húszéves értékteremtő fejlesztés történetét, hátterét.

2016.11.24. 09:15
IKR – együttműködő cégcsoport

A 2008-as világválságot és jelentős szervezeti átalakulást követően az IKR céljai változatlanok: a mezőgazdasági termelőknek olyan megoldásokat kínálni, melyekkel költséghatékonyan, gyorsan, és garantáltan nagy hozamokat érhetnek el – fogalmazta meg röviden célkitűzésüket Szaxon J. Attila, az IKR együttműködő cégcsoport elnöke.

2016.11.24. 09:15
Cornmill - a magas minőség malma

Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő nagyigmándi Cornmill Hungary Kft. kukorica-feldolgozással, mezőgazdasági termékek, termények nagykereskedelmével foglalkozó, dinamikusan fejlődő vállalkozás – tudtuk meg Vámosi Gábortól, aki tizenkét éve vezeti ügyvezető igazgatóként a társaságot, mely – az elődcégeket is beleértve, 1980-tól működik a magyar  piacon. A cégvezetőt a Cornmill egyedi értékeiről kérdeztük.

2016.11.24. 09:14
Borbarátok ünnepe a Cornerben

Szeptember utolsó szerdájának estéjén beszélgetéstől, nevetéstől, jókedvű dalolástól volt hangos Dunaújvárosban a Dózsa tér, illetve az ott – a Corner Hotel mellett - felállított százfős rendezvénysátor. A Corner Étterem - amúgy rendkívül impozáns, ötvenfős - terasza ugyanis kicsinek bizonyult az ünnepi összejövetelhez, melyen a Dunaújvárosi Borbarát Klub Egyesület tagjai és vendégei ünnepelték alapításuk 15. évfordulóját. A kiváló borok és borfalatkák, valamint a remek délszláv muzsika élvezete közben Grábics Gábor, az egyesület vezetője idézte fel az elmúlt másfél évtized történéseit.

2016.11.24. 09:14
A kollaboratív robotszektorban ők a legjobbak

A komáromi B&O Engineering Kft. tulajdonosai, munkatársai partnereiket látogatva ráébredtek arra, hogy a nagy összeszerelő gyárak manapság nem tudják megfelelő létszámmal feltölteni a gyártósorokat. Nagyon nagy szükség van tehát az automatizálásra, az emberi munkaerő minél nagyobb fokú kiváltására. A B&O Kft. olyan robotokat tervez és fejleszt ki, amik adott esetben együtt tudnak dolgozni az emberrel, tehát kollaboratív módon tudnak működni. Borsos Balázs tulajdonos – ügyvezetővel beszélgettünk.

2016.11.24. 09:13
Fókuszban a fluktuáció

A Pannonjob Kft. szervezésében a Dunántúl egyik legjelentősebb HR szakmai rendezvényére került sor szeptember közepén, Székesfehérváron, több mint 120 szakember részvételével. A konferencia egyik központi témája az aktuális munkajogi változások, illetve az érvényben lévő szabályozások mellett a cafeteria 2017-es aktuális változásai és lehetséges megoldásai. A délután során „Bérszámfejtés, és ami mögötte van” címmel kerekasztal beszélgetés formájában kaphattunk betekintést abba, mit jelent egy cég életében egy külső szolgáltató igénybevétele a bérszámfejtés területén.

2016.11.24. 09:13
A tiszta víz letéteményesei

Jó volt látni azt a díszbe öltözött tömeget, sok-sok csillogó, büszke szemet, a „vizeseket” akik a Bakonykarszt Zrt. jubileumi ünnepségére érkeztek. Jelentős évfordulókra emlékeztek: 20 éve alapították társaságukat, illetve éppen 120 éve annak, hogy az első veszprémi víziközmű társaság létrejött. Tisztelegve az elődök előtt – széleskörű összefogás eredményeként – múzeumot és emléktáblát avattak, különleges hely- és szakmatörténeti könyvet jelentettek meg, de emellett is van mire büszkének lenniük: húsz év alatt százévnyit fejlesztettek. Hogy lehet ez? – Kugler Gyula, vezérigazgató mesélte el nekünk.

2016.11.24. 09:13
Aqvital – minőségi ásványvíz Csákvárról

Május első napjaiban, ünnepélyes körülmények között avatta fel új ásványvíz-palackozó üzemét a csákvári Spiller Kft. Az átadást szimbolizáló nemzeti szalagot Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Illés Szabolcs polgármester és Nagy Sándor tulajdonos-ügyvezető vágták át. Az új üzemet – Gerendai Sándor, a katolikus, Gere Gábor József a református és Szebik Károly az evangélikus egyház képviseletében áldotta meg. Az ünnepi aktust után néhány hónappal visszatértünk az Aqvital üzemébe, hogy Nagy Sándor tulajdonos-ügyvezetőt az 1,2 milliárd forintos beruházás részleteiről, a rövid és hosszú távú terveikről kérdezzük.

2016.11.24. 09:10
Év Homlokzata 2016

Az utóbbi években épült vagy felújított épületek seregszemléje az Év Homlokzata pályázat, melynek díjait november 3-án osztották ki Budapesten, a Várkert Bazárban. Az öt kategóriában, építészek és kivitelezők számára meghirdetett versenyre idén 243 nevezés érkezett. A kategória győzteseknek járó 1-1 millió forintos díjat független szakmai zsűri ítélte oda.

2016.11.24. 09:09
A látszat csal

Az október végi színkavalkádos lombhullást követően lassan téli nyugovóra tér a martonvásári Brunszvik Kastély parkja. A nyári-őszi gyermek csoportok nyüzsgését a mókusok rohangálása váltotta fel az érett mogyorókért folyó versenyben. Földre le, odúhoz fel - nagy a készülődés a szűkösebb napokra. A csonthéjasok szüretének végével, a tél közeledtét a reggeli dér és a tavat foltozó jéghártya is jelzi. A munka a MTA Agrártudományi Kutatóközpont falain belül azonban tovább folyik. A kutatói tevékenység mellett egyre jobban felpörög annak a projektnek az előkészítése, amelyről korábban már számot adtunk. A központi költségvetés támogatásával 9,8 milliárd forintból valósul meg Martonvásáron egy új, világszínvonalú agrárkutató-centrum és látogatóközpont.

2016.11.24. 09:09
Magyar - szlovák üzletember találkozó

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Magyar Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózata fórumot tartott a kamara tatabányai székházában. A rendezvényen többek között bemutatták a kereskedőház három szlovákiai irodájának munkáját, valamint a két ország vállalkozói bővíthették üzleti kapcsolataikat.

2016.11.24. 09:08
A csapatmunka a siker titka

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 1996-ban hozta létre Gazdaságfejlesztő Szervezetét azzal a céllal, hogy a megyeszékhely gazdasági fejlődését - a szokásos és rendszerint rendkívül merev, lassú hivatali struktúra helyett – egy rugalmas, közhasznú társaságon keresztül segíthesse elő. Innovatív, szokatlan megoldásukat az elmúlt húsz év sikerei visszaigazolták, ez derült ki az október 13-án megtartott jubileumi ünnepségen.

2016.11.24. 09:08
Bodrogkisfalud

Új - kitekintő rovatunkban ezúttal Tokaj-hegyalja egyik kistelepülésének, Bodrogkisfaludnak a mindennapjaiba engedünk bepillantást. Hogy mi vitt minket éppen erre a vidékre? Az a példaértékű értékteremtő gondolkodás, a falujuk iránt érzett szeretet és összetartás, melyet az ott élők képviselnek. Például a fiatal Bott Judit és párja Bodó József, a Bott Pincészettel, vagy a Hangavári Pince borászai Magyar Katalin és lánya Anita és a Kalózkikötő megálmodója, építője Endresz László. A vállalkozók mögött ott áll az önkormányzat, élén Ádám László polgármesterrel, aki szintén sokat tesz a település jövőjéért. Őt arra kértük, röviden mutassa be településüket.

2016.11.24. 09:08
Közösségépítés Bott-módra

A világhírű Tokaj-hegyvidéket számos nagyhírű pincészet reprezentálhatná, mi most mégis egy fiatal, bodrogkisfaludi borászatot mutatunk be olvasóinak. Bott Judit és párja Bodó József lelkesedése, a minőségi borászat iránti elkötelezettsége és hite lassanként átragad az itt élőkre, és új lendületet, ötleteket ad a közösség- és jövőépítéshez. Legalábbis ők ezért dolgoznak nap, mint nap. Bott Judittal beszélgettünk.

2016.11.24. 09:07
VÍZI-rider, öcsém!

A családi vállalkozásunkban tó-, és mederkotrással, tóépítéssel, árvízvédelemmel, hajózással foglalkozunk, édesapámat én győztem meg arról, hogy nyissunk a turizmus irányába is. 2011-ben vásároltuk meg a telephelyünk melletti ingatlant a Bodrog partján, hogy egy kishajókikötőt hozzunk itt létre. A többi már jött magától – kezdi beszélgetésünket Endresz László, a bodrogkisfaludi Kalóz Kikötő tulajdonosa.

2016.11.24. 09:06
Hangavári Pincészet

Bodrogkisfaludi látogatásunkkor a lelkünkre kötötték, hogy a Hudácskó Pincészetet feltétlenül látogassuk meg. El is indultunk, ám a megadott címhez érve kicsit elbizonytalanodtunk, mert a felirat tanúsága szerint ott a Hangavári Pince állott. Szerencsére Magyar Katalin és lánya, Anita elénk siettek, és megerősítették, jó helyen járunk.

2016.11.24. 09:06
56-os emlékparkot hoztak létre Mocsán

„Önkormányzatunknál gőzerővel folyik a pályázatok előkészítése, és azok megvalósítása. A pályázatok zömét benyújtottuk, és van még három előkészítés alatt lévő. Az összértékük a 200 millió forintot eléri, ami vissza nem térítendő összeg! A pályázatok között van olyan is, amit megnyertünk már” – tájékoztatta lapunkat Marschall Ferenc polgármester.

2016.11.24. 09:05
A Rác utcai skanzen  

Székesfehérvár városát 1989-ban Europa Nostra-díjjal (a műemlékvédelem fő díja) jutalmazták a múltból megmentett értékekért. A rácok lakta utcácska és a szerb templom a hajdani Palotaváros egy darabját őrzi a jelennek.

2016.11.24. 09:05
A 6. állomás = Széchenyi

Az alagsor diákzsivajához képest szokatlan hangok hallatszottak november 9-én a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A katonai kürtjelek a honvédség különleges világát idézték meg.

2016.11.24. 09:04
Kesztölci hírözön

Nyár végén és az őszi időszakban több rendezvény, kulturális fesztivál és esemény színezte a Komárom-Esztergom megye észak-keleti csücskében elhelyezkedő, festői környezetben fekvő Kesztölc község életét. Ezekből szemezgettünk Vöröskői István polgármester segítségével.

2016.11.24. 09:04
Tata egy kincs

Az Öreg-tó, háttérben a várral egy szinte már giccsbe forduló szimbóluma a településnek, egészen addig, míg a helyszínen nem érzi át valaki a környezet varázsát. Víz, víz, víz mindenütt gyönyörű harmóniában a természettel, és ahogy körülöleli a várat, az páratlan. Nem véletlenül volt Tata éveken át számos uralkodó kedvenc pihenőhelye.

2016.11.24. 09:04
Nagy Magyar Turizmusnap

2011-től minden ősszel nagyszabású Magyarország-napot rendeznek Ausztria fővárosában, amelynek célja, hogy hazánk turisztikai kínálatát bemutassa az osztrák sajtó és az ausztriai turisztikai szakma (utazási irodák, tour-operátorok, turisztikai szövetségek, stb.) képviselői és döntéshozói számára.

2016.11.24. 09:03
Főszerepben a vadludak

Látogasson ki november 25-26-án a tatai Öreg-tó partjára, és legyen szemtanúja a madárvonulás lenyűgöző jelenségének! A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat.

2016.11.24. 08:58
A Grundfos a beteg gyerekekért

A Grundfos Magyarország Kft. 2016 októberében kétmillió forintot ajánlott fel az Arany Szike a Gyermekekért Alapítványon keresztül a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermeksebészeti Osztályának megsegítésére.

2016.11.24. 08:58
Új lendület

Ünnepélyes aláírással erősítette meg két közép-dunántúli akkreditált innovációs klaszter az egyesülési szándékát az Ipar 4.0 konferencián, Budapesten.

2016.11.24. 08:57
A duális képzés fellegvára 

Hivatalosan októberben adták át a megújult székesfehérvári Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki kar épületét. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatási struktúraátalakítási alapjának egymilliárd forintos támogatásából valósult meg.

2016.11.24. 08:57
Mesék fában, csontban

A közelmúltban nyílt a péfürdői közösségi házban Seszák Mátyás fafaragó Mesék fában, csontban című kiállítása, amely december elsejéig látogatható.

2016.11.24. 08:56
Lovastalálkozó Héregen

Október közepén, 29. alakalommal rendezték meg Héregen a Baráti Lovastalálkozót. Most is, mint minden évben, nagy volt az érdeklődés. A találkozón részt vettek a környékbeli lovasok és fogatok. Megrendezték a pónifogatok, a gazdafogatok akadályhajtását. A Vadászhajtás során ügyességüket is bemutathatták a gazdák.

2016.11.24. 08:56
Közösségi térre pályáztak Sárisápon

A nyár vége felé írták ki az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program első pályázati felhívásait. Sárisápon sokat gondolkodtak rajta, hogy vajon melyik prioritási tengelynek tudnának megfelelni, és végül az első mellett döntöttek.

2016.11.24. 08:56
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás