szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia Magazin 151. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu
2021.11.26. 12:32
50. születésnapját ünnepeli a Gyermelyi
Fél évszázad nagy idő, nemcsak egy ember, de egy cég életében is. A Gyermelyi tésztagyár idén ünnepli 50. születésnapját, miután 1971 szeptemberében kezdődött meg a termelés, és mára Magyarország piacvezető tésztagyártójának, legnagyobb tojástermelőjének és malomipari szereplőjének számít.
2021.11.26. 12:30
Faludy György: 1956, te csillag (részlet)
...ezerkilencszázötvenhat, nem emlék,
nem múlt vagy nékem, nem történelem,
de húsom-vérem, lényem egy darabja,
szívem, gerincem - kijöttél velem
2021.11.26. 12:25
A családsegítők életét könnyítik
A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., mint a Családbarát Munkahely címmel többször kitüntetett vállalat, évről-évre megszavaztatja munkatársait, hogy válasszák ki azt a helyi családbarát szervezetet, amelyet támogatásban részesítenek. 2021-ben a választás a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) Család- és Gyermekjóléti Központjára esett. Szeptemberben egy fagyasztós hűtőszekrényt, egy kerti pavilont, és kilenc laptopot adott át az intézménynek Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató.
2021.11.26. 12:23
A Volánbusz folytatja a járműfiatalítást
Tovább fiatalodik Fejér megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 21 darab MAN Lions City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát. A csuklós járművek annak a 204 darabos flottának a tagjai, amelynek megvásárlásról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. Hamarosan 6 darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira a Kravtex Kft. jóvoltából.
2021.11.26. 12:18
Transintertop - ahol számít az ember
A környei telephelyű Transintertop Kft. két és fél évtizednyi munkájának, sikereinek köszönhetően mára rangot és elismerést vívott ki magának a hazai és a nemzetközi közúti fuvarozás, a logisztika piacán. A növekedés és a generációváltás kihívásaira egy időben kellett választ adniuk. A kérdésre, hogyan lehet a családi vállalkozásból professzionális szervezetté válni úgy, hogy eközben a családias légkör is megmaradjon, Selmeczi Attila tulajdonos-ügyvezető támogatása mellett már egy új, fiatal vezetés adta-adja meg a válaszokat: Juhász Tamás, ügyvezető igazgató, Greskó-Selmeczi Fruzsina, fejlesztési vezető és Lukács Renáta HR-vezető.
2021.11.26. 12:14
Kritikus termelési eszköz a humánerőforrás
2021. szeptember 23-án, Székesfehérváron, a Gazdaság Háza adott otthont az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai rendezvényének. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában megjelent vállalkozók a 2021-27-es uniós támogatási ciklus pályázati forrásairól, a megújult Vállalkozói Információs Portálról, a vali.hu-ról, valamint az új felnőttképzési rendszerről tájékozódhattak. A téma szakértői dr. Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparági stratégiákért és szabályozásért felelős terület helyettes államtitkára, valamint dr. Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke foglalták össze a legfrissebb tudnivalókat.
2021.11.26. 12:03
Szakmai konferenciával avatták a TSZC-t

Immár egy éve működik a Tatabányai Szakképzési Centrum (TSZC), azonban tavaly ősszel a járvány miatt elmaradt az ilyenkor szokásos ünnepélyes átadó. Ezt pótolandó az intézmény szakmai konferenciára, és iskolalátogatásra hívta a társintézmények igazgatóit, tanárait, és a partner gazdasági társaságok vezetőit.

2021.11.26. 11:48
Karbonsemlegesség: a magyar vállalatokat is érinti
A legújabb Európai Uniós klímacélok megvalósulása érdekében a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Karbonsemlegesség, hogyan érhető el 2050-ig?" címmel szakmai fórumot szervezett a Gazdaság Házában. A témáról Dr. Nemes Csaba, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője tartott előadást.
2021.11.26. 11:44
Járványban sem pihent a 25 éves Extreme-Park
A magyar építőipar jelenleg a csúcson van, kapacitása lekötött, szinte lehetetlen kivitelezőt találni egy-egy újabb munkára - halljuk a hírekben nap, mint nap, és tapasztaljuk, ha mesteremberre lenne szükségünk a saját portánkon. A dolog azért nem ilyen egyszerű, tudtuk meg Ercsey Árontól, az alapításának 25. évfordulóját idén ünneplő tatabányai Extreme-Park Környezetépítő Kft. igazgató-tulajdonosától.
2021.11.26. 11:38
Az elismerést Gutowski Róbert érdemelte ki
Az Építészet Világnapja alkalmából szervezett ünnepség keretében, Székesfehérváron, a Hiemer-házban adták át a Schmidl Ferenc építészeti díjat. Az idei díjazott, Gutowski Robert a Lakatos utcában 2021-ben épült Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpont mértéktartó és mértékadó építészeti megformálásával érdemelte ki a szakmai elismerést.
2021.11.26. 11:33
"Világjárvány idején"
2020-ban ünnepeltük Gábor Dénes születésének 120. évfordulóját, és ez év decemberében pedig 50 éve lesz, hogy átvette a fizikai Nobel-díjat.  A NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért kuratóriuma úgy határozott, hogy a köztes másfél esztendős időszakot a tartalmas és újszerű emlékezésnek szentelve GÁBOR DÉNES EMLÉKÉVEK 2020-2021 címen indít jubileumi eseménysort. Ezen programsorozat keretében hirdették meg hagyományosan az idei Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatukat is.
2021.11.26. 11:26
Kovács Ferenc, az út- és kapcsolatépítő
A sorozatról: Egy kisvárosban nagyszerű élni. Nem azt mondom, hogy mindenki mindenkit ismer, de mégis emberközelibb számomra, mint Budapest, avagy egy megyeszékhely. Itt a Velencei-tó naponta változó színvilága (még az aggasztó vízszint ellenére is!) a fekete láp misztikumától a napnyugtáig, a Bika-völgy, a városszéli erdőségek. Maga a természetközeliség. De az is tetszik, hogy könnyedén vásárolhatok, akár mindegyik nagyáruházat végigjárva, vagy épp a helyi árusok portékái közt keresgélve. Hogy tudják a Lottózóban: gyűjtöm a különleges 50-eseket, s mindig félretesznek nekem, hogy a buszmegállóban reggelente köszönünk egymásnak, hogy a barátokkal válogathatunk a kulturális programok közt, jókat pingpongozhatunk, betérhetünk a Katlanba egy játékra, teljesíthetjük a Tízpróba kihívásait. No és mindig történik valami a dinnyési Hagyományőrzőben vagy épp Agárdra érdemes átruccanni egy koncertre, fesztiválra. Az egyes események mögött mindig ott látom az önzetlen támogatókat. Olyan vállalkozók ők, akik nemcsak a településen élnek és dolgoznak, s a munkájukkal járulnak hozzá az ellátáshoz, városszépítéshez, fejlesztésekhez, szolgáltatások színvonalához, hanem anyagilag is támogatják egy-egy rendezvény létrejöttét, díjazását, vagy éppen a város kapcsolatait, presztízsét erősítik, valami maradandó értéket teremtve, közösséget építve. Róluk, szól ez a sorozat. A szememben ők az igazi lokálpatrióták.
2021.11.26. 11:20
Turisztikai évadértékelő - Komárom
A világjárvány alapvető hatással volt és van még ma is a turisztikai ágazatra. A védekezési intézkedések, a különféle korlátozások, a Covid okozta pszichés hatások mind-mind meghatározzák lehetőségeinket, döntéseinket, és ezáltal visszahatnak a Ho-Re-Ca szektorra és a szabadidős szolgáltatók piacára. Ha képet szeretnénk kapni a jelenlegi helyzetről, nem is választhatnánk ehhez jobb "mintavételi helyet", mint Komárom, mely hazánk egyik legforgalmasabb turisztikai csomópontja. Külföldiek, belföldiek, ide érkezők, vagy épp átutazók egyaránt megfordulnak a Duna-parti kisvárosban. A határ menti elhelyezkedés, a jelentős átmenő forgalom, a történelmi múltban gyökeredző látványos attrakciók, a gyógyvíz, a turisztikai szolgáltatások gazdag tárháza mind-mind vonzó turisztikai célponttá teszik Komáromot. Körképünkben a turizmus aktív helyi szereplőit kértük, hogy osszák meg velünk gondolataikat a magunk mögött hagyott turisztikai szezonról.
2021.11.26. 11:14
Ötven éves a CPS termelési rendszer
Idén a 34. Bábolnai Gazdanapokat a 80. OMÉK társrendezvényeként szervezték meg, 150 kiállítóval, mintegy 20 ezer négyzetméteren. A rendező a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, a kiállítás szervezője pedig a Magyar Mezőgazdaság Kft. volt. A lovasbemutatóktól a precíziós gazdálkodásban használható drónokig mindent látni lehetett a négynapos kiállításon, ami a mezőgazdaságban hagyományos érték vagy éppen újdonsága miatt érdekes.
2021.11.26. 10:57
"Az Év Háza" látta vendégül az építészeket
A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara tagjai 2021. szeptember 14-én a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát Péch Antal Technikuma "A" épületében tartotta taggyűlését, melyet idén is az Építész Nap keretében szerveztek meg. Markos Anikó, a kamara elnökének rövid köszöntőjéből kiderült, hogy a helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen 2020-ban a megyében ez az épület nyerte el "Az Év Háza" Díjat.
2021.11.26. 10:53
Mérnöki díjátadó a tatai Esterházy Kastélyban
Mérnök Nap keretében és ezúttal is különleges helyszínen, Tatán, a közelmúltban felújított és átadott Esterházy Kastélyban tartotta meg éves Taggyűlését a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara. Az eseményt Dr. Kancz Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.
2021.11.26. 10:48
Vigyázzunk a kontárokkal!
Magyarországon csúcson jár manapság az építőipar. Az otthontámogatási rendszernek köszönhetően soha nem látott építkezési kedv tapasztalható a lakosság körében, mely folyamatos munkát ad az egyéni vállalkozóknak, és a kkv-knak. A nagyobb cégek az uniós projekteken, az állami megrendeléseken dolgoznak, így szinte lehetetlen kivitelezőt találni egy-egy munkára. Ez a helyzet megkönnyíti a kontárok szerepvállalását, hiszen rengetegen örülnek, ha valaki egyáltalán szóba áll velük.
2021.11.26. 10:42
Felavatták az új bicskei piacot
Hosszú évek munkája után, 700 milliós beruházás segítségével vehették át a bicskeiek az új piacot, mely péntekenként várja a vásárlókat, az árusok birtokba vehetik a kialakított standokat, és alkalmanként bérelhetik az üzlethelyiségeket is - mondta Bálint Istvánné polgármester a szeptember végi ünnepségen.
2021.11.25. 15:51
A 70 éves Beloiannisz négy generációja
Görögfalu, Görögfalva - így ismerték sokáig. Az 1946-49-es görög polgárháború menekültjei itt találtak új otthonra. Az ellenállási mozgalom, a baloldal és minden gyanúsnak vélt személy rettegett a megtorlástól. A szocialista éra befogadta a többezer menekültet. Gyerek és felnőtt csoportok érkeztek, s később a Vöröskereszt szervezte (akár évekig) a családegyesítéseket. 1950-ben kezdődött Iváncsa határában a faluépítés. Egyszerű egy- és kétszobás, 50-70 m2-es lakások épültek, de az 1500 főnek, akik itt újra egymásra találtak a szeretteikkel, végre békét, otthont adott a 418 házikó.
2021.11.25. 15:49
Táton napelem-park kialakításában gondolkodnak
Tát város önkormányzata a járványidőszakot tervezésre, és az előző projektek befejezésére használta. Készülnek a TOP-2-re, de közben saját erőből fejlesztették a közvilágítást, és parkolókat is építettek. Újabb multi üzletlánc telepedett meg a kivárosban, persze nem a lakosság létszáma miatt, hanem mert komoly tranzitforgalom zajlik - tudtuk meg Turi Lajostól, Tát város polgármesterétől.
2021.11.25. 15:40
13 nagyberuházás Veszprémben
Az idén átadott projektekről és folyamatban lévő beruházásokról számolt be sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara, Veszprém város alpolgármestere. Megtudtuk, hogy több mint 100 milliárd forintos keretösszegből 13 projekten dolgozik együtt az önkormányzat és a kormány a Modern Városok Program keretében.
2021.11.25. 15:35
Végre újra Tökfesztivál Rácalmáson!
A járvány tavaly szinte minden közösségi programot lehetetlenné tett, többek között a Rácalmási Tökfesztivált is. A szervezők - akik még ma is kizárólag önkéntesek - azonban idén megújult erővel, kétszer akkora lelkesedéssel álltak neki a feladatnak. A látogatók pedig már alig várhatták, hogy végre kimozdulhassanak, mert jól látható módon örömmel érkeztek a Rácalmási Jankovich-kúriába. A családok együtt szórakozhattak a három nap alatt a nívós koncerteken, gyerekprogramokon, kiállításokon, és élvezhették a vásári forgatagot, a Gasztro utca ízeit, illatait, a tökfaragást vagy más tökös programokat. Steiner Lajos, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke, a rendezvényszervezők vezetője az alábbiakat nyilatkozta lapunknak az eseményről.
2021.11.25. 15:28
Inkubátorház épül Tatán
Megkezdődött a tatai inkubátorház építése. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával megvalósuló beruházás helyszínén október 7-én rendezték az alapkőletételi ünnepséget. Tata Város Önkormányzata korábban sikeres pályázatot nyújtott be az Inkubátorházak fejlesztése tárgyú TOP-1.1.2-16-os felhívásra, és az "Inkubátorház építése Tatán" című TOP-1.1.2-16-KO1-2017-00002 azonosítószámú európai uniós pályázaton 399 millió forintos vissza nem térintendő támogatást kapott.
2021.11.25. 15:24
Új évad indul a Rátonyi Róbert Színházban
A tavalyi bemutatkozó évad után újabb szezon kezdődik a Rátonyi Róbert Színházban, mely október 17-én tartotta első előadását. A 2021-2022-es évad mottója a könnyed szórakozás, tudtuk meg a csákvári Floriana Könyvtár és Közösségi Házban tartott sajtótájékoztatón.
2021.11.25. 15:18
Emlékbélyegző a Nagy-Magyarország Parkról
Már a Nagy-Magyarország Parkban is találnak pecsétet a túra útvonalakon barangolók. A Bakony erdejében lévő üdülő- és konferenciaközpont a "Nem felejtünk" Falatozónál hozott létre bélyegző pontot. A Nagy-Magyarország Park mellett a piros és a kék kereszt útvonal is elhalad, több népszerű útvonal és látványosság is van a Bakony ezen részén.
2021.11.25. 15:14
Megújult a Jankovich Kúria Wellnes Hotel****
Már az érkezés pillanatában megérinti a lelket az a vidéki nyugalom, amit a magas fák övezte kúria, a megújult hotel csodás látványa nyújt. Az épületbe lépve azonnal érzékelhető a letisztult, modern dizájn, érezhető a keleties hangulat, és mindezt tovább fokozza a japánkert, valamint a szálloda koreai étterme, mely különleges ízeivel, illataival teszi teljessé az élményt az ide érkezőknek. Szabó Attila hoteligazgatót kértük, foglalja össze, mi minden változott a szállodában a nagyszabású felújításnak köszönhetően.
2021.11.25. 15:11
Egy polihisztor dáma
A Kopiás Gabriella név viszonylag újkeletű Székesfehérváron, de a hölgy mindig tud meglepetést okozni. Fuvolaművészként megnyitókon, rendezvényeken szerepel a hagyományos fellépések mellett. Énekesnőként új műsorában Karádi-Edit Piaf-Marlene Dietrich sanzonjaival varázsol el - franciául, németül, magyarul ugyanolyan átéléssel. Közel áll hozzá az irodalom, festészet, építészet. Szervez, tanít - továbbadja tudását. Tán sikerül visszaadni sokoldalú személyiségének csillogását...
2021.11.25. 12:38
Volt egyszer egy Tilos kávéház
A mai hatvanasok éppen átlépték a második x-et, amikor földcsuszamlás-szerű változások rengették meg a világot: leomlott a berlini fal, megszűnt a vasfüggöny, kinyíltak a határok, felbomlott a Szovjetunió, egyszóval bekövetkezett a rég óhajtott rendszerváltozás Kelet-Európában. Az akkori húsz évesek kapkodták a fejüket: tegnap Marx és Lenin, ma Rolling Stones és avantgarde. Tegnap zsíroskenyér és bambi, ma hamburger és cola. Tegnap tudományos szocializmus, ma egzisztencializmus. Melyik a helyes út? Hogyan tovább - törték fejüket a fiatalok és ifjúsági vezetők. Kellett hát egy hely, ahol összedughatták a fejüket, megtárgyalhatták a világ nagy dolgait, találkozhattak a szellemi és zenei élet kiválóságaival, és persze jó muzsikák mellett ismerkedhettek, kortyolhatták a finom söröket. Kárpát-medence szerte megnyitottak olyan helyek, ahol ezt meg lehetett tenni. Sorozatunkban ezeket keressük fel, felidézve történetüket. Elsőként Csíxeredába (György Attila szóképzése), a Tilos Kávéházba látogatunk el, ahol magam is megfordultam néhányszor filmes barátaimmal, és kollégáimmal.
2021.11.25. 12:33
Kiút a reménytelenségből
Ezen sorok írója 35 éve, A Közművelődés Házában ismerkedett meg Adamecz Lászlóval, aki bábáskodott a mozgáskorlátozottak Humanitás Klubjának létrehozásánál. A pikkelysömör súlyos tünetcsoportjával megátkozott fiatalember sokkal rosszabb állapotban volt, alig bírt menni, ujjai nem mozogtak. Laci mára életvidám, pozitív szemléletű, öröm látni. Őszi könyvbemutatóján egy reneszánsz emberrel találkozhattak a tatabányai könyvtárban, aki óriási akaraterővel, saját hajánál fogva rángatta ki magát a gödörből.
2021.11.25. 12:05
Felavatták a megújult Csillag Erődöt
Az Aradi Vértanúk Napján, Nemzeti Gyásznapunkon avatták a megújult Csillag Erődöt Komáromban, mely mostantól újra a komáromiak őrhelyévé, kulturális bástyájává vált. Amellett, hogy otthont ad a Szépművészeti Múzeum európai szinten is párját ritkító Szobormásolati Gyűjteményének, oktatási, ismeretterjesztési feladatokat is ellát majd, sőt udvara szabadtéri programok egész sorának helyszínéül szolgálhat. A megnyitón Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Molnár Attila, Komárom város polgármestere is tiszteletét tette.
2021.11.25. 11:35
Kossela Béla, az "Aranytrombitás"
Mindig vidám, jó kedélyű embernek ismertem meg Kossela Béla bácsit, akinek neve egybeforrt a tatabányai könnyűzene II. világháború utáni történetével. Csodás trombitajátékára ma is emlékszem. Nagy beszélgetéseinkből kerekedett ki ez az interjú, melyet 1997. márciusában vetettem papírra, és a Cserteg István szerkesztette Komárom-Esztergom megyei rock-legendák című könyvben jelent meg. Béla bácsi azóta már 2007-től az égi zenekarban muzsikál, de azt hiszem, nem árt felidézni pályafutását, jó tanácsait a fiatal zenészek számára, az idősebbek pedig kedvükre nosztalgiázhatnak a régi muzsikusok és szórakozóhelyek megidézésén.
2021.11.25. 11:22
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás