szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2011. 104. szám

XI. évfolyam 104. szám

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA

2011.11.22. 12:15

Beruházások futószalagon

Az elmúlt időszakban a szokásosnál jóval több meghívót hozott szerkesztőségünk számára a postás. A Királyi Régió szinte minden pontján indult, vagy lezárult egy-egy beruházás. Intézmények, utak, gyárak, üzemek újultak, újulnak meg, gazdagítva és szebbé téve szűkebb hazánkat.
2011.11.22. 12:14
Az öregedő társadalom

Nem túlzás, több százezer embert foglalkoztat az öregedő társadalom, a nyugdíjkérdés. Kovács Károlyt, Magyarország piacvezető független cégének pénzügyi tanácsadóját erről kérdezte a Regió Regia.

2011.11.22. 12:12
Dr. Schmitt Pál szerint fontos a szakmák becsülete

A köztársasági elnök megyejárását Tatabányán kezdte, ahol a megyeházán részt vett Tatabánya Megyei Jogú Város és Komárom-Esztergom Megye közös ünnepi közgyűlésén. Az államfőt Popovics György, Komárom-Esztergom megye közgyűlésének elnöke, Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere, Czunyiné Bertalan Judit, a megyei kormányhivatal vezetője köszöntötte. Az eseményen jelen volt Bencsik János klíma és energiaügyi államtitkár, aki elkísérte a köztársasági elnököt két gyárlátogatásra is.

2011.11.22. 12:11
Nemzetközi együttműködés Délkelet-Európa innováció

Az elmúlt évek tudatos előkészítő munkájának köszönhetően elmondható, hogy a székesfehérvári székhelyű Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. (Közép-Pannon Zrt.) kiemelkedő pozíciót vívott ki magának a nemzetközi, projektalapú együttműködések közép- és délkelet-európai piacán.

2011.11.22. 12:10
Berhidai hazánk első női birkózó világbajnoka

Micsoda szerencse, ha az ember lányának van fiútestvére: vigyáz rá az esti kiruccanások alkalmával, elviszi a fiúk közé a helyi birkózó kör edzéseire... Akár hiszik, akár nem, hazánk első női birkózó világbajnokának éppen így kezdődött a pályafutása. A közelmúltban elért fantasztikus eredményt Németh Zsanett lakóhelyén, Berhidán is nagyra értékelték. A város elismerő oklevelét Pergő Margit polgármester a település legnagyobb közös ünnepén, a Berhidai Napok alkalmával nyújtotta át az ifjú sportolónak.

2011.11.22. 12:10

XIX. Berhidai Napok

A háromnapos rendezvény igazi hagyománnyá vált Berhidán, ma már senki sem vitatja létjogosultságát - mondta ünnepi nyitóbeszédében Pergő Margit polgármester asszony. Az idén is gazdag program várta az érdeklődőket: kiállítások, könnyű és komolyzenei programok, nemzetiségi és népzenei találkozók, öregfiúk mérkőzés a már új, műanyag borítású pályán, ügyességi versenyek a gyerekeknek, és az elmaradhatatlan kertbarát kör kiállítás a most is ragyogó terményekkel, lekvárokkal és más finomságokkal.

2011.11.22. 12:09
A víz szalad, a kő marad…

Végy egy jó kapust – hangzik a futball egyik aranyszabálya, amely egy ütőképes csapat összeállításához valóban elengedhetetlen. S ez az aranyszabály egykoron Aranycsapatot eredményezett. Grosics Gyula, a Fekete Párduc sportteljesítménye mellett emberi tartásával is kiérdemelte, hogy még életében stadiont nevezzenek el róla, s ez a megtiszteltetés 2011. szeptember 18-án a tatabányai „Bányász” létesítményt és a város lakóit érte.

2011.11.22. 12:09
Megkezdődött az Öreg-tó és az Által-ér rehabilitác

Ünnepélyesen letették az Öreg-tó és Által-ér vízgyűjtő rehabilitációja című projekt alapkövét Tatán az Által-ér partján. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉDUKÖVIZIG) a Közép-dunántúli Operatív Program keretében több mint 1,37 milliárd forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a munkálatok elvégzésére.

2011.11.22. 12:08
Isten áldja a tisztes ipart!

Az Ipartestületek Országos Szövetsége, közismert nevén az IPOSZ 20 éve minden tanévkezdést követően megrendezi a kézművesség napját. Így történt ez idén szeptember 15-én is Budapesten az Ipartestületek Budapesti Szövetségének és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Ipartestület Szövetségének gyönyörű, míves székházában. A találkozó csúcspontja az IPOSZ és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség közötti együttműködés aláírása volt.

2011.11.22. 12:07
Újra az élen a fűzfői „kishajós”

Mindössze három éve annak, hogy a Fűzfői Papírgyár romjain újra indult a papírfeldolgozás, mégis ma már fantasztikus sikerekről, innovatív termékekről, piacvezető pozícióról beszélhetünk. A 82 éves „kishajós” márka újjászületése egy igazi mesébe illő történet. A fehér lovon érkező herceg jelen esetben egy amerikai befektető, aki felkarolta az éppen süllyedő „kishajót”. A jelentős befektetői tőke és a kitartó, hűséges kollektíva megtette hatását, a vállalat várakozáson felül teljesít. Folyamatos, nyereséges működés, létszámbővítés és izgalmas, innovatív termékek jellemzik a céget. László Albert, a Fűzfői Papírmanufaktúra Kft. ügyvezető igazgatója örömmel mutatta be új termékeiket.

2011.11.22. 12:06
Gyémántmise a nyolc évtizedes bányásztemplomért
Dorogon immár hagyomány, hogy a bányásznapon mindig valamilyen avatásra kerül sor.
2011.11.22. 12:06
Már a tízezredik ügyfél a kormányablaknál

Januártól működik a dunaújvárosi és a székesfehérvári kormányhivatal ügyfélszolgálata, népszerű nevén: a kormányablak. Az ügyfelek nagyon hamar megtanulták értékelni, hogy este 8-ig intézhetik itt ügyes-bajos dolgaikat.

2011.11.22. 12:05
Városi Bölcsőde új szárnyát
Hamarosan a gyerekek is birtokba vehetik a nyáron felépült épületrészt a dorogi bölcsődében. Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével Popovics György megyei közgyűlési elnök is, aki az átadót követően más dorogi intézményeket is meglátogatott.
2011.11.22. 12:04

Egy új ötlet, egy hasznos információ

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara keretein belül működik a brüszszeli hátterű  Enterprise Europe Network iroda. Szolgáltatásait a Közép-dunántúli régióban elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak nyújtja. Ismerje meg Ön is az iroda által nyújtott  lehetőségeket, és keresse fel területi irodánkat!

2011.11.22. 12:04
Hogyan építhetünk patinás hangulatú utcákat?

Első látásra megszerettem.  Nemes szépség és valami a múltból hozott titokzatosság lengte körül. Meghitt hangulatot árasztott, és meggyőzött, együtt öregszünk meg. Színes egyénisége elkápráztatott.  Randevúink szaporodtak, mindig újabb arcát mutatva, egyre több emberrel került barátságba.  Otthonomba is szépen beilleszkedett. Gyönyörű a reggeli kelő és az esti lemenő nap surló fényében, de talán a legszebb egy nyári eső után. A vendégeim irigykedve nézik, a családom élvezi, a kutyám imádja, és én büszkén mutatom.  Nem, ez nem tégla, ez valami más, ez a Téglakő – válaszolom a kérdésekre. Barabás Árpáddal, a Téglakő elem megálmodójával beszélgettünk ötletekről, és azok megvalósításairól.          

2011.11.22. 12:03
A világutazó közgazdász

Két generáció jövendő közgazdászait oktatta Budapesten, Tatabányán, Csíkszeredán és Székelyudvarhelyen. Több ezren tanultak, tanulnak az általa írt, és a cége által kiadott tankönyvekből. Nyugdíjazása óta a világot járja, és zamatos, szép bort termel szigligeti szőlőskertjében. Dr. Simanovszky Zoltánnal - aki jövőre lesz hetven éves – tatabányai lakásán beszélgettünk.

2011.11.22. 12:02
Piacvezető az Alföldi Tej

Nehéz életben maradni. Úgy lehetett kijutni a válságból, hogy 100 fő tulajdonos-tejtermelő összefogott, és társas vállalkozást alakított. Ez a felelősségteli döntésük a fehérvári üzem kb. 450 fős gárdáján kívül még 8-10.000 főt érintett és mozgatott meg az ágazatban, no meg magát a hazai tejipart – méghozzá pozitívan.

2011.11.22. 12:00
Zámbó Diána hatodik olimpiájára készül

Zámbó Diána ötven méter pillangón jelenleg az ötödik a világranglistán, 200 méter vegyesen pedig a 11. A tatabányai úszó úgy gondolja, ebben a két számban lesz lehetősége kijutni jövőre Londonba, pályafutása hatodik, s egyben utolsó Paralimpiájára. Pontosabban, sportolóként tervezi csak London után a visszavonulást, edzőként továbbra is segítené a fiatalokat.

2011.11.22. 11:59

Vallónia érdeklődik Székesfehérvár iránt

Mely területeken találkozhatnak a magyar és a belga befektetői érdekek? – erről tárgyalt Ránky Edit attasé, a Belga Nagykövetség Vallónia és a Brüsszel-Fővárosi régió   gazdasági és kereskedelmi ügyeinek képviselője a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetőségével.

2011.11.22. 11:58

Sikeres Vállalkozások és Fiatalok Európában

Október 7-én az Európai KKV-hét hivatalos magyarországi záró rendezvényeként a székesfehérvári Gazdaság Házában megrendezték a „Sikeres Magyar Vállalkozások és Fiatalok Európában” című konferenciát.

2011.11.22. 11:58
Mennybéli fesztiválok várnak rá
Kedves Domi! Átgondoltad te ezt? Mi lesz most a „szépországbéli” rendezvényeiddel?
2011.11.22. 11:57

Elhunyt Tornai Endre, a Tornai Pincészet alapít

Életének 90. évében elhunyt Tornai Endre. A nyugalmazott mezőgazdász 1921-ben született és 1946-tól gazdálkodott a Somló hegyen. 1962-ben elsőként a Somló hegyen szalagszerű (kordon) támrendszerrel telepítette újra szőlőterületét.
2011.11.22. 11:56

A tanulás lehet élmény

Szaxon Attila, az IKR Zrt. elnök-vezérigazgatója minden évben négy kisdiákot támogat abban, hogy idegen nyelvű tanulmányaikat valóban életszerűbbé tegye. Most irodájában fogadta azt a négy tanulót, akik két hetet tölthettek idén egy angliai nyelvtáborban. Az oldott hangulatban eltöltött beszélgetés során kiderült, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat – a hasznos tanulás mellett természetesen barátságok is szövődtek a több nemzetiség által képviselt táborlakók között. Kínai, olasz, japán és holland kapcsolataikat azóta is ápolják – a közösségi oldalak segítségével.

2011.11.22. 11:56
Cseh kézbe kerül a nagy múltú bábolnai IKR fele

Az IKR Zrt. a magyar agrárium meghatározó résztvevője, hazánk egyik legnagyobb mezőgazdasági termények termelésével és értékesítésével, technológiai fejlesztéssel, termelőeszköz-kereskedelemmel, valamint műszaki szolgáltatással foglalkozó nagyvállalata, amely a teljes országot lefedő üzlethálózattal rendelkezik. A több mint 35 éves múlttal büszkélkedő magyar céget a gazdasági válság, a banki alulfinanszírozottság hozta nehéz helyzetbe. A megoldás, a kilábalás lassan körvonalazódik. A cég kettéválik, a gépkereskedelem marad, míg az úgynevezett „input” ágazatok, várhatóan a cseh Agrofert cégcsoport kezébe kerülnek. A változásokról Szaxon Attilát, az IKR Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

2011.11.22. 11:55
Új cégvezető, új elképzelések

A kis- és nagykonyhai gépeket, berendezéseket gyártó, több évtizedes múlttal rendelkező tatabányai vállalat élére tavasszal új vezetőt választottak Markó Andrea személyében. A cég évek óta nyereségesen működik, pénzügyi adatai alapján azt mondhatnánk, alig-alig érezték meg az elmúlt évek negatív gazdasági eseményeit. Folyamatos a megújulás a vállalatnál, a tavasszal történt vezetőváltás is ezt kívánja tovább erősíteni - tudtuk meg a mérnök-közgazdász igazgatónőtől.

2011.11.22. 11:54
Jó pályázati lehetőségek a nonprofit szektornak

Az aktuális pályázati lehetőségekről szóló sorozatunkat, melyben a téma szakértőit szólaltatjuk meg, ezúttal György Anikóval folytatjuk, aki a GKF Csoport non-profit szervezeteket és önkormányzatokat fejlesztő csoportjának a vezetője.

2011.11.22. 11:53
Képviselők az uniós válságról

Komáromban, szeptember utolsó napján indult, az az országos európai parlamenti fórumsorozat, amelynek állomásain az unió legégetőbb kérdéseivel foglalkoznak a megválasztott képviselők, szakértők és az interaktivitásnak köszönhetően a közönség.

2011.11.22. 11:52

MOL Információs Nap a Pannon Egyetemen

Első alkalommal rendezte meg a Pannon Egyetem MOL Ásványolaj- és Széntechnológiai Intézeti Tanszéke és a MOL Nyrt. közös információs napját Veszprémben október 26-án. A hallgatók első kézből kaphattak információt a kurzusról, megismerhették a MOL elvárásait, és a cég vezetői bepillantást nyerhettek az oktatási és kutató-fejlesztő munkába, a megújult tanszék működésébe, valamint laborlátogatáson vehettek részt.

2011.11.22. 11:52

Együttműködés a minőség jegyében

Ünnepi üléssel és szándéknyilatkozat aláírásával erősítette együttműködését Veszprém Megyei Jogú Város és a Pannon Egyetem. Minőségi pillérekre építik fel a közös munkát. A rendezvény díszvendége dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes volt.

2011.11.22. 11:51
Közel négymilliárdos beruházás

Október végén kettős beruházás alapkövét helyezték el a veszprémi Continental Teves Magyarország Kft.-nél. Kai-Uwe Walther ügyvezető igazgató elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében két uniós pályázatukhoz is kaptak támogatást, ezzel összességében a következő években 208 új munkahelyet hoznak létre a megyeszékhelyen.

2011.11.22. 11:51

XIII. Kukorica Fesztivál

Kétségkívül Bábolna egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénye a Kukorica Fesztivál. Idén tizenharmadszor várták a szervezők a bábolnaiakat a sörsátorba és annak környékére. A szeptember 9-10-én tartott program díszvendégei Bábolna három testvértelepülése Sieghartskirchen, Hidaskürt és a dániai Aarden delegációi voltak. Rajtuk kívül ide látogatott a finnországi Üpaja város küldöttsége is, akik a közeljövőben szeretnének testvérvárosi kapcsolatra lépni Bábolnával. A kétnapos rendezvény programjai, ahogy eddig is, igyekeztek minden korosztály igényeit kielégíteni.

2011.11.22. 11:50

20 éve garancia az Integrál név

„Minden téglának a helyére kell kerülnie. Egységük alkotja az akár évszádokon át álló épületeink homlokzatát. Mit tudunk megmutatni gyermekeinknek, unokáinknak? Alkottunk valamit? …ezért számunkra nemcsak a jó építőanyag, hanem a figyelmesen végzett, gondos kivitelezés is éppoly fontos”. (Integrál Kft.)

2011.11.22. 11:49
Új csarnokkal bővül a Pepperl+Fuchs Kft.

Ünnepélyes alapkőletétellel és időkapszula elhelyezésével tette emlékezetessé november 15-én a két ügyvezető, Jürgen Chrobak és Mehmet Hatiboglu, valamint Dr. Gunther Kegel, a vizsgálóbizottság elnöke az ipari automatizálással foglalkozó Pepperl+Fuchs világcég veszprémi épületbővítési terveinek megvalósítását.

2011.11.22. 11:48

Eltűnik a tér és az idő korlátja

Az állásbörzék hatalmas problémája, hogy a legnagyobbakat – ahol sok jó pozíciót kínálnak a cégek – általában a fővárosban rendezik. Így azok, akik más városokban laknak, nagyon körülményesen tudnak részt venni ezeken. Ha valaki dolgozik, nem kérhet szabadságot azzal az indokkal, hogy „Pestre megyek, mert állást keresek”.
2011.11.22. 11:46
Átadták a Segítő Szolgálat új székhelyét

A martonvásári székhelyen működő Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulás pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program „Szociális alapellátások és gyermekjóléti alapellátások komplex, valamint bölcsődék önálló fejlesztése” című pályázati kiírására.

2011.11.22. 11:45
Az új családtag a kilátó

Igazi ünnep volt mindenkinek. Kovács László és gyermekei, Szilárd és Bernadett már tíz éve kiváló érzékkel varázsolnak örömtől mosolygó arcokat maguk köré Balatonfűzfőn. Ezen a napon is sikerült.  Fanfárok jelezték megint csoda született itt a Szabadidőparkban, a család piros masnis kiskutyája elsőként vette birtokba az új kilátót, amelyre már oly rég vágytak a város lakói. Az Édesapát keresem, de feladatai vannak, így bíztat, beszélgessek Szilárddal.  Kicsit elbizonytalanodom fiatalságától, de pillanatok alatt meggyőz, ez mennyire nem számít.   Csak hallgatom a kedves, intelligens fiatalembert, aki megtanít arra, hogyan lehet szolgálni és építeni egy közösséget kellő kitartással és alázattal.

2011.11.22. 11:44
Sikeresen pályázott a KEMÉK Klaszter

Példa értékű az az összefogás, amelyet tíz komárom-esztergom megyei építőipari kis- és középvállalkozás hozott létre 2010-ben KEMÉK Klaszter néven. A szervezet menedzsment feladatait a KEM Klasztermenedzsment Kft. látja el, és úgy tűnik nem kis sikerrel, hiszen az Új Széchenyi Terv lehetőségeit kiaknázva több mint 23 millió forint támogatást nyertek a hatékony induláshoz, illetve a későbbi közös beruházások véghezviteléhez. Az előzményekről, és a tervekről a menedzsment szervezet ügyvezető igazgatóját, Bérces Lászlót kérdeztük.

2011.11.22. 11:44
Alkotótábor Rácalmáson
Idén már negyedik alkalommal rendeztek meg Rácalmáson a Városvédő és Szépítő Egyesület a Raáb Ervin Művészeti Tábort, 2011. augusztus 1-15-e között. Az élete jelentős részét Rácalmáson töltő, s a településen elhunyt festőművész emléke előtt tisztelgő alkotótáborban idén tizenhárom művész dolgozott: szobrászok, festők, fafaragók, keramikusok.
2011.11.22. 11:43

Felavatták az új rácalmási Városházát

Augusztus 20-án ünnepélyes keretek között avatták fel a Szigetfő utcában az új rácalmási Városháza épületét.
2011.11.22. 11:42
TÖK jó volt együtt!

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület összefogva a várossal, a támogató vállalkozásokkal, no és rengeteg önkéntessel idén is fantasztikus fesztivált rendezett a rácalmási Jankovich-kúriában, és környékén. Szeptember utolsó, illetve október első hétvégéjén húszezer látogató élvezte az egész napos színes program-kavalkádot, az esti nagykoncerteket, a csodás hangulatot. Szalai Árpád, a Városvédők elnöke úgy fogalmazott: „elértük a határainkat”.

2011.11.22. 11:41

Mesterképzés – A versenyképes tudásért

Szeretné szakmája legmagasabb szintű végzettségét megszerezni, munkáját az eddigieknél is hatékonyabban ellátni?
Úgy érzi, hogy újabb ismeretekre van szüksége?
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segít céljai elérésében.

2011.11.22. 11:40
Megkezdődött az m59 Üzleti Park építése

A jelen piaci helyzetben nem kis elszántság szükséges ahhoz, hogy egy cég vállalkozói park építésébe kezdjen. Az ötlet elindulásakor még egyszerűbbnek tűnt a megvalósítás, mára azonban a nehéz gazdasági helyzet aggodalomra ad okot. A metaloBox azonban optimistán tekint a jövőbe, bíznak a helyzet mielőbbi javulásában és a projekt sikerében – tudtuk meg Kovács Verától, a székesfehérvári m59 Üzleti Park értékesítési vezetőjétől.

2011.11.22. 11:40
Közösen a trükkös tolvajok ellen

Noha a csalások és rablások száma az előző évhez képest csökkenő tendenciát mutat, az idősek sérelmére elkövetett lopások növekedése miatt közös cselekvési programot állított fel a Komárom-Esztergom megyei rendőrség az Északdunántúli Vízmű Zrt. támogatásával. Dr. Reinhoffer Csaba (a KEMRFK bűnügyi igazgatója) és dr. Jelen Tamás (az ÉDV Zrt. vezérigazgatója) tájékoztatása szerint a kampány elsődleges célja a megelőzés, melyet a lakosság módszeres informálásával szeretnének elérni.

2011.11.22. 11:39

Elkészült a BECOM új gyártócsarnoka

Nettó 480 millió forintos beruházással készült el a BECOM Electronics Hungary Kft. új, 2 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnoka, melynek megépítéséhez 144 millió forintos uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő társaság. A cég új csarnokát, mellyel további 22 fő számára teremtett munkahelyet, a közelmúltban adták át ünnepélyes keretek között.

2011.11.22. 11:38
Egy vállalati sikertörténet Ácson

A jubileum mindig nagy eseménynek számít, különösen egy vállalati közösség számára. Jó apropó a visszatekintésre, és arra, hogy föltegyük a kérdést: honnan is indultunk, hogyan fejlődtünk, és nem utolsó sorban, hogy hová jutottunk, sikerült-e elérnünk a kitűzött célokat az elmúlt évek alatt?

2011.11.22. 11:37

Wekerle Sándor ebből a földből vétetett

A Wekerle-emlékév magasztos programja volt a miniszterelnök szülőföldjén, Móron fölállított életnagyságú szobrának avatása. Nagy Benedek szobrászművész alkotását a város főterén állították föl augusztus 26-án.

2011.11.22. 11:37
Halra bor!

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált, melynek a festői szépségű Malom-tó és az Alsó-Tó két partja adott otthont. A rendezvény fő védnöke, az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának elnöke, Bánki Erik  „ékszerdoboznak” nevezte Tapolca városát, és elismerően szólt az itt tapasztalt összefogásról is. A helyiek bizakodva nézhetnek a jövő elé, hiszen a bizottsági elnöknek is az volt a véleménye, hogy az ilyen színvonalas programokat támogatni kell.

2011.11.22. 10:57
Új egészségügyi komplexum Balatonalmádiban

Dr. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke és Keszey János, Balatonalmádi város polgármestere közösen avatták fel 2011. október 27-én a térség új egészségszolgáltató centrumát, melynek finanszírozásához a település pályázati támogatást nyert.

2011.11.22. 10:55

Dr. Hajtó János a 2011. év Innovációs Vállalkoz

Dr. Hajtó Jánost, a tatabányai fiskola innovációs igazgatóját közéleti tevékenységéért és a vállalkozása területén elért kiemelked eredményeiért „Komárom-Esztergom megye 2011. év Innovációs Vállalkozója” díjban részesítette a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

2011.11.22. 10:46
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás