szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


149. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
2021.05.11. 19:44
Félmilliárdos egészségipari beruházás Tatabányán

Befejeződött a Thermotechnika-Crown Cool Kft. beruházása Tatabányán, mellyel a cég légtisztító berendezések, valamint kézfertőtlenítő automaták gyártásával bővítette portfólióját - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter. A Thermotechnika közel félmilliárd forintos fejlesztése a kormány Egészségipari Támogatási Programjának része.

2021.05.11. 19:42
Egy kis sci-fi a Gerecse lábánál
A 70-es, 80-as években elárasztották a mozivásznat a fantasztikus filmek.
2021.05.11. 19:41
Tisztelgés a téglaépítészet előtt

Rekordszámú pályázat érkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű téglaépítészeti elismerésére, a Brick Awardra. Az idén tízedik alkalommal kiírt díjra 53 országból csaknem 800 pályamunkát adtak be az alkotók. Az év folyamán a leadott munkákból a zsűri egy 50-es szűkített listát készít, majd 2022 júniusában hirdetik ki az öt kategória győztesét, illetve a fődíjas projektet. 

2021.05.11. 19:41
Falusi ház prototípusa
Ruanda az afrikai kontinens legsűrűbben lakott országa, ugyanakkor nagyon vidéki, lakóinak csupán 26%-a él városokban. A városi területeken kívül kis házak borítják a dombos tájat.
2021.05.11. 19:41
100%-ban megújuló energiaforrások a Bridgestone-ná
A fenntartható mobilitást és korszerű megoldásokat kínáló abroncsgyártó bejelentette, hogy valamennyi európai gumiabroncs-gyára, az Európai K+F Központ és tesztpálya Rómában, a PCT-üzem Lanklaarban, a textilgyár Usansoloban és a Bridgestone EMIA brüsszeli központja is 100%-ban megújuló energiaforrásokat használ a működéséhez.
2021.05.11. 19:40
50 éves a gyermelyi tésztagyár

Nincs ember Magyarországon, aki ne ismerné a gyermelyi tésztát. Ha spagettire, kockatésztára, finommetéltre, vagy egyéb finomságra vágyunk, nagy eséllyel az ő gyártmányaik közül teszünk valamit a kosarunkba. Éppen ötven éve indult a tésztagyártás Gyermelyen, a cég innét számolja az éveket, pedig a történet korábban indult, maga a vállalat pedig mai formájában - értelemszerűen - a rendszerváltás után alakult. Tóth Bélával, a Gyermelyi Zrt. igazgatójával beszélgettünk.

2021.05.11. 19:40
Újabb innovációs díjat nyert a Graboplast

A világszínvonalú teljesítmény elismeréseként a Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara innovációs díjában részesítette a Graboplast Padlógyártó Zrt. által kifejlesztett Grabo Silver Knight önfertőtlenítő felületű közületi padlóját és versenysportpadlóját. Ennek kapcsán kérdeztük Jancsó Pétert a Graboplast Padlógyártó Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

2021.05.11. 19:39
Újabb versenyképesség-növelő program indul

A versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít a kormány 30 milliárd forint értékben - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, magyarországi vállalatoknak adnak támogatást olyan beruházásokhoz, amelyek a termelékenység növelésére vonatkoznak, és amelyekkel a cégek modernizálják a tevékenységüket.

2021.05.11. 19:38
A Simon Plastics családbarát, felelős foglalk

A Székesfehérvári Család és KarrierPont 2021-ben a kőszárhegyi telephelyű Simon Plastics Kft.-nek adományozta „Családbarát, felelős foglalkoztató” díját. A kitüntető címet - tekintettel a járványra - a cég aulájában Berdő-Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAKPont szakmai vezetője adta át Simon Péter ügyvezető igazgatónak, akit lapunk is megszólított az esemény kapcsán. Kíváncsiak voltunk, hogyan élték meg az elmúlt esztendő viszontagságait, hol tartanak most a korábbi időszakhoz képest. Beszélgetésünkhöz a társaság humánpolitikai vezetője, Egeressy Viktor is csatlakozott, őt az elismerésről kérdeztük.

2021.05.11. 19:38
Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya

Autógyártók és autógyárak véleménye, ajánlásai alapján tartotta kiemelkedőnek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljesítményét a neves szakmai újságírókból álló zsűri. A sikerhez a BIRD X érintés nélküli technológia bevezetésétől kezdve az első nagy autóipari beszállításon keresztül a digitális gyártástechnológiáig több lépés vezetett.

2021.05.11. 19:37
Kulcs az egészséges élelemhez, a lektinmentes élet

Két lapszámmal ezelőtt dr. Csicsor János, a Hymato Products Kft. ügyvezető igazgatójával olyan kulcsfontosságú folyamatokról, összefüggésekről beszélgettünk, amelyek alapvetően meghatározzák a termőtalaj minőségét, az azon megtermelt élelmiszerek tápértékét, elfogyasztásuk révén pedig az emberi és állati mikrobiomot, ami egészségünk záloga lehet. A hatóanyagkutató már akkor mesélt azokról az új generációs fejlesztésekről, amelyek ezekre a problémákra megoldást kínálnak. Azóta már piacra került a lyukas bélszindróma - és számos más betegség - kialakulását megelőző „lektinvadász”, a LEKTINO, az állatok egészségét védő HUMAX kiegészítő takarmány, valamint a rendkívül gazdaságos és hatékony talajjavító, a HYMAGRO.

2021.05.11. 19:37
Áttörés a nyelvtanulásban: BeszeljAngolul.com

Nincs több kudarc a nyelvtanulásban! Vége az akár évtizedeken át tartó újrakezdésnek, a gyors felejtésnek! Eljött viszont az értés, az idegen nyelven való könnyed megszólalás ideje. A BeszeljAngolul.com rendszer megalkotói, Lados Olivér és Lados Eszter huszonkét évnyi tapasztalatuk alapján egy forradalmian új megközelítést és eszközt adtak a nyelvtanuláshoz, vagy helyesebben a nyelvelsajátításhoz. Mert, mint megtudtuk, a kettő koránt sem ugyanaz. A hatgyermekes pécsi nyelvoktató házaspárral készült interjúnkból kiderül, miért van kudarcra ítélve a hagyományos nyelvoktatás, miért lehet a megszokott két-három év helyett fele idő alatt, otthon, önállóan dolgozva eljutni a középfokú nyelvvizsgáig, és nem mellesleg készség szintű nyelvtudásra szert tenni. A jó hír, hogy az angol mellett már a német rendszer is fut, és tervben vannak más nyelvek is. Ez a rendszer egy valódi magyar innováció, mely a kezdő számára épp úgy megoldást ad, mint az újrakezdőknek, vagy épp a felsőfokú nyelvtudásra vágyóknak, nem utolsó sorban gyorsan és baráti áron.

2021.05.11. 19:35
Támogatásból szépülnek meg a megye templomai is

A Komárom-Esztergom megyei Únyon jelentette be Soltész Miklós, a miniszterelnökség egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkára, hogy az országos program keretében a község mindkét temploma felújítási támogatásban részesül.

2021.05.11. 19:34
Újabb szakasszal bővül az Általér-völgyi keré
Tatán a Baji úton is kezdetét vette a kerékpárút építés, melyet az Önkormányzat már hét évvel ezelőtt szeretett volna megvalósítani, de a pénzügyi fedezetet csak most sikerült hozzá megszerezni.
2021.05.11. 19:33
Nagyot lépett előre Polgárdi

Egy évtized fáradságos munkája, sok tervezés és előkészítés van a mostani eredmények hátterében. Polgárdi úgy döntött, hogy leszámol az „alvó város” sztereotípiával és magasabb fokozatra kapcsoltak. A válságra lehetőségként tekintettek, céljuk, hogy győztesen kerüljenek ki ebből a nehéz időszakból. Covid ide vagy oda, mintha rátalált volna a szerencse a polgárdiakra. Vagy talán nem is annyira véletlen műve mindez? Erről kérdeztük a város első emberét, Nyikos Lászlót.

2021.05.11. 19:33
Veszprém - Európa Kulturális Fővárosa 2023

Digitális élményközpont és pop up rendezvényhelyszín is megvalósul az Európa Kulturális Fővárosa 2023. címhez kapcsolódó fejlesztések során - többek között erről számoltak be az EKF program sajtótájékoztatóján Veszprémben.

2021.05.11. 19:32
Vasúti fejlesztések a Balaton északi partján

A Szabadbattyán-Balatonfüred vasúti vonalszakaszon ütemtervnek megfelelően haladnak a munkálatok. A jelenlegi vágányzár 2021. május 30-ig tart, a tavaly őszi leállást követően ekkor fog megindulni ismételten a vasúti forgalom, egyelőre a megszokott, dízeles vontatással. A felsővezeték-hálózat jelentős része már elkészült, valamint megtörtént a vasúti pályafenntartási vágányszabályozás is.

2021.05.11. 19:32
Gárdony város és az M-Art együttműködése

Kedves közeget biztosított a kültéri helyszín - a Gárdonyi Géza Emlékház Fejér megyei Irodalmi Emlékfala - az április végi sajtótájékoztatóhoz. Az irodalmi portrék sora, az óriási virágzó cseresznyefa, a Tárnok Ákos és Kossa Benedek-i zene kellemes hangulatát már csak a mondanivalók pozitív üzenete tudta felülmúlni…

2021.05.11. 19:31
Közel két milliárd forintból újul meg a Vaszary Is

A Tatabányai Tankerületi Központ 2017 májusában sikeresen pályázott az EFOP 4.1.2 kódszámú projekt pályázati felhívására, melynek köszönhetően jelentős beruházást tudnak megvalósítani a tatai Vaszary János Általános Iskolában. A közel két milliárd forintos iskolafejlesztés részleteiről április végén rendeztek sajtótájékoztatót.

2021.05.11. 19:31
Épül a Pápa és Győr közötti 2x2 sávos út

A tavaly októberben megkezdett kivitelezésnek egyre látványosabb munkafolyamatait figyelhetik meg azok, akik Győr, vagy éppen Vaszar felé veszik az irányt Pápáról. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester, valamint Unger Tamás alpolgármester a Vaszari út végénél tekintették meg a munkálatokat.

2021.05.11. 19:30
Ahol az „Ördöglovas” ugratta paripáját

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején a tatabányai „A Közművelődés Háza” számos nyári tábort szervezett Bajnára, az ottani Katona István Alkotóházba. A kies kúriát csak egy kőkerítés választotta el az akkor romos állapotban leledző, a szocializmus évei alatt alaposan tönkretett Sándor - Metternich-kastélytól. A táborozó gyerekek örömmel kóboroltak a kastélyparkban, és lelkesen hallgatták Sándor Móric, az „Ördöglovas” legendás tetteiről szóló elbeszéléseket. Ma már más képet mutat a nagy múltú épület, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében zajló felújítás meghozza eredményét.

2021.05.11. 19:29
Oberfrank Pál Gizella-díjat kapott
2021-ben ismét átadták a Gizella-díjat Veszprémben, melyet minden évben azoknak az alkotóknak ítélnek oda, akik kimagasló művészeti teljesítményükkel nagy szerepet játszanak Veszprém kulturális értékeinek létrehozásában, illetve tevékenységükkel hozzájárulnak a város jó hírnevének megőrzéséhez
2021.05.11. 19:28
50 éves a Tatabányai Múzeum

A Tatabányai Múzeum 2021-ben fontos mérföldkőhöz érkezik, hiszen 50 éves lesz az intézmény. Ennek apropóján beszélgettünk A. Pál Gabriella múzeumigazgatóval eredményekről, tervekről, múltról és jövőről. Kiderül többek között az is, hogy mire a legbüszkébb, és milyen kihívásokkal kellett megküzdenie közel nyolc intézményvezetői éve alatt.

2021.05.11. 19:28
Buli étlap nemcsak fiataloknak

Egy fesztiválok tekintetében ínséges 2020-as nyár után a nagyobb események zömét újra megrendezik a Balatonnál. Lesz itt világzene, utcaszínház, utcazene, dzsesz, rock, elektronikus zene, tánc, bábozás, jóga és minden, amit egy fesztiválon el lehet képzelni. Ha a hőség nem is biztos, a jókedv garantált lesz mindegyik eseményen, bár néhány rendezvény pontos fellépő-listájára még várni kell.

2021.05.11. 19:27
Sevella Zsuzsanna, Fejér megye Gránátalma díjas né

Fejér megyében három népművészeti egyesület működik, ezek egyike a Magyarországi Alkotóművészek Nyugat-és Közép-dunántúli Regionális Társasága. Elnöke, Sevella Zsuzsanna, akinek neve összekapcsolódik a népművészet-hagyományőrzés-játék fogalmakkal a szakmában. Tevékenységét 2021-ben, a 17. Országos Népművészeti Kiállításon Gránatalma díjjal ismerték el.

2021.05.11. 19:26
Tőkesúlynak kell lennünk!

A Balaton számos funkciót lát el, ezért a vele kapcsolatos döntéseknél több, sok esetben egymással ellentétes érdeket kell figyelembe venni. Talán a legélesebben ez a turizmus kontra a tó ökológiája viszonyban érzékelhető. Mást akar a fürdőző, a vitorlázó, a horgász, mást a turisztikai vállalkozásokból élők, mást az érintett önkormányzatok és megint mást a helyi lakosság. Hol van a helye ebben a rendszerben a Balatonnal foglalkozó kutatóintézetnek? Erős Tiborral, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet új igazgatójával beszélgettünk.

2021.05.11. 19:25
Új épületszárnnyal bővül a Talentum Reformátu

Megkezdődtek a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola bővítési munkái. Magyarország kormánya 201 millió forint támogatást biztosított a Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközségnek egy új épületszárny elkészítéséhez a fenntartásában működő intézményben.

2021.05.11. 19:23
Nyári színházzal nyit újra a Vörösmarty

A székesfehérvári Vörösmarty Színház jelenlegi helyzetéről, nyári terveiről és érintőlegesen a 2021/2022-es évadról tartott tájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Szikora János igazgató, valamint Bagó Bertalan művészeti vezető és Horváth Csaba fizikai színház tagozatvezető. Mint elhangzott, felújításba kezdtek, hogy nyártól megújult fogadótérrel köszönthessék régóta várt közönségüket. Dr. Szikora János elmondta, hogy mozgalmas nyárra készülhetnek a nézők, ugyanis a Vörösmarty Színház művészei négy helyszínen számos előadással várják majd őket.

2021.05.11. 19:23
A tatabányai Szelim-barlang

A Tatabányán élőknek nem kell külön bemutatni ezt a csodálatos természeti képződményt, hiszen majd mindenki felzarándokolt ifjú korában a Kő-hegy oldalában található barlangba. Túrák, beteljesedett szerelmek, hangversenyek, vidám családi összejövetelek emléke fűződhet hozzá. Ám bizonyosan sokan vannak azok, akik még nem látták a Szelim-barlangot, nekik szól ez az írás.

2021.05.11. 19:22
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás