szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2013. 109. szám

XIII. évfolyam 109. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

2013.05.30. 07:52
Tatai Patara 1597 - a nagy durranás!
Hat éve annak, hogy Pálffy Miklós 1597. évi sikeres ostromának és a kapupetárda (patara) első alkalmazásának évfordulóján a ZOFI Rendezvényszervező Kft. neves múzeumi szakemberek támogatásával útnak indította a Tatai Patara török kori történelmi fesztivált.
2013.05.30. 07:49
Ismét megújult a Regio Regia magazin
Tudjuk nagyon jól a szerkesztőségben is, ahhoz, hogy minél jobban kiszolgálhassa olvasóit és partnereit, egy magazinnak időről időre meg kell újulnia. Sokat törtük a fejünket, hogy ezt hogyan tehetnénk meg, hát most kezébe veheti Ön is a végeredményt.
2013.05.30. 07:46
Közvélemény-kutatás Tatán

Január végén Michl József polgármester kezdeményezésére közvélemény kutatást tartott a Kutatópont Kft.a városban, melynek során 500 tatai polgár válaszolt telefonon a feltett kérdésekre. Az önkormányzat kíváncsi volt az emberek véleményére, szeretett volna képet kapni arról, miben látnak okot a változásra a polgárok, és mit javasolnak az elindult változások folytatásánál.

2013.05.30. 07:43

Navracsics Tibor Oroszlányban

Követendő példa, hogy nem csak a megyeszékhelyen, hanem a járásokban is tartanak kihelyezett fogadónapot a szakigazgatási szervek, például a földhivatal – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az oroszlányi járási hivatal megtekintése alkalmából. 
2013.05.29. 13:08
Rivalizálás helyett együttműködés

Nem hinném, hogy volna olyan lakója e hazának, aki ne bosszankodott volna már azon, hogy micsoda pazarlás folyik időnként egy-egy fejlesztési területen; vagy azon, hogy mennyire nincsenek összehangolva egymással a közlekedési, illetve más jellegű beruházások. Elkészül egy ipari létesítmény, majd kiderül, hogy nincs hozzávezető út, vagy iskolákat újítanak fel, csak épp a gyerekek hiányoznak belőle. Éppen ezért örültem, amikor Czunyiné dr. Bertalan Judit arról beszélt Komárom város nagy vállalkozói előtt az épülő új Duna-híd kapcsán, hogy a kormányzat ma már nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az országos, a regionális, a megyei és a helyi fejlesztések összhangban legyenek, erősítsék egymást, ne pedig rivalizáljanak. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjával ennek az összhangnak a jelentőségéről beszélgettünk.

2013.05.29. 13:06
Veszprémben legyen mindenkinek állása
2012-ben Porga Gyula vehette át az 1997 óta évente adományozott „Év polgármestere” díjat Tihanyban. Veszprém Megyei Jogú Város első emberét arról kérdeztük, hogy milyen munka áll a kitüntetés hátterében, mit tesz az önkormányzat azért, hogy az itt élők jól érezzék magukat a történelmi településen.
2013.05.29. 12:38
Európa Díjat nyert az élővizek városa
Az elmúlt időszakban van mire büszkének lennünk Tatán – kezdte beszélgetésünket Michl József polgármester. – Országos és nemzetközi díjak, befejezett, megkezdett és beadott pályázatok fémjelzik az önkormányzat, a civil szervezetek és a lakosság gyümölcsöző együttműködését, a közös akarat diadalát.
2013.05.29. 12:11
Régóta várt beruházások a Duna-parti kisvárosban

Rácalmás régiónk talán egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, ahol az elmúlt időszakban is jelentős beruházásokat sikerült tető alá hoznia a városvezetésnek. A helyiek legnagyobb örömére olyan fejlesztések valósulhattak meg az egészségügy és a sport területén, amelyekre sok-sok évet kellett várniuk - számolt be minderről Schrick István polgármester.

2013.05.29. 12:01
Műjégpálya is lesz Pápa főterén

Pápa város képviselő-testületénél a „boldog békeidők” forgatókönyvét – mely szerint a november-december hónap a következő évi költségvetés koncepciójának tervezésével, a január-február pedig összeállításával telik –  felülírta a Pápai Hús 1913. Kft–vel kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás – tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől.

2013.05.29. 11:56
Berhidán a közfoglalkoztatás kiemelt jelentőségű

A szociálisan hátrányos helyzetű kistelepülésen régóta a legnagyobb foglalkoztató a helyi önkormányzat. Sok a - zömében szakképzetlen - munkanélküli, állások pedig nincsenek. Az önkormányzat évek óta sokat dolgozott azért, hogy a közfoglalkoztatás keretében valódi igényeken alapuló állásokat teremtsen, amely valódi szakmát és gyakorlatot adhat a közfoglalkoztatásban munkát vállalóknak, és amely alkalmassá teszi őket a versenyszférába való visszatéréshez. Éppen ezért mind a közfoglalkoztatás mind a közigazgatás-közoktatás átszervezése érzékenyen érintette őket. Pergő Margit polgármester úgy véli, mindez sokkal jobban is működhetne, ha lett volna – vagy ha lenne - mód átgondolni, egyeztetni a kritikus pontokat.

2013.05.29. 11:50
A tavalyi év teljes egészében az ideiről szólt

Járási központ, járási tankerület kialakítása, megyétől átvett gimnázium, évek óta ismeretlen költségvetési kihívások – ilyen és ehhez hasonló gondok megoldásával volt elfoglalva Balatonalmádi városvezetése az elmúlt esztendőben. A 2013-as év első hónapjai ugyanis a változások jegyében teltek, és a zökkenőmentes átmenet megkövetelte az alapos tervezést, felkészülést – tudtuk meg Keszey János polgármestertől.

2013.05.29. 11:44
Járási székhely lett a bányászváros

Oroszlányt több ponton is lényegesen érintette a közigazgatás átszervezése. Tudtommal a történelem folyamán először, járási székhely rangot kapott. Így a tavalyi év utolsó ötöde átszervezésekkel telt. Ezek csendesen, békésen lezajlottak, bár jelentős létszámot érintettek, például a polgármesteri hivatal dolgozóinak 45%-a átkerült a járáshoz. Jelenleg a járási közigazgatási hivatal a városháza földszintjén működik, ahol a kormányablak és az okmányiroda is – kezdte beszélgetésünket Takács Károly polgármester.

2013.05.29. 11:39
Példaértékű összefogás Komáromban

Komárom város vezetésének egy évvel ezelőtt még azzal kellett szembesülnie, hogy egymilliárd forintos folyószámlahitelük, 2-300 millió forint lejárt szállítói tartozásuk, késedelmes bérkifizetésük van. Ma viszont Magyarország háromszázhuszonöt városából azon huszonhat között szerepelnek, akik elmondhatják magukról, hogy nincs hitelük, nincs tartozásuk, és az adósságkonszolidációra nem volt szükségük. Hogy minek köszönhető mindez? Nem kis mértékben a komáromiak összefogásának – ahogyan azt dr. Molnár Attila, polgármestertől megtudhattuk.

2013.05.29. 11:33
Bicske adósságállománya negyedére csökkent
Bicske a közigazgatás átszervezésének egyértelmű nyertese. A számok is ezt támasztják alá, az adósságkonszolidáció és a támogatások óriási segítséget jelentettek gazdálkodásában. A miniszterelnök úrnak írt köszönőlevelet – ez jól mutatja az intézkedések pozitív voltát – párthovatartozás nélkül valamennyi képviselő aláírta – tudtuk meg Tessely Zoltán polgármestertől.
2013.05.29. 11:27
Pályázati segítséggel felújítják a kórházat
Az 1914-ben közadakozásból megépült kórház sorsa, jövője mindig is központi figyelmet kapott a város mindenkori vezetése és a polgárai részéről. A tavalyi esztendő jelentős változásokat hozott az intézmény életébe. Május elsejétől állami tulajdonba került, július elsején struktúrát váltott, dr. Flórián Csaba, a kórház igazgatója december 15-ével nyugdíjba vonult. Az intézményvezetői feladatokat azóta dr. Lang Zsuzsanna megbízottként látja el, akit a kórház jelenéről és jövőjéről kérdeztünk.
2013.05.29. 11:13
A Bridgestone az “Év Befektetője”
Az „Év Befektetője” kitüntetést a Magyarországon kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó cégek elismerésére alapította a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).
2013.05.29. 08:41
A Grundfos sikertörténet
41 ország - 71 vállalat - 18.000 foglalkoztatott - évi 16 millió szivattyú = piacvezető szerep. Ilyen egyszerű a képlet. A keringető-, merülő-, centrifugál-, a vízellátás és szennyvízkezelés szivattyúi és az adagolástechnikai termékek alkotják a főbb termékcsoportokat. Ezek mellett a Grundfos villanymotorokat és elektronikai termékeket is gyárt. 2000 óta 2000 magyar munkavállaló érzi a céget sajátjának, élükön Török Lászlóval, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgatójával.
2013.05.29. 08:40
XXI. DUNAGÁZ Szakmai Nap
Dobogókő adott otthont idén a rangos gázipari szakmai fórumnak. A főszervező, DUNAGÁZ Gázipari Oktatási  és Minősítő Zrt. részéről Gáspár Jánosné vezérigazgató fogadta a vendégeket, az eseményt Fülöp Lajos, a DUNAGÁZ Zrt. szakérője nyitotta meg. Magazinunk Tajti Pétert, a délelőtti programok levezető elnökét, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. általános vezérigazgatóját, a Földgázelosztói Együttműködés Fórumának elnökét szólaltatta meg.
2013.05.29. 08:34
Uniós támogatásból jött létre a Komárom-Esztergom
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 21 millió forint uniós támogatást nyert 2011-ben a „Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 27 millió forintos összköltségvetést meghaladó keretből a klaszter tagjai jelentős mértékben növelték közös piaci és marketing, innovációs és fejlesztési tevékenységüket.
2013.05.29. 08:30
KEMEXPO, másodszor
A kiállítás és vásár megnyitóján elsőként Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a közönséget és a kiállítókat, majd átadta a megye vásári díját.
2013.05.29. 08:27
Nagy adózók fogadása
Az idén az új Fő téren megépült városházi tanácsteremben fogadta Schmidt Csaba polgármester a legnagyobb adózó cégek vezetőit. Az eseményen előadást tartott Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár. A meghívott vendégek között ott volt Bencsik János a város országgyűlési képviselője is. 
2013.05.29. 08:26
Rotáció Expo – immár huszonegyedszer
Nehezen indult az idei kiállítás, anyagi problémákkal, egészségügyi gondokkal, kevés számú jelentkezővel küzdött a Rotáció Kft. vezetősége. Ám ahogy megszokhattuk több mint két évtized alatt, Michl József tatai polgármester jelenlétében és bíztató szavaival rendben megnyílt március 8-án a XXI. Rotáció Expo. Harmath József ügyvezető igazgató, a vásár motorja értékelte az idei rendezvényt.
2013.05.29. 08:24
Új malom Gyermelyen
Újabb fejezethez érkezett a Gyermelyi Zrt. több mint két évtizedes fejlesztéseinek története azzal, hogy április 26-án átadták a cég új, kétmilliárd forintból felépült malmát Gyermelyen. A fejlesztéssel tovább javul a mindmáig magyar magántulajdonban lévő vállalat versenyképessége és termelékenysége.
2013.05.29. 08:21
Technika, innováció kishírek a Régióból
Intelligens szakosodási stratégia, Szakma Sztár Fesztivál, Szupertiszta műanyag az Adu Develop Kft.-nél
2013.05.29. 08:19
Szakmai egyeztetés Székesfehérváron
A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség a Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére és a Nemzeti Innovációs Hivatal koordinálásában készítette el a Közép-dunántúli Régió intelligens szakosodási stratégiáját (RIS3) a 2014-2020 közötti időszakra.
2013.05.29. 08:15
Projektnyitó a Pannon Egyetemen
„Energiaellátó és -hasznosító rendszerek korszerűsítésének és hatékonyabb üzemeltetésének tervezése és optimalizálása megújuló energiaforrások és infokommunikációs technológiák felhasználásával” címmel  759 659 801 forint összegű támogatást nyert el a Pannon Egyetem. A projekt TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV- 2012-0072 azonosító számon került nyilvántartásba. Az összeget az egyetem kutatási kapacitásának fejlesztésére fordítja.
2013.05.29. 08:14
A lakosság véleményét is várják
Székesfehérvár ünnepi évére számos rendezvénnyel, kötettel és természetesen új köztéri alkotásokkal, megújuló zöldfelületekkel is készül a város. Csitáry G. Emil egykori polgármesternek is szobrot állíttat 2013- ban az önkormányzat. Két alkotó fogadta el a felkérést, az általuk készített maketteket most a városháza első emeleti aulájában bárki megnézheti és véleményezheti.
2013.05.29. 08:12
Útban a Nobel-díj felé…
Négy székesfehérvári diák indult a Kutató Diákok Országos Konferenciáján. Az 1996-tól induló mozgalom kiemelkedően tehetséges középiskolások támogatására szerveződött. Egy-egy problémamegoldással foglalkozó fiatalt abban segítenek, hogy laboratóriumok, intézetek, műhelyek lehetnek kutatásának bázishelyei, az ott dolgozók pedig felnőtt mentorként állhatnak mellette.
2013.05.29. 08:10

Kincskereső kishírek a Régióból

V. Almavirág Fesztivál, Bakonyi élményvonat, Buzánszky támogatja a kezdeményezést, COOP élelmiszeradomány, Fejlesztés a Királyi Várban, A fehérvári médiavilág új otthona, Ünnep a Duna két partján
2013.05.29. 08:06
Agh István költő kapta a Péterfi-díjat
A magyarság és Európa történelmi értékrendjét sokoldalúan kifejező, magas szintű irodalmi életműve elismeréseként Ágh István költő kapta a 2012. évi Péterfi-díjat.
2013.05.29. 07:58
Aki birkózóból lett közgazdász
Sámuel Botond, a TSC egykori birkózóreménysége Tatabányán él, Sárberekben újított fel egy öreg házat. Felesége a megyei könyvtár munkatársa immár tizenöt éve, kislánya Rebeka hét, kisfia Domonkos négy éves. Egy évtizedes kitérő után tért haza, hogy a sport és a kultúra városi szervezetét, az Agora Nonprofit Kft.-t irányítsa.
2013.05.29. 07:56
A MAGuk erejéből
Munkás, kalandos, tanulságos, de mindenképpen termékeny tizenöt – sőt már inkább tizenhat – esztendő áll a komáromi Élettér Közösségés Településfejlesztő Egyesület, és a hozzájuk kötődő fiatalabb civil szervezetek: a Komárom Környéki Civil Társulás, a Kerecsen Ifjúsági Egyesület és a Komáromi Talpasíjászok mögött. A MAGuk erejéből hozták létre és üzemeltetik közösen a koppánymonostori településrészen a MAG-Házat. A közösségi házban körbevezetve Monostori János, régi kedves ismerősöm, egykori iskolatársam lelkesen mesélt a szervezetekben folyó munkáról, a MAG-Ház születéséről és eddigi életéről, az elért eredményekről.
2013.05.29. 07:49
Öten 351 évesek KALOT-születésnapok
Felsővároson mindig első volt a munka, ám a kultúrát is megbecsülték. A 19. század végén, a 20. század elején egyre-másra hozták létre az akkori fiatalok az egyleteket, köröket. 1863-ban alakult meg elsőként a Katolikus Legényegylet, 1868. január 1-jén szerveződött a Felsővárosi Olvasókör, 1870-ben jött létre a Székesfehérvári Katolikus Kör, melynek a Szent Sebestyén templom mellett állandó épületet alakítottak ki. 1903-ban a Felsővárosi Római Katolikus Földmíves Dalkör született meg.
2013.05.29. 07:43
Miért jók a Csermák bemutatói?
Farsangi matiné címmel tartott bemutatót a veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszaka. 18 éves hagyományuk, hogy a farsang a felszabadult öröm és vidámság ünnepe legyen énekükkel. A hagyomány mellett mindig jelen van a megújulás, az ötlet: átalakul a díszlet, megváltozik a repertoár, avagy – idén – vidám kis jelenetek közjátéka színesíti az előadást…
2013.05.29. 07:38
Elkészült a csókakői vár kaputornya
A Vértes Csókakő fölé magasodó szikláján álló vár Fejér megye lényegében egyetlen középkori eredetű, s a török időkben is használt erőssége, mely évszázadokon át a vidék Fehérvár utáni legjelentősebb hatalmi központja volt. Mindezt kedvező stratégiai helyzetének is köszönhette: a Dunántúl ősidők óta egyik legfontosabb útvonalát, a mai 81-es út ősét ellenőrizte.
2013.05.29. 07:37
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás