szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XVI. évfolyam 138. szám
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2019.03.07. 19:46
27. DUNAGÁZ Gázipari Konferencia

A DUNAGÁZ Gázipari Oktatási és Minősítő Zrt. immáron 27. alkalommal rendezi a DUNAGÁZ Gázipari Konferencia és Kiállítást. Az idei eseménynek is a Thermal Hotel Visegrád**** ad otthont, április 16-17-én. A szervező bizottság egyik tagját, dr. Szunyog Istvánt, a Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetének egyetemi docensét kértük, hogy vázolja fel röviden az idei konferencia főbb irányvonalait.

2019.03.07. 19:45
Új típusú versenyelőnyök
A Regio Regia magazin azon túl, hogy jó vállalkozói, önkormányzati, civil példákat tár olvasói elé, olykor-olykor igyekszik, hogy egy-egy témát mélységében is feltárjon.
2019.03.07. 19:44
Vár a Transintertop, azaz a TIT-Bistro

Környét Oroszlány-Székesfehérvár felé elhagyva, nem lehet nem észrevenni a Transintertop Kft. telephelyét, az „elegáns egyenruhába öltözött” kamionokat, az új raktár és irodaépületet. Köztük megbújva található a TIT Bistro, mely minden éhes vándornak – vagy épp helyben lakónak – finom falatokat ígér. A vadonatúj gyorsétkezdében Csiki Tamással, a Transintertop Kft. ügyvezető igazgatójával, Bódai Gabriellával, a TIT Bistro üzletvezetőjével, illetve Vad Miklós mesterszakáccsal beszélgettem. Eközben a csábító illatok, az étvágygerjesztő étkek látványa igazán próbára tették érzékszerveimet.

2019.03.07. 19:44
Kitüntették Niels Due Jensent
A Magyar Érdemrend Középkeresztjét kapta idén a Grundfos dániai alapítójának fia, Niels Due Jensen (balra), akinek köszönhető a Grundfos magyarországi jelenléte.
2019.03.07. 19:43
Felzárkózás vagy visszaesés? 2. rész

A versenyképességről szóló riportunk folytatásban az úgynevezett mikro tényezőket, azok közül is elsősorban a különféle versenyelőnyöket állítjuk fókuszba. Cikkünkben – dr. Hoványi Gábor, közgazdász professzor versenyelmélet-tanulmányai mentén haladva, illetve régiónk gazdaságának sikeres szereplőit, szakértőit megszólaltatva – azt vizsgáljuk, hogy milyen új típusú versenyelőnyök léteznek, és ezeknek milyen alapvető kritériumoknak kell megfelelniük, hogy a kívánt célt elérhessük velük.

2019.03.07. 19:43
Hédl Sándor, a nyughatatlan feltaláló

A zirci vasútállomás mellett helyezkedik el a Bakony Elektronika Kft. telephelye. A középvállalkozás fokozatosan bővül, másfél éve avattak új gyártócsarnokot, és további területek várnak beépítésre, hasznosításra. Kell is a hely, ugyanis a 2018 decemberében kitüntetett Hédl Sándornak 68 évesen is a fejlesztés, az innováció tölti be nap-mint nap a gondolatait. Az elektromosság már ifjú korában elbűvölte, és ez a szerelem a mai napig tart.

2019.03.07. 19:41
Kitüntették a KEM-i VOSZ titkárt

Pordánné Balázs Ibolya, a Vállalkozók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének titkára 2018. december 7-én, a XX. Vállalkozók Napja alkalmából Év Vállalkozója Díjat kapott. Az elismerést Varga Mihály pénzügyminiszter és Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke adta át.

2019.03.07. 19:41
KISZÖV Szakmai konferencia

A Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség „KISZÖV” 2019. január 24-én tartotta hagyományos évnyitó Szakmai Konferenciáját, ahol az aktuális adójogszabály-változásokról, a foglalkoztatást elősegítő programokról és egyéb, a vállalkozásokat érintő tudnivalókról adtak tájékoztatás a NAV szakemberei. Az eseményt Jankovszky Sándor, a KISZÖV Felügyelő Bizottságának elnöke nyitotta meg, és dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánybízottja, valamint Karácsony Norbert, a NAV KEM Igazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket.

2019.03.07. 19:40
Kisvállalkozások innovációs képességének támogatás

A gazdaság motorja az innováció. A legtöbb vállalkozás az üzleti megtérülés reményében örömmel fektetne be kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységbe, de megfelelő források vagy támogató módszertan hiányában csak kevesen vállalják a fejlesztésekkel járó terhelést és kockázatot.

2019.03.07. 19:40
Négyesfogat a Grabarics élén II.

A 25 éves, dunaújvárosi központú Grabarics Építőipari Kft. nem csak alapításának jeles évfordulóját ünnepelte a közelmúltban, de emellett jelentős szervezeti átalakításon ment keresztül. A társaság cégtulajdonosát, Grabarics Gábort, a jövőben egy négyfős vezetői kabinet mentesíti a cégvezetés napi teendői alól, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy a stratégiai feladatok nagyobb figyelmet kaphassanak. A „négyesfogat” tagjait lapszámról lapszámra haladva mutatjuk be Önöknek. Ezúttal az Operatív Osztály vezetőjével, Gréczi Milán, operatív igazgatóval ismerkedhetnek meg.

2019.03.07. 19:39
Tanműhely- és virtuális cella-avató

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a térségben elsőként nyitott olyan innovatív, korszerű gépekkel felszerelt tanműhelyeket – mindkét telephelyén, Tatabányán és Székesfehérváron -, amelyek a középfokú duális képzésben résztvevő diákok gyakorlati képzését 21. századi szintre emeli. A február 20-i tatabányai átadót jelenlétével – többek között - megtisztelte a város polgármestere, Schmidt Csaba, országgyűlési képviselői, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Bencsik János, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, dr. Solymár Károly Balázs.

2019.03.07. 19:39
Tisza-Kiss László az egyéni felelősségben his

Harminchét évesen lett az autóüveget gyártó, japán tulajdonú, multinacionális cég tatabányai gyárigazgatója. A megyében, Süttőn nevelkedett, ma már tatabányainak számít, ő az egyetlen vezető az itteni ipari park multi cégeinél, aki helyinek vallhatja magát. Tisza-Kiss Lászlóval pályafutásáról és az AGC előtt álló feladatokról beszélgettünk.

2019.03.07. 19:38
Az „új” egységes márkanév: CELO

A spanyol központú nemzetközi kötőelem- és rögzítéstechnikai gyártó, a CELO egy arculatfrissítéssel egybekötve egységesíti termékei elnevezését, megjelenését és logóját. A rögzítési megoldásokban jól ismert Apolo, a dűbel és alapcsavar piacvezetője, az ApoloMea, valamint a CELO magas minőséget képviselő csavartermékei innentől egységesen CELO márkanéven kerülnek forgalomba. Ennek apropóján beszélgettünk a Tatabánya Ipari Parkban működő CELO Hungária Kft. vezetőjével, Béres Krisztiánnal.

2019.03.07. 19:38
Havellant István ismét Év Vállalkozója Díjat kapot

Az üzletember már másodszor vehette át ezt a kitüntetést, hiszen az Iron Trade Kft. vezetőjeként már elismerték ottani munkáját. A decemberi Vállalkozók Napján Havellant István ezúttal a tatabányai székhelyű Forrás Rádiót működtető Turul Média Kft. többségi tulajdonosaként részesült a díjban.

2019.03.07. 19:37
Projektnyitó Dadon
Február 11-én, a dadi József Attila Művelődési Házban került sor a „Dad és Kömlőd szennyvízelvezetésének fejlesztése” című KEHOP-os projekt nyitó rendezvényére.
2019.03.07. 19:37
Horizontot az önkormányzatoknak!

Csupán néhány hónap választja el az önkormányzatok képviselőtestületeit a választásoktól, és sok építési jellegű feladat várna még megvalósításra. Az idő, a kivitelezők hiánya miatt ezek nagy részéről már lemondtak mind a szakemberek, mind a helyi politikusok. Pedig van megoldás! Az olyan építési feladatok, mint például egy új tetőtér kialakítása, vagy egy régi épület bővítése, esetleg egy kisebb, új építése igen is beleférhet még az időbe, és kapacitás is található rá. De, aki már a következő ciklus feladatain gondolkodik, az is hasonló problémákba ütközik: jön a falusi CSOK, egyre több ingatlan épül, az építőipari kapacitások jó előre le vannak kötve. Pedig az önkormányzatoknak sok építési feladatuk lesz, ha csak a kormányzati célkitűzéseket nézzük, például 21 ezer bölcsődei férőhelyet meg kell építeniük. Lehetetlennek tűnő feladatok ezek, éppen ezért érdeklődéssel hallgattam Dienstmann Tamás, a Horizont Globál Kft. ügyvezető igazgatójának gondolatait.  Kétszer-háromszor gyorsabb, olcsóbb, energiatakarékosabb épületek, úgy, hogy a helyi, kisebb építőipari vállalkozásokat hozza helyzetbe.

2019.03.07. 19:36
Ciklusértékelő dr. Áldozó Tamással

Pápán 2014 és 2019 között nagyon sok minden megváltozott. A város polgármestere kutatási eredmények alapján, tényszerűen szereti leírni a folyamatokat, tehát nem megérzésekre hagyatkozik. Kérésünkre dr. Áldozó Tamás mérlegre tette az elmúlt 4-5 évet. Most a ciklusértékelő első részét olvashatják.

2019.03.07. 19:36
Évről évre szebb környezetben élhetnek

Rácalmás kiváló adottságokkal rendelkező kisváros. Dunaújvároshoz közel fekszik, sőt saját ipari parkja, multinacionális nagyvállalata van, így a munkavállalás nem okoz gondot az itt élőknek. A városi infrastruktúra magas színvonalú, ugyanakkor csodás természeti környezet – a Duna-part, a szigettel – övezi. A városvezetés komoly erőket fordít a településfejlesztésre, aminek az eredménye szemmel látható. Schrick István polgármestert a tavalyi esztendőben megvalósult „álmokról”, és az idei év terveiről kérdeztük.

2019.03.07. 19:35
Tata tovább építkezik

Tata és Tóváros nyolc évtizeddel ezelőtti egyesítése nem volt mindenben teljesen békés, és mindenki számára egyformán óhajtott folyamat. Mára egy folyamatosan változó, mégis egyedülálló természeti és épített örökséget továbbvivő, fejlődő várossá kovácsolódott az egykori két település. Michl József polgármesterrel beszélgettünk.

2019.03.07. 19:35
Csót összkomfortos település

Csót szerencsés falunak mondhatja magát. Minden megvan kicsiben, ami egy nagyobb település infrastruktúrájára jellemző. Komoly vállalkozások is működnek a Pápa melletti községben, ami jelentős iparűzési bevételt hoz az önkormányzat számára. Kékesi István polgármesterrel értékeltük az elmúlt éveket.

2019.03.07. 19:34
A jövő városát építjük

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere hagyományos januári évértékelőjében összefoglalta az elmúlt két önkormányzati ciklus fejlesztési eredményeit, illetve a 2020-ig még megvalósuló projekteket. Olyan volumenű beruházás-sorozatról adott számot, amely ritkán adatik egy település életében, és a kiugrás, a XXI. századi modern várossá válás valódi lehetőségével kecsegtet.

2019.03.07. 19:34
Adony stabil lábakon áll

Ronyecz Péter polgármester 22 éves regnálása legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a városban épült meg a Magtárház Logisztikai Központ. Ez biztos gazdasági hátteret nyújt, mely az éves költségvetésben is világosan látszik. A fő összeg most 1 Mrd körül van, ám ha levesszük a pályázati forrásokat, akkor 650 millió, és annak 50%-a saját bevétel.

2019.03.07. 19:34
Hamarosan fürödhetünk az új strandon

Az elmúlt ciklus kiegyensúlyozott és jól működő időszak volt az önkormányzat és Bábolna gazdálkodó szervezeteinek életében. Egymásra vannak utalva, hiszen a város fejlődése csak akkor lehet harmonikus, ha a gazdasági társaságok is jól működnek. Dr. Horváth Klára polgármesterrel az elmúlt öt év főbb történéseit elevenítettük fel.

2019.03.07. 19:33
VII. Vámosi  Lencse- és Hurkafesztivál

A hét mindig kiemelt jelentőséggel bírt a magyar népmesékben, a néplélekben, és mindig valahogy a jó győzelmét hozta. Így bizakodva vághattak bele február elején a hetedik Lencse- és Hurkafesztiváljukba a nemesvámosiak is, méltán bízva a sikerben, amit az új helyszín, a frissen megépített sportcsarnok-rendezvényközpont is megalapozott. A megnyitón Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere, dr. Viski József, fővédnök, a Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár és Győrffy Balázs, védnök, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke osztotta meg gondolatait a fesztiválozókkal.

2019.03.07. 19:33
A városfejlesztésért felelős szakembereket vá

A kormányzat által meghirdetett Digitális Jólét Program kapcsán az egyre gyarapodó okos város megoldások gyakorlati megvalósítása a városfejlesztésért felelős szakembereket is kihívások elé állítja. Ehhez nyújt segítséget a tatabányai Edutus Egyetem új szakirányú továbbképzése, a „Digitális térségfejlesztés”. A fő cél, hogy az okos város fejlesztések elméleti és gyakorlati tudnivalóit magas szinten sajátíthassák el a magyar közszolgálat, illetve a gazdaság érintett szakemberei. Az első évfolyam hamarosan záróvizsgát tesz. Ennek apropóján találkoztunk Némethné dr. Gál Andrea rektorasszonnyal, illetve Szabó Mária oktatásszervezési osztályvezetővel az Edutus Egyetemen.

2019.03.07. 19:32
Musicz László kapta az „Év Mérnöke” Díjat
A Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara elnöksége Musicz Lászlónak, az Által-ér Szövetség szakmai igazgatójának adományozta a 2018-as év „Év Mérnöke” Díját, melyet a XIX. megyei mérnökbálon adtak át február 2-án a Monostori Erődben.
2019.03.07. 19:32
Magas a mérce a Kodolányin

Az ország egyik legrégebben – ha nem elsőként – alapított, magán kézben lévő felsőoktatási intézménye a Kodolányi János Egyetem. Arra voltunk kíváncsiak, hol tart ma az intézmény, milyen elvek mentén működik, és mit lehet itt tanulni. Az egyik alapítóval – az egyetem rektorával – dr. Szabó Péterrel beszélgettünk székesfehérvári intézményükben.

2019.03.07. 19:31
Danis Lídia kapta az elismerést

A Magyar Színjátszás ikonikus alakja Domján Edit, aki rövid élete során legendás szerepeket alakított mind színpadon, mind a filmvásznon. A körülötte kialakult legendához hozzájárult magánélete, s hogy beváltotta ígéretét, nem akar öregen meghalni. Egy nappal negyvenedik születésnapja után, 1972. december 26-án hiába várták a Madách Színházban, önkezével véget vetett életének.

2019.03.07. 19:31
Kafka a tengerparton

A Vörösmarty Színház egy világszerte ismert, bestsellerlistákat vezető szerző, Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját mutatja be a Nemzeti Színházban 2019. április 5-én. A 25 nyelvre lefordított regény európai ősbemutatója 2018. április 7-én volt Székesfehérváron, Szikora János rendezésében, vele beszélgettünk.

2019.03.07. 19:30
Átadták a Kultsár megújult épületét

Február 12-én hivatalosan is átadták rendeltetésének a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola 120 millió forintból felújított épületét Komáromban. Az ünnepélyes szalagátvágáson, valamint az azt megelőző sajtótájékoztatón Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, valamint dr. Molnár Attila polgármester méltatták a beruházást.

2019.03.07. 19:29
Célegyenesben a Dunai GeoTúra Projekt

A veszprémi Hangvillában tartották azt a sajtótájékoztatót, amelyen a Dunai GeoTúra Projekt résztvevői ismertették kétéves együttműködésük eredményeit. Az apropót a projektpartnerek utolsó közös találkozója, és egyben munkaértekezlete szolgáltatta. A nemzetközi társaságot a házigazda Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Puskás Zoltán köszöntötte.

2019.03.07. 19:29
Kiemelt egyesület lehet a TSC

Jó néhány évvel ezelőtt a magyarországi sportegyesületek nagyon rossz anyagi helyzetben voltak. A kormány 6-7 éve a hat kiemelt budapesti nagy egyesületet (Honvéd, BVSC, MTK, FTC, Dózsa, Vasas) konszolidálta, átvállalta az adósságállományát, illetve egyévi több 100 milliós működési támogatást szavazott meg a sporttörvényben deklaráltan. Sámuel Botond, TSC ügyvezető elnöke abban bízik, hogy a tatabányai egyesület is bekerülhet a kiemelt vidéki sportklubok közé.

2019.03.07. 19:28
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás