szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Vállalatirányítási rendszer segíti a fejlődést<

A tatabányai székhelyű Europlast Team Kft. nyílászárók és kiegészítőik értékesítésével és beépítésével foglalkozik. Lakossági, intézményi és önkormányzati szférában is jelentős referenciákra tettek szert az elmúlt hat év alatt. Jelenleg vállalatirányítási és e-kereskedelmi rendszer bevezetésén dolgoznak a partnerek még gyorsabb és pontosabb kiszolgálása érdekében.

2010.11.04. 11:08
Cafeteria egy teljesen új nézőpontból
Mi  a Cafeteria?
Cafeteria = választható elemekből összeállított juttatási csomag, melyet a munkáltató ad a munkavállaló számára.
2010.11.04. 11:07

Vörös iszap

Magyarország, XXI. század. Széttört gátak, széttört házak, széttört életek. Mindent elborító, bűzös massza, mindent elborító kilátástalanság Kolontáron és Devecserben.
2010.11.04. 11:06
A bányásznapot méltón ünnepelték

“A 60. Bányásznapot ünnepeltük ebben az évben. Minden bányásznap nagy ünnep, de a hatvanadik egy soha vissza nem térő történelmi pillanat. Hosszú évek hagyományainak megfelelően beruházásainkat úgy időzítjük, hogy az ünnepélyes átadások egy része éppen erre az időszakra essen. Ez az idén is így történt.” – vezette fel gondolatait dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere lapunknak adott ünnepi összefoglalójában.

2010.11.04. 11:06

Bánhidi József - Annavölgy

– Az elmúlt négy esztendőben jelentős változások történtek a falu életében – mondja bevezetőül Bánhidi József polgármester, majd hozzáteszi – amely intézményeink szervezeti átalakítását is jelenti.
2010.11.04. 10:58

Pallagi Tibor - Bajna

– Megfeszített munkával teli négy esztendő, a lehetőségek maximális kihasználása áll a hátunk mögött – mondja értékelőjében Pallagi Tibor polgármester. A végén azonban a látvány kárpótolja a lakosságot. Persze, a rengeteg háttérmunka, ami nem látványos, szintén benne van az eredményben.
2010.11.04. 10:57

Bérces József - Csolnok

A község polgármestere húsz év után úgy döntött, nem indul az önkormányzati választáson. Döntését hosszas mérlegelés előzte meg. Az érvek és ellenérvek felsorolása után végül is a visszavonulást választotta, hiszen már csak egy-két hónapja van a nyugdíjig.
2010.11.04. 10:57

Steiner Tamás - Dág

– Az elmúlt négy évben, úgy hiszem, településünk folyamatosan fejlődött, amelynek részeként útjainkat, járdáinkat és az intézményeinket is részben felújítottuk.
2010.11.04. 10:56

Muszela Imre - Epöl

– Visszatekintve az elmúlt önkormányzati ciklusra, annak első két éve az előkészületekkel merült ki – kezdte értékelését Muszela Imre polgármester.
2010.11.04. 10:56

Gaál Lajos - Kesztölc

– Nagyon jó, kritikus és vitára kész testülettel dolgozhattam együtt az elmúlt ciklus során, sok eredményt értünk el, és én is sokat tanultam a polgármesterségről.
2010.11.04. 10:55
Tanulni! Tanulni! Tanulni!

Hányszor hallottuk ezt a felszólítást gyerekkorunkban! S lám, az idő visszaigazolja, tanulni mindig érdemes! Most még a gázipar oktatásszervezői is ezt teszik! A dorogi Dunagáznál ugyanis – egy TÁMOP képzéssel kombinált munkahelymegőrző támogatás-nak köszönhetően – a munkaidő egy részében tanulhatnak a dolgozók. Gáspár Jánosné vezérigazgató szívesen mesélt lapunknak a programról.

2010.11.04. 10:54

Tóth János - Leányvár

– Pályázati úton 35 MFt-ot nyertünk a művelődési ház felújítására. Az óvodaépület bővítésére is kaptunk 73 milliót, de időközben már korábban – hitelből – kénytelenek voltunk megoldani a bővítést, ugyanis 15 gyereket el kellett volna utasítanunk helyhiány miatt.
2010.11.04. 10:53

Murczin Kálmán - Máriahalom

A község közelmúltbeli fejleményeiről, terveikről Murczin Kálmán polgármester tájékoztatta lapunkat:
- Kiemelkedő esemény volt, hogy sikerült megvalósítani régi álmunkat, a közösségi parkot egy rekultivált területen, amely nagy népszerűségnek örvend a nyitás óta.
2010.11.04. 10:53

Változó falu - Nagysáp

A községben napjainkban mintegy 450 porta található, zömmel összkomfortosak. A faluban egészséges az ivóvíz, van szennyvízcsatorna, vezetékes földgáz, szilárd burkolatú útjai portalanítottak. Várható, hogy egyre több fiatal számára vonzóvá válik a település, amelyben fontos szerepe van az utóbbi esztendők beruházásainak, az infrastruktúra fejlesztésének, a zavartalan kereskedelmi és vendéglátóipari ellátásnak.
2010.11.04. 10:52

Hódított Bajnán a magyar gúnya

Éles az ellentét. Ha fölnézünk az égre ezen a szeptemberi délutánon: ólomszín fellegek vonulása. Ha szemünkkel végigpásztázzuk a bajnai főteret: színpompás  ruhába öltözött fiúk, lányok, menyecskék, deresedő fürtű urak gyülekezője. Büszkén feszít atillájában a huszár, kihúzza magát a honvéd, megigazgatja rokolyáját a leányzó, fejkendőjét a nagymama.
2010.11.04. 10:51

Nagy Mária - Piliscsév

– Tizenkilenc, Piliscsév vezetőjeként eltöltött esztendő után idén már nem indultam a polgármesteri választásokon. Képviselőként azonban továbbra is dolgozom a faluért, és munkámmal segítem az újonnan megválasztott polgármestert.
2010.11.04. 10:51

Kollár Károly - Sárisáp

– Az előző ciklusban megkezdett munkát kell folytatnunk a községben. Az óvodában fűtéskorszerűsítést, nyílászárócserét, hőszigetelést hajtottunk végre 22 millió forintért, ennek felét állami támogatásként megkaptuk.
2010.11.04. 10:50

Pánczél Mihály - Tokod

– 2008-ban egy 260 millió forint értékű tornacsarnokot adtunk át. A beruházás II. ütemeként ez évben felépítettünk egy hatosztályos iskolarészt, illetve a régi szárnyat felújítottuk. Eddig az alsó és felső tagozat külön épületben tanult. A tornacsarnokhoz hasonlóan ezt a  projektet is önerőből valósítottuk meg.
2010.11.04. 10:49
Új vezető a Kienle+Spiess Hungary Kft. élén

A vállalati folyamatok szakértői úgy tartják, egy dolog biztos csak az életben: a változás. A rugalmasság, a változás képessége különösen ilyenkor, válság idején elengedhetetlen. A tokodi Kienle+Spiess Hungary Kft. tulajdonosai is a változásra szavaztak. A vállalat élére Czencz Gábort nevezték ki a közelmúltban. Az új elképzelésekről őt kérdeztük.

2010.11.04. 10:49

Petrik József - Tokodaltáró

– Amikor 2006-ban megkezdtem hivatali munkámat, Tokodaltáró csőd közeli helyzetben volt. Takarékoskodással, apró lépésekkel mára sikerült rendbe hozni a gazdálkodásunkat, sőt kisebb fejlesztésekbe is belekezdtünk.
2010.11.04. 10:48

Pósfai József - Úny

A községben a CÉDE-pályázat keretében nyertek ötmillió forintot az iskola külső szigetelésére, tatarozására – értesültünk Pósfai József polgármestertől. Ugyancsak pályázati úton – a Leader-programban – nyílt lehetőségük a községháza teljes felújítására, illetve a tetőcserére. Utóbbi 22 milliós utófinanszírozására benyújtották a nyáron a kérelmet, ám a pénzre még várni kell. Ettől függetlenül anyagi helyzetük rendezett, a tartalékuk mintegy 5 millió forint.
2010.11.04. 10:47

Vasúti felújítások Dorog közelében

Mintegy hatvanmilliárd forintból újulhat meg a Budapest–Esztergom vasútvonal. A rekonstrukció eredményeként a csúcsidőben óránként és irányonként négy vonattal számolhatnak majd az utasok.

2010.11.04. 10:46
Meg akarják szüntetni a tudáshiányt

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) hét közép-európai országból tíz partnerrel közösen dolgozik egy nemzetközi szakértői hálózat és egy technológia-transzfer központ kialakításán. Arról, hogy mit jelent ez a magyar vállalkozásoknak, dr. Szépvölgyi Ákost, az ügynökség igazgatóját és Debreceni Gábor projektmenedzsert kérdeztük.

2010.11.04. 10:46
Ahány településtípus, annyiféle probléma

Amint beszámoltunk róla, a régi testület megbízásának lejártával új elnöksége van a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak. Az elnöki pozíciót dr. Cser-Palkovics András, székesfehérvári országgyűlés képviselő (időközben megválasztott polgármester) töltheti be a következő időszakban.

2010.11.04. 10:45
Aki tudja, hogy kell a csúcson abbahagyni

Augusztus végén, tizennyolc év után dr. Kandikó József, a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának rektora átadta a stafétabotot, mondhatni tudatosan megvált az első számú vezetői pozíció örömeitől és gondjaitól. Minden más viszont maradt: továbbra is tanít, változatlan lendülettel – a MÜTF „utazó nagyköveteként” – tervezi és építi a főiskola jövőjét.  Egykori diákjaként – mint akkoriban minden végzős hallgatót – megtisztelt azzal, hogy összetegeződtünk – beszélgetésünk során is ezt tettük, kérem, nézzék el nekünk.

2010.11.04. 10:44
Az Ezeregyéjszaka esztergomi meséi

Mesébe illő történet az övé, de micsoda mese ez! Mintha az ezeregyéjszaka esz-tergomi fejezeteibe csöppentem volna. Egyre nagyobb ámulattal hallgattam dr. Horváth István, az esztergomi Balassa Bálint Múzeum igazgatójának már-már hihetetlennek tűnő élettörténetét, melyet át meg átszőnek a szinte csodaszámba menő régészeti feltárások. Mert ki hallott már olyat, hogy egy régész a saját ott-honában kutat, s ott egy törökkori fürdőre lel? Ámulatba ejtő véletlenek egész sorozata, csodába illő fordulatok, negyvenéves beteljesült Csipkerózsika-álom, a régi öregek életre kelt meséi!

2010.11.04. 10:42
Folyamatosan bővítik a szolgáltatásokat

Az Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter és szolgáltatásainak bővítése egy, a gazdaság hálózati fejlődését elősegítő, együttműködési projekt, amely a KDOP keretében, az autóipar területén valósul meg.

2010.11.04. 10:38
VOSZ elnökségi ülés a kamarák jövőjéről

A Vállalkozók Országos Szövetsége szeptember végén, elnökségi ülésen tárgyalt, és alakított ki állásfoglalást a magyar kamarai rendszer megújításáról. Az érdekvédelmi szervezet megyei elnökével, Pordán Zsigmonddal beszélgettünk.

2010.11.04. 10:36

Szeptember elsejétől indul a Széchenyi Kártya B

A Kormány programja a magyar gazdaság talpra állításában nélkülözhetetlen szerepet szán a mikro-, kis- és középvállalkozói szektornak.
A Széchenyi Kártya Program kiterjesztésével a kis- és középvállalkozások kedvezményes, egyben csökkentett adminisztrációjú finanszírozásának újabb lehetőségei nyílnak meg, amelyek eddig hiányoztak a kkv szektor hitelezésében.
2010.11.04. 10:35
„Az életem minden része vállalható”

A tatabányai Sárberki Általános Iskola épületeit gyerekzsivaj helyett fúrás-faragás zaja tölti most meg. Felújítják az épületet, sokévnyi előkészítő munka eredményeként. Az, akinek köszönhetően az álmokból életre hívott tervek lettek, már csak kívülről figyeli, hogyan születik újjá a „sárberki suli”.

2010.11.04. 10:35
Kamarai tag lett a Hankook Tire

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tagjai sorába lépett – a helyi nagyvállalatok közül utolsóként – a Hankook Tire Magyarország Kft., az erről szóló megállapodást a felek nemrégiben ünnepélyes keretek között írták alá. Az esemény kapcsán a kamara elnökével, Králik Gyulával és általános alelnökével, dr. Kováts Miklóssal beszélgettünk az aktuális teendőkről, eredményekről.

2010.11.04. 10:32

Iparszövetségek régiós találkozója

Milyen a kis és középvállalkozások helyzete, lehetőségeik hazánkban? Van-e szerepe napjainkban az érdekegyeztetésnek? Kötelező legyen-e a kamarai tagság? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke Tatabányán, a Hotel Árpádban megrendezett regionális fórumon. Nagy Judit, a Pólus Programiroda hálózatfejlesztési irodavezetője a klaszterek szerepéről tartott előadást.

2010.11.04. 10:31

A fejlődésért fogtak össze a politikai és gazda

Székesfehérváron az országban elsőként írt alá versenyképességi szerződést a város vezetése és a megyei vállalkozókat képviselő Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK).
A közös érdek Székesfehérvár gazdaságának fejlődése, amelyhez elengedhetetlen, hogy a politika megfelelően nyugodt környezetet teremtsen – mondta Radetzky Jenő.

2010.11.04. 10:30

Százmillió forint támogatott hitel a vállalkozá

Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházából indult útjára a Széchenyi Kártya Program új elemeit bemutató roadshow. A már igényelhető forgóeszközhitel és beruházási hitel mellett várhatóan 2011. januárjától önerő hitellel segítik a pályázati források nagyobb arányú kihasználását.

2010.11.04. 10:30

A controlling gyakorlata – konferencia Ta

A Magyar Controlling Egyesület 2010. október 21-én 9.00-19.00 óra között tartja ez évi Controlling Konferenciáját Tatabányán, a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján.
2010.11.04. 10:29

Új inkubátorház Székesfehérváron

Inkubátorházat épített Székesfehérváron, az Alba Ipari Zónában a Maros Kft. A kiadó helyiségek többsége már elkelt, csupán 3-4 iroda, illetve egy több részre osztható 570 négyzetméter alapterületű műhely vár még betele-pülőre – mondta az átadás alkalmából Tóth Ferenc, a Kft. ügyvezetője.

2010.11.04. 10:28
Csaknem 600 millió a betegellátásra

A Fejér Megyei Szent György Kórház nagyot léphet előre a sürgősségi betegellátás terén. 2011 augusztusára egy kétszintes épülettel gazdagodhat az intézmény. A projekt összköltsége 594 millió forint, a támogatás mértéke 90%-os, értéke 534 millió forint – jelentette be a kórház stratégiai igazgatója, dr. Szabó László az ünnepélyes együttműködési szerződés aláírásakor.

2010.11.04. 10:28

Ezerjó Rallysprint Bal-Fékkel

A napokban a Kisbér és Mór között festői környezetben elterülő 250 lelkes Aka adott otthont a Prohot Ezerjó rallysprint bajnokság 4. fordulójának. A szomorkás őszi idő ellenére 45 páros vágott neki a faluban kialakított hat kilométer hosszú gyorsnak. A kijelölt távot a szokásoknak megfelelően mindkét irányban teljesítette a mezőny, az első körben háromszor, majd a pálya átrakása után még kétszer.
2010.11.04. 10:27
Ki lesz a legszebb egyetemista?

Hamarosan kiderül, ki marad versenyben a Miss Universitas királynői címéért! Magyarország legszebb egyetemista és főiskolás hallgatói idén Tatabányán, Magyarország első ökofőiskoláján, a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján mérik össze szépségüket. A részt vevő hölgyeknek tudásukról is számot kell adniuk, hiszen a verseny mottója továbbra is: „Szépek és okosak”. A közönség online szavazatai alapján dől el, hogy kik jutnak a döntőbe.

2010.11.04. 10:25
Új közigazgatási hivatalok – új vezetők

Húsz közigazgatási hivatal vezetője vehette át kinevezését szeptember 1-jén dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől a Parlamentben. Köztük van az eddigi Fejér Megyei Közgyűlési elnökként tevékenykedő dr. Balogh Ibolya. Eddig is szerteágazó munkát végzett, most azonban még összetettebb feladatok megvalósítása előtt áll a törékeny, ám határozott asszony.

2010.11.04. 10:24
Három iskolaavatót tartottak egy napon

Három nemzetiszínű szalag átvágására is sor került szeptember 24-én Oroszlányban, ahol ünnepélyes keretek között avatták fel a település teljesen megújult alapfokú iskoláit.

2010.11.04. 10:23
Junior öttusa-világbajnokság Székesfehérváron

A magyar színeket Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Cseh Krisztina és Filótás Edina, illetve Demeter Bence, Demeter Gergely, Bíró Szabolcs és Prill Péter képviselte. A Demeter testvérek és Kovács Sarolta Székesfehérvárért is küzdött a 31 ország 170 versenyzős mezőnyében. Kiemelkedő siker, hogy Sarolta és Bence – akik az életben egy párt alkotnak – a dobogó legfelső fokára állhattak.

2010.11.04. 10:22
Tízéves az Experidance táncegyüttes
„A világban a mi egyedi stílusunkat nem csak egyfajta folklórtáncnak tekintik, hanem világtáncnak, valamiféle bonyolult technikának, amely nem csak egyszerűen műfajok ötvözete, hanem egyfajta színjátszás is. 
2010.11.04. 10:21
Tárt kapuk a városházán

Október 14-én tartja megalakuló ünnepi közgyűlését Székesfehérvár Megyei Jogú Város képviselő-testülete.  A nyilvános ülésre szeretettel várják a helybélieket.

2010.11.04. 10:20

Megújul a tapolcai belváros

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, dr. Molnár Ágnes jelenlétében ünnepélyes keretek között írták alá Tapolca Város Önkormányzata „A tapolcai belváros értékmegőrző rehabilitációja” című nyertes projektjének támogatási szerződését. A dokumentumot Császár László Tapolca polgármestere és Galovitz Mihály, a VÁTI Közép-dunántúli regionális irodavezetője látták el kézjegyükkel.

2010.11.04. 10:20

Akadálymentes okmányiroda Balatonfűzfőn

Szeptemberben felújított, akadálymentesített okmányirodát avathattak Balatonfűzfőn. A modernizálás nem csak a külsőségekben mutatkozott meg. Javítottak a szolgáltatások minőségén, és újabbakat vezettek be az ügyfelek minél teljesebb kiszolgálása érdekében.

2010.11.04. 10:19
Tegyük fel Magyarországot a térképre!

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében – együttműködve az NM Gazdaságfej-lesztésért Felelős Helyettes Államtitkárságával, valamint a Magyar Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságával – 2010. szeptemberében a aktuális kérdéseit, fejlesztési lehetőségeit érintő szakmai rendezvénysorozatra került sor. A négy helyszín közül elsőként Győrben rendezték meg a konzultációt, amelyre – a turizmus érintett szereplőjeként – lapunk kiadója is meghívást kapott.

2010.11.04. 10:18
Nyergesújfalu városába került a fődíj

A Nyergesújfalun működő Trick zenekar nyerte az idei országos Peron Music Tehetségkutatót szeptember 11-én. A döntőn 14 zenekar játszott a közönség és a szakmai zsűri előtt. A rendkívül magas színvonalú versenyen a második helyen végzett a szentgotthárdi Zaporozsec, a harmadik helyen pedig a kecskeméti Black Sound zenekar. Mindhárom csapat zenészei nagyon fiatalok, és elementáris produkciót nyújtottak Tatabányán.

2010.11.04. 10:15

Új városháza és rendőrőrs Badacsonytomajon

A badacsonytomaji új városháza avatási ünnepsége szavalattal valamint az Ezüst Kükapu Táncegyüttes műsorával kezdődött. Badacsonytomaj régóta szeretett volna saját városházát építeni, hogy 21. századi, európai körülményeket teremtsenek az itt élők és az ide látogatók ügyeinek intézéséhez.

2010.11.04. 10:12
Fél évszázados az oroszlányi LeJó

Egykori és jelenlegi pedagógusok, diákok, technikai dolgozók, ismerősök, barátok, a város önkormányzatának, intézményeinek képviselői gyülekeztek október közepén, hogy közösen ünnepeljék a Lengyel József Gimnázium és Szak-középiskola, népszerű nevén a LeJó fél évszázados jubileumát.

2010.11.04. 10:10
Közös segítség a bajbajutottaknak

Fejér Megye és Székesfehérvár Önkormányzata közös jótékonysági akciót szervez a vörösiszappal elárasztott területen élő emberek megsegítésére. Erről számolt be a székesfehérvári Városházán tartott sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és dr. Temesvári Balázs, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója.

2010.11.04. 10:09
Szép és nemes feladatot vállaltak

A komáromi WF Építőipari Kft. a térség meghatározó építőipari vállalata. Farkas Péter ügyvezető igazgatóval annak apropóján beszélgettünk, hogy a Komárom városa által a városközpont-rehabilitációs feladatokra kiírt közbeszerzési pályázaton – nyertesként – cégük is szerepet kapott.

2010.11.04. 10:08
Több mint egy évtized a komáromiakért

„Senki nem születik polgármesternek, de úgy érzem, miközben harcaimat megharcoltam, polgármesterré lettem. Megtiszteltetést jelentett önökkel, önökért, a városért dolgozni, s köszönöm, hogy részem lehetett ebben.” – búcsúzott tisztségétől Zatykó János, aki három cikluson át volt Komárom város első embere.

2010.11.04. 10:07

Komárom belváros funkcióbővítő városrehabilitác

Komárom Város Önkormányzata a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP) keretében meghirdetett „Települési (al)központok kialakítása és értékmeg-őrző rehabilitációja” című pályázatán több mint 840 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Komárom belváros funkcióbővítő városrehabilitációjára.
2010.11.04. 10:06

Hogyan kell önkormányzatnak tervezni?

2007 óta 24,4 milliárd uniós és 2 milliárd forint hazai támogatás jutott Fejér megyébe. A fejlesztési időszak azonban 2013-ig tart, így a következő három évben az önkormányzati szférában, de a gazdasági társaságok esetében is a pályázat sikerét jelentheti a megfelelő tervező, kivitelező partner megválasztása. Az önkormányzati beruházások sajátosságairól Novák Róberttel, a székesfehérvári Novi Art Építész Stúdió igazgatójával beszélgettünk.

2010.11.04. 10:04
Eredményes ciklust zártak Tatán

A Komárom-Esztergom megyei kisváros önkormányzata szép kivitelű, informatív kiadvánnyal lepte meg a városlakókat, amelyben tájékoztatót adott az előző, 2006-2010-es ciklusban végzett munkáról. A négy év főbb történéseit Michl József polgármester foglalta össze lapunknak.

2010.11.04. 10:00

Kulcs a sikerhez

A felmérések azt bizonyítják, hogy a magyar kkv-szektor harmadannyit költ képzésre, mint a környező országok vállalkozói, emiatt a beáramló tudás is harmada a nemzetközi versenytársakénak.

2010.11.04. 09:59
Jól dolgozni csak jó szerszámmal lehet!

A rendszerváltás idején, az állami nagyvállalatok privatizációja során sokan választották az önállósodást, céget alapítottak. Az azonban már csak keveseknek adatott, hogy sikerre is vigyék vállalkozásukat, és ma is jelen legyenek a piacon. A tatabányai ASG-KER Kft. ezen kevesek közé tartozik. Az elmúlt tizenöt esztendő alatt szép eredményeket értek el, az egyre nehezedő gazdasági körülmények ellenére családi vállalkozásuk töretlenül fejlődik. Az eltelt másfél évtizedről Reiner Jánosné és veje, Hosszú József, a cég ügyvezetői meséltek.

2010.11.04. 09:56
„Büszke vagyok a kollégáimra!”

“Évek óta dolgozom velük dekorációk készítésében, rendezvények lebonyolításában. Érdekelt, mi lehet a titkuk, hogy mindent időben, precízen, kiváló minőségben elvégeznek? Hogyan képesek erre, amikor közel 100 partnerük mellett a legnagyobb rendezvények szervezése is a kezdetektől az ő nevükhöz fűződik, így a veszprémi ünnepi játékok, az alsóörsi Harley Davidson találkozó?” Fabó Péternek, a stúdió ügyvezetőjének első mondata után rájövök, a hozzáállás az Ő titkuk.  A kölcsönös bizalom és tisztelet meghozza gyümölcsét, a korrekt munkavégzést, a megrendelők elismeréseit.

2010.11.04. 09:55

A KÜRT Zrt. és a Pannon Egyetem forradalmian új

Napjainkban az informatikai biztonsági megoldások egyre kiemeltebb szerepet kapnak minden intézmény számítógépes rendszerében. A különböző szoftverek, hardverek, hálózati eszközök a kezdetek óta képesek tevékenységük naplózására. Az utóbbi években azonban a naplóüzenetek számának drasztikus növekedése hatására igény van a magas biztonsági szintű, automatizált elemzésre.

2010.11.04. 09:53

Tanévnyitó ünnepség a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem és az intézmény gazdaságtudományi kara 2010. szeptember 8-án tartotta központi tanévnyitó ünnepségét, amelynek díszvendége dr. Schmitt Pál a Magyar Köztársaság elnöke volt. A rendezvényen többek között dr. Rétvári Bence államtitkár köszöntötte az elsőéveseket.

2010.11.04. 09:52

XXI. századi iskolát avattak Veszprémben

Átadták a közel félmilliárd forintos beruházással felújított Dózsa György Általános Iskolát Veszprémben. A tanévet már XXI. századi iskolában kezdhetik a veszprémi Dózsaváros diákjai. A felújított, korszerű és akadálymentesített épületben ezután modern eszközökkel tanulhatnak a dózsások.
2010.11.04. 09:51

Digitális egyetemi jegyzet mindenkinek

A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara negyvenkét tankönyv megírására és digitalizálására vállalkozott, amelyek összesen ötvenkilenc tantárgyat érintenek. A digitális jegyzetek az interneten elérhetőek, s bárki számára hozzáférhetőek lesznek, így nem csak a geoinformatikai kar s más intézmények hallgatói, hanem már végzett szakemberek is szabadon használhatják tudásuk felfrissítésére.

2010.11.04. 09:50
Stratégiai váltás a pályázati rendszerben

Nyikos Györgyi, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a „Stratégiaváltás a pályázati rendszerben” című konferenciát 2010. október 15-én Budapesten.

2010.11.04. 09:49
Kertszakértő és igazságügyi kertszakértő
Hazánkban még nem általános gyakorlat a szakértői megbízatás, pedig más külföldi országokban ez már teljesen elfogadott módszer.
2010.11.04. 09:49

Európában szakmai etalon a magyar internetes mi

Nagyszabású nemzetközi mikrofinanszírozási konferencián, Londonban mutatták be a magyar fejlesztésű innovatív, szakmailag is elismert mikrohitel-igénylő és hitelbírálatot támogató technológiát. A párizsi központú European Microfinance Network (EMN) és a brit CDFA közös szervezésében megtartott konferenciára 29 országból 310 résztvevő érkezett.

2010.11.04. 09:48
Együtt erősebbek lettek a vállalkozók

Eredményesen zárult az az Európai Strukturális Alapból társfinanszírozott program, amelynek vezető partnere a Komárom-Esztergom Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány volt. A szlovákiai Regionális Tanácsadó és Információs Központ (RPIC) észak-komáromi székhelyű szervezetével közösen dolgozták ki az Együtt erősebbek vagyunk elnevezésű projektet, amely az elnyert támogatás segítségével valósult meg. Dr. Sztruhár Gyula, a KEM RVA programmenedzsere számolt be lapunknak az elvégzett munkáról.

2010.11.04. 09:47
Fehérvári vigasságok

Szeptember utolsó hétvégéjén igazán tanácstalan az ember, hova is menjen Székesfehérváron. Egyszerre csábítanak az önkormányzat testvérvárosainak programjai, a három színpadon is zajló kulturális élvezetek, a vidámparki Csónakázó-tó sárkányhajófesztiválja, s a Várkörút fehér füstje…

2010.11.04. 09:46
A XXI. század médiuma a vállalkozásokért

Régi hagyomány, hogy a Vértes Expo keretében a rendezők felkérnek egy-egy céget, hogy különféle, a vállalkozásokat, intézményeket, és természetesen a kiállítókat érintő témakörben konferenciát, szakmai napot szervezzen. Idén az infotatabanya.hu internetes hírportál volt az informatikai tanácskozás házigazdája.

2010.11.04. 09:45
A kertbarátkörösök idén is kitettek magukért

Szeptember második hétvégéjén, csöpögő esőben kezdődött a berhidai napok idei rendezvénysorozata. A szomorú idő azonban nem vette el a közönség kedvét, több százan vettek részt az ünnepélyes megnyitón.

2010.11.04. 09:44
Eső ide vagy oda, a FEZEN örök!

Már az elővételben eladott bérletek száma nézőcsúcsot sej-tetett. A szervezők a tavalyi kritikát elfogadva sok jobbító szándékú döntést hoztak: sűrítették a buszjáratokat, bővült a kemping, még nagyobb figyelmet fordítottak a biztonságra, az öklömnyi kavicsok helyett zúzott kővel terítették be az ipari zónát. Így aztán akár tűsarkú cipőben vagy kerekes székkel sem okozott gondot a közlekedés. A program nemcsak a fiatalokat, hanem akár az ötvenes korosztályt is kicsalta.

2010.11.04. 09:43

Bábolnán 2010-ben is kukoricáztak

Szeptember második hétvégéjén immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Bábolnán a hagyományos kukorica fesztivált. A szervezők idén is rendkívül változatos, színvonalas programot állítottak össze, amely a második napi hatalmas eső ellenére is töme-geket vonzott a városka központjába.
2010.11.04. 09:42
Testvérvárosi szerződés Grottazzolinával

A bányásznappal egy időben, szeptember első hétvégéjén rendezték a jubileumi, XXV. Várpalotai Napokat. Péntektől vasárnapig színes szórakoztató műsorokat, kiállításmegnyitókat, koncerteket láthatott a szépszámú közönség. Küldöttséggel érkeztek Várpalota testvérvárosai Petrozsény, Fermo és Wolfsberg, emellett egy újabb olasz kisváros, Grottazzolina képviselői is eljöttek. Ennek oka, hogy ebből az alkalomból írták alá a két település közti testvérvárosi nyilatkozatot.

2010.11.04. 09:41
„Tökös” fesztivált hoztak össze Rácalm

Szeptember harmadik hétvégéjén immáron hetedik alkalommal tartottak tökfesztivált a varázslatos rácalmási Jankovich-kúriában. A programról, az újdonságokról Szalai Árpád, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke nyilatkozott.

2010.11.04. 09:40
III. Komárom-Esztergom Megyei Napok

Szeptember utolsó hétvégéjén, immár harmadik alkalommal rendezték meg a Komárom-Esztergom megyei napokat. Ennek keretében változatos, és nem utolsó-sorban ingyenes programokon vehettek részt az érdeklődők a megye városaiban.

2010.11.04. 09:39
   Regio Regia magazin


163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás