szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia Magazin 150. lapszám
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÉRTÉKTEREMTŐINEK MAGAZINJA
2021.07.22. 13:42
Átadták a felújított Szigligeti várat

Befejezték a Szigligeti vár újabb helyreállítási ütemét, és megnyitottak egy élményalapú kiállítást is. A projekt célja a vár részleges rekonstrukciója, a turisztikai szolgáltatások körének bővítése, a 21. századi igényeknek és trendeknek megfelelő, komplex szolgáltatást nyújtó turisztikai attrakció kialakítása volt. A beruházás 470 millió forint európai uniós támogatásból és 60 millió forint önkormányzati önerő segítségével valósult meg.

2021.07.22. 13:41
Regio Regia 150!
Amikor még KEM-Bridge Off Line magazinként - ezelőtt közel húsz évvel - elindítottuk az újságot, bele sem gondoltunk, hogy több évtizedes pályafutás előtt állunk, de már akkor is az volt az elképzelésünk, hogy csak olyan témákról írunk, amelyek pozitívak, előre viszik a településeket, a régiót, az országot.
2021.07.22. 13:40
17,5-ről 80% lett a nemzeti agrártámogatás mé

Rekordlétszámú, több mint 20 ezer látogató vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által június elején megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőfalva agrárszakmai kiállításon. A koronavírus-járvány miatti egy év kényszerű kihagyás után nyílt újra lehetőség az ország legnagyobb szántóföldi kiállításának megszervezésére, a látogatószám nem véletlenül minden várakozást felülmúlt.

2021.07.22. 13:39
6000 m2-es csarnokot avattak
2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft.
2021.07.22. 13:39
Új fejezet nyílik a hulladékgazdálkodásban

Az európai politikában egyre inkább felerősödnek a hulladék-újrahasznosítással, illetve a klímaváltozással kapcsolatos kérdések. A 2016-os Hulladéktörvény módosítása a települési szilárd hulladék gyűjtésének integrációját célozta. Területileg átszervezte, nagyobb közszolgáltatási egységeket hozott létre, segítve a közszolgáltatók integrációját számuk csökkentését is. Mindez nagy előrelépést jelentett a racionalizálás irányába. A 2021 februárban elfogadott törvénymódosítás új alapokra helyezi a hazai hulladékgazdálkodási rendszert, annak továbbfejlesztését. Ennek apropóján kerestük fel régiónk legnagyobb, a témában érintett szolgáltatóját, a Vertikál Nonprofit Zrt.-t. Ferencz Kornélt, a cégcsoport igazgatóságának elnökét arra kértük, tekintsük át együtt a hazai hulladékgazdálkodás helyzetét.

2021.07.22. 13:38
Csúcson a magyarországi üzem

Az üzemben eddig legyártott abroncsokból az összes magyar sofőr kétszer tudna gumit cseréltetni, sőt még mindig maradna plusz egy teljes szett minden budapesti autósra. A KSH adatai alapján erre lenne elég a 35 millió gumiabroncs. A Bridgestone Tatabánya megalapítása óta folyamatosan növeli kapacitását: mostanra képes akár évi 6,5 millió abroncsot kigördíteni az ipari parkból.

2021.07.22. 13:36
30 éve él a jéghideg finomságok bűvöletében

Hogyan lesz valaki autószerelőből fagylaltkészítő? Hogyan lehet újra és újra talpra állni a nehéz gazdasági körülmények között? Hogyan lehet bírni a reggeltől estig tartó, embertelen hajszát? Mindezt megtudhatjuk Kirschner Zoltántól, a Bocco d Oro Kft. ügyvezető-tulajdonosával készített interjúnkból.

2021.07.22. 13:35
Nemzetközi retail IT-szektor élvonalában a Laurel

28 éve, amikor Bessenyei István a Laurel informatikai vállalkozást megalapította, még csak azt tűzte ki célul maga elé, hogy az átlagnál jobb megoldásokat kínáljon az ügyfelei számára. Ma már csapata 8 országban, a nemzetközi retailpiac legjobbjaival méri össze tudását, eszközeit. Egyedi, újszerű, komplex megoldásaikkal világmárkákat, piacvezetőket utasítanak maguk mögé, ugyanakkor idehaza is számos innovációs rekordot állítottak már fel. Ők voltak például az első hazai online kasszarendszer megalkotói. Legújabb csúcstermékükkel, az intelligens önkiszolgáló kasszájukkal a piacvezető világmárkát is megelőzik. Nem véletlen tehát, hogy már az Öböl-menti országok, nemzetközi nagyvállalatok is érdeklődnek rendszereik iránt. Az cégalapító-tulajdonossal és fiával, Bessenyei Attilával, a Laurel ügyvezető igazgatójával új székesfehérvári székházukban beszélgettünk.

2021.07.22. 13:31
Tatabányáról a foci Eb-re

A tatabányai Takács Antal - akit mindenki Westes Tóniként ismer a West Étterem miatt - megkapta a lehetőséget, hogy a foci Európa-bajnokság alatt a Városligetben, a Vajdahunyad vára melletti szurkolói zónában, az óriási kivetítők környékén rétest és bureket kínáljon a szurkolóknak.

2021.07.22. 13:27
50 éves a CPS, a Kukorica Termelési Rendszer

Nagy várakozás előzi meg a szeptember 9 - 11. között megrendezendő 34. Bábolnai Gazdanapokat. Ebben az évben a kiállítás a fővárosban megrendezésre kerülő 80. OMÉK társrendezvénye lesz.

2021.07.22. 13:24
Modern pihenőhelyek várják a bringásokat Körn
Új fejlesztéseket vehettek birtokba a kerékpárosok Környén.
2021.07.22. 13:22
Komárom intézkedések egész sorával segíti az ember
Ami előnyt jelent békeidőben - a határ közelsége, az ebből adódó átmenő forgalom és turizmus, a jól működő ipari park -, az a járvány idején bizony épp a visszájára fordult. A komáromiak azonban ismét tanúbizonyságát adták annak, hogy ha baj van, képesek összefogni, egymást segíteni. Példaértékű mindaz, amit a civilek és az önkormányzat letett az asztalra, mindezt úgy, hogy a megkezdett projektek gond nélkül futottak tovább, aminek eredményeként most átadó átadót követhet. A városvezetés mégis a legfontosabbnak az emberek segítését tartotta, és ennek megfelelő intézkedések egész sorozatát hozta meg - tudtuk meg Molnár Attila polgármestertől.
2021.07.22. 13:11
Legyen ez a könyvtár mindenkié!

A Modern Városok Program csaknem hárommilliárd forintos támogatásával valósult meg a József Attila Megyei és Városi Könyvtár újjáépítése. A korábbinál kétszer nagyobb alapterületen a 21. századi modern technikával kialakított tudástár már az olvasók előtt is nyitva áll. A megnyitón részt vett Krucsainé Herter Anikó kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkár. József Attila A Dunánál című versét Mikola Gergő tolmácsolta, s Demeniv Mihály harmonikaművész játékával varázsolta el a résztvevőket.

2021.07.22. 13:05
Felavatták dr. Bognár Pál új emléktábláját

Június 11-én a Hősök terén rendezték dr. Bognár Pál főorvos emléktáblájának ünnepélyes avatását Tatán. Az emléktáblát a főorvos egykori, a Generalmanager Kft. beruházásában felújított otthonának falára helyezték el.

2021.07.22. 13:04
Megújuló strandok, parkolók és Lecsó Fesztivál

Szerencsére a tavalyi évtől eltérően - kezdte beszélgetésünket Jurcsó János, Balatonkenese polgármestere - nem kellett július közepéig várni, hogy beköszöntsön a strandszezon, gyakorlatilag már júniusban dübörög a nyár. Megnövekedett a strandra látogatók száma, ezzel együtt a város is nagyobb turistaforgalmat bonyolít le.

2021.07.22. 13:03
Ercsiben új hasznosítást kaphat a laktanya?

Ercsi neve összeforrt báró Eötvös József, a jeles író és jogász életével. A Batthyány-, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság első elnöke itt töltötte gyermekkorát, és a városban is temették el. "Végakarata, hogy az Eötvös-kápolnában, nagyszülei mellett nyugodjon, a mai napig nem teljesülhetett" - kezdte beszélgetésünket Szabó Tamás polgármester.

2021.07.22. 13:01
Folytatása következik?

A Covid-járvány óvatosságra tanította a csákváriakat, a tomboló harmadik hullám után már nem olyan könnyű elhinni, hogy itt a vége, szabadon járhatunk-kelhetünk, önfeledten szórakozhatunk. A városvezetés, ha visszafogottan is, de igyekszik programokat biztosítani, hiszen a hónapokon át tartó bezártság után a lelkünknek is kell a felüdülés, a szabadság - mondta ott jártunkkor Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere.

2021.07.22. 13:00
Adonyban lassan visszaáll a normális élet

"Sajnos Adonyban is voltak áldozatai a járványnak - tudtuk meg Ronyecz Péter polgármestertől -, de azért szerencsésen túl vagyunk rajta, nem volt túl szélsőséges a pandémia. Az orvosok nagyon sokat dolgoztak. A közigazgatás, és a település élete szinte megállt. Ettől függetlenül az önkormányzati munka zajlott tovább, polgármesteri döntésekkel működtettük a várost."

2021.07.22. 12:58
Gárdony újdonságai

Júniusban zárult a Velencei-tó szinte teljes területét érintő vízügyi beruházások sora, viszont ezt követően az önkormányzati feladatok következnek. Tóth István polgármester úr úgy összegezte: Gárdony város mindhárom települését érintik a változások.

2021.07.22. 12:57
Egyre csábítóbb kisbérinek lenni

A Bakony fővárosának lakói sikeresen átvészelték az elmúlt másfél évet. A városvezetés kezelni tudta a problémákat, az építési beruházásokat nem kellett leállítaniuk, ma is több területen zajlanak a fejlesztések. "Emlékeim szerint soha ennyi beruházás nem folyt egy időben Kisbéren" - hallhattuk Sinkovicz Zoltán polgármestertől az átadók egyikén. Most arra kértük a városvezetőt, avasson be minket a részletekbe is.

2021.07.22. 12:55
XXVI. Hídverő Napok Neszmélyen

A kétnapos rendezvényre a határ mindkét oldaláról érkeztek résztvevők, július első hétvégéje igazi közösségi ünnep volt a Duna neszmélyi és pati oldalán. A rendezvény egy szellemi, kulturális és szeretethíd a Duna két oldalán élők között - fogalmazott megnyitójában dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.

2021.07.22. 12:54
Elkészült a Hadrianus színpad Gorsiumban
Az idei nyári évadtól teljesen megújult színpadtér fogadja a Gorsiumba látogatókat.
2021.07.22. 12:53
Kihirdették a "Veszprém megye bora" verseny...

A Tornai Pincészet TOP Selection Apátsági Furmint 2019. fehérborát és a Figula Pincészet Figula Merlot 2019. vörösborát részesítette a zsűri a "Veszprém megye bora" kitüntető címben, melyet egy éven keresztül viselhetnek. Az eredményhirdetést a Megyeháza Lasztovicza-termében tartották.

2021.07.22. 12:51
Eseményközpont, kastély és Vörösmarty-túra
A Nemzeti Művelődési Intézet rendezésében zajlott a "Közösségépítő kultúránk" rendezvénysorozat Kápolnásnyéken, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskolával együttműködésben.
2021.07.22. 12:49
Főpapi áldás, ünnepi szentmise

A Kisbéri Római Katolikus Plébánia 2021. július 11-én, vasárnap 10 órára hívta híveit, és a velük ünneplőket külsőleg újjáépített templomuk megáldására, majd az azt követő szentmisére. A teljes homlokzati felújítás finanszírozását Magyarország Kormányának, a Győri Egyházmegyének és Kisbér Város Önkormányzatának anyagi támogatása tette lehetővé, az önerőt pedig a hívek adományaiból sikerült előteremteni. A zsúfolásig megtelt templomban dr. Veres András győri megyéspüspök celebrálta a főpapi szentmisét, melyen tiszteletét tette Kisbér város polgármestere, Sinkovicz Zoltán, és a térség országgyűlési képviselője Czunyiné Bertalan Judit is. A főpásztor a szentmisét megelőzően, a templom előtt, a Kisbéri Római Katolikus Egyház felelős lelki pásztora, Magyaros László ünnepi köszöntőjét követően megáldotta a megújult templomot.

2021.07.22. 12:48
Átadták a Kerektavi Természetházat

A Búbánat-völgyi Kerek tó mellett átadták az esztergomi Vasas Horgász Egyesület 640 négyzetméteres, kétszintes turista és horgász látogatóközpontját, melyhez az egyesület 190 millió forintot pályázaton nyert el, 70 millió forintot önerőből biztosított.

2021.07.22. 12:47
Élet lektinmentesen, ideális súllyal, egészségesen

A napokban az egyik tévécsatornán tatabányai jó tanácsokat hallhattunk egy új étkezési módról, a lektinmentes étrendről, melyet, ha követünk, nem csak egészségesebbek lehetünk, de jóllakottan, finom falatokat fogyasztva szabadulhatunk meg a fölös kilóinktól. Ki gondolná, hogy mindezek kulcsa az ételeinkkel bevitt lektin. Az újabb kutatások szerint, ha megszabadulunk tőle, ideális súllyal, egészségesen élhetünk.

2021.07.22. 12:46
Premier a csákvári Rátonyi Róbert Színházban

Éppen egy esztendeje annak, hogy Csákvár impozáns művelődési háza, a Floriana Könyvtár és Közösségi ház otthont adott az újonnan létrejött Rátonyi Róbert Színháznak. Régiónk egyetlen operettszínházának "belépője", első évada jól sikerült, ám a világjárvány ellehetetlenítette a folytatást. Május végén azonban végre újra nyithattak, és nagy lelkesedéssel, örömmel, nem mellesleg mindjárt egy premierrel készültek a folytatásra. A világhírű zeneszerző, Lehár Ferenc, ugyancsak világhírű művével, a Cigányszerelemmel indítottak, melynek premierje július 3-án volt Csákváron. A darabról Teremi Trixi művészeti vezető, Bori Tamás rendező és Kállay Bori érdemes művész osztotta meg lapunkkal gondolatait.

2021.07.22. 12:44
A tánc ünnepe - XIX. Lászlóvill Kupa

Ha nincs a pandémia, jelen sorokkal már egy jubileumi táncversenyről számolhatnánk be, hiszen éppen húsz esztendeje annak, hogy a székesfehérvári Lászlóvill Kft. nevével fémjelzett rangos esemény útjára indult. Mivel 2020-ban a járvány nem tette lehetővé a szervezést, a kerek évforduló egy esztendővel későbbre csúszott. Mindez nem szegte kedvét a táncosoknak, és rajongóiknak, a megszokott helyen, a KÖFÉM Sportcsarnokában június 19-én 338 páros lépett a parkettre, és 29 kategóriában mérte össze tudását - tudtuk meg László Zoltántól, a versenyt szponzoráló cég ügyvezető igazgatójától.

2021.07.22. 12:43
Elképesztő könyvbemutató

Több mint hatvanan fogadták el Alberti Ágnes, Jakobi Anna és Mórocz Károly meghívását Elképesztő című könyvük bemutatójára, a József Attila Művelődési Házba. A délután pillanatait meglepetésvendég is színesítette: a Légió Rock Band kamarazenekarában gitározott Csaszni János az egykori legendás És együttesből.

2021.07.22. 12:42
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás